2012. december 4. kedd

dec. 4
0:33
Eurofutball: úgy tűnik, már nem hat a Viditől kapott pofon (She)
Kezd magára találni a Trabzonspor: a Videoton elleni labdarúgó Európa-liga-selejtezőt elbukó, és a nem várt kudarcot nehezen megemésztő török csapat hétfőn fölényesen győzött hazája bajnokságában.
dec. 4
1:09
Golf: az idén ő Európa hőse, de tornát mostanáig nem nyert (She)
Martin Kaymer nyerte meg a profi golfozók hagyományos Sun City-i meghívásos versenyét Dél-Afrikában, így nem zárja tornagyőzelem nélkül az évet.
dec. 4
2:03
Női kézi Eb: Triscsuk is kiutazott, de egyelőre nem nevezték be (She)
Hétfő este megtartotta első edzését az újvidéki csarnokban a magyar női kézilabda-válogatott. A tréninget focizással kezdték a lányok, majd főleg az indításokat gyakorolták. Kiutazott a csapattal a sérüléssel bajlódó Triscsuk Krisztina is, aki külön edzett a többiektől. A tréninget követő technikai értekezleten aztán kiderült, egyelőre nem nevezik be, így maradt az eredeti tizenhatos névsor.
dec. 4
6:51
NFL: ezúttal Eli Manning ellen nyertek a negyedik negyedben (She)
A magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett NFC East-csoportrangadón a házigazda Washington Redskins a rájátszásba jutás reményének életben tartásáért küzdött, míg a vendég New York Giants azért lépett pályára, hogy megerősítse első helyét a divízión belül. A megszokott forgatókönyvvel ellentétben ezúttal nem Eli Manning vezetett győzelmet érő támadást a negyedik negyedben – hanem 17–16-ra…
dec. 4
6:54
A Győr telelhet az élen (Behaviour)
Tegnap este a Ferencváros-Pécs találkozóval erre az évre befejeződött a labdarúgó NB I. 17 kör elteltével a Győr telel az élen, noha előnye az utolsó pillanatban apadt valamelyest. Második az újonc MTK, a dobogóra még a címvédő Debrecen fér fel. (BÁR A VIDEOTON ezen még változtathat ESTE). Folytatás március 1-jén.
dec. 4
7:09
Labdarúgás: vásárolni indult a csapat, majd nyoma veszett (She)
Az Ugandában zajló Cecafa-kupán részt vevő eritreai labdarúgó-válogatott tagjai eltűntek szálláshelyükről, és valószínűleg hamarosan menedékjogot kérnek a kampalai kormánytól.
dec. 4
7:12
Brazília nem viselne el egy 1950-eshez hasonló kudarcot (Behaviour)
Az ország sportminisztere szerint a brazil labdarúgó-válogatott nem járhat úgy a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon, mint az első, 1950-es brazíliai vb-n, amikor a döntőben kapott ki Uruguay legjobbjaitól.
dec. 4
7:14
Böhn: "Van miért törleszteni a németeknek" (Behaviour)
Itt a javítási lehetőség a magyar női kézilabda-válogatott előtt. Görbiczék ugyanis a tavalyi vb-ről és az idei olimpiáról is hiányoztak, ám a ma kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon visszakerülhetnek a sportág legszűkebb elitjébe. Ennek megfelelően a legjobb hat közé szeretne bekerülni a csapat, melynek nézőtéri támogatásban nem lesz hiánya.
dec. 4
8:03
Női kézi Eb: családi gyász miatt két meccset kihagy a kapus (She)
Camelia Hotea késői sérülése után újabb hiányzója lesz a román női kézilabda-válogatottnak a szerbiai Eb-n, a kapus Paula Ungureanu ugyanis családi gyász miatt hazautazott, s kihagyja az oroszok és az izlandiak elleni csoportmeccset.
dec. 4
8:39
Ajánló: a PSG-Porto a keddi BL-csúcsmeccs, küzd a City (She)
Elérkezett utolsó csoportköréhez a labdarúgó Bajnokok Ligája 2012–2013-as kiírása: kedden két kvartettben a csoportelsőség, kettőben pedig az El-indulás a tét.
dec. 4
8:57
Vidi: Gyurcsó szerint az Újpestnek elég volt az egy pont (She)
A labdarúgó NB I idei utolsó, 17. fordulójában a Videoton hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Újpesttel. A fehérváriak magyar válogatott középpályása, Gyurcsó Ádám a klubja hivatalos honlapjának adott videointerjújában elmondta, az első félidőben könnyebb dolguk volt a folytatásban már óvatosabb lila-fehérek ellen.
dec. 4
8:59
Anderlecht: Juhász Roland 1 millió euróért „eladó” (She)
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Juhász Roland menedzsere, Filipovics Vladan megegyezett az Anderlecht vezetőivel a klubnál mellőzött, de 2014 nyaráig élő szerződéssel rendelkező védő kivásárlási áráról. A belga sajtó most tényként közli, hogy ez az összeg 1 millió euró, ennyiért bármelyik együttes elviheti a hátvédet.
dec. 4
9:00
NBA: óriási hajrával nyert a Portland (Metropol)
A Portland az utolsó negyedbeli 18 pontos hátrányát ledolgozva nyert Charlotte-ben.
dec. 4
9:01
MK: A legjobb formában lévő csapatot kaptuk - Ivancsics (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítását, és kiderült, hogy a Budapest Honvéd az NB I éllovasával, a Győri ETO-val találkozik a legjobb négy közé jutásért rendezendő párharcban. A kispestiek középpályása, Ivancsics Gellért szerint a legjobb formában lévő együttes jutott nekik ellenfélül.
dec. 4
9:02
Dobogóra is esélyes a magyar kézilabda-válogatott (Metropol)
A magyar együttes szövetségi kapitánya, a 47 esztendős Karl Erik Böhn azt mondja, csapata bármelyik riválist képesek lehetünk legyőzni.
dec. 4
9:18
Hengerelt a Newcastle (Metropol)
Fölénye győzelmet aratott a Newcastle United az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának hétfői zárómérkőzésén a Wigan ellen.
dec. 4
9:20
Otthonában szenvedett vereséget a Sevilla (Metropol)
A Real Valladolid idegenben fektette két vállra a Sevillát a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.
dec. 4
9:33
DVTK: Az ilyen pillanatokért érdemes futballozni - Gallardo (She)
A DVTK hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I 17. fordulójában. Francisco Gallardo, a diósgyőriek spanyol középpályása a klubja hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, az ilyen fordulatos mérkőzésekért imád futballozni.
dec. 4
9:35
Vb 2014: kész a Mineirao, nagy derbivel nyitják meg a stadiont (She)
Már csak kisebb munkálatok vannak hátra, így a projekt vezetői gyakorlatilag késznek nyilvánították a 2013-ban Konföderációs Kupa-, 2014-ben pedig világbajnoki mérkőzéseknek otthont adó Belo Horizonte-i Mineirao Stadiont. Az arénában telt ház esetén 62 170 drukker fér el.
dec. 4
9:37
Real Madrid: Casillas, Ramos és Alonso sem kerettag (She)
José Mourinho vezetőedző úgy döntött, hogy a holland Ajax elleni, már lényeges tét nélküli hazai BL-csoportmérkőzésre kulcsemberei közül Iker Casillast, Sergio Ramost és Xabi Alonsót sem válogatja be a Real Madrid labdarúgócsapatának keretébe.
dec. 4
9:39
Videó: Akár meglepetést is szerezhetünk - Tomori (She)
Az Európa-bajnoki szereplését ma megkezdő magyar női kézilabda-válogatott átlövője, Tomori Zsuzsanna az NSO Tv-nek elmondta, nemzeti csapatunk egyelőre a horvátok elleni feladatra koncentrál, de a morálisan jól felkészült együttes akár meglepetést is okozhat a torna későbbi szakaszában.
dec. 4
9:41
DVTK: a klub támogatja a súlyosan megsérült Csirszkit (She)
Csirszki Martin súlyos sérülése – az ifjú játékos kettős szárkapocscsonttörést és szilánkos sípcsonttörést szenvedett a honvédos Souleymane Tandia belépője után a szombati bajnokin – valósággal sokkolta a diósgyőrieket, a klub vezetőit is. Sokan meglátogatták a kórházban fekvő fiatalembert, és mindenki jobbulást kívánt neki.
dec. 4
9:51
Légiósok: Dzsudzsák szerint egyértelmű Petrescu jó hatása (She)
Dzsudzsák Balázs szerint egyértelmű, hogy csapata, a Dinamo Moszkva az új edzőnek, az augusztusban kinevezett Dan Petrescunak köszönheti folyamatosan javuló eredményeit az orosz labdarúgó-bajnokságban.
dec. 4
10:09
Real: Ancelotti és Löw is jelölt Mourinho utódjának - sajtóhír (She)
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapatánál a lehető legdiszkrétebben kezelik az edzőkérdést. A spanyol sajtó által megszellőztetett – egyelőre hivatalos forrásból meg nem erősített – hír már bejárta a világot, és erről honlapunk is beszámolt: José Mourinho a nyáron távozik a csapat éléről. A madridi hírekben naprakész Marca című napilap már azt is tudja: Carlo Ancelotti az első számú…
dec. 4
10:27
Az elődöntő sem elérhetetlen a női kéziseknek (Infostart)
A legjobb hat közé szeretne bekerülni a magyar női kézilabda-válogatott a kedden kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon. A magyar együttes az utóbbi két világversenyről lemaradt. Borsos Attila elnökségi tag szerint a játékosok kiéhezettek a sikerre.
dec. 4
10:45
DVTK: elnézést kért a Csirszki lábát eltörő Tandia (She)
Elmondása szerint nem szándékosan okozott sérülést Souleymane Tandia, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd védője, aki nagyon sajnálja a történteket, és bocsánatot kér Csirszki Martintól, a DVTK 17 esztendős tehetségétől – adta hírül a dvtk.eu. Mint ismert, az ifjú középpályás kettős lábszárcsonttörést és szilánkos sípcsonttörést szenvedett.
dec. 4
10:47
Videó: gólt lőtt, a bíró is gratulált neki (She)
Egy regionális ligában megrendezett argentin bajnoki találkozón Nicolás Barbero, a Sociedad Sportiva Devoto tízese nem mindennapi találattal hívta fel magára a  figyelmet. A tizenhatos előterében átvette a labdát, majd két védőt megforgatva a kapuba emelt. A gól olyannyira látványosra sikerült, hogy a mérkőzés játékvezetője sem volt rest gratulálni a játékosnak.
dec. 4
11:03
Női kosár: Zavecz távozott, Holt visszatért Sopronba (She)
Az Uniqa-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata közleményben tudatta, hogy Zavecz Hanna távozik a kupagyőztestől, és a helyére visszatér az amerikai Amber Holt.
dec. 4
11:05
Olympiakosz: a Megyerit kiszorító Carroll maradna még egy évet (She)
Az Olympiakosz labdarúgócsapatának északír kapusa, Roy Carroll a Sunnak elmondta: szívesen lehúzna még egy évet a pireuszi klubban. Carroll az előző idényben jobbára kispados volt Megyeri Balázs mögött, a 2012–2013-as szezonra viszont kiszorította a kezdőből a magyar légióst.
dec. 4
11:07
Női kézilabda Eb: Vetési 2014-re akar éremesélyes csapatot (She)
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke nagyon boldog lenne, ha a női válogatott az Európa-bajnokságon a legjobb hat közé jutna, de szerinte a lényeg, hogy a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű kontinensviadalra éremesélyessé nője ki magát a csapat – derült ki a válogatott Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatból.
dec. 4
11:09
Dortmund: Klopp a Man. Cityt várva nem tart az MU-tól (She)
Jürgen Klopp, a német Dortmund vezetőedzője az angol Manchester City elleni esti labdarúgó BL-csoportmeccs előtt nem foglalt állást, hogy a számukra téttel már nem bíró találkozón milyen felállású csapatot küld pályára, azt viszont leszögezte: nem tart  keddi ellenfelének városi riválisától, a Unitedtől.
dec. 4
11:11
Skócia: enyhül a szorítás a Heartson, egyezség az adóhivatallal (She)
A skót élvonalbeli Hearts labdarúgócsapata megegyezett a brit adóhatósággal, és 1.5 millió fontot fizet be három év alatt, részletekben. Az adóhivatal a litván FBK Kaunastól (Vladimir Romanov többségi tulajdonos másik klubjától) kölcsönvett játékosok utáni elmaradt befizetéseket követelte.
dec. 4
11:21
Téli olimpia: Salt Lake City pályázik a 2026-os rendezésre (She)
Gary Herbert, Utah állam kormányzója és Ralph Becker, Salt Lake City polgármestere hétfőn bejelentette, hogy ismét pályáznak téli olimpia megrendezésére.
dec. 4
11:39
Rögbi-vb: Wales és Ausztrália egy csoportban az angolokkal (She)
Kisorsolták a 2015-ös, angliai rendezésű rögbi-világbajnokság csoportjait, és a házigazdáknak nagyon fel kell kötniük a fehérneműt, hiszen Ausztrália, valamint az egyik örök rivális, Wales is az A-csoportba került, ahonnan viszont csak két együttes juthat tovább a negyeddöntőbe.
dec. 4
11:57
Röplabda: Boros Márta a szövetség új főtitkára (She)
Boros Márta lett a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) főtitkára, míg a tisztséget eddig betöltő Földvári Péter a jövőben más feladatokat fog ellátni a szervezetben.
dec. 4
11:59
Videó: parádés gól az olasz másodosztályban (She)
Az olasz labdarúgó-másodosztály 17. fordulójának záró mérkőzésén a Reggina hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Crotonéval. A találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést, egy bedobás után Pietro De Giorgio, a fehér mezben játszó crotoneiek támadója két pattanás után felnézve hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.
dec. 4
12:00
Amber Holt visszatér a soproni kosárcsapatba (Metropol)
Az amerikai légiós Zavecz helyét veszi át a csapatban.
dec. 4
12:01
BL: Wenger kiborult, elege van a felelőtlen híresztelésekből (She)
Arsene Wengert, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzserét kihozta a sodrából az a sajtóbeli pletyka, amely szerint a Swansea elleni hét végi bajnoki vereség után segítője, Steve Bould keresetlen szavakkal kérdőre vonta az együttest, megkérdőjelezve a játékosok felelősségérzetét és elkötelezettségét.
dec. 4
12:02
Új titkár a röplabdaszövetségnél (Metropol)
Boros Márta felel a sportág felvirágoztatásáért.
dec. 4
12:15
Női kézi: az U18-as válogatott 2. lett a szczyrki tornán (She)
Norvégia legyőzése, és a korosztályos világbajnok Dániától elszenvedett, mindössze egygólos vereség után a magyar női junior kézilabda-válogatott könnyedén, nyolc góllal múlta felül a házigazda lengyeleket a szczyrki felkészülési tornán, így Hajdu János együttese a második helyen végzett. A viadal legjobb játékosának a váci Ivanics Dórát választották.
dec. 4
12:33
Ökölvívás: Fury keményebb, mint Vitalij Klicsko - Johnson (She)
Elismeréssel szólt szombati legyőzőjéről, Tyson Furyról a korábbi profi ökölvívó-világbajnoki kihívó, Kevin Johnson, aki szerint Furytól keményebbeket kapott, mint Klicskótól.
dec. 4
12:54
Doppingolással gyanúsítják Klicsko riválisát (Metropol)
Doppingolással és kesztyűmanipulációval gyanúsítják Mariusz Wachot.
dec. 4
13:09
Videó: Gattuso megmutatta a bírónak, hogy kell sárga lapot adni (She)
Gennaro Gattuso, a svájci FC Sion olasz középpályása sosem volt híján merészségnek, és sajátos humorérzékét csapata hétvégi bajnokiján (Young Boys–Sion 3–1) is bevetette: kicsit kölcsönvette Nikolaj Hänni játékvezető sárga lapját. A jelenet előtt Raphaël Nuzzolo szabálytalankodott csúnyán Xavier Margairaz-val szemben, Gattuso bemutatóját pedig a bíró is mosolyogva nyugtázta.
dec. 4
13:11
UEFA Év csapata: 6-6 jelölt a Barcából, a Chelsea-ből és a Realból (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján közzétette annak a negyven játékosnak a nevét, akire szavazni lehet a 2012-es Év csapatába. A remek csapatösszeállítós grafikán bárki kiválaszthatja a neki tetsző tizenegyet a rendelkezésre álló negyven klasszisból – előbb persze hadrendet is kell találnia –, akik között hat-hat futballistával képviselteti magát az aktuális BL-címvédő angol Chelsea,…
dec. 4
13:27
Olimpia: a NOB fefüggesztette az indiaiak tagságát (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden felfüggesztette az Indiai Olimpiai Bizottság (IOA) tagságát, miután sorozatos figyelmeztetések után sem fojtották vissza a szervezetre nehezedő politikai befolyást.
dec. 4
13:29
Bp. Honvéd: újabb légiós távozik Kispestről (She)
Marko Rajics személyében újabb légiósával bontott szerződést a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
dec. 4
13:45
F1: szingapúri milliárdos épít pályát Malajziában (She)
A McLaren autógyárban is tulajdonnal rendelkező Peter Lim élményparkot, benne Formula–1-es versenypályát építene a maláj–szingapúri határ közelében, azzal a céllal, hogy 2016-ra átköltöztesse a Malajziai Nagydíjat jelenlegi otthonából, a Kuala Lumpur melletti Sepangból.
dec. 4
13:47
Női kézi Eb: a magyar szurkolók vették a legtöbb jegyet (She)
A januári szerbiai férfi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a magyar női kézilabda-válogatott meccsei iránt is fokozott az érdeklődés a szurkolók körében. A múlt heti információkra támaszkodó magyar szövetség tájékoztatása szerint az egész csoportkörre az összes ország szurkolói közül a magyarok vették a legtöbb jegyet, ami Újvidéken az összes eladott tikett 70 százalékát jelenti.
dec. 4
13:49
Férfi kosár EuroChallenge: Gödörben vagyunk - Báder (She)
A férfi kosárlabda EuroChallenge küzdelmeiben magyar rangadót rendeznek kedden Szolnokon, ahol az Olaj a Körmendet fogadja. A házigazdák nem a legjobb előjelekkel várják a találkozót: a múlt héten két súlyos vereséget szenvedtek – előbb otthon az EuroChallenge-ben, majd a hétvégén idegenben az Adria-ligában –, vasárnap pedig Pór Péter vezetőedzőnek át kellett adnia a helyét. Báder Márton, a…
dec. 4
13:51
Hollandia: gyásznap az asszisztens erőszakos halála miatt (She)
Nem rendeznek mérkőzést a hétvégén a hollandiai Almere-ben, gyászol az amatőr futballvilág. Mint arról beszámoltunk, Richard Nieuwenhuizen, a Buitenboys alkalmazottja elhunyt azt követően, hogy tizenéves játékosok támadtak rá és összeverték a Buitenboys–Nieuw Sloten mérkőzésen.

Keresés