2008. augusztus 7. csütörtök

aug. 7
15:09
London 2012: olimpiai törvényjavaslat a Fidesztől (She)
A Fidesz olimpiai törvényjavaslat benyújtását tervezi ősszel, hogy a 2012-es londoni játékokra való magyar felkészülésben ne legyenek olyan pénzügyi problémák, mint amilyenek a most kezdődő pekingi olimpia előtt voltak ? mondta Bánki Erik, a sport- és turisztikai bizottság fideszes elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
aug. 7
15:27
Kammerer: "A magyar aranyérmek fele a kajak-kenusok kezében lesz" (Infostart)
Hét aranyérmet vár a magyar küldöttségtől Pekingben a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán. A Kucsera Gáborral 500 és 1000 párosban induló versenyző viszi majd a magyar zászlót a holnapi nyitóünnepségen.
aug. 7
15:27
Labdarúgás: a Barca és az AFA megegyezett Messiről (She)
A Barcelona jóváhagyta Lionel Messi olimpiai szereplését, így az argentin klasszis végig ott lehet az ötkarikás játékokon.
aug. 7
15:45
Megnyitó: öt kosárlabdázó a zászlóvivők között (She)
Úgy látszik, a kosárlabdázók egyben jó zászlóvivők is: öt férfi kosaras is magasba emelheti országa zászlóját a pekingi nyitó ünnepségen.
aug. 7
15:47
Anglia: Mark Clattenburgöt eltiltották a játékvezetéstől (She)
Az angol labdarúgó-szövetség (FA) ideiglenesen felfüggesztette Mark Clattenburg játékvezetői engedélyét állítólagos adósságai miatt.
aug. 7
15:49
Labdarúgás: Acosta góljával győzött Argentína (She)
Argentína az A-csoportban 2?1-re legyőzte Elefántcsontpart válogatottját a pekingi olimpia labdarúgótornájának 1. fordulójában. A gauchók Acosta 86. percben lőtt góljával szerezték meg a győzelmet.
aug. 7
16:03
A résztvevők remélik, hogy az olimpia a sportról szól majd (Infostart)
Peking 2001-ben kapta meg az idei nyári olimpiai játékok rendezési jogát. Az esemény azonban a nemzetközi porondon egyre nagyobb helyet követelő Kína számára presztízskérdés is. Peking közölte: az olimpia megrendezésével a nemzetközi közösség elismeri Kína társadalmi és gazdasági fejlődését és stabilitását. Külföldi jogvédő szervezetek azonban az ország emberi jogi gyakorlatára emlékeztetnek l…
aug. 7
16:03
Peking 2008: Labdarúgás 1. forduló - eredmények (Behaviour)
A címvédő argentin labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdett a pekingi olimpia férfi tornáján, miután 2-1-re nyert az elefántcsontpartiak ellen.
aug. 7
16:21
Cselgáncs: Ungvári egy ágra került lisszaboni legyőzőjével (She)
Elkészítették a cselgáncsozók olimpiai sorsolását. A 66 kilós Ungvári Miklós kínai versenyzővel kezd, majd győzelem esetén lisszaboni legyőzőjével, a háromszoros Európa-bajnok grúz Zaza Kedelasvilivel találkozhat. A 100 kilós Hadfi Dániel látszólag könnyű ágra került, Bor Barnának viszont nehéz dolga lesz. A hölgyeknél az 57 kilós Baczkó Bernadett az ausztrál színekben induló Pekli Máriával…
aug. 7
16:21
Peking 2008: Berki nem utazik (Metropol)
Berki Krisztián sérülés miatt nem tud elutazni csütörtökön a pekingi olimpiára, melyen a tornász nézőként vehetett volna részt.
aug. 7
16:21
Peking 2008: politikai okok miatt külön vonul a két Korea (Behaviour)
Nem vonul fel közösen Észak- és Dél-Korea a pekingi olimpia pénteki megnyitóünnepségén.
aug. 7
16:39
Megnyitó: nem vonul közösen a két Korea (She)
Nem vonul fel közösen Észak- és Dél-Korea a pekingi olimpia pénteki megnyitóünnepségén.
aug. 7
16:39
Peking 2008: szerencsés dzsúdós sorsolás (Behaviour)
Elégedett lehet a hatfős magyar olimpiai cselgáncsválogatott, amelynek valamennyi tagja verhető riválissal kezd Pekingben. A sors furcsa fintora, hogy az 57 kg-os Baczkó Bernadett éppen a bajai születésű, de Ausztráliában férjhez ment Pekli Máriát kapta ellenfélül.
aug. 7
16:57
Messi győzelemre vezette az argentinokat (Infostart)
A címvédő argentin labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Elefántcsontpart ellen a pekingi olimpia férfi tornáján, a csoportkör első fordulójában. Lionel Messi góllal és gólpasszal segítette csapatát a sikerhez.
aug. 7
16:57
REAC: Kutasi Róbert köszönetet mondott a Paksnak (She)
Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a csapat honlapján nyilvánosan köszönte meg a Paks labdarúgócsapatának a Soproni Liga második fordulójában mutatott példamutató hozzáállását.
aug. 7
16:57
Megáldották az öttusázókat (Blikk)
Balsai Tamás plébános lelkileg erősítette a sportolókat
aug. 7
16:57
Peking 2008: eddig 650 doppingvizsgálat, nincs pozitív eredmény (Behaviour)
Az első 650, versenyen kívül, az olimpiai faluban és a különböző kínai edzéshelyszíneken elvégzett doppingvizsgálat mindegyike negatív eredményt hozott.
aug. 7
17:15
Hoffenheim: Lőw Zsolt csapata brazil támadóval erősített (She)
A Bundesliga abszolút újonca, az 1899 Hoffenheim ötéves szerződést kötött a brazil Wellington Luis de Sousával.
aug. 7
17:33
MotoGP: Tóth Imre ujját törte, kétséges a brnói indulása (She)
Edzés közben ujját törte Tóth Imre, a gyorsasági motoros világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában induló magyar versenyző.
aug. 7
17:35
Haladás: Kaj András nem játszhat a Nyíregyháza ellen (She)
A Szombathelyi Haladás rutinos középpályása, Kaj András a nyitófordulóban, a Győr elleni mérkőzésen sérült meg, a mérkőzés első félidejében le is kellett cserélni.
aug. 7
17:37
Újpest: Mario Bozsics meghívót kapott Blazevictől (She)
Az Újpest labdarúgó-csapatának középpályása, Mario Bozsics meghívót kapott Ciro Blazevictől, a bosnyák válogatott horvát szövetségi kapitányától az augusztusi barátságos mérkőzésre ? olvasható az újpesti klub honlapján.
aug. 7
17:39
Budapest Honvéd: brazil középpályás igazolt a csapatba (She)
Paulo Renato Nascimento Sizino személyében brazil középpályást igazolt a Budapest Honvéd labdarúgócsapata ? olvasható a csapat hivatalos honlapján.
aug. 7
17:51
Ligue 1: a Rennes eltiltotta a nagyszájú Wiltordot (She)
A Rennes csapata felfüggesztette a 92-szeres válogatott Sylvain Wiltord játékjogát, miután a támadó élesen kritizálta a L?Équipe-ben klubját és edzőjét, Guy Lacombe-ot is.
aug. 7
18:09
Championship: ír válogatott csatár igazolt a Coventryhez (She)
Az angol másodosztályú Coventry City két évre szerződtette Clinton Morrisont, a Crystal Palace által szabadlistára tett csatárt.
aug. 7
18:27
Peking 2008: Jü Cej-csing lett a NOB új alelnöke (Behaviour)
A kínai Jü Cej-csinget (Yu Zaiqinget) választották meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új alelnökének.
aug. 7
18:45
Ligue 1: kölcsönben a PSG-é a szerb csatárklasszis (She)
A nyáron komoly erősítésekkel (Ludovic Giuly, Claude Makelele) előrukkoló Paris Saint-Germain egy évre kölcsönvette a török Fenerbahcétól a szerb Mateja Kezsmant.
aug. 7
19:39
Vízilabda: hasznos volt a közös magyar-horvát kétkapus edzés (She)
A világbajnok horvátokkal kétkapuzott csütörtökön az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabdacsapat, s a gyakorlást rendkívül hasznosnak értékelte a szövetségi kapitány. Kemény Dénes a válogatott honlapjának Pekingből elmondta, hogy mintegy hetven percet edzettek közösen a horvátokkal.
aug. 7
19:41
Vízilabda: győzött a női U18-as csapat, a görögök következnek (She)
A magyar válogatott 18 góllal nyert a horvátok ellen a Győrben zajló U18-as női vízilabda Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén, így a második helyen zárt az olaszok mögött.
aug. 7
19:43
Benfica: két hónapra eltiltották a ?sasok? első emberét (She)
A Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) két hónapra eltiltotta a Benfica elnökét, Luis Filipe Vieirát.
aug. 7
19:45
Euro 2012: ?rutinos? német cég építi újjá a kijevi stadiont (She)
A német GMP cég segít az ukránoknak újjáépíteni a kijevi Olimpiai Stadiont, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének leendő helyszínét. A hírt Jurij Pavlenko ukrán sportminiszter jelentette be Pekingben, az ország küldöttségének olimpiai főhadiszállásán. A tervek szerint a 84 ezer nézőt befogadó létesítmény átalakítását három lépcsőben végzik el és 2010-ben fejezik be.
aug. 7
19:57
NB II: jogerős a pontlevonás a gyirmótiaktól, a Pápa a 3. (She)
Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága elutasította a Gyirmót SE fellebbezését, így a fegyelmi bizottság határozata jogerőre emelkedett: a gyirmótiakat négypontos levonással sújtották 2007?08-as eredményükből.
aug. 7
20:15
Kosárlabda: meghalt a Maccabi Tel-Aviv legendás mestere (She)
77 éves korában rákban elhunyt Ralph Klein, minden idők talán legjobb izraeli kosárlabdaedzője, a Maccabi Tel-Aviv csapatának legendás mestere.
aug. 7
20:15
Hetvenhét éves korában elhunyt Ralph Klein kosárlabdaedző (Behaviour)
Hetvenhét éves korában rákbetegségben elhunyt Ralph Klein kosárlabdaedző, magyar származású izraeli sportlegenda.
aug. 7
20:33
Magyar válogatott: döntőben az U17-esek a szlovákok legyőzésével (She)
Bejutott a magyar U17-es válogatott a 28. alkalommal megrendezett ráckevei Ifjúsági Labdarúgó Torna döntőjébe, miután 2?0-ra legyőzte Szlovákiát.
aug. 7
20:35
Aston Villa: volt angol válogatottat igazoltak a birminghamiek (She)
Az Aston Villa hároméves szerződést kötött Nicky Shorey-val, a Reading hátvédjével.
aug. 7
20:51
Kézilabda: Hammerseng lett 2007 legjobbja, Görbicz a második (She)
A World Handball Magazine és a Nemzetközi Kézilabda-szövetség olvasóinak szavazatai alapján a férfiaknál a francia Nikola Karabatic, a hölgyeknél pedig a norvég Gro Hammerseng lett a 2007-es év legjobbja.
aug. 7
21:27
Találtunk még nyolc magyar olimpikont! (Infostart)
A friss adatok szerint 170 magyar sportoló indul a pekingi olimpián - de álljunk meg egy pillanatra. A lista ugyanis így nem teljes. Nyolc további olyan sportolót találtunk, akik Magyarországon nőttek fel, lettek sportolók - ám most egy másik ország színeiben vesznek részt a ma játékokon.
aug. 7
21:27
Tour de France: újabb kerekes doppingolt (Behaviour)
Kortikoszteroidot mutattak ki a júliusi Tour de France kerékpáros körverseny egyik meg nem nevezett versenyzője szervezetében a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) csütörtökön nyilvánosságra hozott legfrissebb jelentése szerint.
aug. 7
21:45
Kerékpár: újabb kerekes doppingolt a Tour de France-on (She)
Kortikoszteroidot mutattak ki a júliusi Tour de France kerékpáros körverseny egyik meg nem nevezett versenyzője szervezetében a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) csütörtökön nyilvánosságra hozott legfrissebb jelentése szerint.
aug. 7
22:03
Tenisz: Ancic után Karlovic is lemondta a részvételt (She)
A férfi teniszezők világranglistáján a 18. helyet elfoglaló Ivo Karlovic egészségügyi okokra hivatkozva lemondta a pekingi olimpián való részvételt.
aug. 7
22:39
Olimpiai bajnokok, akiknek a gyermeke is olimpiai érmes - Varga Gabi lehet a következő (Infostart)
Varga Gabriella, a magyar női tőrválogatott Athénben hatodik helyezett tagja éremesélyes a pekingi olimpián. Mi több: aranyérem-esélyes. Ha nyerne nagyon szűk és exkluzív társaságba kerülne: mindössze három eddigi magyar olimpiai bajnok édesapja volt maga is ötkarikás aranyérmes.
aug. 7
22:39
Német Kupa: a Köln kiütötte oberligás ellenfelét (She)
A Német Kupa 2008?09-es kiírásának első mérkőzésén az 1. FC Köln idegenben 5?1-re győzte le az SV Niederauerbach csapatát.
aug. 7
23:15
Chelsea: közel húszmilliós ajánlat a Real Madridnak Robinhóért (She)
A BBC jelentése szerint az idei nyáron az átigazolási piacon kevéssé aktív Chelsea 19,7 millió angol fontnak megfelelő pénzösszeget ajánlott a spanyol Real Madridnak Robinhóért cserébe.

Keresés