2012. december 30. vasárnap

dec. 30
0:06
Két nyila volt a győzelemhez, mégis kiesett a kétszeres világbajnok (Agroinform)
A kétszeres világbajnok Adrian Lewis nem tud címet védeni a PDC vb-n, Michael van Gerwen ellen kiesett a negyeddöntőben.
dec. 30
0:21
Darts-vb: idegölő csatában esett ki a címvédő Lewis (She)
Utolsóként a holland Michael van Gerwen jutott be az elődöntőbe a Londonban zajló PDC darts-világbajnokságon, miután idegölő mérkőzésen 5:4-re legyőzte az angolok 27 éves kiválóságát, a legutóbbi két vb-t megnyerő Adrian Lewist.
dec. 30
6:57
Labdarúgás: hét hónap után kirúgták a libériai kapitányt (She)
Hét hónappal kinevezésüket követően menesztették a libériai labdarúgó-válogatott éléről Kaetu Smith szövetségi kapitányt és szakmai stábját.
dec. 30
6:59
Tenisz: Ríos és Coria rézbányában játszik gálameccset (She)
Rézbányában tart teniszbemutatót márciusban a chilei Marcelo Ríos és az argentin Guillermo Coria. A mérkőzést az El Teniente nevű lelőhelyen, a világ legnagyobb föld alatti rézbányájában bonyolítják le, Santiago de Chilétől 120 kilométerre délre.
dec. 30
7:15
NBA: második meccsét is megnyerte új edzőjével a Nets (She)
Második mérkőzését is megnyerte a Brooklyn Nets P. J. Carlesimo vezetőedzővé való kinevezése után, bár a Charlotte-hoz hasonlóan a Cleveland legyőzése sem számít hatalmas fegyverténynek, a csapat önbizalmának növelése szempontjából jót tett a két hazai siker. A Bobcats hazai pályán kapott ki a New Orleanstól, így immár 18 mérkőzés óta képtelen nyerni. A Miami Heat az eltiltásából visszatérő Dwyane…
dec. 30
7:33
Tenisz: Czink évzáró, egyben idénynyitó veresége Kínában (She)
Czink Melinda vereséggel zárta 2012-t, egyben vereséggel nyitotta a női teniszezők 2013-as idényét, miután a már a jövő évi versenynaptárba tartozó sencseni torna első fordulójában kétszettes vereséget szenvedett a tajvani Hszie Szu-vejtől.
dec. 30
8:27
F1: Ecclestone felkészült rá, hogy mennie kell (She)
Bernie Ecclestone elismerte, hogy a Formula–1 gazdasági jogainak 2006-os adásvétele ügyében Németországban zajló eljárássorozat véget vethet a sportágban betöltött vezető szerepének. Ecclestone már maga is elismerte, hogy 44 millió dollárt fizetett a 2011 januárjában letartóztatott Gerhard Gribkowskinak, a BayernLB képviselőjének aki ezért úgy intézte, hogy az Ecclestone által favorizált CVC…
dec. 30
8:29
Videó: Vettel világbajnok, Djokovics is a csúcson - 2012. november (She)
Sebastian Vettel kaotikus Brazil Nagydíjon lett világbajnok a Formula–1-ben, a brazil futsalválogatott legyőzte Spanyolországot a thaiföldi vb döntőjében, és Novak Djokovics is a csúcsra ért a teniszezőknél. Az NSO Tv felidézi 2012 novemberének legfontosabb sporteseményeit.
dec. 30
8:45
Rali: Béres megnyerte a Szilveszter-ralit (She)
A szlovákiai Jozef Béres nyerte meg a hagyományos évadzáró Szilveszter-ralit, amelyet a Hungaroringen és környékén tartottak meg az elmúlt két napban. A második helyen a korábbi abszolút bajnok (de az utóbbi időben anyagiak híján nem versenyző) Turi Tamás végzett, megelőzve ifjabb Érdi Tibort.
dec. 30
8:47
Röplabda: Veresék az Orosz Kupa bronzérmesei (She)
Veres Péter és csapata, a Dinamo Moszkva megszerezte a bronzérmet az Orosz Kupában, miután nagy csatában 3:1-re legyőzte a Lokomotiv Novoszibirszk együttesét.
dec. 30
8:49
Kosárlabda: Rubinnal pótolná Levyt a Szombathely (She)
A korábban Székesfehérváron, Szegeden és Sopronban is megforduló Janou Rubin érkezhet a férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő szombathelyiekhez.
dec. 30
9:03
QPR: Ászok nem jönnek az utolsóhoz - Redknapp (She)
Demba Ba és Frank Lampard sem lesz a Queens Park Rangers játékosa. A januári átigazolási szezon előtt elkezdődtek a találgatások, de Harry Redknapp, a QPR menedzsere kizárja, hogy a duó a londoniakhoz igazolna.
dec. 30
9:05
Vidi: A célunk, hogy tavasszal még jobbak legyünk - Torghelle (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton támadója, Torghelle Sándor klubja hivatalos honlapjának értékelte csapata őszi teljesítményét. A korábbi magyar válogatott csatár szerint a fehérváriak történelmük egyik legsikeresebb szezonján vannak túl, és reményét fejezte ki, hogy csapata hasonlóan eredményes lesz tavasszal is.
dec. 30
9:21
Bp. Honvéd: Kemenes szerint az Anzsi nyeri az Európa-ligát (She)
Kemenes Szabolcs, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kapusa úgy véli, hogy a selejtezők során a kispestieket is búcsúztató orosz Anzsi Mahacskala nyeri az Európa-liga 2012–2013-as szezonját.
dec. 30
9:39
Czink Melinda kikapott (Metropol)
Már az első fordulóban kiesett Czink Melinda a sencseni női tenisztornán.
dec. 30
9:57
Győr: Ha így folytatjuk, valóra válhat az álmunk - Völgyi (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO védője, Völgyi Dániel a delmagyar.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, a listavezető játékosai a téli szabadságukat sem töltik tétlenül, ám ennek meglehet a gyümölcse.
dec. 30
10:33
Tenisz: Arn győzelemmel kezdett - egy lépésre a főtáblától (She)
A 235 ezer dollár összdíjazású aucklandi női tenisztorna második selejtezőkörében a 2011-es győztes Arn Gréta 6:3, 6:2-es győzelmet aratott az új-zélandi Emma Hayman felett, így már csak egy mérkőzés választja el a főtáblára jutástól. A magyar versenyző a következő körben a thaiföldi Nudnida Luangnammal csap össze.
dec. 30
10:51
Tenisz, Hopman-kupa: Isner kikapott, de nyertek az amerikaiak (She)
A spanyolok után az Egyesült Államok képviselői is legyőzték a dél-afrikaiakat a Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán az ausztráliai Perthben.
dec. 30
11:09
Championship: a bíró nem állította ki a játékost a második sárga után (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, gól nélküli döntetlennel ért véget a Huddersfield és a Sheffield Wednesday mérkőzése az angol labdarúgó másodosztály (Championship) 25. fordulójában. A találkozó Mick Russell hibájáról marad emlékezetes, aki két sárga után nem állította ki a sheffieldiektől Jeremy Helant.
dec. 30
11:27
Man. City: Hihetetlen, hogy csak Nasrit állították ki - Mancini (She)
Roberto Mancini, a Manchester City olasz menedzsere úgy véli, Samir Nasri mellett a francia középpályással összefejelő Sébastien Bassongot is ki kellett volna állítani csapata szombati bajnokiján, amelyet az emberhátrány ellenére 4–3-ra megnyert a bajnoki címvédő.
dec. 30
12:03
Real Madrid: Pérez átdolgozásra kérte a Bernabéu átépítésére pályázókat (She)
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke visszaküldte átdolgozásra a Santiago Bernabéu Stadion átépítésére beérkezett pályázati anyagokat, az új határidő április 30.
dec. 30
12:21
Tenisz: S. Williams és Kvitová is továbbjutott Brisbane-ben (She)
Az egymillió dollár összdíjazású brisbane-i női tenisztorna első fordulójában Serena Williams és Petra Kvitová is könnyed győzelemmel lépett a nyolcaddöntőbe.
dec. 30
12:39
Videó: Michelisz világbajnok, vereség Norvégiától - 2012. november (She)
A magyar sport szempontjából felemás volt a november. Remekeltünk a rövid pályás úszó Eb-n és Michelisz Norbert bizonyult a legjobbnak a túraautó-világbajnokság privát értékelésében. Ugyanakkor a labdarúgó-válogatott kikapott Norvégiától felkészülési meccsen, a Videoton pedig fontos meccsen szenvedett vereséget az Európa-ligában.
dec. 30
12:57
Profi ökölvívás: magyar siker született Szenegálban (She)
Palkó Attila, a Profibox Promotion cirkálósúlyú öklözője szombaton Dakarban megfosztotta veretlenségétől a helyiek reménységét, Christophe Mbayét.
dec. 30
12:59
Barcelona: a Marca szerint Villa az idény végéig marad (She)
Hiába a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool állítólagos érdeklődése, a spanyol Marca szerint a Barcelona és David Villa is egyetért abban, hogy a 2008-as Európa-bajnokság gólkirálya a szezont a Camp Nouban fejezze be.
dec. 30
13:15
Videó: Wengernek meggyűjt a baja a kabátjával (She)
Arsene Wenger bizonyára nagyon boldog volt csapata, az Arsenal 7–3-as győzelmével a Newcastle ellen az angol labdarúgó-bajnokságban, csak a kabátja cipzárjával gyűlt meg kissé a baja.
dec. 30
13:33
Videó: Wengernek meggyűlt a baja a kabátjával (She)
Arsene Wenger bizonyára nagyon boldog volt csapata, az Arsenal 7–3-as győzelmével a Newcastle ellen az angol labdarúgó-bajnokságban, csak a kabátja cipzárjával gyűlt meg kissé a baja.
dec. 30
13:35
Liverpool: tízmilliós ajánlat Sneijderért - sajtóhír (She)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapata 10 millió eurót sem sajnálna az Interből elvágyódó Wesley Sneijderért.
dec. 30
13:51
Férfi kézi: a szerbek legyőzésével tornagyőztes a magyar csapat (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 37–31-re legyőzte Szerbiát Veszprémben felkészülési mérkőzésen, s ezzel megnyerte a tornát. A spanyolországi világbajnokságra készülő nemzeti csapat a második félidőben fordította maga javára a sokáig kiélezett találkozót.
dec. 30
13:51
Portisch a Vasasban sakkozik tovább (Metropol)
Portisch új klubjában csak egy-egy konkrét felkérésnek tesz majd eleget.
dec. 30
14:09
Sakk: Portisch Lajos a Vasasban játszik tovább (She)
Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója 2013 tavaszától a Vasas színeiben sakkozik tovább.
dec. 30
14:11
Argentína: doppingügybe került két élvonalbeli játékos (She)
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newell's Old Boys védője, Lucas Bernardi, valamint az Arsenal Sarandi csatára, Gustavo Canales is doppinggyanúba keveredett, így mindkét futballista játékjogát felfüggesztette a helyi labdarúgó-szövetség.
dec. 30
14:27
Irak: Maradona lemaradt a szövetségi kapitányi állásról (She)
Hakim Sakirt nevezték ki az iraki labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává a brazil Zico távozása után megüresedett pozícióba.
dec. 30
14:45
Liverpool: Rodgers beteg, nem ülhet a kispadra a QPR ellen (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere betegség miatt nem lehet ott csapatával Londonban a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő, Queens Park Rangers elleni bajnokin.
dec. 30
14:45
A szerbeket is legyőzte a férfi kézilabda-válogatott (Metropol)
A románok után a szerbeket is legyőzte világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott.
dec. 30
14:45
A szerbeket is legyőzte a vb-re készülő férfi kézilabda-válogatott (Behaviour)
A románok felett aratott szombati, balatonfüredi siker után a szerbeket is legyőzte a januári, spanyolországi világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott a Veszprémben rendezett vasárnapi mérkőzésen.
dec. 30
14:57
Czink Melinda két szettben kapott ki (Agroinform)
Az első fordulóban vereséget szenvedett, így kiesett Czink Melinda a sencseni női tenisztornán.
dec. 30
14:59
Fergusonnak egyetlen új játékos sem kell (Agroinform)
Nem él a téli átigazolások lehetőségével a Manchester United, Alex Ferguson menedzser elégedett a játékoskeretével.
dec. 30
15:01
Csúnyán elkalapálták a címvédőt (Agroinform)
LeBron Jamesék váratlan, ugyanakkor nagy pofonba szaladtak a Milwaukee Bucks otthonában.
dec. 30
15:03
Afrika-kupa: hét légiós a dél-afrikai keretben (She)
Gordon Igesund, a házigazda dél-afrikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájára. A keretben hét légiós található, köztük az Ajax alkalmazásában álló Thulani Serero, aki lágyéksérülése miatt szeptember óta nem volt bevethető. A dél-afrikaiak január 8-án Norvégiával, január 12-én Algériával mérkőznek meg a torna előtt, majd a…
dec. 30
15:03
Wenger nagyon ragaszkodna az Henry-típusú gólokra képes Walcotthoz (Agroinform)
Az Arsenal 7-3-as Newcastle elleni győzelme után nagyrészt a mesterhármast szerző csatár volt a középpontban.
dec. 30
15:05
Nem bírtunk velük - Pardew az Arsenaltól kapott hét gól után (Agroinform)
Az utóbbi tíz bajnokijából nyolcat elveszítő Newcastle menedzsere szerint csapata elfáradt a szombati meccs végére.
dec. 30
15:07
1500 méter mélyen játszik Rios és Coria (Agroinform)
Rézbányában tart teniszbemutatót márciusban a chilei Marcelo Ríos és az argentin Guillermo Coria.
dec. 30
15:09
Pato január első hétvégéjén már a Corinthiansé lehet (Agroinform)
Sajtóhírek szerint a Milan és a Corinthians képviselői, valamint Pato ügynöke január 3-án tárgyalnak az átigazolásról.
dec. 30
15:11
A Milan kapusa szerint Balotelli náluk bizonyíthatna (Agroinform)
Marco Amelia szívesen látná a piros-feketéknél Balotellit, aki a várhatóan távozó Robinho és Pato helyére érkezhet.
dec. 30
15:13
Isner veresége ellenére is nyertek az amerikaiak Dél-Afrika ellen a Hopman Kupán (Agroinform)
A spanyolok után az Egyesült Államok képviselői is legyőzték a dél-afrikaiakat a Hopman Kupán.
dec. 30
15:15
Szombat után a vasárnap is gólesőt hozhat Angliában (Agroinform)
Szombaton temérdek gól esett a Premier League-ben, véleményünk szerint ez a tendencia vasárnap is folytatódik.
dec. 30
15:17
Fél Anglia Szalai egykori "zenésztársát" akarja (Agroinform)
Biztosnak tűnik, hogy Lewis Holtby, a Schalke játékosa nyártól a Premier League-ben játszik majd.
dec. 30
15:19
Szerbia ellen is nagy különbséggel nyert a Mocsai-csapat (Agroinform)
Hullámzó játékot és hangulatot hozó meccsen végül magabiztosan nyert a magyar válogatott a veszprémi edzőmeccsen.
dec. 30
15:21
A szerbeket is legyőzte a Mocsai-csapat (Infostart)
A románok felett aratott szombati, balatonfüredi siker után a szerbeket is legyőzte a januári, spanyolországi világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott a Veszprémben rendezett vasárnapi mérkőzésen.

Keresés