2008. augusztus 21. csütörtök

aug. 21
9:17
Összeállt Talma új csapata (Blikk)
Jövőre magyar istállóban versenyez
aug. 21
9:19
Öttusa: az úszás során Horváth két helyet javított (She)
Horváth Viktor két helyet javított, míg Balogh Gábor három helyet rontott a pekingi játékok öttusaversenyének úszószáma során. A számot az egyiptomi Amro el-Geziri nyerte, Horváth összetettben a hetedik, Balogh pedig a 15. helyen áll.
aug. 21
9:21
Vitorlázás: brit győzelem csillaghajóban, brazil ezüst (She)
A brit Iain Percy, Andrew Simpson egység nyerte az olimpiai aranyat csillaghajóban, a brazil és a svéd vitorlázók előtt. Ez a Pekingben remeklő britek immár 17. aranyérme.
aug. 21
9:33
Anglia: Drogbának időre van szüksége, októberben tér vissza (She)
Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti támadója az előzetes várakozásokkal ellentétben augusztusban még biztosan nem játszhat: csak október elején lesz újra bevethető.
aug. 21
9:51
Horváth Viktor hetedik a lovaglás előtt (Behaviour)
Horváth Viktor a hetedik helyen áll a negyedik szám, a lovaglás előtt a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében. Balogh Gábor három szám után a tizenötödik.
aug. 21
10:09
Vereckei és Vajda is döntős (Infostart)
Vereckei Ákos bejutott az 500 méteres férfi kajak egyes döntőjébe a pekingi olimpián, miután középfutamában a harmadik helyen végzett. Futamgyőztesként került a fináléba a kenus Vajda Attila.
aug. 21
10:09
Kajak-kenu, ffi K1 500 m: Vereckei Ákos döntőben (She)
Bejutott a döntőbe Vereckei Ákos a férfi kajak egyes 500 méteres középfutamából. A rendkívül izgalmas futamot a horvát Janic nyerte, az óriásit hajrázó norvég Larsen és Vereckei előtt. Az első középfutamot a kanadai van Koeverden nyerte, az orosz Rjahov és az ausztrál Wallace előtt, a másodikból az új-zélandi Ferguson, a svéd Gustafsson és a brit Brabants jutott be a fináléba.
aug. 21
10:11
Kajak-kenu, C1 500 m: kiesett a címvédő Andreas Dittmer! (She)
Nagy meglepetésre kiesett a kenu egyesek 500 méteres versenyének első előfutamából a címvédő német Andreas Dittmer, aki a 19 esztendős kínai Csiang Li mögé szorult, a negyedik helyre, így nem jutott be a kilences fináléba..
aug. 21
10:13
Díjlovaglás: doppingszert találtak egy ló szervezetében (She)
Doppingszert találtak a pekingi olimpián a díjugratás csapatversenyében ötödik helyen végzett német együttes egyik lovának szervezetében.
aug. 21
10:27
Kajak-kenu, C1 500 m: finalista Vajda Attila is! (She)
Remek versenyzéssel futama első helyén végzett, így bekerült a döntőbe Vajda Attila a kenu egyesek 500 méteres versenyének középfutamából, a román Mironcic és a lengyel Baraszkiewicz előtt. Ezzel a magyar kajak-kenusok továbbra is százszázalékos teljesítményt nyújtanak Pekingben.
aug. 21
10:45
Női kézilabda: hosszabbításban nyertek a franciák (She)
Franciaország hosszabbítás után 36–34-re verte Romániát a női kézilabdázók helyosztóján, így a gallok játszhatnak az ötödik helyért Kínával, míg a románok Svédországgal csapnak majd össze a hetedik helyért.
aug. 21
10:47
Kajak-kenu, női K1 500 m: kiesett a finn klasszis (She)
Nem jutott a kilences döntőbe a duisburgi világbajnokság kétszeres ezüstérmese, a finn Anne Rikala, így Kovács Katalin megszabadult egy lehetséges riválistól.
aug. 21
11:03
Kajak-kenu, ffi K2 500m: továbbléptek az esélyesek (She)
Továbbjutott az esélyes kanadai és lengyel egység a férfi kajak kettesek 500 méteres középfutamának középfutamából. A harmadik helyről a dánok jutottak tovább, a két balti egység lemaradt a fináléról.
aug. 21
11:03
Vajda C-1 500-on is a fináléban (Behaviour)
A rövidebb távon, 500 m-en is kvalifikálta magát a fináléba a kenu egyesek között versenyző Vajda Attila a pekingi olimpián, miután megnyerte középfutamát.
aug. 21
11:05
Kajak-kenu, ffi C2 500 m: nem döntősök a Sáfrán testvérek (She)
A Sáfrán testvérek nem jutottak be a kenu kettesek 500 méteres számának döntőjébe. A magyar páros a nyolcadik helyen végzett a középfutamban, miután nagy harcot vívtak a kazah kettőssel a hetedik helyért.
aug. 21
11:05
Füvezés miatt örökös eltiltás a sportolónak (Behaviour)
Örökre eltiltotta a versenyzéstől csütörtökön a japán szumószövetség az orosz Vakanohót, miután marihuánabirtoklás gyanújával a hét elején letartóztatták.
aug. 21
11:07
Női vízilabda: megy a magyar–ausztrál bronzmeccs, élőben az NSO-n! (She)
Az elveszített elődöntő után az ausztrál válogatott a magyar pólós hölgyek ellenfele, a tét a bronzérem megszerzése.
aug. 21
11:21
Kajak-kenu, női K2 500 m: döntősök a japánok (She)
A japán páros könnyedén jutott be a női kajak kettesek 500 méteres távjának döntőjébe. A finn és az osztrák duó fej-fej mellett haladva szerezte meg a másik két finálét érő helyezést.
aug. 21
11:23
NOB: Alekszandr Popov is a sportolói bizottságban (She)
Négy új tag került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.
aug. 21
11:39
Öttusa: Bubu ledobta magáról Balogh Gábort (She)
Balogh Gábor a megszerezhető 1200-ból 852-t szerzett meg a lovaglás során, ezzel elszálltak éremesélyei.
aug. 21
11:57
Birkózás szf., 84 kg: grúz aranyérem született (She)
A grúz Revazi Mindorasvili nyerte meg a szabadfogású birkózás 84 kilós súlycsoportjának döntőjét.
aug. 21
11:59
Öttusa: Horváth Viktor is leesett lováról, Csaocsaóról (She)
Balogh Gáborhoz hasonlóan Horváth Viktornak sem hozott szerencsét a lovaglás, mivel ő is leesett lováról, Csaocsaóról, így csak 896 pontot gyűjtött a negyedik tusa során, összetettben pedig 4160 pontja van.
aug. 21
12:15
Doppingszer a ló szervezetében (Infostart)
Doppingszert találtak a pekingi olimpián a díjugratás csapatversenyében ötödik helyen végzett német együttes egyik lovának szervezetében.
aug. 21
12:15
Női vízilabda: hosszabbítás dönt majd bronzéremről – ÉLŐ! (She)
Kétszer három perc hosszabbítás dönt majd a bronzéremről a pekingi olimpia női vízilabdatornájában, miután a magyar csapat 7–7-es döntetlenre áll az ausztrálok ellen.
aug. 21
12:15
Női vízilabda: Magyarország - Ausztrália 7-7, hosszabbítás következik (Behaviour)
Szoros a küzdelem, mindkét csapat esélyes.
aug. 21
12:17
Négy ló doppingolt! (Behaviour)
Összesen négy díjugratásban szerepelt ló szervezetében találtak doppingszert a pekingi olimpián - közölte csütörtökön a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI).
aug. 21
12:33
Lovassport: négy ló szervezetében volt doppingszer (She)
Összesen négy díjugratásban szerepelt ló szervezetében találtak doppingszert a pekingi olimpián - közölte csütörtökön a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI).
aug. 21
12:33
Magyarország - Ausztrália 9-9, büntetők következnek (Behaviour)
Szoros, idegtépő küzdelemben végül a lányoknak sikerült kiegyenlíteni, így büntetők döntik el a bronzérem sorsát.
aug. 21
12:35
Női vízilabda: a büntetők döntenek a bronzmeccsünkön – ÉLŐ! (She)
Kétszer három perc hosszabbítás sem hozott döntést a bronzéremről a pekingi olimpia női vízilabdatornájában. A magyar csapat 9–9-es döntetlent játszott az ausztrálokkal. A büntetők döntenek!
aug. 21
12:37
Birkózás szf., 96 kg: Muradov nyerte az aranyat (She)
A tavalyi Európa-bajnok, orosz Sirvani Muradov megnyerte a szabadfogású birkózók 96 kilós számának döntőjét.
aug. 21
12:39
Jégkorong: Szuper Levente az Alba Volánhoz szerződött (She)
Szuper Levente is megérkezett az Alba Volán évadnyitó sajtótájékoztatójára, ő lesz tehát a klub meghirdetett nagy bejelentése: az A-csoportba feljutott magyar jégkorong-válogatott kapusa a magyar bajnok, EBEL-résztvevő csapathoz szerződik.
aug. 21
12:51
Női vízilabda: negyedik helyen végzett a női pólóválogatott (She)
Az ausztrálok elleni találkozón sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született döntés, az ötméteresek pedig ausztrál sikert hoztak.
aug. 21
12:51
Drámai csatában lett negyedik a női pólóválogatott (Infostart)
A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyen végzett a pekingi olimpián, mivel 9-9-es döntetlent követően büntetőkkel alulmaradt Ausztráliával szemben. Godova Gábor szövetségi kapitány együttese három góllal is vezetett, de az ausztrálok felzárkóztak, majd fordítottak, és a végén már a magyaroknak kellett az egyenlítésért küzdeni. Az ötméteresek során Horváth Patrícia kétszer is védett, ám…
aug. 21
12:51
Negyedik a magyar női vízilabdacsapat (Behaviour)
A Vízilabdás lányaink a bronzéremért harcolhattak az ausztrál együttessel a pekingi olimpián.
aug. 21
13:09
Negyedik lett a magyar női vízilabda-válogatott (Blikk)
Büntetőkkel kaptak ki az ausztráloktól a pekingi olimpián
aug. 21
13:27
Birkózás, szf., 120 kg: Tajmazové az aranyérem (She)
Az üzbég Artur Tajmazov nyerte meg a szabadfogású birkózók 120 kilós súlycsoportjának döntőjét.
aug. 21
13:29
Női vízilabda: Godova szerint elvették tőlünk az érmet (She)
Nem sikerült megszerezni a bronzérmet a magyar pólós hölgyeknek, miután hihetetlen csatában, ötméteresekkel maradtak alul a világbajnoki második ausztrál csapattal szemben.
aug. 21
13:45
Női kézilabda: Norvégia jutott be elsőként a torna döntőjébe (She)
A pekingi olimpia női kézilabdatornájának első negyeddöntőjében Norvégia nagy csatában, az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le Dél-Koreát.
aug. 21
13:47
Női vízilabda: Stieber Mercedes vigasztalhatatlan (She)
A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyen zárta a pekingi olimpián, a magyar hölgyek hihetetlenül izgalmas csatában, ötméteres-párbajt követően maradtak le a bronzéremről az ausztrálok elleni kisdöntőben.
aug. 21
13:49
Női 200 m: jamaicai aranyérem egyéni csúccsal (She)
A jamaicai Veronica Campbell-Brown 21.74 másodperc alatt futotta a 200 méteres síkfutás távját, ezzel a világ idei legjobb idejével és egyéni csúccsal nyert aranyérmet a nőknél.
aug. 21
14:03
Női vízilabda: De Bruijn csodát tett, Hollandia a bajnok! (She)
A csodálatosan játszó, hét gólt szerző Danielle De Bruijn és a kapus Ilse Van der Meijden vezetésével meglepetésre Hollandia nyerte a női vízilabda-döntőt.
aug. 21
14:03
Döntőben a norvég női kézilabdások (Behaviour)
Nagy küzdelemben végül győzelmet aratott a norvég női kézilabdacsapat a koreai lányok ellen, ezzel elsőként a döntőbe került, ahol az Oroszország-Magyarország mérkőzés győztesével találkozik.
aug. 21
14:05
Női 1500 m: kialakult a döntő mezőnye (She)
A kenyai Nancy Jebet Langat volt a leggyorsabb a női 1500 méteres síkfutás elődöntői során, így könnyedén bejutott a 12-es döntőbe.
aug. 21
14:05
Nemzeti hős lett az első afgán olimpiai érmes (Behaviour)
Nemzeti hős lett az első afgán olimpiai érmes: Rohullah Nikpai szerdán végzett tékvondóban a harmadik helyen a pekingi nyári játékokon, miután legyőzte az olimpiai bajnok spanyol Juan Antonio Ramost.
aug. 21
14:07
Női labdarúgás: Németországé a bronzérem, Japán a 4. (She)
A német válogatott szerezte meg a bronzérmet a női labdarúgótornán, miután 2–0-ra megverte Japánt a harmadik helyért vívott mérkőzésen.
aug. 21
14:21
A bronzéremért küzdhet a magyar női kézilabda-válogatott (Infostart)
A bronzéremért küzdhet a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, mivel az elődöntőben 22-20-ra kikapott a világbajnok oroszoktól. Hajdu János szakvezető együttese Dél-Koreával küzdhet meg a 3. helyért.
aug. 21
14:21
Öttusa: Mojszejev megvédte Athénban szerzett címét (She)
Az orosz Andrej Mojszejev megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi öttusázók között, az ezüst és bronzérmes a két litván, Edvinas Krungolcas és Andrejus Zadneprovskis lett.
aug. 21
14:21
Megfosztják érmétől az ezüstöt nyert ukrán hétpróbázót (Behaviour)
Pozitív lett a B próbája a hétpróbában ezüstérmes ukrán Ludmilla Blonszkának, így minden bizonnyal megfosztják érmétől. Ügyében pénteken dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fegyelmi bizottsága.
aug. 21
14:23
Férfi gyeplabda: Németország jutott elsőként döntőbe (She)
A német férfi gyeplabda-válogatott büntetőkkel megverte Hollandiát az első elődöntőben, így bejutott a döntőbe.
aug. 21
14:39
Petrovics: "Nem volt egyenlő a mérce" (Infostart)
A negyedik helyet szerezte meg a pekingi olimpia noi vízilabdatornáján a magyar válogatott. Godova Gábor tanítványai a harmadik helyért rendezett mérkozésen a rendes játékidoben és a hosszabbításban is döntetlenre végeztek Ausztrália ellen, de a büntetopárbajt elvesztették. A mérkozésrol Szabó Gergo kérdezte Petrovics Mátyást, az Újpest férfi vízilabdacsapatának vezetoedzojét.

Keresés