2012. december 7. péntek

dec. 7
0:15
Videó: „Lehet, hogy pénteken sem lesz Sporting-Vidi” (She)
Mint arról beszámoltunk, a pálya használhatatlansága miatt péntekre halasztották a Sporting–Videoton mérkőzést a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. A Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó újságírója, Kecskés István az NSO Tv-nek adott helyzetjelentést a portugál fővárosból.
dec. 7
0:19
Férfi kosár Euroliga: a Barca túlórában nyert Belgrádban (She)
A férfi kosárlabda Euroliga csoportkörének kilencedik fordulójában a spanyol Barcelona túlórás mérkőzésen nyert a szerb Partizan Beograd vendégeként, így a mezőnyben egyedüliként tovább őrzi hibátlan mérlegét.
dec. 7
0:23
NS: az özönvíz krónikája; bajnoki elemzés; Zsivóczky és Kammerer kritikája - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
dec. 7
6:54
EL: csodaváró Videoton (Behaviour)
Semmit sem bízott a véletlenre Paulo Sousa, már két napja Lisszabonban készül a ma esti, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő Európa Liga meccsre a portugál Sporting ellen.
dec. 7
6:56
Megmentették Böhn kapitányt (Behaviour)
Ma este a spanyolok ellen a csoportelsőségért játszik a magyar női kézilabda-válogatott, miután a németek ellen szerdán este (24-21) a továbbjutást már elérte.
dec. 7
7:09
NB II: a Vasas szeretné megtartani középpályását (She)
A Vasas NB II-es labdarúgócsapata megkezdte a tárgyalásokat lejáró szerződésű középpályásával, a 24 éves Mundi Rolanddal.
dec. 7
7:12
Hatmilliárdból épül Szikszón az új versenypálya (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, hogy versenytársat kap rövidesen a Hungaroring. A Formula 1-ben is két éven keresztül jelen lévő HELL Energy ugyanis az autó-, és motorsport támogatása mellett most belekezdett egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autós és motoros komplexum építésébe.
dec. 7
7:14
Chelsea: ott ahol a hatos megáll (Behaviour)
Kiesett a címvédő Chelsea, hiába nyert az Old Traffordon a Cluj, megrémisztette a Benfica és Messi a Barcelona-drukkereket - így ért véget a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre erre az évre. Az AC Milan hat meccsen szerzett hét góllal és nyolc ponttal továbbjutott, a Chelsea 10 egységgel és az ellenfelek kapuját 16-szor bevéve kiesett.
dec. 7
7:16
Elvették Tyihon athéni olimpiai ezüstérmét (Behaviour)
Négy sportolót szerdán megfosztott a 2004-es athéni játékokon nyert érmétől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), mert az akkor leadott mintájuk újraelemzésénél tiltott szert mutattak ki. Az ügynek magyar vonatkozása is van, az utólag lebukott sportolók egyike ugyanis - a várakozásoknak megfelelően - Ivan Tyihon fehérorosz kalapácsvető.
dec. 7
7:45
Kézilabda: Mocsai Lajos akadémiát alapít Bogláron (She)
A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos kézilabda-akadémiát alapít Balatonbogláron.
dec. 7
7:47
NBA: James hiába remekelt - kikapott a Miami (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján két meccset rendeztek. A hazai pályán játszó Miamiban LeBron James hiába produkált tripla dupla közeli, 31 ponttal, 10 lepattanóval és kilenc assziszttal tarkított teljesítményt, a Heat 112–92-re kikapott a Raymond Felton vezérelte, keleti első New York elleni rangadón. A nap másik meccsén a Dallas szoros csatában győzött a…
dec. 7
8:06
A Basel pontszerzésével kiesett a Videoton (Metropol)
Ha a székesfehérváriak nyernek, pontszámban utolérik a Baselt, de az egymás elleni eredmények a svájci riválisnak kedveznek.
dec. 7
8:08
Nem lesznek meccsek a hétvégén egy bíró halála miatt (Metropol)
Egy korosztályos meccsen halálra verték Richard Nieuwenhuizen partjelzőt.
dec. 7
8:21
Parasportok: Gömöri Zsolt maradt a bizottság elnöke (She)
A Magyar Paralimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén a küldöttek egyhangúlag újabb négy évre Gömöri Zsoltot választották meg a szervezet elnökének.
dec. 7
8:24
Bryant elérte a 30 ezer pontot (Metropol)
A Los Angeles Lakers sztárja lett az NBA történetének legfiatalabb játékosa, aki elérte a 30 ezer pontos álomhatárt.
dec. 7
8:39
Videoton: El kell fogadni a helyzetet - Sousa (She)
Mint ismeretes, a nagy esőzés után, a pálya talajának játékra alkalmatlansága miatt tegnap elhalasztották a Sporting–Videoton Európa-liga mérkőzést, amelyet ma este 21.05 órától rendezhetnek meg, ha a körülmények engedik. Meccs ugyan nem volt, de a két vezetőedző rögtönzött sajtótájékoztatót tartott tegnap este a halasztás hírére.
dec. 7
8:41
Videó: „A politika kegyelméből formálódni látszik a hazai fociélet" (She)
A Nemzeti Sport Vasárnapi vendége ezúttal a Kossuth-díjas énekes és zeneszerző, Kovács Ákos lesz. Az NSO Tv-nek a hazai labdarúgásról és a Forma 1-ről mondta el a véleményét.
dec. 7
8:57
Ligue 1: a francia válogatott kapus elhagyja Lille-t (She)
Francia sajtóértesülések szerint Mickael Landreau megegyezett a Lille labdarúgócsapatával a szerződése felbontásáról.
dec. 7
9:15
NB II: Szegeden „nincs szó Jovánczaiék távozásáról” (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged 2011 sajtófőnöke, Bánki József cáfolta, hogy az együttes négy játékosának is távoznia kellene a csapattól.
dec. 7
9:33
Ligue 1: Evra és Hamsík is Párizsba szerződik? (She)
A Le Parisien című lap értesülése szerint tovább folytatja a költekezést a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, amely ezúttal Patrice Evrára és Marek Hamsíkra csapna le.
dec. 7
9:51
Premjer-liga: Vágner Love-ot visszavinné a CSZKA Moszkva (She)
A Flamengo labdarúgócsapatához közel álló üzletember, Evandro Ferreira úgy nyilatkozott a Radio Brazil nevű rádiónak, hogy Vágner Love visszatérhet a CSZKA Moszkvához.
dec. 7
9:53
Női kézi Eb: magyar-spanyol, kik a harmadik továbbbjutók? - program (She)
A C- és a D-csoportban ma zárul a csoportkör a női kézilabda Európa-bajnokságon. Előbbiben a magyarok és a spanyolok, míg utóbbiban Románia és Montenegró biztosította már helyét a középdöntőben. A 3. fordulóban a továbbjutók egymás ellen meccselnek mindkét négyesben, míg a másik két-két csapat egymás ellen dönti el a harmadik középdöntős hely sorsát.
dec. 7
10:09
Ökölvívás: Ward megsérült, csúszhat a Pavlik elleni meccs (She)
Vállsérülést szenvedett, így vélhetően kénytelen lesz lemondani a január 26-ra tervezett Kelly Pavlik elleni profi ökölvívó mérkőzését Andre Ward.
dec. 7
10:27
NHL: veszélyben az egész szezon, nincs megállapodás (She)
Kudarccal zárult csütörtök éjszaka a klubtulajdonosok és a játékosszakszervezet (NHLPA) képviselői közötti háromnapos tárgyalás, így könnyen lehet, hogy a teljes 2012–2013-as szezont törölni fogják.
dec. 7
10:29
FTC: március 10-én, az Újpest ellen lehet a stadionbúcsúztató (She)
Az első 2013-as hazai bajnoki, vagyis az Újpest elleni mérkőzés lehet az Üllői úti stadionban lejátszandó utolsó mérkőzés, legalábbis a tervek szerint. Erről Fürjes Balázs kormánybiztos beszélt a Digi Sport Reggeli Start című adásában.
dec. 7
10:45
U18-as vízi-vb: a lányok már döntősök (She)
Döntőt játszhat a magyar női U18-as válogatott a Perthben zajló korosztályos vízilabda-világbajnokságon. Mihók Attila szövetségi edző együttese az elődöntőben három góllal (14–11) nyert Oroszország ellen. Ellenfelük a fináléban a Görögország–Egyesült Államok ütközet győztes lesz.
dec. 7
10:47
NB I: az előző szezonból is vizsgál meccseket a rendőrség (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy NB I-es labdarúgó-mérkőzés ügyében vizsgálódik – mind a négy találkozót az előző szezonban játszották.
dec. 7
10:48
Balotelli apa lett (Metropol)
A 22 éves játékos volt barátnője, az olasz modell, Raffaella Fico egy nápolyi klinikán adott életet szerdán a kislánynak, aki a Pia nevet kapta.
dec. 7
10:49
DVTK: a HLSZ szerint Seydinek már nincs szerződése (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy L'Imam Seydi távozhat a DVTK labdarúgócsapatától. A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének honlapja szerint a csatárt már nem is köti szerződés a klubhoz.
dec. 7
10:51
Bayern München: nem szerződtetnek új belső védőt (She)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem tervezik új középhátvéd szerződtetését a télen.
dec. 7
10:53
Real: Mourinho az én edzőm, minimum 2016-ig - Pérez (She)
A portugál A Bola sportnapilapban nyilatkozó madridi klubelnök, Florentino Pérez egyértelműen kiállt a Real labdarúgócsapatának szakvezetője, José Mourinho mellett. Amint arról korábban már beszámoltunk: a spanyol lapok a héten másról sem cikkeztek, mint a felek között kimondott válásról, a portugál tréner biztos nyári távozásáról, illetve a lehetséges utódokat nevesítették.
dec. 7
11:03
Juventus: Pepe még hosszú ideig harcképtelen (She)
Simone Pepe sérülése nem javul, így az olasz Juventus labdarúgócsapatának szélsője további heteket kénytelen kihagyni, a hírt a torinói klub honlapján jelentette meg.
dec. 7
11:21
EL: a Liverpool menedzsere a győztes gólt szerző Hendersont dicséri (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere elsősorban Jordan Hendersont méltatta az Udinese otthonában 1–0-ra megnyert Európa-liga-csoportmeccs után.
dec. 7
11:57
Úszás: a közmédiában lesz látható és hallható a rövid pályás vb (She)
Közvetíti az M2 és a Kossuth Rádió a december 12–16. között megrendezendő rövid pályás úszó világbajnokságot Isztambulból. Ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája közölte a távirati irodával pénteken.
dec. 7
11:59
Férfi kosár NB I: amerikai légióssal erősített a Szedeák (She)
Amerikai játékossal erősített a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata, adta hírül az élvonalbeli klub honlapja.
dec. 7
12:15
Videó: hogyan melegíti be a szemét a vonalbíró az El-meccs előtt? (She)
Csütörtök este rendezték az Európa-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulóját. Az egyik mérkőzésen a vonalbíró bemelegítését rögzítette a kamera, melynek felvételén látszik, hogy a bíró csupán egy meccsszituációt játszott el. Tekintse meg a jelenetet!
dec. 7
12:33
Győr: Marics és az egymillió eurós Tischler is jelölt - sajtóhír (She)
Sajtóhírek szerint a pápai Goran Marics, a kecskeméti Rafael Burgos és az MTK-ban játszó Tischler Patrik is szóba került a lehetséges erősítések között a csatárt kereső Győri ETO labdarúgócsapatánál.
dec. 7
12:51
Eger: február végéig elkészül a világítás a stadionban (She)
Legkésőbb február végéig elkészülnek a világítás kiépítésével az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadionban – derült ki a TV Eger riportjából.
dec. 7
13:09
Tenisz: Federer még a riói olimpián is játszani szeretne (She)
Roger Federer, a svájciak Brazíliában időző klasszis teniszezője elárulta: a következő években a korábbiaknál kevesebb tornán lép majd pályára, de a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián még mindenképpen szeretne versenyezni.
dec. 7
13:11
Sílövészet: Birnbacher négy tizeddel verte Fourcade-ot (She)
A férfiak 10 km-es sprintversenyével folytatódott a sílövő-világkupa az ausztriai Hochfilzenben. A győzelmet a német Andreas Birnbacher szerezte meg nagyon szoros versenyben a francia Martin Fourcade és a szlovén Jakov Fak előtt.
dec. 7
13:27
Ligue 1: zárt kapus lesz a Bastia-Marseille meccs (She)
A francia labdarúgóiga (LFP) vezetőinek döntése értelmében a Bastia zárt kapus mérkőzésen fogadhatja az Olympique Marseille-t a jövő hét szerdai bajnokin.
dec. 7
13:45
Barcelona: felbontják Abidal szerződését? (She)
A Radio Monte Carlo (RMC) értesülései szerint a Barcelona labdarúgócsapata december 31-ével felbontja Éric Abidal szerződését. A katalán klubnál egyelőre kategorikusan tagadják, hogy megszűnne a francia légiós 2013. június végéig élő kontraktusa.
dec. 7
13:48
FTC-Újpest meccsel búcsúzik az Albert Stadion (Metropol)
A tervek szerint a márciusi, FTC-Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel zár be az Üllői úti Albert Stadion.
dec. 7
14:03
Ökölvívás: a nemzetközi szövetség felfüggesztette India tagságát (She)
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) ideiglenesen felfüggesztette indiai szövetsége (IABF) tagságát, mert a gyanú szerint annak szeptemberi tisztújításán manipulációk történtek.
dec. 7
14:05
Mezeifutó Eb: több csapat nem érkezett meg időben (She)
Több csapat nem érkezett meg időben a szentendrei mezeifutó Európa-bajnokságra a Liszt Ferenc-repülőtér lezárása miatt.
dec. 7
14:09
Ismét ott állnak, ahol a part szakad (Agroinform)
Nem hozott eredményt a tárgyalássorozat csütörtöki napja, újabb ülésre a közeljövőben nem lehet számítani.
dec. 7
14:11
Összecsapnak a kórházi csapatok a Fáy utcában (Agroinform)
Szombaton a Vasas Fáy utcai sportközpontjában második alkalommal rendezik meg a budapesti kórházak focitornáját.
dec. 7
14:13
Llorentének meg kell tanulnia füttyszó közepette játszani - Bielsa (Agroinform)
A Bilbao vezetőedzője félidőben lecserélte a csatárt a Sparta elleni meccsen, de nem a szurkolóktól akarta megmenteni.
dec. 7
14:15
Balotelli exbarátnője életet adott a csatár kislányának (Agroinform)
Apa lett Mario Balotelli, a Manchester City olasz válogatott labdarúgója, bár még apasági tesztet akar csináltatni.
dec. 7
14:17
Mindenképpen le akarjuk győzni a magyarokat - mondja a spanyolok átlövője (Agroinform)
A Portugáliában született játékos szerint van esélyük a döntős szereplésre a szerbiai Európa-bajnokságon.

Keresés