2020. április 29. szerda

ápr. 29
13:15
MotoGP: három futamot is töröltek – hivatalos (She)
A korábbi, futamhalasztásokról szóló hírekkel szemben a MotoGP-sorozat szervezői ma bejelentették, hogy három versenyhétvégét, a Német, a Holland és a Finn Nagydíjat is törölték.
ápr. 29
13:51
Bayern: Semmi szükség nem volt erre – Matthäus kritikája (She)
Éles kritikával illette az aranylabdás Lothar Matthäus korábbi csapattársát, Hasan Salihamidzicot, a Bayern München jelenlegi sportigazgatóját.
ápr. 29
13:53
Böde: Nem értem, miért kell kockáztatni az egészségünket (She)
A héten a Paksi FC is elkezdte az edzéseket, az újrakezdés kapcsán Böde Dániel nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: a szókimondó csatár hangot adott nemtetszésének…
ápr. 29
14:09
Férfi kézi: visszavonul a legendás izlandi balszélső (She)
Bejelentette visszavonulását Gudjón Valur Sigurdsson, a Paris Saint-Germain 40 éves izlandi kézilabdázója.
ápr. 29
14:11
Kerékpár: felépült a koronavírusból, újra edz a kolumbiai sprinter (She)
Meggyógyult és újra edzésbe állt Fernando Gaviria, aki az arab emírségekbeli országúti kerékpáros körversenyen fertőződött meg a koronavírussal.
ápr. 29
14:21
NB II: új feladatot kapott a Nyíregyháza leváltott edzője (She)
Mint beszámoltunk róla, Lengyel Roland helyét Gálhidi György vette át a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus vezetőedzői posztján. Azóta eldőlt, hogy Lengyel Roland is marad a szabolcsiak kötelekében, a Bozsik Akadémia egyik edzője lesz – számolt be róla a klub honlapja.
ápr. 29
14:39
Ajax: „Itt az idő az új kihívásra” – Onana készen áll távozni (She)
Az Ajax kapusa, André Onana kinyilvánította szándékait, új kihívást keres labdarúgó-pályafutásában.
ápr. 29
14:51
Belgium: Fellainitől is anyagi segítséget vár volt klubja (She)
A Standard Liege többek között egykori futballistájától, a válogatott Marouane Fellainitől vár segítséget a túléléshez.
ápr. 29
14:53
Misztikus mezszámok: 11 – nem ám balfácánok! (She)
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Amikor az angol szövetség 1939-ben kötelezte a csapatokat a mezek számozására (először Angliában 1924-ben tűntek fel számok a játékosok hátán), illetve épp 70 évvel ezelőtt, 1950-ben először volt mezszám a világbajnokságon, elengedte a köv
ápr. 29
14:54
Lecsukták az amerikai sztárt, mert drogot dobtak a kocsijába? (Ripost)
A Super Bowl-győztesnek a kábítószeren túl is sok mindenre magyarázatot kellene adnia. Ellenszegülés és pia volt nála, jogsi nem.
ápr. 29
14:57
Eb 2020: München marad rendező város – hivatalos (She)
Szerdán a müncheni városi közgyűlés döntött, az Allianz Arénában úgy is rendeznek mérkőzéseket, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztották.
ápr. 29
15:03
NB II: a kényszerszünet alatt felépült a Dorog szélsője (She)
Sokáig sérüléssel bajlódott Csillag Dárius, a labdarúgó NB II-ben szereplő Dorog 25 éves szélsője, de a koronavírus-járvány által okozott kényszerszünet alatt felépült, és otthonában már minden feladatot el tud végezni – számolt be róla a klub honlapja.
ápr. 29
15:05
Kézilabda: a lengyel szövetség hivatalos panaszt tett az Ehf döntése miatt (She)
A Lengyel Kézilabda-szövetség hivatalos panaszt tett az európai szövetség (EHF) azon döntése miatt, amely értelmében többek között a lengyel férfiválogatott sem vehet részt a 2021-es egyiptomi világbajnokságon.
ápr. 29
15:15
Watford: francia U-válogatott középpályást igazolnak – hivatalos (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Watford hivatalos honlapján jelentette be Pape Gueye szerződtetését.
ápr. 29
15:51
Aips: „Az üres stadion olyan lesz, mint a test lélek nélkül” (She)
Charles Camenzulival, az AIPS Europe első emberével a koronavírus-járvány miatt átalakult sportmédiáról és a túlélési stratégiákról beszélgettünk. A tapasztalt máltai sportújságíró szót ejtett az elmúlt ötven év változásairól és értékelte a budapesti AIPS-kongresszust is.
ápr. 29
16:15
F1: Németország bejelentkezett, Hollandia ingyen rendezne nagydíjat (She)
Az már biztos, hogy a Formula–1 irányítói úgy tervezik, még a nyáron kezdetét veszi a 2020-as idény. A koronavírus-járvány miatt továbbra is rengeteg a kérdőjel az új versenynaptárral kapcsolatban: Olaszország és Belgium tagadja, hogy nem rendez versenyt, Németország bejelentkezett, a Holland Nagydíj szervezői ingyen, míg az oroszok közönség el
ápr. 29
16:17
Ahogy mi megéltük: amikor egy újpesti is a Fradiért szorított (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 18. részben Thury Gábor emlékezik vissza, hogyan élte meg, amikor 1995-ben a labdarúgó Bajnokok Ligája első csoportmérkőzésén a Ferencváros idegenben 3–0-ra legyőzte a svájci Grasshopperst.
ápr. 29
16:33
Nfl: brutális – megmutatta 17-szer operált lábát a sztár (She)
Megmutatta 17-szer megoperált lábát Alex Smith, az NFL-ben szereplő Washington Redskins irányítója.
ápr. 29
16:39
Női kézi NB I: nem egyesül az Érd és a Budaörs (She)
A sajtóban megjelent találgatásokra reagálva közleményt adott ki a Budaörs női kézilabdacsapata, amely tagadja, hogy egyesülne a nehéz anyagi helyzetbe került Érddel. A Budaörs kommünikéjét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.
ápr. 29
16:41
Labdarúgás: Walter Zenga is előadást tart a magyar futballedzőknek (She)
A koronavírus-járvány miatt a magyar edzői kar képviselői is kénytelenek odahaza üldögélni ezekben a napokban, hetekben, és hogy hasznosan töltsék el az időt, csütörtök délelőtt Mauricio Viscidi, az Olasz Labdarúgó-szövetség utánpótlásának szakmai igazgatója tart online előadást számukra (is).
ápr. 29
16:45
Határszolgálat után a vérüket adták a sportolók (She)
Idilli környezetben, a bujáki Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központban adott vért a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia állománya, köztük a Sportszázad tagjai, akik megosztották velünk a mindennapjaikat.
ápr. 29
16:57
NB II: hosszabbított csapatkapitányával a Vasas (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította Szatmári Lóránd szerződését.
ápr. 29
16:59
Barcelona: Juventus, Inter? A játékos közleményben reagált (She)
Egyre többször olvashatunk az átigazolási pletykák között Arthurról, az FC Barcelona brazil középpályásáról, így a 23 éves játékos jobbnak látta, ha hivatalos közleményben tisztázza a helyzetet.
ápr. 29
17:00
Meglepő titokra derült fény: ez köti össze Marco Rossit és Balotellit (Ripost)
Olasz szövetségi kapitányunk kisgyerekkora óta jól ismeri a fenegyereket. Super Mario első edzője lehetett volna, de...
ápr. 29
17:01
Férfi vízi: az OSC-től távozó szerb klasszis megtalálta új klubját (She)
A főszponzor kiszállása után nehéz helyzetbe került OSC-től a francia bajnok Marseille együtteséhez szerződik Andrija Prlainovics, a szerbek olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója.
ápr. 29
17:02
Hat hete küzd a koronavírussal a 26 éves futballsztár (Ripost)
Úgy fest, Paul Dybala képtelen kigyógyulni a koronavírusból.
ápr. 29
17:03
Férfi vízi: távozik az Osc szerb klasszisa (She)
A főszponzor kiszállása után nehéz helyzetbe került OSC-től a francia bajnok Marseille együtteséhez szerződik Andrija Prlainovics, a szerbek olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója.
ápr. 29
17:09
Hat hete küzd a vírussal a Juventus sztárja (888.hu)
Az argentin Paulo Dybala negyedik tesztje is pozitív lett.
ápr. 29
17:39
Újpest: túl az erőnléti teszteken, az eredmények „lesújtóak” (She)
Berta Csaba, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC ügyvezetője a Magyar Nemzetnek elárulta, lesújtóak lettek a gárdánál végrehajtott erőnléti tesztek eredményei.
ápr. 29
17:41
Férfi kézi: Tatabányán folytatja az Ftc beállója (She)
Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban jelezte, a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapatához igazol Debreczeni Dávid, a Ferencváros beállója – erősítette meg hivatalos honlapján a fővárosi klub. Pótlására a zöld-fehérek szerződtetik Füzi Dánielt Egerből – a 23 éves játékos az NB I csonka idényének leggólerősebb beállója volt.
ápr. 29
17:51
Férfi kézi: az FTC-től és Füredről is igazolt a Tatabánya (She)
Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban jelezte, a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapatához igazol Debreczeni Dávid, a Ferencváros beállója, valamint a Balatonfüred átlövője, Zdolik Bence – közölte hivatalos oldalán a klub. Mindkét játékos két évre írt alá.
ápr. 29
17:57
Fortuna Liga: akár június 6-án folytatódhat a szlovák bajnokság (She)
Szlovákiában a Ligás Klubok Uniója szerdai elnökségi ülésén döntés született arról, hogy május 31-ig kitolják az érvényben lévő, a kormány rendelete alapján a sportrendezvények megtartását tiltó határozatukat, ugyanakkor arról is határoztak, hogy ha az állami hatóságok engedélyt adnak rá, legkorábban június 6-án folytatnák az élvonalbeli bajnokságo
ápr. 29
18:27
Alávág a sport-taonak a kormány (Behaviour)
Akár tíz milliárd forintos nyereségig megúszhatja egy cég a társasági adó megfizetését a kormány új javaslata szerint. Így viszont kevesebb pénz jut a sport- és kulturális taóra.
ápr. 29
18:36
Kvíz: emlékszik még a 2016-os Eb-n szereplő magyar válogatottra? (She)
Újabb saját készítésű kvízünk következik, a téma ezúttal a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott a csoportját megnyerte, majd a nyolcaddöntőben Belgium búcsúztatta. Meg tudja nevezni a Bernd Storck szövetségi kapitány által irányított válogatott 23-as keretét? Figyelem: a keretet az UEFA hivatalos honlapja alapján készítettük, egy
ápr. 29
18:38
Tokió 2020: akár meg is duplázódhat az olimpia rendezési költsége (She)
Thomas Bach elnök ismételten hangoztatta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) több százmillió dollárt veszít a tokiói nyári játékok 2021-re halasztásával.
ápr. 29
18:54
F1: az osztrákok készen állnak a dupla futam megrendezésére (She)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, máris minden adott ahhoz, hogy Spielbergben megrendezzék a zárt kapus Osztrák Nagydíj(ak)at – csak a vírushelyzet drasztikus romlása szólhat közbe.
ápr. 29
19:06
Eurofutball: a Breszt majdnem elszórakozta; döntőben a Bate (She)
Elsőként a Breszt jutott be a labdarúgó Fehérorosz Kupa fináléjába, miután az elődöntőben 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal jobbnak bizonyult a Szalihorszknál (oroszosan Szoligorszknál). A másik mérkőzésen a BATE 2–0-ra nyert a Szlavija Mazir ellen, és 2–1-es összesítéssel bejutott a döntőbe.
ápr. 29
19:24
Tenisz: a veterán spanyol szerint túl optimisták az újrakezdés tervei (She)
Feliciano López nem hiszi, hogy három hónapon belül minden visszaállhat a normális kerékvágásba a teniszvilágban. A 38 esztendős spanyol játékos túl optimistának tartja a jelenlegi terveket, melyek szerint július közepén megindulnak a versenyek, és véleménye alapján sportszerűtlen is lenne, amennyiben a világ bármely pontján még érvényben leszn
ápr. 29
19:30
Koronavírus: újabb európai liga folytatásáról döntöttek (She)
Június 8-án, zárt kapuk mögött folytatódhat a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság – írja a liga hivatalos honlapja, miután szerdán enyhítéseket jelentett be a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokban.
ápr. 29
19:48
Ökölvívás: az év végén jöhet a harmadik Fury–Wilder meccs (She)
Október 3-a helyett valamikor az év utolsó két hónapjában csaphat össze a ringben egymással harmadik alkalommal is a Boksz Világtanács (WBC) brit nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder a londoni Daily Mirror közlése szerint.
ápr. 29
20:06
Serie A: a héten végleges döntés születhet a folytatásról (She)
Az olasz sportminiszter szerint egyre rosszabbak a labdarúgó Serie A folytatásának esélyei, és ezzel kapcsolatban akár már a héten végleges döntés születhet.
ápr. 29
20:18
Női foci: Nagyon sokat fejlődött itthon a sportág – Jakabfi (She)
Jakabfi Zsanett szerint az elmúlt időszakban nagyot lépett előre a női labdarúgás, amely így egyre inkább vonzó a szurkolóknak.
ápr. 29
20:36
Csupasport: újranyitás előtt az edzőtermek (She)
Egyre gyakrabban hallani, hogy Magyarországon is több konditerem a nyitás előtt áll. Szükséges tartanunk a vírustól, vagy aggályok nélkül belevethetjük magunkat az önfeledt testmozgásba?
ápr. 29
20:54
amikor Scholes hatalmas góllal lőtte BL-döntőbe az MU-t (She)
A járványhelyzet miatt megállt az élet a sportvilágban is, így ismét az archívumhoz fordulunk, hogy valamelyest enyhítsük olvasóink focihiányát. Ezúttal Paul Scholes egyik legfontosabb és legnagyobb gólját vettük elő!
ápr. 29
20:56
Sakk: kialakult az online-torna elődöntőjének mezőnye (She)
Az alapkör csütörtöki záró napjának eredményeitől függetlenül kialakult az elődöntő mezőnye a világbajnoki címvédő Magnus Carlsen által életre hívott online sakkversenyen.
ápr. 29
21:12
E-sport: ilyen volt a Real–Chelsea a Fifa 20-ban (She)
Habár a járványhelyzet miatt szünet van a sportvilágban is, a Nemzeti Sport Online-on – virtuálisan – folytatódik a Bajnokok Ligája! Ezúttal a Real Madrid és a Chelsea csapott össze a negyeddöntőben a FIFA 20-ban – előbbit Vadicska Olivér, utóbbit Molnár Gabó irányította!
ápr. 29
21:39
Kovács Kálmán és az online testnevelés; orvosok vs. klubok (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
ápr. 29
21:51
PL: óriási fizetéssel csábítaná Pochettinót a Newcastle? (She)
Brit sajtóhírek szerint a Newcastle United labdarúgócsapatát megvásárolni készülő csoport Mauricio Pochettinót szemelte ki a gárda következő menedzserének.
ápr. 29
21:57
Atlétika: elhunyt minden idők legjobb gerelyhajítója (She)
Az 1968-as olimpia gerelyhajító-bajnoka, Janis Lusis halálhírét a TASZSZ jelentette a Lett Atlétikai Szövetség közlése alapján. Lusis évek óta rákbetegséggel küzdött.
ápr. 29
22:15
Dvtk: „Ez is sokkal jobb, mint otthon ülni” – újra edzésben (She)
Szerdán elkezdte a kis csoportos edzéseket a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr. A DVTK játékosai örömmel vetették bele magukat a munkába.

Keresés