2015. január 23. péntek

jan. 23
13:47
Arsenal: Ángel Di María is majdnem „ágyús” lett (She)
Az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere, Arsene Wenger az angol munkavállalási törvény miatt nem tudta szerződtetni a 17 éves Ángel di Maríát. Erről maga a francia szakember beszélt.
jan. 23
13:57
Australian Open: Döbbenet, Federert kiütötte egy nem kiemelt játékos (Agroinform)
Összefoglaltuk az ausztrál nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapjának történéseit.
jan. 23
14:21
Ázsia-kupa: a kínai tévések nem élnek a modern technikával (She)
Miközben a televíziós sportközvetítések egyre nagyobb mértékben használják a legújabb technológiai fejlesztéseket, a kínai állami televízió jól láthatóan nem él ezzel a lehetőséggel. Érdekes volt látni a labdarúgó-válogatottjuk legutóbbi Ázsia-kupa-mérkőzése után, ahogyan egy tábla és néhány számozott papírfecni segítségével elemezték az Ausztrália elleni vereséget. Még szembetűnőbb a különbség,…
jan. 23
14:23
Evezés: lemondott a kapitány, szakmai csapat irányít (She)
Benyújtotta lemondását Ficsor László, az evezős válogatott szövetségi kapitánya. Lemondását a szervezet (MESZ) elnöksége elfogadta – olvasható a szövetség honlapján pénteken közzétett hírben.
jan. 23
14:24
Lemondott az evezősök kapitánya (Metropol)
Benyújtotta lemondását Ficsor László, az evezős válogatott szövetségi kapitánya. Lemondását a szervezet elnöksége elfogadta.
jan. 23
14:25
Szavazás: milyen karriert fut be Ödegaard a Real Madridban? (She)
A Real Madrid labdarúgócsapata a héten egyezett meg a norvég Strömsgodsettel, és szerződtette Martin Ödegaardot. Ön szerint milyen karriert fut be a tizenhat éves norvég csodagyerek? Szavazzon!
jan. 23
14:39
NB III: tapasztalt edző ül le a Rákosmente kispadjára (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Gálvölgyi István lett a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában szereplő Rákosmente KSK trénere.
jan. 23
14:41
Lengyelország: edzője német szakkifejezést talált Holmanra (She)
A Ferencvárostól nemrégiben kölcsönvett fiatal labdarúgó, Holman Dávid olyan teljesítményt nyújtott a Lech Poznan eddigi két felkészülési mérkőzésén, hogy Maciej Skorza vezetőedző már a kezdőcsapatbeli szerepeltetését is el tudja képzelni. És azt mondja: a magyar egy offensiv-allrounder.
jan. 23
15:15
NB II: a Szegednél kezdi edzői karrierjét az FTC korábbi védője (She)
A nyáron igazolt a Szeged 2011-Grosics Akadémiához a korábbi válogatott hátvéd, Tímár Krisztián. A játékos térdsérülése miatt ősszel csak négy mérkőzésen léphetett pályára, ezért a télen úgy döntött, szögre akasztja a futballcipőt, azonban nem távolodik el a szegedi klubtól, hanem az utánpótlásban kap szerepet a jövőben.
jan. 23
16:03
Australian Open: Djokovics követheti Nadalt és Murrayt a legjobb 16 közé (Agroinform)
Kiválasztottuk az Australian Open szombati játéknapjának legizgalmasabb, legérdekesebb női és férfi mérkőzéseit.
jan. 23
16:09
Erre számít Dárdai Pál - Készül a magyar labdarúgó-válogatott (Infostart)
A görögök elleni soron következő Európa-bajnoki selejtező előtt a klubedzők munkájára is kiemelten számít Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 23
16:09
NFL: jó úton a Steelers és a Ravens, Lewis aggódhat, Manziel hoppon? (She)
Noha a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014–2015-ös szezonja még nem fejeződött be – a New England Patriots a Seattle Seahawksszal csap össze a 49. Super Bowlban – sok csapat mégis már a következő, 2015–2016-os kiírásra készül. Legújabb sorozatunkban górcső alá vesszük mindegyik együttest, valamint azt, hogy mely gárda hogyan tudna sikeresebbé válni. Az első részben az AFC…
jan. 23
16:11
PMFC: aláírta szerződését a korábbi bolgár válogatott (She)
A bolgár támadó, Dimitar Makriev másfél évre aláírt a PMFC-nek – adta hírül péntek délután a labdarúgó NB I utolsó helyén telelő baranyai klub hivatalos honlapja.
jan. 23
16:12
Dárdai a klubedzőkre támaszkodna (Metropol)
A magyar labdarúgó válogatott márciusban a görögök ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtezőket.
jan. 23
16:13
KTE: négy játékost tesztelnek, a horvát próbázó távozott (She)
Négy új labdarúgó kapcsolódott be a labdarúgó NB I-ben szereplő KTE felkészülésébe, míg a szerb próbázótól elköszöntek – írja a klub honlapja.
jan. 23
16:15
Videó: ez nem holmi cicaharc - egymásnak estek a kosarasok (She)
Nem kímélték egymást a lányok az Auburn–Alabama amerikai egyetemi kosárlabda-mérkőzésen. Egy büntetődobás után szabadultak el az indulatok, ami verekedésbe torkollott, még a bírót is elsodorták a lányok. Íme!
jan. 23
16:27
Felkészülés: négyet kapott a Haladás, Rocchi szépített (She)
Felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett a javarészt fiatalokkal felálló Haladás az orosz labdarúgó-másodosztályban szereplő Gazovik Orenburgtól. A szombathelyiek szépítő találatát Tommaso Rocchi szerezte.
jan. 23
16:45
Sílövészet: egyetlen hiba döntött a fehérorosz klasszis javára (She)
Izgalmas versenyen dőlt el a női sílövők sprint világkupaversenye Antholzban. A győzelemért Kaisa Mäkäräinen és a háromszoros olimpiai bajnok fehérorosz Darja Domracseva küzdött, végül az álló lövészetben a finn egyszer hibázott, s a közel azonos futóteljesítmény mellett ez döntött.
jan. 23
16:47
NHL: Crosby és Malkin lemondta az All-Star-gálát (She)
Sérülés miatt nem vesz részt a hétvégi, columbusi All Star-gálán az észak-amerikai profi jégkorongliga két pittsburghi sztárja, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin.
jan. 23
16:49
Chelsea: D. Costa mellé D. Costát - 20 milliós brazil jön? (She)
Angol lapértesülés szerint a Chelsea labdarúgócsapata 20 millió eurós ajánlatot tett az ukrán Sahtar Doneck középpályásáért, Douglas Costáért.
jan. 23
16:51
Videó: a röhejes kapushiba után Szalai látványos bombagólt lőtt (She)
A Hoffenheim labdarúgócsapata 7–0-s győzelmet aratott a dán Bröndby felett felkészülési mérkőzésen. A német gárdában Szalai Ádám duplázott: előbb pompás bombagól, majd könnyed ziccer után ünnepelhetett. A német élvonalbeli bajnokság (Bundesliga) hetedik helyén álló Hoffenheim első gólját is érdemes megnézni: bohózatba illő találat. Íme, a meccs összefoglalója!
jan. 23
16:53
Hosszabbítás: Egyesült álmok, avagy egy maréknyi magyar Kansas Cityben (She)
Hosszabbítás: a Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk.
jan. 23
16:55
Hegyikerékpár: a profik között szerepel a magyar klub (She)
A csömöri hegyikerékpáros klub, a Cube-Csömör az idei évtől a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) profi versenysorozatában is részt vesz.
jan. 23
16:57
Férfi kézi-vb: Szlovénia 57 percig szorongatta a címvédőt (She)
A katari férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a címvédő Spanyolország 30–26-ra legyőzte Szlovéniát.
jan. 23
17:03
Férfi kézi-vb: testvérharc a horvát-bosnyák meccsen (She)
A 17 órakor kezdődő Horvátország–Bosznia-Hercegovina meccsen nem csak két jugoszláv utódállam, hanem a Karacic testvérpár is összecsap a férfi kézilabda-világbajnokságon.
jan. 23
17:03
Mit üzent Martina Hingis a magyaroknak? (Blikk)
Budapest – Február 7-én Magyarországra érkezik Martina Hingis (34) korábbi világelső női teniszező.
jan. 23
17:05
Arsenal: célkeresztben a Real Madrid középpályása - sajtóhír (She)
A Marca úgy tudja, az Arsenal labdarúgócsapata élénken érdeklődik a Real Madrid középpályása, Asier Illarramendi iránt.
jan. 23
17:33
Magyar válogatott: Dárdai helyre tenné a görögöket (Agroinform)
A válogatott kapitánya szerint legalább egy ikszet hozni kell a görögök ellen. A törökországi edzőtáborozás elmarad.
jan. 23
17:39
PSG: bejelentkeztek a holland támadóért, de elbuktak (She)
A francia bajnok Paris Saint-Germain bejelentkezett a holland PSV Eindhoven futballcsapatának középpályásáért, Georgino Wijnaldumért, ám a játékos elmondása szerint a maradás mellett döntött.
jan. 23
17:57
Bayern: Rummenigge nem sieti el Guardiola új szerződését (She)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatának elnöke a müncheni TZ-nek elmondta, teljes mértékig bízik Pep Guardiola vezetőedzőben, de egyelőre még korainak tartja, hogy a vezetőedző 2016 júniusában lejáró szerződéséről beszéljenek.
jan. 23
17:59
Felkészülés: Dzsudzsák egy félidőt kapott, gólpasszal zárt (She)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen 4–1-re legyőzte szerb ellenfelét az orosz Dinamo Moszkva. A Partizan Beograd ellen Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdett, 2–0-s állásnál, a szünetben állt be, majd adott egy gólpasszt – a kapu előtt ólálkodó Roman Zobnyint találta meg egy gyors, lapos passzal a ballábas magyar szélső.
jan. 23
18:15
Videó: Ancelotti kitolt a játékosaival, az öltözőben érte őket a meglepetés (She)
Humoros „turistacsalogató” reklámot készített a Real Madrid labdarúgó- és kosárlabdacsapata, amelyben Madridot népszerűsítik. A történet ott kezdődik, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző egy üzenetben jelez játékosai felé, hogy harminc perc múlva kezdődik az edzés. Mindenki otthagyj mindent, de az öltözőben meglepetés éri őket.
jan. 23
18:17
Real: gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető a brazil érkezése (She)
A Cruzeiro elnöke, Gilvan de Pinho Tavares pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, a brazil klub elfogadta a Real Madrid 14 millió eurós ajánlatát Lucas Silváért.
jan. 23
18:19
Kézi: megalakult az NKA első regionális központja Szegeden (She)
Megalakult a Mocsai Lajos szakmai és sporttudományi igazgató által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémia első regionális központja Szegeden.
jan. 23
18:21
Alpesisí-vk: ezüstig jutottak az osztrákok Kitzbühelben (She)
Az ausztriai Kitzbühelben szuper-G és alpesi kombináció futammal folytatódott pénteken a férfi alpesisí-világkupa. A győzelmet előbbi számban az olasz Dominik Paris, utóbbiban pedig a francia Alexis Pinturault szerezte meg.
jan. 23
18:33
NB II: szerződést kínál a Soroksár a Németországból hazatért fiatalnak (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Soroksár szerződést kínál a napokban tesztelt Szenes Bencének.
jan. 23
18:35
Blog: Amire senki nem számított - Federer búcsúja (She)
Rendszeres írásokkal jelentkezik Siklós Erik az év első tenisz Grand Slam-tornájáról, az Australian Openről szóló blogjában. Ezúttal Roger Federer búcsújáról írja le véleményét.
jan. 23
18:37
Németország: Podolski az Eb után visszavonul a válogatottól (She)
Lukas Podolski pénteki bejelentése szerint a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot követően visszavonul a válogatottságtól.
jan. 23
18:39
Felkészülés: Korcsmárék négyet vágtak, kupát nyertek Belekben (She)
A törökországi Belekben rendezett nemzetközi felkészülési kupa döntőjében Korcsmár Zsolt együttese, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Greuther Fürth 4–2-re legyőzte a svájci Young Boyst. A Greuther Fürth a SunExpress elnevezésű kupa rövid, egymérkőzéses csoportkörében a szintén svájci FC Thunt győzte le 3–0-ra.
jan. 23
18:45
Sportfogadás: Így használd ki az Unibet Australian Open-promócióját! (Agroinform)
Nincs tipped? Segítünk! Íme öt fogadás az Australian Open szombati játéknapjára, amivel kijátszhatod az Unibet akcióját.
jan. 23
18:51
Inter: elhalászták az Arsenal és a Napoli orra elől a horvátot? (She)
Olasz sajtóhírek szerint napokon belül bejelenti az Internazionale labdarúgócsapata Marcelo Brozovic szerződtetését.
jan. 23
18:53
Férfi kézi-vb: Igor és a horvátok nyerték a testvérharcot (She)
A katari férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Horvátország 28–21-re legyőzve Bosznia-Hercegovinát.
jan. 23
19:09
Férfi kézi: Gidai és Hegedüs is góllal tért vissza a Szegedbe (She)
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely 31–22-re nyert a szerb Metaloplasztika Sabac ellen.
jan. 23
19:11
Barcelona: Luis Enrique tovább rotálja a csapatot (She)
Szokásához híven megint pihenteti egyik kulcsemberét Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője, akinek csapata szombaton az Elchéhez látogat a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A szakember ezúttal a kisebb térdsérüléssel bajlódó Ivan Rakiticcsal nem számol.
jan. 23
19:13
Real: „Ödegaard hibázott, a legjobbal dolgozhatott volna” (She)
Mint ismert, a norvég labdarúgás legnagyobb reménységének tartott, mindössze 16 esztendős Martin Ödegaard a Real Madridot választotta, amelynél már be is mutatták az új érkezőt. Első sajtótájékoztatóján a fiatal támadó elmondta, úgy érzi, jól döntött, amikor a blancókat választotta – ezzel azonban nem mindenki ért egyet.
jan. 23
19:30
Afrika Kupa: Ghána a hosszabbításban győzött (Metropol)
A győztes gólt Asamoah Gyan szerezte a 92. percben.
jan. 23
19:32
Férfi kézilabda-vb: horvát győzelem a "testvércsatában" (Metropol)
A Karacic testvérek egymás ellen léptek pályára: Igor a horvát oldalon, Ivan pedig bosnyák színekben szerepelt.
jan. 23
19:39
Skót Foci: Nincs elég baj a Rangersnél, úgyhogy a kapus még fogad is (Agroinform)
Az amúgy is nagy gondban lévő skót rekordbajnokot most újabb balhé lengi körbe.
jan. 23
19:45
Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: eltört Keszler sípscsontja (She)
Keszler Andrea az 1500 méteres verseny pénteki selejtezőjében bukott és eltörte a sípcsontját a hollandiai Dordrechtben zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.
jan. 23
20:03
Férfi vízi ob I: DVSE-siker, a Honvéd legyőzésével 2. az OSC (She)
A férfi vízilabda ob I 14. fordulójának nyitó meccsén a Debreceni VSE remek első negyeddel 12–8-ra legyűrte a szezonban már 11. vereségét begyűjtő KSI SE-t, míg a másik pénteki találkozón a RacioNet Honvéd nagyot küzdött, de csak megizzasztani tudta ellenfelét, az A-HÍD OSC-t – végül a vendégek 9–8-ra nyertek. Ezzel a sikerrel az Újbuda az Egert megelőzve újra a tabella második helyére lépett.

Keresés