2017. május 17. szerda

máj. 17
0:12
Gyorsult a franciaországi infláció (ProfitLine)
Franciaországban gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban a francia statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint.
máj. 17
0:36
Tények és tévhitek a klinikai vizsgálatokról (ProfitLine)
A klinikai vizsgálatok segítségével új, hatásos és biztonságos gyógyszereket fejlesztenek ki az innovatív gyógyszergyárak. Magyarországon évi közel 20 ezer páciens vesz részt klinikai vizsgálatban, amivel hazánk az előkelő negyedik helyen áll az európai ranglétrán.
máj. 17
0:36
Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban (Hírstart)
Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.
máj. 17
1:06
A Kaspersky Lab közleménye a WannaCry zsarolóvírus támadásról (ProfitLine)
Május 12-én egy hatalmas zsarolóprogram támadás indult több szervezet ellen világszerte. A Kaspersky Lab kutatói elemezték az adatokat és megerősítik, hogy a vállalat védelmi rendszerei legalább 45.000 fertőzést észleltek összesen 74 országban, többségüket Oroszországban.
máj. 17
2:06
Illegális bevándorlás - Lengyelország nem kér a kvótákból (ProfitLine)
A lengyel kormány nem egyezik bele, hogy Lengyelországra vagy más uniós tagállamokra rákényszerítsék a menekültelosztási kvótákat - hangsúlyozta keddi sajtóértekezletén Varsóban Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.
máj. 17
2:36
Díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat (ProfitLine)
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2016. évi teljesítménye alapján; a szállodák egész éves munkáját értékelő díjat 12. alkalommal adták át kedden Budapesten.
máj. 17
3:06
Fogkefe a kertből (ProfitLine)
Az afrikai „tojászöldség”, a padlizsán, nem véletlenül kapta az elnevezést: a zöld érett gyümölcse eleinte ovális formájával, fehér színével valóban tojásra emlékeztet.
máj. 17
3:36
Az új vírusok már maguktól terjednek (ProfitLine)
A KÜRT Adatmentés már tavaly, első magyar IT cégként csatlakozott egy olyan nemzetközi szervezethez, ami harcba száll a zsarolóvírusok ellen, és segít a megelőzésben. Az egyre erősödő zsarolóvírus áradatra válaszként a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, az Intel Security és a Kaspersky Lab 2016-ban létrehozta a NoMoreRansom.org weboldalt, ahol
máj. 17
4:06
Megindult a magyar gazdaság (ProfitLine)
Az év első negyedévében 4,1 százalékkal nőtt a magyar GDP, ami a vártnál kedvezőbb eredmény. Igaz, a jelentős fejlődésre számítani lehetett a részben a bázishatás miatt. Az idén 3,7 százalék körüli növekedésre van kilátás többek között az uniós források miatt.
máj. 17
4:36
631 millió feletti összleütési értékkel ért véget a Virág Judit Galéria tavaszi aukciója (ProfitLine)
A Virág Judit Galéria 220 festményt és Zsolnay kerámiát felvonultató tavaszi aukcióján számos ritkaság is kalapács alá került: Szinyei Merse Pál képe 44 millió forintot, Boromisza Tibor külföldről hazakerült festményéért pedig 28 millió forintot fizettek. A legmagasabb licitet, 60 millió forintot Gulácsy Lajos “Séta a régi olasz városban” című ola
máj. 17
4:54
Budapest kilógott a sorból (Hírstart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,1 százalékos csökkenéssel 34 078 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.
máj. 17
5:06
Így válasszunk mosógépet pályázati támogatással, olcsóbban (ProfitLine)
Az Otthon Melege Program keretében mosó- vagy mosó-szárítógép is vásárolható a bolti árnál 25-45 ezer forinttal olcsóbban. Ha felkeltette az érdeklődésünket ez a hamarosan újra megnyíló pályázati lehetőség, amelyben az elavult mosógépek cseréjéhez is igényelhető támogatás, érdemes már most átgondolni, milyen készüléket válasszunk és melyik árkategó
máj. 17
5:09
Alig emelkedett a szállításban dolgozók bére (VG)
máj. 17
5:11
Hírsor (VG)
máj. 17
5:13
Hamarosan jönnek Paks II. tenderei (VG)
máj. 17
5:15
A vegyipar pörgette az év elején a hitelezést (VG)
máj. 17
5:17
Hároméves csúcson a növekedés (VG)
Minden elemzői várakozást felülmúlt a magyar gazdaság első negyedéves bővülése, egyre reálisabb a kormány GDP-prognózisának elérése.
máj. 17
5:18
A Kaspersky Lab közleménye a WannaCry zsarolóvírus támadásról (Hírstart)
Május 12-én egy hatalmas zsarolóprogram támadás indult több szervezet ellen világszerte. A Kaspersky Lab kutatói elemezték az adatokat és megerősítik, hogy a vállalat védelmi rendszerei legalább 45.000 fertőzést észleltek összesen 74 országban, többségüket Oroszországban.
máj. 17
5:19
Lejjebb faragta adósságát a MÁV (VG)
A MÁV csoport az elmúlt évet is nyereséggel zárta.
máj. 17
5:21
Több az önálló vállalkozás (VG)
máj. 17
5:23
Berobbant a Digi a bukaresti börzére (VG)
máj. 17
5:25
Csökkenhetnének az üzemeltetési költségek (VG)
máj. 17
5:27
Hírsor (VG)
máj. 17
5:36
Megdőlt a kapudrog elmélet a marihuánával kapcsolatban (ProfitLine)
Megdőlt a kapudrog elmélet a marihuánával kapcsolatban - mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
máj. 17
5:36
Fel nem rakom azt a napelemes izét a tetőre: tuti, hogy kigyullad! (Pénzcentrum)
Rengeteg tévhit, és félrevezető információ terjed Magyarországon a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. Gyakran Ismételt Kérdésekből szemezgettünk. Finoman fogalmazunk, ha kijelentjük, meglepően nagy a sötétség a fejekben...
máj. 17
5:36
Jobb a lakáslottó, mint a lakástakarék? Kiszámoltuk! (Portfolio)
Megnéztük, hogy ha félre tudunk tenni havi 100 ezer forintot és csak megtakarításból szeretnénk új lakást venni, vajon lakás-takarékpénztárból (LTP) vagy az új nemzeti otthonteremtési közösség (NOK) segítségével tudunk értékesebb...
máj. 17
5:42
Elképesztő pénzmennyiséget költünk dohánytermékekre (Híradó)
Havonta csaknem 50 milliárd forintot költ a magyar lakosság dohánytermékekre.
máj. 17
5:45
A kukások sokat nyerhetnek a paksi bővítéssel (Menedzsment Fórum)
Kiképzésre várnak a magyar beszállítók.
máj. 17
5:47
16 milliárdot adtak egy pár fülbevalóért (Menedzsment Fórum)
A maximálisan reméltnél némileg alacsonyabb áron, de így is rekord összegért kelt el a Sotheby's genfi árverésén egy pár gyémánt fülbevaló.
máj. 17
5:51
Megugrott a sertéshús kivitele (Magyar Idők)
Bár az év elején alaposan megugrott a hazai sertéshúskivitel, a behozatal pedig csak szerényen nőtt, a verseny továbbra is éles a piacon a hazai és az importáruk között. Az árak ezzel együtt magasan maradhatnak, az egy év alatt 30 százalék feletti drágulás lassabb ütemben, de folytatódhat.
máj. 17
5:54
Elfagytak a gyümölcsök: az átlagnál rosszabb lehet az idei termés (Hírstart)
Csak egy-két hét múlva lehet jól megbecsülni, hogy mekkora károkat okozott a fagy és a télies időjárás a gyümölcsösökben.
máj. 17
6:00
Egyre több az egyéni vállalkozó (Híradó)
A társas vállalkozások száma tovább csökkent, az önálló vállalkozók köre azonban nagyobb mértékben bővült.
máj. 17
6:03
A két nagy vidéki reptéren is beindulhat a teherforgalom, már dolgoznak rajta (HVG)
Sem Debrecenben, sem Sármelléken nincs még teherszállítás, de ha megéri, akkor a hírek szerint lesz.
máj. 17
6:03
Havi ötvenmilliárdot füstölünk el (VG)
Az elmúlt hónapban 611 millió szál cigarettát, 450 tonna finomra vágott fogyasztási dohányt és 41 millió szál szivarkát adtak el országszerte; idén 600 milliárd forint fölé kúszhat a hazai dohánypiaci értékesítés.
máj. 17
6:06
Romlott az angol easyJet diszkont légitársaság eredménye (ProfitLine)
Jelentősen romlott az angol easyJet diszkont légitársaság eredménye a pénzügyi év első félében az előző évihez viszonyítva, miközben az utasforgalom és a bevételek jól alakultak.
máj. 17
6:06
Légiáru-szállítást indítanának két vidéki reptéren is (Híradó)
A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.
máj. 17
6:09
Kilőtt a magyar gazdaság az első negyedévben (Magyar Idők)
Az elemzői várakozásokat jócskán felülmúlva, több mint 4 százalékkal nőtt az év első három hónapjában a magyar gazdaság. Az adat alapján a nemzetgazdasági miniszter szerint tarthatónak látszik az éves szinten 4 százalékot elérő vagy akár meghaladó növekedési cél. Varga Mihály a Magyar Idők kérdésére elmondta: a főbb költségvetési számok esetleges f
máj. 17
6:12
Új módszerrel száll rá a NAV az Airbnb-s lakáskiadókra (Infostart)
Nincs bírság, vagy más komoly fenyegetettség a lakásukat turistáknak kiadó magánszemélyeknek, ha az adóhatóság felhívására utólag bevallják a jövedelmüket – hívta fel a figyelmet az RSM adószakértője. Fekete Zoltán Titusz emlékeztetett: az adóhatóság nemzetközi adatcserével megszerezte a lakásukat kiadók listáját, és azt is, hogy mekkora jövedelmük
máj. 17
6:12
Minden harmadik kölcsönt az OTP adta tavaly (Híradó)
Szinte robbanásszerű, 60 százalékos volt a növekedés a személyi hitelek piacán tavaly; az OTP Banknál 2016-ban több mint százezer személyi kölcsön igénylést rögzítettek, az országban újonnan folyósított személyi kölcsönök 36 százalékát az OTP nyújtotta - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
máj. 17
6:15
Régóta regnáló országvezetők baráti találkozója (Privátbankár)
Érdekes képeket láthattunk a pekingi Selyemút találkozón: a politikusok egy csoportja gyakran mutatkozott együtt, és úgy tűnt, kifejezetten jól érzik magukat, szót értenek egymással, olyanok voltak, mint egy baráti társaság. Egy közös bennük: mindannyian egy-egy ország tényleges vezetői, mégpedig hosszú ideje. Vajon mi még?
máj. 17
6:18
2030-ra a felére csökkentené a kidobott élelmiszer mennyiségét az EU (168 Óra Online)
Könnyebb lenne az adományozás, világosabb lesz a címkézés.
máj. 17
6:18
Az új vírusok maguktól terjednek, de van pár szabály, amit érdemes betartani (Hírstart)
A KÜRT Adatmentés már tavaly, első magyar IT cégként csatlakozott egy olyan nemzetközi szervezethez, ami harcba száll a zsarolóvírusok ellen, és segít a megelőzésben. Az egyre erősödő zsarolóvírus áradatra válaszként a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, az Intel Security és a Kaspersky Lab 2016-ban létrehozta a NoMoreRansom.org weboldalt, ahol
máj. 17
6:21
Két nagy vidéki reptér is felkerülne a cargotérképre (Menedzsment Fórum)
A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.
máj. 17
6:24
Kilőtt a magyar sertésexport (Híradó)
Megugrott a kivitel a magyar sertéspiacon, az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) szerint az év első két hónapjában 19 százalékkal több sertéshús és 42 százalékkal több élő sertés hagyta el az országot - írja szerdai számában a Magyar Idők.
máj. 17
6:27
Módosul a csődtörvény (Napi)
Az Európai Unión belüli - a határokon átnyúló - csődeljárásokat egy uniós rendelet szabályozza, ezek az előírások kerülnek át a magyar csődtörvénybe, a kormányzati portálon megjelent törvénytervezetben.
máj. 17
6:33
Na, helló röfik: 42 százalékkal több élő sertés hagyta el az országot az év elején (444)
Főleg Romániába és Szlovákiába vitték őket.
máj. 17
6:36
Két nagy vidéki reptér is felkerülne a cargotérképre (Hírstart)
A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.
máj. 17
6:39
Pesti árakon passzolgatják el a balatoni nyaralókat (HVG)
Tihanyban átlagosan 700 ezer forintot kérnek egy lakás négyzetméteréért, de drágák az ingatlanok Szántódon, Zamárdiban és Siófokon is.
máj. 17
6:45
Hard Rock Hotel nyílik Budapesten (Napi)
A pesti bulinegyed közepén nyílik meg a régió első Hard Rock hotelje. A seminole indiánok által birtokolt világcég egy 133 szobás, négycsillagos szállodát avat várhatóan 2019 elején.
máj. 17
6:48
Kétszámjegyű növekedést értek el a magyar szállodák (ProfitLine)
Az első negyedévben kétszámjegyű növekedést értek el a magyarországi szállodák: a hotelek összes bruttó forgalma 10,7 százalékkal, bruttó szobaárbevétele 11,6 százalékkal múlta felül a tavalyit - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből.

Keresés