2013. május 3. péntek

máj. 3
12:12
Kosárlabda: Hanga a spanyol liga áprilisi álomcsapatában (She)
A solobasket.com spanyol kosárlabda szaklap a spanyol élvonal második legjobb áprilisi játékosának választotta meg Hanga Ádámot, a Manresa magyar légiósát, aki értelemszerűen a hónap válogatottjába is bekerült.
máj. 3
12:14
Légiósok: Sándor szívesen maradna az arab világban (She)
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy szaúdi sajtóhírek szerint Sándor György féléves kölcsönszerződésének lejárta után a következő szezonra már nem marad a szaúdi al-Ittihadnál. Menedzsere, Filipovics Vladan ugyanakkor elmondta, a középpályás szívesen maradna az arab világban, van is megkeresése, ezért nem biztos, hogy visszatér a Videotonhoz.
máj. 3
12:24
Moniz intenzív edzést vezényelt a Fradinak (Agroinform)
A Ferencváros vasárnap a Paks otthonában lép fel a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának meccsén.
máj. 3
12:30
MotoGP: Lorenzo három ezreddel Pedrosa előtt (She)
Jorge Lorenzo kezdett a legjobban a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíján, de csupán három ezreddel előzte meg honfitársát, Daniel Pedrosát. A harmadik helyen nem sokkal lemaradva Valentino Rossi zárt.
máj. 3
12:30
A Sun szerint Mourinho megállapodott a Chelsea-vel (Behaviour)
A The Sun című brit bulvárlap értesülései szerint José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának jelenlegi vezetőedzője mindenben megállapodott korábbi klubjával, a Chelsea-vel, így nyáron visszatér Londonba.
máj. 3
12:32
Real: Lewandowski lehet az egyik center - sajtóhír (She)
A madridi kiadású As sportnapilap szerint a német Borussia Dortmund lengyel légiósa, Robert Lewandowski lehet a spanyol Real Madrid egyik centere a következő szezonban. Az egyik feltétele azonban a szerződtetésének az, hogy a két jelenlegi középcsatár, Gonzalo Higuaín vagy Karim Benzema közül az egyik a nyáron elhagyja a „blancókat”.
máj. 3
12:48
A Sun szerint Mourinho megállapodott a Chelsea-vel (Infostart)
A The Sun című brit bulvárlap értesülései szerint José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának jelenlegi vezetőedzője mindenben megállapodott korábbi klubjával, a Chelsea-vel, így nyáron visszatér Londonba.
máj. 3
12:48
PMFC: távozik a bombagólokat szerző légiós (She)
A Nemzeti Sport információi szerint távozik a Pécsi MFC szlovén légiósa, Zoran Zeljkovic.
máj. 3
12:48
Mourinho megállapodott a Chelsea-vel? (Metropol)
A The Sun szerint a portugál szakvezető évi 10 millió fontot keres majd, az érkezését pedig hivatalosan július 1-ig jelentik be.
máj. 3
12:50
Videó: Ronaldinho pontos fejesére nem volt ellenszer (She)
Ronaldinho szép fejes góllal segítette győzelemhez csapatát, az Atlético Mineirót a Sao Paulo elleni labdarúgó-mérkőzésen a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján. Az aranylabdás klasszis a 42. percben fejelt Rogério Ceni kapujába. Az Atlético 2–1-re nyert idegenben.
máj. 3
12:52
Női kézi BL: „Már nem faktor Győrben a magyar mentalitás” (She)
A Győri Audi ETO KC-t tartja a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő esélyesének Grit Jurack háromszoros BL-győztes német kézilabdázó, aki tavalyi visszavonulása óta az európai szövetség honlapjának szakértőjeként is dolgozik. A 306-szoros német válogatott átlövő szerint még „a magyar mentalitás sem lehet hátráltató faktor, hiszen az ETO már nemzetközi csapat, spanyol edzővel."
máj. 3
12:54
DVSC: „Mindenki érdeke, hogy Varga külföldre szerződhessen” (She)
Amint arról tegnap már beszámoltunk, a német élvonaltól már biztosan búcsúzó Fürth bejelentette, a következő szezontól már nem számít a DVSC-Tevától fél évre kölcsönkapott középpályásra, Varga Józsefre. A labdarúgó lehetséges jövőjével kapcsolatban menedzserével, Filipovics Vladannal beszélgettünk.
máj. 3
13:00
Jó vagy csak átlagos játékkal is nyerni fogunk - Ambros Martin (Agroinform)
Az első mérkőzés vasárnap 16.45 órakor, a visszavágó jövő szombaton 15.15-kor kezdődik.
máj. 3
13:06
AC Milan: akciós áron vinnék Fabregast - sajtóhír (She)
A katalán sport.es értesülései szerint az olasz AC Milan labdarúgócsapata jutányos áron szeretné megszerezni a spanyol Barcelona klasszisát, Cesc Fabregast.
máj. 3
13:18
Hanga Ádám bekerült a hónap csapatába (Agroinform)
Egy spanyol internetes szaklap beválasztotta Hanga Ádámot a spanyol bajnokság áprilisi csapatába.
máj. 3
13:20
Nate Robinson betegen is tarthatatlan - videó (Agroinform)
Nate Robinson betegen is remekül játszott a Brooklyn elleni hatodik mérkőzésen.
máj. 3
13:24
El: a bázeliek büszkék a nagyszerű menetelésükre (She)
Bár a Basel 3–1-re kikapott a Chelsea otthonában az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján, és ezzel 5–2-es összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól, az együttes vezetőedzője, Murat Yakin elégedett volt csapata teljesítményével.
máj. 3
13:24
Hanga Ádám április csapatában (Metropol)
A 24 éves játékos az elmúlt hónapban meccsenként átlagban 18 pontot, 5 lepattanót szerzett.
máj. 3
13:26
Újpest: Véberék viselkedése miatt emeltek szót a lilák (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában feljutásra pályázó Mezőkövesd-Zsóry a hétközi, előrehozott 30. fordulóban az Újpest FC B-t fogadta, és 2–2-es döntetlent játszott vele (a vendégek a 92. percben egyenlítettek). A Megyeri útiak honlapja pénteken közleményt adott ki a mérkőzés sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt. (Alább a honlapon olvasható közleményt olvashatják.)
máj. 3
13:28
Bayern: négy ász el sem utazik a dortmundi bajnokira (She)
Elkezdődött a taktikázás a május 25-i Dortmund–Bayern München Bajnokok Ligája-döntő előtt: a két csapat hétvégi, dortmundi bajnokiján a bajorok igen tartalékosan állnak fel, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Franck Ribéry és Philipp Lahm el sem utazik a szombaton 18.30-kor kezdődő mérkőzésre.
máj. 3
13:42
F1: Kubica még mindig nem tett le a visszatérésről (She)
Robert Kubica még mindig nem mondott le arról, hogy visszatérjen a Formula–1-be. Bár kis esélye van arra, hogy 2011-es ralibalesete után megfelelően felépüljön az F1-es autó versenyszerű vezetéséhez, a Mercedesnél nemrég kipróbálta az istálló szimulátorát, és amíg teheti, bizakodik. Más zárt pályás kategóriában addig nem vállal állandó munkát, amíg van sansz az F1-re.
máj. 3
13:54
Higuaín mellett Di María is távozhat a Real Madridtól (Agroinform)
Angel di María nyáron elhagyhatja a Real Madridot. Az argentin szélsőt minkét manchesteri csapat és a PSG is vinné.
máj. 3
13:56
Andrew Bogut karrierje első rájátszásbeli dupla-dupláját szerezte - videó (Agroinform)
Andrew Bogut dupla-duplával járult hozzá a Golden State Warriors továbbjutásához.
máj. 3
14:00
Santos: a Real „elrabolná” Neymart a Barca elől (She)
A nyilvánosság előtt csak napokkal korábban határozta el magát Neymar, hogy nem hosszabbítja meg a Santosszal jövő nyáron lejáró szerződését, és máris felerősödtek azok a hírek, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben a 2014-es, hazai rendezésű vb-t sem várja meg, hanem idén nyáron Európába, konkrétan a Barcelonához szerződik. A nagy honi rivális Real Madrid azonban ezt nem nézheti tétlenül, és…
máj. 3
14:12
Hibáztam, Diego Lópezt előbb megszerezhettem volna - Mourinho (Agroinform)
A Real Madrid szombaton 20 órakor a Real Valladolidot fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.
máj. 3
14:18
Tenisz: Marosiék a második kiemelt párossal döntőznek (She)
A második helyen kiemelt Hao Csing Csan, Kristina Mladenovic tajvani, francia kettős ellen vívja majd a szombati döntőt Marosi Katalin és a horvát Darija Jurak az estorili tenisztorna női páros versenyében.
máj. 3
14:20
El: Megérdemeltük a döntőt, mi voltunk a jobbak - Jorge Jesus (She)
A Benfica vezetőedzője, Jorge Jesus szerint együttese kiérdemelte, hogy bejutott az Európa-liga döntőjébe. Mint ismert, a portugál csapat idegenbeli 1–0-s vereséget követően otthon 3–1-re legyőzte a török Fenerbahcét.
máj. 3
14:36
Ökölvívás: akadémia mintaprogram indult Szolnokon (She)
Szolnokon megyei ökölvívó akadémiát indítottak a Dr. Hegedűs T. András Szakiskolában tizennégy, elsősorban hátrányos helyzetű, döntően roma származású fiatal számára.
máj. 3
14:38
Videó: Sousa szemei előtt a Vidi és az MTK pikáns rangadója (She)
Nagy rangadó lesz Székesfehérváron, ahol a Videoton és a MTK mérkőzik meg az NB I 26. fordulójában. A csata győztese előnybe kerül a második helyért folytatott harcban. Pikáns jelleget ad a találkozónak, hogy a volt MTK-s Juhász Roland és Szekeres Adrián most a hazaiakat erősíti. Jó meccs lehet a Paks és a Fradi összecsapása. Ismét óriásölő lesz a Szivics-gárda? Beharangozó Takács Ritával.
máj. 3
14:48
Marosiék a második kiemelt párossal döntőznek (Agroinform)
Marosinak ez lesz a második döntője WTA-tornán, az elsőt 2009-ben ugyanitt játszotta.
máj. 3
14:54
Kajak-kenu: 65 fős magyar csapat áll rajthoz a szegedi vk-n (She)
Egy hét múlva ilyenkor már javában zajlanak az előfutamok az idei év legjelentősebb hazai rendezésű kajak-kenu versenyén, az ICF gyorsasági világkupán. A magyar válogatott gőzerővel készül, Storcz Botond minden eddiginél népesebb, 65 fős csapattal vág neki a szezonnyitónak.
máj. 3
15:06
Mini Fradi-pálya készült az Albert Stadion gyepszőnyegéből (Agroinform)
A bontás alatt lévő Albert Stadion gyepszőnyegéből mini futballpályát alakítottak ki.
máj. 3
15:12
El: nyolc öltéssel varrták össze a Fener védőjének arcát (She)
Mint ismert, az Európa-liga elődöntőjében a Benfica hazai pályán 3–1-re legyőzte a Fenerbachét, így kiharcolta a finálét. A mérkőzés során a vendégek játékosát, Gökhan Gönült le kellett cserélni, miután Gaitán fejbe rúgta.
máj. 3
15:24
Mourinho 20 fős keretet hirdetett a Valladolid ellen (Agroinform)
A Real Madrid szombaton 20 órakor a Real Valladolidot fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.
máj. 3
15:30
FIFA: ötmillió dollárt kapott a 15 meccs után kirúgott ír edző (She)
Több mint ötmillió dollárt kapott 55. születésnapjára a FIFA-tól David O’Leary ír labdarúgóedző, akinek igazat adott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az el-Ahlival két éve elhúzódó vitájában. A Leeds Uniteddal 2001-ben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutó szakembert azután bocsátotta el a dubai klub, hogy 15 mérkőzéséből csak hatot nyert meg.
máj. 3
15:32
Ferencváros: mini pálya a bontott stadion gyepszőnyegből (She)
A bontás alatt lévő Albert Stadion gyepszőnyegéből mini futballpályát alakítottak ki a IX. kerületi, Nyúldombként ismert területen. A pályát a Ferencváros alapításának 114. évfordulóján, pénteken adták át.
máj. 3
15:42
Ökölvívó akadémia mintaprogram indult Szolnokon (Agroinform)
Szolnokon megyei ökölvívó akadémiát indítottak a Dr. Hegedűs T. András Szakiskolában.
máj. 3
15:44
A Győr a favoritom, de csak 52 százalékot adok nekik - Grit Jurack (Agroinform)
A korábbi átlövő szerint a Győr rossz döntős sorozata előbb-utóbb megszakad, de szoros lesz a Larvik elleni párharc.
máj. 3
15:48
Sznúker-vb: O'Sullivan két frémmel vezet Trump ellen (She)
Ronnie O'Sullivan 9:7-es vezetésre tett szert a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjében Judd Trump ellen. A címvédő angol 5:3-ra nyerte meg a négy szakaszosra tervezett mérkőzés második részét.
máj. 3
15:50
Tenisz: Haas és Dodig már a négy között Münchenben (She)
A müncheni férfi tenisztorna negyeddöntőjében a német Tommy Haas két szettben legyőzte honfitársát, Florian Mayert, így bejutott az elődöntőbe, ahol az ellenfele a horvát Ivan Dodig lesz, aki a viadalon Nyikolaj Davigyenko és Marin Cilic után az 5. helyen kiemelt ukrán Alekszandr Dolgopolovot is két vállra fektette.
máj. 3
16:00
Borúra derű - győzelemmel vigasztalódhat a Barca és a Real (Agroinform)
A dobogót illetően túl sok kérdés nem maradt, de a BL-selejtezőért és a kiesés elkerüléséért még nyitott a harc.
máj. 3
16:06
El: a két klub 9800-9800 jegyet kap a döntőre (She)
Felháborodtak a Chelsea szurkolói azon, hogy csak 9800 jegyet kapott a klub az Európa-liga május 15-i Benfica elleni döntőjére, s aki ezen a létszámon felül be akar jutni az Amsterdam Arenába, 2400 fontot, azaz 840 ezer forintot kell fizetnie a jegyekért.
máj. 3
16:06
Merész András keretet hirdetett (Metropol)
Tizennyolc fővel vág neki a felkészülésnek a nyári, barcelonai vizes világbajnokságra Merész Andás.
máj. 3
16:08
DVTK: „Ha előre akarunk lépni, erőnléti edzőre van szükség” (She)
A labdarúgó NB I 26. fordulójának szombati játéknapján a már négy meccs óta nyeretlen DVTK az európai kupaindulást jelentő helyekért harcban lévő DVSC-Tevát fogadja. Kovac Zoltán, a diósgyőriek vezetőedzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, a játékosok azért kapják a fizetésüket, hogy minél többet hozzanak ki magukból, nem pedig azért, hogy mindenáron a kezdőcsapat tagjai…
máj. 3
16:10
Tenisz: Suárez-Navarro nyerte a 2012-es döntő „visszavágóját" (She)
A Portugáliában zajló női tenisztorna elődöntőjében megismétlődött a 2012-es finálé párosítása. Az akkor nagy csatában, szetthátrányból fordítva diadalmaskodó észt Kaia Kanepinek ezúttal nem jött össze az újabb bravúr, Carla Suárez-Navarro két szettben bosszút állt tavalyi vereségért.
máj. 3
16:12
Tenisz: Fucsovics elődöntőbe jutott a kínai salakon (She)
Fucsovics Márton (383. a világranglistán) bejutott a kínai An-Ningben zajló 50 ezer dolláros challengertorna elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben két szoros szettben legyőzte a legjobb kínai férfiteniszezőt, Csang Cöt (163.).
máj. 3
16:24
Anglia: visszavonul a Newcastle és a Tottenham korábbi védője (She)
Bejelentette visszavonulását Stephen Carr, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Birmingham City védője, aki pályafutása során megfordult a Tottenhamben és a Newcastle Unitedben is.
máj. 3
16:26
Női vízilabda: Merész András kihirdette bő vb-keretét (She)
Tizennyolc fővel, benne hat idegenlégióssal vág neki a felkészülésnek a nyári, barcelonai vizes világbajnokságra Merész Andás, a tavaly Eb-bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 3
16:36
Ferguson erős kezdővel tiszteli meg az Arsenalt és a Tottenhamet (Agroinform)
A skót menedzser nem akarja a Chelsea-t egy eleve feladott rangadóval segíteni a BL-helyért folyó versengésben.
máj. 3
16:38
Merész András keretet hirdetett (Agroinform)
Tizennyolc fővel, benne hat idegenlégióssal vág neki a felkészülésnek a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Keresés