2012. november 29. csütörtök

nov. 29
0:18
Eurofutball: Vass is játszott, a CFR kiejtette a Dinamót (She)
A labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében a CFR Cluj hazai pályán hosszabbításban nyert a Dinamo Bucuresti ellen, a Vass Ádámot – a hosszú ideig sérült légiósunk csereként a 63. percben állt be – soraiban tudó kolozsvári együttes ellenfele az elődöntőben majd a Rapid Bucuresti–Astra Giurgiu párharc továbbjutója lesz.
nov. 29
0:18
Gera nélkül szakadt meg a WBA győzelmi szériája (Metropol)
A birminghami együttes négy siker után Swansea City vendégeként szenvedett 3-1-es vereséget.
nov. 29
1:42
Most LeBron James mezét kapkodják legjobban a szurkolók (Agroinform)
Az utóbbi fél évben a Miami Heat bajnok játékosának nevével ellátott trikó volt a legkelendőbb az NBA szurkolók között.
nov. 29
2:18
Már túl van a műtéten Daniel Albrecht (Agroinform)
Szerdán sikeresen megműtötték a kanadai lesikló versenyen súlyos térdsérülést szenvedő svájci versenyző térdét.
nov. 29
6:36
NB II: kialakultak a keretek a Kelet-Nyugat gálára (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának csapatát irányító Bognár György és a Keleti csoport legjobbjaiból álló együttest vezénylő Dajka László is összeállította a keretét a pénteken 13 órakor kezdődő Kelet-Nyugat gálára. A Puskás Akadémia a Nyugat válogatottjába hat játékost is delegál.
nov. 29
6:54
NHL: a Toronto értéke elérte az egymilliárd dollárt (She)
A Toronto Maple Leafs lett a világon az első jégkorongcsapat, amelynek értéke elérte az egymilliárd dollárt – a Forbes gazdasági magazin kimutatása alapján. A mértékadó lap híre szerint a kanadai klub értéke több mint háromszorosa az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő csapatok átlagának, amely 282 millió dollárra rúg. Utóbbi érték a tavalyihoz képest 17,5 százalékos emelkedést mutat.
nov. 29
6:54
Válogatott? Nem fontos! (Behaviour)
Magyar létére gólkirály lett a norvég focibajnokságban, s bár a sportnapilap olvasói a válogatottba követelik, Kovács Péter - hiszen róla van szó - tudja, ő már nem lesz a nemzeti csapat tagja, és azt is, a karrierje befejezés után is Norvégiában telepedik le.
nov. 29
6:56
Felzaklatott alsóház (Behaviour)
Ahogyan arra már számítani lehetett, a múlt hétvégén befejeződött F1-es világbajnokság alsóházában is pattanásig feszültek az idegek, hiszen a konstruktőri pontversenyben elfoglalt helyezésük alapján kapott dollármilliók létfontosságúak a jövőjüket tekintve.
nov. 29
6:58
A lóbálásnál tartanak (Behaviour)
Bő három hét elteltével tisztújító közgyűlést tartanak a Magyar Vízilabda Szövetségben, de a közelgő időpont ellenére megjósolhatatlan, a jövőben ki irányítja majd hazánk egyik legsikeresebb sportágát? Konrád György - akinek mandátuma lejár - jelezte, ha Kemény Dénes kandidál, ő nem jelölteti magát. A korábbi kapitány megpedzette, elvállalja az MVSZ vezetését, feltéve, hogy a pólós társadalom…
nov. 29
7:12
F1: részegen randalíroztak a megszűnő HRT dolgozói (She)
Spanyol sajtóhírek szerint részegen randalíroztak a megszűnés szélén lévő Formula–1-es HRT Brazíliából hazatérő, munkanélkülivé váló dolgozói az istálló madridi főhadiszállásán. Ha az istálló november 30-áig nem adja be a nevezését a 2013-as F1-es szezonra, megszűnik, s mivel nincs befektető, ez várhatóan be is következik.
nov. 29
7:12
Aki aranyról álmodik (Behaviour)
Tíz évet játszott Győrben, jelenleg pedig a Ferencváros női kézilabdázója, elmondhatja tehát magáról, hogy mindkét magyar élcsapatban szerepet kapott már. És Vérten Orsolya - hiszen róla van szó - ott lesz a jövő héten Szerbiában kezdődő Európa-bajnokságon is!
nov. 29
7:14
NBA: bunyó és Celtics-vereség Bostonban (She)
Bostonban győzött a Brooklyn Nets az NBA legutóbbi játéknapján, de a mérkőzés nem az eredményéről marad emlékezetes, hanem arról, hogy Kris Humphries Kevin Garnett ellen elkövetett szabálytalanságát követően verekedés alakult ki a pályán, és a biztonsági személyzetnek is be kellett avatkoznia. A Netsből Humphriest és Gerald Wallace-t, a Celticsből Rajon Rondót kiállították. Az események háttérbe…
nov. 29
7:48
F1: a Ferrari megóvhatja a Brazil Nagydíjat (She)
A Ferrari elismerte, megfontolja, hogy megóvja a Brazil Nagydíj végeredményét, mert videofelvételek alapján úgy véli, Sebastian Vettel sárga zászlós figyelmeztetésnél előzte meg Jean-Éric Vergne Toro Rossóját. Ha igaza lenne, Vettel akár 20 másodperces büntetést is kaphatna, amivel visszaesne a 6.-tól a 8. helyre a futam végeredményévben, és ezzel Fernando Alonso lenne a világbajnok. Csakhogy…
nov. 29
8:06
Jégkorong: magyar állampolgár lett a pittsburghi edző (She)
Megkapta a magyar állampolgárságot Mike Kadar, a Pittsburgh Penguins NHL-csapatának erőnléti edzője, akinek nagyszülei az 1920-as években vándoroltak ki az Egyesült Államokba.
nov. 29
8:08
Tenisz: Fucsovics négy verség után újra nyert (She)
Négy vereség után először nyert Fucsovics Márton, aki a marokkói Udzsában a legjobb 16 közé jutásért 6:2, 6:1-re legyőzte a brit Joshua Ward Hibbertet.
nov. 29
8:18
Tömegverekedés borzolta a kedélyeket Bostonban (Agroinform)
A Brooklyn Nets nyerte a bostoni csoportrangadót, melyen három játékos is idő előtt távozott a parkettről.
nov. 29
8:24
Férfi kosárlabda: Denverből erősített a sereghajtó Debrecen (She)
A férfi kosárlabda NB I utolsó helyén álló Factum Sport Debrecen szerződtette az amerikai Brian Staffordot.
nov. 29
8:24
Milliomosok (Metropol)
Roger Federer kereste a legtöbbet a sportág klasszisai közül.
nov. 29
8:26
NFL: a Jaguars szerezte meg az Eaglestől kitett Babint (She)
Nem sokáig volt állás nélkül Jason Babin, a Philadelphia Eagles NFL-csapattól morális okokból elbocsátott védekező falember, akit a Jacksonville Jaguars szerződtetett, de sorban állt érte további 8-9 klub.
nov. 29
8:36
A Toronto egymilliárdot ér - dollárban (Agroinform)
A Toronto Maple Leafs lett a világon az első jégkorongcsapat, amelynek értéke elérte az egymilliárd dollárt.
nov. 29
8:42
Chelsea: Bajnokok lehetünk, csak nyerni kell hozzá - Benítez (She)
Bár Rafael Benítez két gól nélküli döntetlennel kezdte meg munkáját a Chelsea kispadján, úgy véli, csapatával még bajnok is lehet. Csak éppen ehhez el kell kezdeni nyerni, amire az utóbbi napokban látott játék alapján nem látnak jó esélyt a klub szurkolói.
nov. 29
8:44
MOB: egyetemi és főiskolai díjak a sikeres sportolóknak (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetség díjazta a londoni olimpián és paralimpián, illetve az egyetemi világbajnokságokon érmes, felsőfokú oktatási intézményben tanuló vagy tanult sportolókat.
nov. 29
9:00
PMFC: Csak balszerencsés vagyok - Demjén a pirosakról (She)
Demjén Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC középpályása egy hónapon belül másodszor kapott piros lapot, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig négy meccsről eltiltotta. A futballista „jó nagy hülyeségnek” tartja azokat a véleményeket, amelyek szerint szándékosan állíttatta ki magát.
nov. 29
9:02
Úszás: Kis Gergő hazatér Dubaiból, ismét Ajkán készül (She)
Kis Gergő összepakolt, és gyakorlatilag szó nélkül távozott augusztus végén. Itthon hagyott mindenkit – családot, társakat, Ajkát és mindenekelőtt edzőjét, Farkas Andrást. Három hónap sem telt, és megcsörrent a tréner telefonja…
nov. 29
9:12
A tavalyi elődöntős nem jutott a nyolc közé a Magyar Kupában (Agroinform)
Az előző idényben a legjobb négy közé jutott Balatonfüred a nyolcaddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda MK küzdelmeitől.
nov. 29
9:30
Ötvenezer ingyenjegy szegényeknek és indiánoknak (Agroinform)
Ötvenezer ingyenjegyet ajánlott fel a 2014-es vb-re a szociálisan rászorulóknak és indiánoknak a FIFA.
nov. 29
9:36
Videó: tömegverekedés alakult ki a Celtics meccsén (She)
Bostonban győzött a Brooklyn Nets az NBA legutóbbi játéknapján, de a mérkőzés nem az eredményéről marad emlékezetes, hanem arról, hogy Kris Humphries Kevin Garnett ellen elkövetett szabálytalanságát követően verekedés alakult ki a pályán, és a biztonsági személyzetnek is be kellett avatkoznia. A Netsből Humphriest és Gerald Wallace-t, a Celticsből Rajon Rondót kiállították. Az események…
nov. 29
9:38
Női kézi Eb: Nerea Pena is bekerült a spanyolok keretébe (She)
Újabb válogatottak kerete vált ismertté a női kézilabda Európa-bajnokság előtt: Jorge Duenas, a spanyol és Jan Pytlick, a dán nemzeti csapat szövetségi kapitánya is nyilvánosságra hozta, kikkel képzeli el a mérkőzéseket a kontinensviadalon.
nov. 29
10:06
Felmerült az óvás lehetősége Vettel ellen, de úgy tűnik, alaptalanul - videó (Agroinform)
Egyes felvételek alapján úgy tűnik, hogy a Red Bull versenyzője szabálytalanul előzött a Forma-1-es Brazil Nagydíjon.
nov. 29
10:12
Sportpolitika: Simicskó európai sporthetet hirdetne (She)
Simicskó István az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkáraként ösztönözte az EU-s sporthét létrehozását az EU Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának ülésén.
nov. 29
10:30
Videó: A női kéziseink mindenkit meg tudnak verni - Vetési (She)
A jövőhéten kezdődő szerbiai Európa-bajnoksággal kapcsolatban Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke nyilatkozott az NSO Tv-nek. Az elnökség nagy elvárásokat támasztott a női kézilabda-válogatott szereplésével kapcsolatban.
nov. 29
10:32
F1: Webber szerint hiába óvna a Ferrari (She)
Mark Webber szerint esélytelen a Ferrari fellebbezési szándéka a Brazil Nagydíj után Sebastian Vettel szabálytalannak vélt előzése ügyében. A már hazájában tartózkodó Red Bull-pilóta ugyanakkor elmondta, a jövőben sem fogja a másodhegedűs szerepét játszani istállójánál.
nov. 29
10:34
Magyar Kupa: hét éve nem látott bravúr a Létavértesé (She)
A tegnapi visszavágókkal egy csapat híján kialakult a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó Magyar Kupában. A sorozat történetében 2005 óta először fordult elő, hogy egy harmadosztályú csapat bejutott a negyeddöntőbe.
nov. 29
10:42
Nem meglepő módon Serena Williams az Év játékosa a nők között (Agroinform)
Az amerikai játékos április óta hét tornát nyert, közte két Grand Slamet, az olimpiát és a világbajnokságot is.
nov. 29
10:48
MLS: Ideje, hogy a gyerekek lássák a nagyszüleiket - Beckham (She)
Előreláthatóan szombaton, a Houston Dynamo elleni MLS-döntőn játssza utolsó mérkőzését a Los Angeles Galaxyben David Beckham, aki hat szezont követően búcsút int a kaliforniai csapatnak. A középpályás a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, egy időre biztosan hazatér a család miatt Angliába, és benne van a pakliban az is, hogy a szigetországban folytatja, ám több lehetőség közül választhat.
nov. 29
10:50
Vb 2014: ötvenezer ingyenjegy szegényeknek és indiánoknak (She)
Ötvenezer ingyenjegyet ajánlott fel a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire a szociálisan rászorulóknak és indiánoknak a nemzetközi sportági szövetség (FIFA).
nov. 29
11:00
Mészáros Norbert édesapját gyászolja (Agroinform)
A védő édesapja munkatársaival a Veszprém megyei Kerta falu határában dolgozott az erdőben, amikor egy fa rádőlt.
nov. 29
11:06
Vettel szabálytalanul előzött? (Infostart)
A Forma-1-es Ferrari csapat vizsgálja a világbajnoki címet megszerző Sebastian Vettel egyik előzését a vasárnapi, idényzáró Brazil Nagydíjon.
nov. 29
11:06
Női kézi Eb: újabb kulcsember dőlt ki a német csapatból (She)
Újabb kulcsjátékosát veszítette el az Európa-bajnokságra készülő német női kézilabda-válogatott: Susann Müller térdsérülés miatt kénytelen lemondani a szerbiai tornán való szereplésről. Müller Stefanie Melbeck és Isabell Klein csapatkapitány után a harmadik nagy kiesője a magyarokkal azonos csoportban szereplő németeknek.
nov. 29
11:06
A világ legbunkóbb gólja (Metropol)
A labdát vissza kell adni annak, akit illet.
nov. 29
11:18
Mesut Özil az Old Traffordra tart? (Agroinform)
Mesut Özil lehet a Manchester United nagy fogása, miután a középpályás jövője bizonytalanná vált a Real Madridnál.
nov. 29
11:24
Juventus: ajánlatot tettek Lewandowskiért a Dortmundnak (She)
A Tuttosport című olasz lap németországi információkra hivatkozva közli, hogy a Juventus ajánlatot tett Robert Lewandowskiért, a Borussia Dortmund lengyel gólvágójáért.
nov. 29
11:26
Lósport: Overdose 2014 előtt biztosan nem megy ménesbe (She)
„Bár Németországból komolyan érdeklődnek Overdose iránt, úgy döntöttünk, hogy jövőre még biztosan nem adjuk ménesbe, bízunk benne, hogy az egészségi állapota megengedi a további versenyzést” – mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak.
nov. 29
11:42
Anglia: rendőrkézen a Geráék meccsén majmozó kick-boxos (She)
Amint arról két napja beszámoltunk, rendőrségi vizsgálat indult a szombati Sunderland–West Bromwich (2–4) találkozót követően, miután az egyik hazai drukker rasszista megnyilvánulással illette a vendégek színes bőrű játékosát, a gólját ünneplő Romelu Lukakut. A rendőrség már el is fogta az elkövetőt.
nov. 29
11:54
Az a célom, hogy gyári csapatnál kössek ki - Michelisz Norbert (Agroinform)
A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a vendég Michelisz Norbert autóversenyző volt.
nov. 29
11:56
Lékó Péter újabb döntetlent ért el (Agroinform)
Csakúgy, mint az első öt körben, a hatodik fordulóban is döntetlent ért el Lékó Péter a sakk Grand Prix-sorozatban.
nov. 29
12:00
Juventus: Lúcio távozni akar, Wolfsburgba vágyik (She)
Csalódott a kevés játéklehetőség miatt a nyáron az Intertől szabadon a Juventushoz szerződő brazil Lúcio, aki januárban örömmel térne vissza a Bundesligába – a Wolfsburg érdeklődik is iránta.
nov. 29
12:12
Webber célja jövőre is az lesz, hogy legyőzze Vettelt (Agroinform)
Mark Webber a következő szezonban sem akar Sebastian Vettel "kiszolgálója" lenni a Forma-1-es Red Bull csapatnál.
nov. 29
12:14
Rómából érkezhet Xavi utódja Barcelonába? (Agroinform)
Lapértesülés szerint a Barcelona figyeli a Roma játékosát, Miralem Pjanicot, akit Xavi lehetséges utódjának tartanak.
nov. 29
12:18
Tenisz: Serena Williams lett az év játékosa a WTA-nál (She)
Nem meglepetésre Serena Williams kapta meg a WTA Év játékosa díjat, amely a szezon legjobb női teniszezőjének jár. A 31 éves amerikai játékos áprilistól október végéig 50 mérkőzésből 48-at megnyert, miközben elhódított két újabb Grand Slam-trófeát, az olimpián pedig egyesben és párosban (testvérével, Venusszal) is arannyal gazdagodott (így összesen már négynél tart).

Keresés