2008. augusztus 17. vasárnap

aug. 17
0:00
Olasz Kupa: nehezen jutott tovább a Parma együttese (She)
Az Olasz Kupa első fordulójában szombaton három mérkőzést rendeztek.
aug. 17
0:18
Ligue 1: hazai környezetben nyert a Paris Saint-Germain (She)
A francia első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján egy találkozó maradt késő estére.
aug. 17
0:36
Portugália: Djalo duplájával a Sporting nyerte a Szuperkupát (She)
A Sporting csapata nyerte a portugál Szuperkupát, miután a szombati összecsapáson 2–0-ra verte az FC Porto együttesét.
aug. 17
1:48
FC Barcelona: katalán győzelem a Gamper-kupán (She)
A Gamper-kupa keretében felkészülési mérkőzésen fogadta az FC Barcelona az argentin Boca Juniors együttesét.
aug. 17
3:00
Program: a teljes vasárnapi műsor, magyar indulókkal (She)
Vasárnap 37 számban hirdetnek győztest, közöttük mai legnagyobb esélyesünkkel, a kalapácsvető Pars Krisztiánnal, aki a legjobb eredménnyel került be a 13:45-kor kezdődő döntőbe. A Nemcsik, Decsi, Szilágyi, Lontay összeállítású férfi kardcsapatunk megmentheti a vívók becsületét.
aug. 17
3:18
NBA: tiltólistára került az iráni válogatott centere (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság vezetősége körlevélben hívta fel mind a 30 csapat figyelmét arra, hogy ne szerződtessék az iráni válogatott centerét, Hamed Ehadadit. A 218 centire nőtt játékost már több NBA-csapat is megkörnyékezte, de ahogy a levélben áll, az Egyesült Államok szövetségi biztonsági előírásai tiltják, hogy bármilyen amerikai testület, cég, vagy szövetség bármilyen iráni…
aug. 17
3:54
Férfi kard: elkezdődött az amerikaiak elleni negyeddöntő (She)
Az elődöntőbe jutásért az Egyesült Államok válogatottjával mérkőzik férfi kardcsapatunk, a találkozó néhány perce kezdődött el.
aug. 17
3:58
Férfi kard: három asszó után hárommal megy az ellenfél (She)
Három asszó után háromtusos előnye van az Egyesült Államoknak a férfi kardcsapatok negyeddöntőben a magyar válogatott ellen.
aug. 17
4:12
Lövészet: Sidi a fekvés után csak a 34. helyen (She)
A sportlövők olimpiai programja a 3x40 lövéses kisöbű sportpuska összetett számával zárult, és a résztvevők között Sidi Péter is ott van. Világbajnok ezüstérmes sportlövőnk a selejtező első sorozata végén a 34. helyen áll.
aug. 17
4:16
Férfi kard: kettővel vezetünk hat asszó után (She)
Hat asszó után a magyar férfi kardválogatott 30:28-ra vezet az Egyesült Államok ellen a csapatverseny negyeddöntőjében.
aug. 17
4:20
Női maraton: az első román arany ezen a távon (She)
A női maratoni futás féltávjánál a román Constantina Tomescu ellépett az élmezőnytől, egy perces előnyre tett szert, és ebből 22 másodpercet sikerült megőriznie a célig, így hazája első olimpiai aranyérmét szerezte meg ezen a távon.
aug. 17
4:30
Női birkózás, 63 kg: Sastin Mariann vereséget szenvedett (She)
Sastin Mariann hamar elbúcsúzott az aranyérem megszerzésének lehetőségétől, miután a női birkózók 63 kilogrammosok mezőnyében két sima menetben kikapott a kanadai Martine Dugreniertől.
aug. 17
4:34
Úszás: német aranyérem született 50 m női gyorson (She)
A német Britta Steffen nyerte az 50 méteres női gyorsúszást, egy századdal megelőzve a 41 éves amerikai Dara Torrest. A harmadik az ausztrál Cate Campbell lett.
aug. 17
4:38
Férfi kard: kikaptunk az amerikaiaktól, nincs elődöntő (She)
A magyar férfi kardválogatott 45:44-es vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól a negyeddöntőben, így a Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron összetételű csapat az ötödik helyért vívhat a folytatásban.
aug. 17
4:48
Úszás: tunéziai aranyérem 1500 gyorson, Hackett a 2. (She)
A tunéziai Usszama Melluli nyerte az 1500 méteres férfi gyorsúszást, a második a világcsúcstartó, a szám kétszeres olimpiai bajnoka, az ausztrál Grant Hackett lett, míg a bronzérmet a kanadai Ryan Cochrane szerezte meg.
aug. 17
4:52
Tenisz, Washington: Del Potro sorozatban 18. győzelmével döntős (She)
A második helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potro sorozatban 18. mérkőzését is megnyerte, miután két játszmában legyőzte a negyedik helyen rangsorolt német Tommy Haast az 508 ezer dollár összdíjazású washingtoni keménypályás férfi tenisztornán. Del Potro ellenfele a fináléban a szerb Viktor Troicki lesz.
aug. 17
5:06
Női kézilabda: svéd siker, a 2. vagy 3. helyen jutunk tovább (She)
A svéd női kézilabda-válogatott legyőzte a brazil csapatot a magyar érdekeltségű csoportban a pekingi olimpián, így a Hajdu-együttes vagy a második, vagy a harmadik helyen kerül tovább a negyeddöntőbe.
aug. 17
5:08
Úszás: ausztrál siker a 4x100-as női vegyes váltóban (She)
Az ausztrálok világcsúccsal nyerték a 4x100-as női vegyes váltót. A második helyen az Egyesült Államok, a harmadikon Kína ért célba.
aug. 17
5:24
Úszás: megszerezte nyolcadik aranyát Michael Phelps (She)
Az amerikaiak nyerték a 4x100-as férfi vegyes váltót, így Michael Phelps – aki pillangón úszott a csapatban – teljesítette tervét, azaz nyolc aranyéremmel térhet haza Pekingből. Összesen ez már a 14. olimpiai aranya volt az amerikai úszónak.
aug. 17
5:26
Férfi kard: öt asszó után kínai vezetés, Nemcsik nem vív (She)
Öt asszó után 25:19-re vezet a kínai férfi kardcsapat Magyarország ellen az 5–8. helyért zajló helyosztókon.
aug. 17
5:28
Lövészet: Sidi Péter a 14. helyről kezdi a térdelést (She)
A sportlövők olimpiai programja a kisöbű sportpuskások 3x40 lövéses összetett számával zárul, és a résztvevők között Sidi Péter is ott van. Világbajnok ezüstérmes sportlövőnk a selejtező második sorozata után a 14. helyen áll.
aug. 17
5:30
Tenisz: orosz vert oroszt, francia pedig franciát Cincinnatiben (She)
Az orosz Nadja Petrova és a francia Nathalie Déchy jutott a 175 ezer dollár összdíjazású cincinnati női tenisztorna fináléjába.
aug. 17
5:32
Női birkózás, 63 kg: Sastin Marianna még reménykedhet (She)
A női birkózók 63 kilogrammos küzdelmeiben Sastin Marianna az első körben vereséget szenvedett a kanadai Martine Dugrenier-től, ám még reménykedhet benne, hogy esetleg a vigaszágon szerepelve megcélozhatja a bronzérmet.
aug. 17
5:42
Női kosárlabda: spanyol henger Mali ellen (She)
Magabiztos győzelmet aratott a spanyol női kosárlabda-válogatott Mali ellen a B-csoport 5., utolsó fordulójában.
aug. 17
5:44
Férfi kard: Kínától is kikaptunk, a 7. helyért vívunk (She)
Kína férfi kardválogatottja 45:38-ra megverte a mieinket a csapatverseny helyosztói során, így a világbajnoki címvédő magyar együttes a 7. helyért vív az Egyiptom–Fehéroroszország meccs vesztesével.
aug. 17
6:00
Női birkózás, 63 kg: Sastin lemaradt a vigaszágról (She)
A női birkózók 63 kilogrammos küzdelmeiben Sastin Marianna az első körben vereséget szenvedett a háromszoros világbajnoki ezüstérmes kanadai Martine Dugrenier-től, így az aranyérem megszerzésének lehetőségétől elesett. Az elődöntők után aztán kiderült, a bronzéremért sem szállhat harcba.
aug. 17
6:02
Férfi kard: Egyiptom lesz az ellenfél a 7. helyért (She)
Az egyiptomi válogatottal vív majd a magyar férfi kardcsapat a hetedik helyért a pekingi olimpián.
aug. 17
6:04
Női röplabda: Kazahsztán legyőzte Algériát (She)
Az olimpiai női röplabdatorna B-csoportjának utolsó fordulójában Kazahsztán 83 perc alatt 3:1-re megverte Algériát, ezzel megszerezte az ötödik helyet a csoportban. Algéria a hatodik lett.
aug. 17
6:18
Kudarc után fegyelmi (Blikk)
Vizsgálat Ujlaky ellen a leszerepelt vívóknál
aug. 17
6:20
Kiszenvedte a győzelmet a magyar férfi pólócsapat (Blikk)
Magyarország - Ausztrália: 13-12
aug. 17
6:22
Michael Phelps történelmet írt (Blikk)
Beállította Spitz hét aranyérmes rekordját
aug. 17
6:36
Megvan Phelps nyolcadik aranya (Infostart)
Az Egyesült Államok válogatottja 3:29.34 perccel világcsúcsot úszott a férfi 4x100-as vegyesváltóban az olimpián. Michael Phelps ezzel megszerezte nyolcadik aranyérmét a pekingi ötkarikás játékokon.
aug. 17
6:36
Lövészet: Sidi Péter nem jutott be a nyolcas döntőbe (She)
A sportlövők olimpiai programja a kisöbű sportpuskások 3x40 lövéses összetett számával zárul, és a résztvevők között Sidi Péter is ott van. Világbajnoki ezüstérmes sportlövőnk a selejtezőt végül a 25. helyen fejezte be, így lemaradt a nyolcas döntőről.
aug. 17
6:54
Pont nélkül zártak a magyar kardozók (Infostart)
A magyar férfi kardválogatott hetedik helyen végzett a pekingi olimpián. A tavaly világbajnok csapat - melyben a vesztes negyeddöntő után Nemcsik Zsolt helyére Lontay Balázs állt be - a helyosztón 45-25-re győzte le az egyiptomiakat.
aug. 17
6:54
Férfi kard: az amerikaiak Oroszországot is megverték! (She)
Francia–amerikai döntőt rendeznek a férfi kardcsapatok versenyszámában a pekingi olimpián.
aug. 17
6:56
Kiesett Sastin, az egyetlen magyar női birkózó (Infostart)
A nyolcaddöntőben vereséget szenvedett Sastin Marianna a vigaszágon sem folytathatja szereplését a pekingi olimpia a női birkózóinak 63 kilogrammos kategóriájában.
aug. 17
6:58
Fegyelmi vizsgálat indul Ujlaky ellen (Infostart)
Fegyelmi vizsgálatot kezdeményez Ujlaky Virginie-nel, az olimpián szerepelt női tőrválogatott tagjával szemben Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség ügyvezető igazgatója.
aug. 17
7:12
Női kosárlabda: az ausztrálok lepofozták az oroszokat (She)
A női kosárlabdatorna utolsó fordulójában az ausztrál válogatott húszpontos különbséggel megverte az oroszok legjobbjait. Az auszik 75–55-re nyerték meg a két évvel ezelőtti világbajnoki döntő "visszavágóját", és ezzel csoportelsőként jutottak tovább.
aug. 17
7:30
Nem jutott döntőbe Sidi (Infostart)
Sidi Péter 1163 körös teljesítménnyel a 25. lett a kisöbű sportpuskások 50 méteres összetett számának 49 fős alapversenyében a pekingi olimpián, így - csakúgy, mint pénteken, fekvőben - lemaradt a nyolcas döntőről, amelyhez legalább 1170-et kellett volna lőnie.
aug. 17
7:30
Sportlövészet: Sidi Péter többre számított magától (She)
Sidi Péter 1163 körös teljesítménnyel a 25. helyen végzett a kisöbű sportpuskások összetett alapversenyében a pekingi olimpián, így lemaradt a nyolcas döntőről, amelyhez 1170 kört kellett volna lőnie.
aug. 17
7:32
Női kézilabda: döntetlen az Angola-Kazahsztán meccsen (She)
24–24-es döntetlent hozott az Angola–Kazahsztán női kézilabda-mérkőzés az A-csoportban.
aug. 17
7:34
Férfi kard: hetedik helyen zárt a magyar válogatott (She)
A magyar férfi kardcsapat 45:25-re legyőzte Egyiptomot, így a hetedik helyen zárta a pekingi olimpiát.
aug. 17
7:36
Női röplabda: Kuba három szettben legyőzte Venezuelát (She)
A kubai női röplabda-válogatott 66 perc alatt legyőzte Venezuela legjobbjait, így csoportelsőként jutott tovább. A 2004-es olimpián bronzérmet, a megelőző három játékokon aranyat szerző kubai csapat 3–0-ra verte dél-amerikai ellenfelét.
aug. 17
7:48
Tudja, mit hallgat Phelps, mielőtt úszik? (Infostart)
A különleges étrend és a cáparuha mellett egy rapszám lehet Michael Phelps tökéletes teljesítményének titka.
aug. 17
8:06
Bányaszerencsétlenség Szibériában (Infostart)
Legkevesebb három ember vesztette életét egy bányaomlás következtében vasárnap a nyugat-szibériai Kemerovo területen - jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
aug. 17
8:08
Olimpián 108 éve nem szerepeltek ilyen rosszul a magyar vívók (Infostart)
A magyar vívócsapat a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó harmadik helye révén egyetlen éremmel zárta a pekingi olimpiát; 1908 óta ezt megelőzően csak kétszer fordult elő, hogy a magyarok győzelem nélkül maradtak, de mindkét alkalommal több dobogós helyezést gyűjtöttek.
aug. 17
8:24
Vitorlázás: brit arany, holland ezüst ynglingben (She)
Pekingben kiosztották az olimpia első vitorlás érmeit is, a női yngling hajóosztályban a brit hármas (Sarah Ayton, Sarah Webb, Pippa Wilson) diadalmaskodott.
aug. 17
8:26
Női vízilabda: Oroszország a görögöket verve hetedik (She)
Oroszország végzett a női vízilabdatorna hetedik helyén, miután a helyosztón 12–6-ra legyőzte Görögországot.
aug. 17
8:28
Anglia: Capello behívta Beckhamet, Crouch kimaradt (She)
Kihirdette a szerdai, Csehország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya, a 23 fős listán szerepel David Beckham neve is.
aug. 17
8:42
Kovács: "A MOB nem több egy utazási irodánál" (Infostart)
Nincs magyar sportirányítás, ugyanis akik tizenkét éve ezzel foglalkoznak, nem értenek hozzá, a politika pedig egy utazási iroda szintjére fokozta le a Magyar Olimpiai Bizottságot - állítja Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója, a vívók volt szövetségi kapitánya.

Keresés