2008. augusztus 14. csütörtök

aug. 14
7:29
Birkózás: Fodor Zoltán meglepetésemberrel birkózik (She)
A kötöttfogású birkózók 84 kg-os súlycsoportjának döntőjében 11:20-tól Fodor Zoltán az olasz Andrea Minguzzival mérkőzik.
aug. 14
7:29
Férfi pólósaink győzedelmeskedtek a spanyolokkal szemben (Behaviour)
Férfi vízilabda-válogatottunk 8-5-re legyőzte a spanyol gárdát a pekingi olimpia férfi vízilabda csoportküzdelmek harmadik fordulójában.
aug. 14
7:31
Sportlövészet: újabb kínai arany a lőtéren (She)
Kínai sikerrel zárult a női 3x20 lövéses kisöbű sportpuska összetett versenyszám a pekingi olimpián, az aranyérmet az alapversenyt is megnyerő Tu Li szerezte meg.
aug. 14
7:33
Birkózás, 84 kg: Fodor: „Ma mindenkit megverek” (She)
Könnyeivel küszködve nyilatkozott a török Avluca elleni győztes elődöntő után Fodor Zoltán, a Ferencváros birkózója. A magyar 84 kilós a döntőben az olasz Andrea Minguzzival birkózik, magyar idő szerint 11:20-kor.
aug. 14
7:45
Úszás: Van den Hoogenband befejezi pályafutását (She)
Befejezte pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok holland úszófenomén, Pieter van den Hoogenband.
aug. 14
7:47
Férfi kézilabda: Lengyelország legyőzte Brazíliát (She)
A lengyel férfi kézilabda-válogatott a második félidőben fordítani tudott a brazilok ellen az olimpiai kézilabdatorna harmadik fordulójában. A lengyelek 28–25-re győztek, és ezzel gyakorlatilag bejutottak a legjobb négy közé, míg a dél-amerikaiak lemondhatnak a továbbjutásról.
aug. 14
8:03
Igaly Diána nem jutott a fináléba (Infostart)
A címvédőként indult Igaly Diána nem jutott be a döntőbe a női skeetesek között a pekingi olimpián, miután az alapversenyben csak 66 korongot ért el és ez kevés volt a legjobb hat közé kerüléshez.
aug. 14
8:03
Torna: a kínai Jang Vej a férfi összetett győztese (She)
A kínai Jang Vej győzött a férfi torna összetett döntőjében, a japán Ucsimura Kohei és a francia Benoit Caranobe előtt.
aug. 14
8:05
Cselgáncs, 100 kg: Hadfi újabb ipponnal negyeddöntős (She)
Újabb ippongyőzelmével a negyeddöntőbe jutott Hadfi Dániel a férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában.
aug. 14
8:07
Férfi kosárlabda: magabiztosan nyertek a spanyolok (She)
A spanyol férfi válogatott a 3. fordulóban az első negyedet leszámítva végig vezetve 13 pontos verést mért a németekre, és ezzel továbbra is hibátlan az olimpiai férfi kosárlabdatorna B-csoportjában.
aug. 14
8:39
Cselgáncs: Hadfi Dániel vereséget szenvedett (She)
A férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában Hadfi Dániel a negyeddöntőben a kazah Askat Zsitkejevvel mérkőzött, és kikapott.
aug. 14
8:39
Hadfi kikapott a negyeddöntőben és vigaszágas (Behaviour)
Hadfi Dániel harmadik mérkőzésén kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytathatja szereplését a cselgáncsozók 100 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián.
aug. 14
8:41
Női gyeplabda: német és kínai győzelem (She)
Két mérkőzés ért véget eddig csütörtökön a női gyeplabdatornán, a B-csoportban a németek 4–2-re verték meg az amerikai együttest, míg a házigazda Kína egy góllal kapott ki Hollandiától az A-csoportban.
aug. 14
8:57
Softball: ausztrál siker a házigazda Kína ellen (She)
Kína softballválogatottja 3–1-re kikapott Ausztráliától a csütörtöki játéknap első meccsén.
aug. 14
8:59
Férfi röplabda: győztek az olaszok és a németek (She)
A férfi röplabdázók küzdelmeinek 3. fordulójában sima, háromszettes győzelmek születtek az első két mérkőzésen. Olaszország 1 óra 17 perc alatt verte meg Venezuelát, míg a németek 1 óra 20 perc alatt múlták felül Egyiptom legjobbjait.
aug. 14
9:15
Szellő Imre a nyolc között (Infostart)
Szellő Imre győzelemmel mutatkozott be a 81 kg-os ökölvívók között és bejutott a negyeddöntőbe a pekingi olimpián.
aug. 14
9:15
Ökölvívás, 81 kg: Szellő Imre TKO-val győzött (She)
Az ökölvívók 81 kilogrammos mezőnyében Szellő Imre a chicagói vb-n 33. helyen végző venezuelai Luis Alberto González ellen kezdte meg szereplését az ötkarikás játékokon a pekingi Dolgozók Sportcsarnokában.
aug. 14
9:33
Phelps "vakon" győzte le Cseh Lászlót (Infostart)
Egy gyerekes hiba majdnem Michael Phelps negyedik aranyérmébe került, aminek következtében az amerikai csodaúszónak gyakorlatilag vakon kellett leúsznia a 200 méteres pillangót.
aug. 14
9:33
Úszás: lemaradt Bernard győzelméről szülőfaluja (She)
Adáshiba miatt lemaradt Alain Bernard 100 méteres gyorsúszó olimpiai győzelméről a francia bajnok szülőfaluja.
aug. 14
9:33
Betonvédelmet építettek a pólósok (Blikk)
A második félidőben gólt sem tudtak lőni Szécsinek a spanyolok
aug. 14
9:35
Férfi vízilabda: Montenegró néggyel verte a görögöket (She)
A friss Európa-bajnok Montenegró 10–6-ra legyőzte Görögország válogatottját az olimpia férfi vízilabdatornájának A-csoportjában. Ezzel a győzelemmel három forduló után az ötpontos Montenegró vezeti a csoportot a szintén ötpontos magyar válogatott előtt, mivel kettővel jobb a gólkülönbsége.
aug. 14
9:37
Milan: Xabi Alonsóval hozták hírbe a piros-feketéket (She)
Angol internetes források szerint továbbra sem zárható ki, hogy Xabi Alonso Liverpoolból Olaszországba költözik. Korábban a Juventus és az Inter érdeklődött a futballista iránt, ezúttal pedig a Milannal hozták hírbe a spanyol középpályást.
aug. 14
9:39
UEFA-kupa: megsérült, és nem játszhat a Győr szlovák légiósa (She)
Nem léphet pályára az UEFA-kupa-selejtező második fordulójában, a német VfB Stuttgart elleni első mérkőzésen a Győri ETO FC szlovák középpályása, Mário Bicák.
aug. 14
9:51
Tenisz, Cincinnati: Petrova könnyedén jutott a nyolc közé (She)
Nagyon sima győzelemmel jutott a negyeddöntőbe Nadja Petrova a cincinnati WTA-tornán: 57 perc alatt, két gémet veszítve mosta le amerikai riválisát.
aug. 14
10:09
Könyökficama van a magyar súlyemelőnek (Infostart)
Baranyai János sérülése nem bizonyult súlyosnak, a nyíregyházi súlyemelő az eredeti terveknek megfelelően, augusztus 19-én utazhat haza. A 24 éves versenyző még szerda este elhagyta a kórházat.
aug. 14
10:09
Cselgáncs: Hadfi Dániel ipponnal győzött a vigaszágon (She)
Hadfi Dániel remekül kezdett a férfi cselgáncsozók 100 kg-os küzdelmében, hiszen előbb a líbiai Ben Szaleh ellen győzött fölényesen, majd a kameruni Moussima ellen ipponnal, a negyeddöntőben azonban kikapott a kazah Zsitkejevtől, így a vigaszágon folytathatta, ahol a bosnyák Amel Mekic várt rá.
aug. 14
10:09
Hadfi két meccsre a bronztól (Behaviour)
Hadfi Dániel a vigaszágon győzelemmel kezdett a cselgáncsozók 100 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián.
aug. 14
10:11
Női skeet: szétlövés után olasz, amerikai, német dobogó (She)
Ahogy a selejtezőt – ahol a címvédő Igaly Diána a 13. helyet szerezte meg –, úgy a döntőt is szakadó esőben rendezték női skeetlövészetben.
aug. 14
10:11
Baranyai pályafutása nincs veszélyben (Behaviour)
Baranyai János sérülése nem bizonyult súlyosnak, a nyíregyházi súlyemelő az eredeti terveknek megfelelően, augusztus 19-én utazhat haza. A 24 éves versenyző még szerda este elhagyta a kórházat.
aug. 14
10:13
Ökölvívás: Szellő Imre kedden bokszol a negyeddöntőben (She)
Szellő Imre technikai kiütéssel megnyerte az első mérkőzését az olimpián a tizenhat között, így bejutott a 81 kg-os súlycsoport negyeddöntőjébe. A magyar bunyós kedvező sorsolásának köszönhetően erőnyerő volt, ezért kezdhetett a második körben.
aug. 14
10:15
Ökölvívás, 81 kg: a kapitány szerint Szellő remek állapotban van (She)
Rendkívül könnyed bokszolással, technikai K.O.-győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe a pekingi olimpián a 81 kg-os súlycsoportban szereplő Szellő Imre a venezuelai Luis Alberto González ellen – nem csoda, hogy a szövetségi kapitány nagyon elégedett az első magyar továbbjutóval.
aug. 14
10:27
Kosárlabda: Jao remekelt, Kína győzött Angola ellen (She)
Az amerikaiak ellen esélyük sem volt, a spanyolok ellen nagy előnyből elszúrták, Angola ellen viszont végül megszerezték első győzelmüket a kínai férfikosarasok.
aug. 14
10:29
Tenisz: az eső miatt csúszik az olimpiai program (She)
A hatalmas esőzés miatt nem kezdődött el az olimpiai tenisztorna csütörtöki programja – magyar idő szerint tíz órakor kellett volna a mai első mérkőzéseknek elindulniuk.
aug. 14
10:45
Cselgáncs: Hadfi délben mérkőzik Matyjaszek ellen (She)
Ahogy már beszámoltunk róla, a férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában Hadfi Dániel az első vigaszági mérkőzésén legyőzte a bosnyák Amel Mekicet, és a következő összecsapását a lengyel Przemyslav Matyjaszek ellen vívja. Az összecsapásra magyar idő szerint 12 órakor kerül sor.
aug. 14
11:03
Férfi kosárlabda: Yao Ming parádézott Angola ellen (She)
Az olimpiai férfi kosárlabda-torna harmadik fordulójában Kína megszerezte első győzelmét, miután 85–68-ra verte Angolát. Az olimpiát rendező ázsiai ország válogatottjában 30 pontig jutó Yao Ming kiváló teljesítményt nyújtott: a mezőnyből és a büntetővonalról is 10-10 alkalommal találtba, egyaránt 11 kísérletből.
aug. 14
11:05
Férfi vízilabda: Ausztrália három góllal verte Kanadát (She)
Az olimpiai férfi vízilabdatorna harmadik fordulójában Ausztrália 8–5-re legyőzte Kanada válogatottját. Ezzel eldőlt, hogy az ausztrálok is biztosan a továbbjutó négyesben szerepelnek majd, míg a kanadaiak és a görögök a 9–12. helyek valamelyikéért küzdhetnek majd.
aug. 14
11:21
A legjobban fizetett futballista lett Lampard (Infostart)
Frank Lampard az angol labdarúgó-bajnokság legjobban kereső játékosa lett azzal, hogy szerződést hosszabbított a Chelsea-vel. A középpályás hetente 151 ezer fontot (45,3 millió forint) keres majd, ezzel a Premier League messze legjobban fizetett játékosává válik, megelőzve csapattársát, a hetente 131 ezer fontot bezsebelő John Terryt.
aug. 14
11:21
Tottenham: újabb ajánlatot tesznek Andrej Arsavinért (She)
Juande Ramos, a Tottenham menedzsere továbbra sem tett le arról, hogy megszerzi a szentpétervári Zenit Eb-bronzérmes támadóját, Andrej Arsavint. Az angol klub legújabb ajánlata 17 millió fontról szól.
aug. 14
11:21
Peking 2008: az időjárás miatt elhalasztott döntők (Behaviour)
A kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megrendezni csütörtökön a kajak-kenu szlalom döntőit a pekingi olimpián.
aug. 14
11:23
Evezés: 24 órával elhalasztották az evezősversenyeket (She)
A szakadó eső és viharos szél miatt egy nappal elhalasztották a csütörtöki evezősversenyeket Pekingben.
aug. 14
11:25
Férfi röplabda: a lengyelek legyőzték a szerbeket (She)
Lengyelország szoros meccsen, négy szettben győzte le Szerbiát a férfi röpisek B-csoportjának harmadik fordulójában.
aug. 14
11:27
Férfi kézilabda: a spanyolok simán megverték Kínát (She)
Spanyolország könnyedén, 36–22-re legyőzte a házigazda kínaiakat az A-csoport harmadik fordulójában.
aug. 14
11:29
Birkózás, 84 kg: kövesse ÉLŐBEN Fodor döntőjét! (She)
Perceken belül kezdetét veszi a férfi kötöttfogású birkózók 84 kilogrammos kategóriájának döntője, a magyar Fodor Zoltán és az olasz Andrea Minguzzi között.
aug. 14
11:57
Ezüstérmes Fodor Zoltán (Infostart)
Ezüstérmet szerzett 84 kilogrammos kategóriában birkózó Fodor Zoltán a pekingi olimpián, miután a döntőben három menetben kikapott olasz ellenfelétől, Andrea Minguzzitól.
aug. 14
11:57
Birkózás: Fodor kikapott a döntőben, ezüstérmet szerzett (She)
Fodor Zoltán kikapott az olasz Andrea Minguzzitól a kötöttfogású birkózók 84 kg-os kategóriájának döntőjében, és ezzel ezüstérmet szerzett.
aug. 14
11:57
Fodor Zoltán ezüstérmes! (Behaviour)
Fodor Zoltán a pekingi olimpia, kötöttfogású bírkózás 84 kg-os súlycsoportjában óriási meglepetésre döntő mérkőzést vívott az olasz Andrea Minguzzi ellen.
aug. 14
12:15
Birkózás: Abrahamian nem kért a bronzéremből (She)
Az örmény származású, de svéd színekben induló Abrahamian a kötöttfogású bikózók 84 kg-os súlycsoportjának éremátadásán zsebre dugott kézel állt fel a dobogóra, majd a földre hajította bronzérmét és elhagyta a termet.
aug. 14
12:15
Fodor Zoltán ezüstérmes (Blikk)
Sokáig nyerésre állt, de ellenfele a vége előtt sikeresen eldobta
aug. 14
12:17
Férfi vízilabda: sima olasz győzelem Kína ellen (She)
Olaszország nagyon simán győzte le Kínát a férfi vízilabdázók B-csoportjának harmadik fordulójában.
aug. 14
12:33
Cselgáncs: Hadfi kikapott, így a hetedik helyen végzett (She)
Ahogy már beszámoltunk róla, Hadfi Dániel az első vigaszági mérkőzésén legyőzte a bosnyák Amel Mekicet a férfi cselgáncsozók 100 kg-os küzdelmében, és a lengyel Przemyslav Matyjaszek ellen vívta a következő összecsapását, amelynek az volt a tétje, hogy ki mérkőzhet a bronzéremért.

Keresés