2008. augusztus 22. péntek

aug. 22
13:11
Kolonicsnak ajánlotta érmét Kozmann György és Kiss Tamás is (Infostart)
Vajda Attilához hasonlóan a Kozmann György, Kiss Tamás kenupáros is Kozmann július 15-én, edzés közben elhunyt társának, Kolonics Györgynek ajánlotta a pekingi olimpián szerzett bronzérmét.
aug. 22
13:27
Célba érkezéskor lett rosszul Tomasz Wylenzek (Blikk)
aug. 22
13:46
Döntős a Kemény-csapat! (Infostart)
Döntőbe került a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, mivel 11-9-re nyert Montenegró ellen. A magyar együttes háromgólos hátrányból is talpra állt, és Gergely István bravúrjainak is köszönhetően győzött, így vasárnap megvédheti a címét.
aug. 22
13:46
Asztalitenisz: három kínai jutott be a négy közé (She)
A svéd Jörgen Perssonon kívül három kínai pingpongos került be a férfi asztaliteniszezők férfi egyes versenyszámának elődöntőjébe.
aug. 22
13:46
Férfi vízilabda: magyar-montenegrói 11-9 (Behaviour)
Döntőbe jutott a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután az elődöntőben 11-9-re legyőzte a montenegrói együttest.
aug. 22
13:48
Férfi vízilabda: Megvan! Pólósaink bejutottak a döntőbe (She)
A magyar férfi vízilabda válogatott bejutott a pekingi olimpia döntőjébe, miután hatalmas csatában megverte a montenegrói válogatottat.
aug. 22
13:50
Férfi kézilabda: Franciaország legyőzte a címvédőt (She)
Férfi kézilabdában egy igazi csúcsrangadóra került sor az első elődöntőben. A címvédő, és az idei norvégiai Európa-bajnokságon ezüstérmes horvátok az eddig kiválóan szereplő (a lengyelek elleni döntetlen mellett az összes meccsüket megnyerték), az Eb-n harmadik franciákkal találkoztak. Claude Onesta csapata egy végig szoros meccsen 25–23-as győzelmet aratott.
aug. 22
13:52
Ökölvívás, 48 kg: kínai–mongol döntő lesz (She)
Kínai–mongol döntő lesz a 48 kilogrammos ökölvívók között a pekingi olimpián.
aug. 22
14:03
Öttusa: kezdődik a futás, még van esély a pontszerzésre (She)
A futást Vörös 1 perc 27 másodperces, Gyenesei pedig 1 perc 39 másodperces hendikeppel kezdi majd.
aug. 22
14:21
Kajak-kenu: Gyenesei bajnoki jutalmat javasol Kozmannéknak (She)
Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter azt javasolja, hogy a pekingi ötkarikás játékokon bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenukettes az olimpiai bajnokoknak járó jutalmat kapja meg.
aug. 22
14:23
Női 4x400 m: az amerikaiak első helyen jutottak döntőbe (She)
Az Egyesült Államok női váltócsapata volt a leggyorsabb a 4x400 méteres váltó előfutamaiban, épphogy megelőzve a jamaicaiakat.
aug. 22
14:25
Ökölvívás, 54 kg: döntőbe jutott a vb-második (She)
A vb-második mongol Badar-Uugan Enkhbat könnyedén bejutott az 54 kilós ökölvívók döntőjébe, ahol a kubai Yankiel Leon Alarconnal küzd meg.
aug. 22
14:27
Öttusa: a német Lena Schöneborn nyerte a nők viadalát (She)
A német Lena Schöneborn diadalmaskodott a nők mezőnyében, miután a futásban megőrizte előnyét, amelyet az előző négy tusa során szerzett meg.
aug. 22
14:39
Férfi 4x400 m: a brit váltó nagyon simán döntős (She)
Nagy-Britannia férfi 4x400 méteres váltócsapata nagyobb erőfeszítés nélkül jutott be a szám döntőjébe, miután úgy teljesítették három perc alatt a távot, hogy az utolsó ember szinte csak kocogott a végén.
aug. 22
14:39
Egerszegi az úszás olimpiai rekordlistáján (Metropol)
A pekingi játékok első napján, szombaton kezdődnek az úszók versenyei - nyolc magyarral. Az ebből az alkalomból készült olimpiatörténeti listán is található magyar, Egerszegi Krisztina, aki sorozatban három olimpián nyert ugyanabban a számban, nevezetesen 200 m háton.
aug. 22
14:41
Tour de France: Jimmy Casper is lebukott (Metropol)
A francia Jimmy Casper az ötödik országúti kerékpáros, akiről kiderült, hogy doppingolt az idei Tour de France körversenyen.
aug. 22
14:43
Jaroenrattanatarakoon tavaly váltott nevet (Metropol)
Egy jósnőnek "köszönheti" pekingi olimpiai győzelmét a női súlyemelők 53 kg-os súlycsoportjának győztese, a thaiföldi Prapavadi Jaroenrattanatarakoon.
aug. 22
14:45
Deák Bárdos és Fodor a nyolc között, Virág Lajos kikapott (Metropol)
A három csütörtökön érdekelt magyar közül kettő - Deák Bárdos Mihály és Fodor Zoltán - megnyerte első mérkőzését a kötöttfogású birkózók pekingi olimpiai versenyében, ezzel mindketten bejutottak a negyeddöntőbe.
aug. 22
14:47
Igaly Diána nem jutott döntőbe (Metropol)
A címvédőként indult Igaly Diána nem jutott be a döntőbe a női skeetesek között a pekingi olimpián, miután az alapversenyben csak 66 korongot ért el és ez kevés volt a legjobb hat közé kerüléshez.
aug. 22
14:49
Budapestre tart a Red Bull Air Race (Metropol)
Várhatóan ismét több ezren látogatnak ki a Duna-partra augusztus 19-én és 20-án, hogy megtekintsék a Red Bull Air Race World versenysorozat hatodik állomásának bravúros légi futamait.
aug. 22
14:51
Magyar nyerte a vitorlázórepülő-világbajnokságot (Metropol)
Gulyás György személyében magyar világbajnokot avattak a németországi Lüssében rendezett 30. vitorlázórepülő-világbajnokságon.
aug. 22
14:53
Remek mezőny a K-1 Magyar Nagydíjon (Metropol)
Török Dániel a címvédésért száll ringbe a debreceni K-1-es Magyar Nagydíjon, amelyre a világsztár Ernesto Hoost is eljön.
aug. 22
14:55
Osztrák öröm a Duna felett (Metropol)
Az osztrák Hannes Archnak sikerült a bravúr a tegnap megrendezett budapesti Red Bull Air Race futamon, Besenyei Péternek nem. Arch mindvégig kiegyensúlyozottan versenyezve idén megszerzett 2., 3. és 4. helyei után hibátlan repülésekkel élete első versenyét nyerte a Duna fölött.
aug. 22
14:57
Ökölvívás, 60 kg: döntős a címvédő és Európa-bajnok (She)
Az orosz címvédő és Európa-bajnok Alekszej Tiscsenko a francia Daouda Sow-val küzdhet meg az aranyéremért a 60 kilós bokszolóknál.
aug. 22
14:57
Gyurcsány Ferenc telefonon gratulált Vajda Attilának (Behaviour)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon gratulált Vajda Attilának, aki kenu egyesben ezer méteren megszerezte Magyarország első olimpiai aranyérmét a pekingi olimpián - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken az MTI-vel.
aug. 22
14:59
Vízilabda: szenzáció, az amerikaiakkal játsszuk a finálét! (She)
Hatalmas meglepetésre az Egyesült Államok legyőzte Szerbiát a férfi vízilabdatorna elődöntőjében, így az amerikaiak ellen játszhatják a döntőt Kásás Tamásék. Ahogy arról már beszámoltunk Magyarország a másik elődöntőben 11–9-re győzött Montenegró ellen.
aug. 22
15:01
Kajak-kenu: stabil Thomasz Wylenzek állapota (She)
Ahogy arról beszámoltuk a kenu kettesek 100 méteres számában a Kozmann György, Kiss Tamás páros bronzérmet szerzett. A futamot a fehérorosz Bahdanovics-testvérek nyerték, a második helyen a német Christian Gille, Thomasz Wylenzek páros végzett.
aug. 22
15:03
Férfi labdarúgás: Ronaldinho a bronzzal vigasztalódhat (She)
Brazília lett a pekingi olimpia férfi labdarúgótornájának harmadik helyezettje, miután három góllal legyőzte Belgiumot a bronzmérkőzésen.
aug. 22
15:15
Az amerikai válogatottal küzd az aranyért a Kemény-csapat (Infostart)
Meglepetésre nem a szerb, hanem az amerikai válogatott lesz a magyar vízilabda-csapat ellenfele a pekingi olimpiai döntőben.
aug. 22
15:15
RG: élen az esélyesek, döntős a 28 éves Cid (She)
„Őrségváltás" történt az élen a ritmikus gimnasztika egyéni összetett selejtezőjében a csütörtöki álláshoz képest: az első számú favorit Jevgenyija Kanajeva hibátlan gyakorlatokkal vette vissza a vezetést a szintén orosz Olga Kapranovától, a harmadik az ukrán Anna Besszonova.
aug. 22
15:17
Angyal Zoltán: "Kozmann Gyuri egy hős" (Infostart)
Pekingben olimpiai bajnok lett kenu egyesben 1000 méteren Vajda Attila. A magyar női kajak négyes 500 méteren ezüstérmet szerzett, míg a Kozmann György-Kiss Tamás kenus duó 1000 méteren bronzérmes lett. A Kammerer Zoltán-Kucsera Gábor kajak kettes 700 méterig vezetett, de a hajrára elfáradt, és csak az ötödik helyen zárt. Az eredményeket az InfoRádióban Angyal Zoltán, a magyar válogatott…
aug. 22
15:17
Férfi vízilabda: Kemény szerint a taktika és a kondi diadala volt (She)
Színvonalas mérkőzésen jutott döntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, a mieink 11–9-re verték meg Montenegrót az elődötnőben, és a vasárnapi fináléra készülhetnek.
aug. 22
15:19
Atlétika, női távol: a brazil Maggi az olimpiai bajnok (She)
Női távolugrásban a brazil Maurren Higa Maggi lett az olimpiai bajnok. Második helyen az orosz Tatjána Lebegyeva végzett, harmadik a nigériai Blessing Okagbare lett.
aug. 22
15:21
Tékvandó: dél-koreai és iráni aranyérem pénteken (She)
A harmadik dél-koreai győztest avatták a tékvandósoknál a pekingi olimpián, pénteken, amikor a női 67 kg-ban hirdettek végeredményt, míg a férfiversenyek harmadik napján iráni aranyérem született a 80 kilósok között.
aug. 22
15:23
Női 5000 m: Dibaba a tízezer méter után ismét győzött (She)
Az etióp Tirunesh Dibaba nyerte meg a nők 5000 méteres síkfutásának döntőjét, és ezzel a 10.000 méter után ebben a számban is megszerezte az aranyérmet.
aug. 22
15:25
Férfi vízilabda: Kásás szerint a sikeréhség volt a kulcs (She)
Hatalmas szerepet vállalt a magyar férfi vízilabda-válogatott elődöntőbeli győzelméből Kásás Tamás, aki különösen a hajrában kapott erőre, gólt lőtt, hátul pedig kétszer is nagyszerűen mentett.
aug. 22
15:33
Férfi tízpróba: Clay már a zsebében érezheti az aranyat (She)
A férfi tízpróbázók kilencedik száma után továbbra is Bryan Clay vezeti az összesített pontversenyt, így már szinte biztosan aranyérmes lesz, mivel 479 ponttal vezet az összetettben.
aug. 22
15:35
Vörös: „Már a vívás után eldőlt, nem lesz belőle semmi” (She)
Vörös Zsuzsanna mindössze a 20. helyen végzett a női öttusázók versenyében Pekingben. A magyar sportoló a Magyar Rádió munkatársának elmondta, csalódott az elért eredményt illetően, s hogy gyakorlatilag már a vívás után nem volt semmi esélye a címvédésre.
aug. 22
15:37
Női gyeplabda: Argentína begyűjtötte a bronzérmet (She)
Az argentin válogatott szerezte meg a bronzérmet a pekingi olimpia női gyeplabdatornáján, miután a kisdöntőben 3–1-re verte meg a német együttest.
aug. 22
15:39
Női 4x100 m: jamaicai bukta, orosz arany (She)
A nagy esélyes jamaicai váltócsapat elrontotta a váltást a női 4x100 méteres síkfutás döntőjében, így az oroszok nyerték meg a finálét.
aug. 22
15:41
Baseball: Dél-Korea és Kuba meccsel a holnapi fináléban (She)
Kuba lesz a dél-koreai baseballválogatott ellenfele a pekingi olimpia döntőjében, a karibiak magabiztosan verték meg az Egyesült Államok gárdáját.
aug. 22
15:43
Ökölvívás, 69 kg: kiesett a vb-harmadik kínai (She)
A kubai Carlos Suarez Banteaux a kazah Bakit Szarszekbajevvel küzd meg a döntőben a 69 kilósok között.
aug. 22
15:45
Férfi vízilabda: Gergely várta, hogy főszereplő lehessen (She)
Minden Gergely István bravúrjaival kezdődött. A magyar válogatott második számú kapusa beállása után hatalmas lendületet adott a pólócsapatnak a Montenegró elleni meccsen, védései segítettek a felzárkózásban, majd az előnyünk megtartásában.
aug. 22
15:51
Kemény: Olimpiai döntőben nincs könnyű ellenfél (Infostart)
Bejutott a vasárnapi fináléba a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián. Kemény Dénes szövetségi kapitány címvédő együttese az elődöntőben 11-9-cel búcsúztatta az Európa-bajnok Montenegrót. A másik ágon az Egyesült Államok 10-5-re verte Szerbiát.
aug. 22
15:51
Asztalitenisz: kínai bronzérem a női egyesben (She)
A világbajnoki címvédő kínai Kuo Jüe szerezte meg a bronzérmet a női asztaliteniszezők egyéni versenyszámában, miután a kidöntőben 4:2-re legyőzte a szingapúri Li Jia Vejt.
aug. 22
15:53
Formula–1: a második szabadedzést Räikkönen nyerte (She)
A világbajnok finn Kimi Raikkünen nyerte a Formula–1-es világbajnokság Európai Nagydíjának második pénteki szabadedzését.
aug. 22
15:55
Férfi kézilabda: Izland legyőzte Spanyolországot (She)
Ahogy már beszámoltunk róla a férfi kézilabdatorna első elődöntőjében Franciaország legyőzte Horvátországot, míg a másik ágon folytatódott az izlandi csoda: az olimpia meglepetéscsapata legyőzte a korábbi világbajnok Spanyolországot 36–30 arányban.
aug. 22
15:57
Asztalitenisz: Csang Ji-ning megvédte címét női egyesben (She)
Megvédte olimpiai bajnoki címét az asztaliteniszezők női egyes versenyszámában a kínai Csiang Ji-ning, az Athénban egyesben és párosban aranyérmes pingpongos honfitársát, a korábban Póta Georginát búcsúztató Vang Nant verte meg 4:1-re.
aug. 22
15:59
Ökölvívás, 81 kg: az elődöntőben búcsúzott Szellő legyőzője (She)
A 81 kilós súlycsoport döntőjében az ír Kenny Egan csap össze a kínai Csang Hsziaopinggal.
aug. 22
16:09
Kemény: Olimpiai döntőben nincs könnyű ellenfél (Infostart)
Bejutott a vasárnapi fináléba a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián. Kemény Dénes szövetségi kapitány címvédő együttese az elődöntőben 11-9-cel búcsúztatta az Európa-bajnok Montenegrót. A másik ágon az Egyesült Államok 10-5-re verte Szerbiát.

Keresés