2020. április 8. szerda

ápr. 8
12:39
Tenisz: S. Williams edzője az alacsonyabban rangsorolt teniszezők mellett (She)
Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou azt kéri a nemzetközi teniszélet irányítóitól, hogy dolgozzanak ki egy tervet az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.
ápr. 8
12:54
Teljes uralom, Lionel Messi átvenné a hatalmat Barcelonában (Ripost)
Lionel Messi kisöpörné a jelenlegi vezetőséget, és a saját embereit ültetné a helyükre Barcelonában.
ápr. 8
12:57
Megemlékezés: Dunaföldváron idén sem feledkeztek meg Puskás Ferencről (She)
A koronavírus-járvány miatt ugyan az ünnepi megemlékezés elmaradt, ám a közösségi oldalon számos fotóval és történettel tisztelegtek Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás futballistája előtt Dunaföldváron, ahol a Honvéd és a Real Madrid korábbi kiválósága 1983 nyarán lakott és rendszeresen meglátogatta barátait.
ápr. 8
13:27
Kajak-kenu: szeptemberre halasztotta a szegedi vb-t az Icf (She)
Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).
ápr. 8
13:45
Női kézi: lehet, hogy mégsem vonul vissza a nyáron Kiss Éva (She)
A kialakult helyzet és a tokiói olimpia elhalasztása miatt még átgondolja, hogy valóban befejezi-e sportolói pályafutását ebben az évben Kiss Éva, a női Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is címvédő Győri Audi ETO kézilabdacsapatának kapusa.
ápr. 8
13:57
Kajak-kenu: hazai klub nélkül maradt olimpiai bajnokunk (She)
A küzdelmes tél ellenére a korábbiaknál is jobbak az eredményei az Amerikában élő kétszeres olimpiai bajnok kajakosnak, Fazekas-Zur Krisztinának, aki itthon váratlanul klub nélkül maradt.
ápr. 8
14:09
Serie A: a Napoli elnöke hosszú távra szerződne Gattusóval (She)
Aurelio De Laurentiis, az SSC Napoli elnöke hosszú távú szerződést kíván kötni a futballcsapat vezetőedzőjével, Gennaro Gattusóval a calciomercato.com jelentése szerint.
ápr. 8
14:11
Anglia: 16 éves cseh kapust szerződtetett a Manchester United (She)
Az angol futballélvonalban szereplő Manchester United 16 esztendős cseh kapust szerződtetett, Radek Víteket.
ápr. 8
14:21
Real: „Fölösleges adomány” – Kroos a fizetéscsökkentésről (She)
Toni Kroos, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid sztárja úgy véli, a koronavírus-járvány miatti halasztások ellenére sem megfelelő lépés a klubok részéről, hogy csökkentik a játékosok fizetését.
ápr. 8
14:39
Síugrás: Simon Amman na pekingi olimpiáig folytatja (She)
A 39 éves sportoló szerdán kijelentette, hogy a 2022-es, pekingi téli játékokig tervezi a karrierjét.
ápr. 8
14:45
Dopping: az oroszok az atlétáikat ellenőrizték idén a legtöbbször (She)
Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) az év első negyedében a legtöbb ellenőrző vizsgálatot az orosz atléták körében hajtotta végre.
ápr. 8
14:47
Síugrás: Simon Ammann a pekingi olimpiáig folytatja (She)
A 38 éves sportoló szerdán kijelentette, hogy a 2022-es, pekingi téli játékokig tervezi a karrierjét.
ápr. 8
14:49
F1: „Sok csapat nehezen vészelné túl, ha törölnék a bajnokságot” (She)
Kedden újabb Formula–1-es versenyt halasztottak el, s továbbra is kérdéses, mikor veheti kezdetét a 2020-as idény a koronavírus-járvány miatt. A bizonytalan gazdasági helyzet a résztvevőkre is komoly hatással van, több csapatfőnök is tart attól, hogy egyes gárdák csődközelbe juthatnak. Az Alpha Taurit vezető Franz Tost, illetve a Haast irányító
ápr. 8
14:57
F1: „Sok csapat nehezen vészelné át, ha törölnék a bajnokságot” (She)
Kedden újabb Formula–1-es versenyt halasztottak el, s továbbra is kérdéses, mikor veheti kezdetét a 2020-as idény a koronavírus-járvány miatt. A bizonytalan gazdasági helyzet a résztvevőkre is komoly hatással van, több csapatfőnök is tart attól, hogy egyes gárdák csődközelbe juthatnak. Az Alpha Taurit vezető Franz Tost, illetve a Haast irányító
ápr. 8
14:59
Kézi: „Ha ezzel segít, Kovacsics Anikót nem zavarja, ha idén nem kap fizetést” (She)
Bognár Nándor, a SportConcept ügynökség vezetője a Sport Tv Kézivezérlés című műsorában beszélt arról, miként reagálnak a kézilabdázók a koronavírus-járvány miatti helyzetre, s az ezzel járó anyagi kényszermegoldásokra.
ápr. 8
15:00
Koronavírus-járvány: lebukott José Mourinho, már lépett is a klub (Ripost)
Edzést tartott a parkban. Figyelmeztették a portugál sztáredzőt a Tottenham vezetői a történtek miatt.
ápr. 8
15:03
Gyász: a koronavírus miatt elhunyt az olaszok Európa-bajnok futója (She)
Koronavírus-fertőzés következtében, 56 éves korában életét vesztette az 1984-es fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon a 800 méteres síkfutásban diadalmaskodó Donato Sabia – adta hírül az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) szerdán.
ápr. 8
15:21
Megjött a magyar úszólegenda koronavírusteszt-eredménye (Infostart)
Cseh László megúszta a koronavírust - és a 200 vegyes olimpiai szintidejét is.
ápr. 8
15:27
Nb Ii: „Tavasszal már nem fogunk tudni meccset játszani” (She)
A másodosztályban szereplő Gyirmót FC Győr cégvezetője, az NB II-es bizottság elnöke, Margitai Zoltán a Kisalföldnek nyilatkozott. Az elöljáró a jelenlegi információk és járványügyi adatok alapján nem sok esélyt lát az NB II befejezésére, bár szerinte már csak a fair play szelleme miatt is jobb lenne a pályán befejezni a bajnokságot. Margitai szeri
ápr. 8
15:33
Liverpool: Elfogadom, ha nem lehetünk bajnokok – Mané (She)
Sadio Mané azt mondta, megérti, ha a koronavírus-járvány miatt csapata, a Liverpool FC nem nyerheti meg az angol labdarúgó-bajnokságot.
ápr. 8
15:39
Torna: szaltó a szobában, a válogatott tagjai otthon is készülnek (She)
A magyar női tornászválogatott tagjai kis csoportokban járhatnak edzésekre, és otthon is készülnek. A Magyar Nemzet riportjában ennek járt utána.
ápr. 8
15:39
Az olasz futball lemondana a VAR-ról a folytatás érdekében (Infostart)
Meglepő, de nagyon örvendetes hír Olaszországból: a La Gazzetta dello Sport szerint a Serie A csapatai május 4-én folytathatják az edzéseket. Mindezt annak érdekében, hogy júliusban be tudják fejezni az idényt.
ápr. 8
15:57
Atlétika: 11 hónappal elhalasztják a jövő évi szabadtéri vb-t (She)
A következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot 2022. július 15. és 24. között rendezik az Oregon állambeli Eugene-ban.
ápr. 8
15:59
Öttusa: A Teremtő megkocogtatta a katedrát, hogy kijózanodjunk – Balczó András (She)
Az öttusában a szellemi és fizikai kimerültség állapotában az ember vizsgázik: kiderül róla minden. A válság idején is megismeri magát az ember, és ez a hiábavalóbb dolgoktól a lényegibbek felé terelheti – vélekedik a magyar sportlegenda, Balczó András, aki a Mandinernek adott interjút.
ápr. 8
16:03
Női kézi: a Győrnél és az Ftc-nél is minimalizálnák a veszteségeket (She)
Győrben rugalmas költségvetésre álltak át, Siófokon még nem nyúltak a játékosok béréhez – körkép a hazai női top kézilabdaklubok gazdasági lépéseiről.
ápr. 8
16:09
Női kézi: a Dvsc vezetősége 30 százalékos bércsökkentésről állapodott meg (She)
A magyarországi járványhelyzet, a bajnokság szüneteltetése miatt a DVSC kézilabdacsapatának vezetősége kétoldalú megállapodást kötött a játékosokkal és a stábtagokkal az elkerülhetetlen megszorításokról.
ápr. 8
16:11
Kosár: nincs ok a kapkodásra a hazai szövetség szerint (She)
Még van idő eldönteni, hogy mely csapatok indulnak majd a következő idényben a nemzetközi kosárlabdakupákban, a 3x3-as változatban pedig a nemzetközi szövetség (FIBA) továbbra is budapesti helyszínnel számol a női olimpiai pótselejtező megrendezését illetően.
ápr. 8
16:15
Női kézi: a magyar topklubok még vizsgálják a lehetőségeket (She)
Győrben rugalmas költségvetésre álltak át, Siófokon még nem nyúltak a játékosok béréhez – körkép a hazai női top kézilabdaklubok gazdasági lépéseiről.
ápr. 8
16:17
Tottenham: Mourinho elismerte, hiba volt edzést tartani (She)
José Mourinho elismerte hibáját, miután kiderült, hogy a járványhelyzet közepette egy angliai parkban tartott edzést Tanguy Ndombelének.
ápr. 8
16:51
Légiósok: Eleinte nem volt megfelelő a hozzáállásom – Szoboszlai (She)
Korábbi edzője, Marco Rose szavai nélkül Szoboszlai Dominik ma jó eséllyel nem lenne a Red Bull Salzburg alapembere – minderről a játékos maga beszélt egy osztrák podcastműsorban.
ápr. 8
16:53
Úszás: Nem veszítek semmit az olimpia elhalasztásával – Rasovszky (She)
Rasovszky Kristóf világbajnok hosszútávúszó nem éli meg tragédiaként a tokiói olimpia elhalasztását és azt, hogy nem edzhet vízben, bár utóbbi jelent számára némi nehézséget.
ápr. 8
17:03
Nb Ii: jól halad a horrorsérülést szenvedő győri felépülése (She)
Egyre jobb állapotban van a szeptember közepén a Nyíregyháza elleni másodosztályú bajnokin horrorsérülést szenvedő Szimcso Viktor. A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr balszélsője lassan fél éve a rehabilitációs gyakorlatokat végzi, és ha sikerül tartani az eredeti terveket, akkor a nyáron visszatérhet – számolt be róla a kisalfold.hu.
ápr. 8
17:06
Koronavírus: A Szent László Kórháznak főz a Fradi (Ripost)
A Ferencvárosi Torna Club elismeréssel adózik a koronavírus-veszély ellen küzdő valamennyi egészségügyi dolgozó, orvos, nővér, ápoló megfeszített munkájának.
ápr. 8
17:09
Magyar Zoltán: a ferencvárosi utcák neveltek fel (BorsOnline)
Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász imádott focizni, és habár kiválasztotta őt a Fradi, mégsem lett belőle profi játékos.
ápr. 8
17:45
Kosár: az idén nyáron nem lesz Sopronban korosztályos Eb (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a hivatalos honlapján közölte, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) eltörölte mind a tizenhat idei korosztályos Európa-bajnokságot. Ez azt jelenti, hogy az eredeti tervek szerint augusztus 8. és 16. közé eső soproni U20-as A divíziós női kontinensviadalt sem rendezik meg.
ápr. 8
17:47
Jégkorong: először neveztek ki női sportigazgatót férfiaknál (She)
Florence Schelling személyében női sportigazgatója lett a berni jégkorongcsapatnak, a férfi hoki históriájában először – írta szerdán az SRF.ch portál.
ápr. 8
17:49
Asztalitenisz: az új kapitánynál nincs senki feketelistán (She)
Az Aranyosi Péter helyét a férfi asztalitenisz-válogatott élén átvevő Muskó Péternél mindenki előtt nyitva áll a válogatott ajtaja, s bízik benne, hogy a fiatalok a jelenlegi keret stabil tagjai számára valós konkurenciát jelentenek majd.
ápr. 8
17:57
egy vb-gól, amely után mindenki Szenegálról beszélt (She)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal ismét egy világbajnokságra nyitunk ablakot, hogy megnézzük, miként sokkolta a világbajnoki újonc Szenegál a címvédő (egyben Európa-bajnok) Franciaországot a 2002-es torna szöuli nyi
ápr. 8
18:03
1987: a világ legismertebb sarkazása (Infostart)
Ötven év, ötven mérkőzés – az Infostart.hu összeállította az elmúlt fél évszázad legfantasztikusabb futballmeccseit, minden évből egyet. Ezúttal egy BEK-döntőt választottunk, amely már rég a feldésbe merült volna, ha nincs Rabah Madjer.
ápr. 8
18:15
Bundesliga: a harmadosztályból igazol kapust a Leverkusen (She)
A német labdarúgó-élvonalban szereplő Bayer Leverkusen átigazolja az U21-es válogatott kapusát, Lennart Grillt a harmadosztályú 1. FC Kaiserslautern csapatától.
ápr. 8
18:21
Férfi kosár: Vojvoda Dávid itthon van, de még nem otthon (She)
A KoroNapló záró fejezete: Olaszországból hazautazhatott, de egyelőre hatósági karanténban van Vojvoda Dávid válogatott kosárlabdázó, az élvonalbeli Reggio Emilia már csak volt légiósa.
ápr. 8
18:30
Klubja megfeddte José Mourinhót (HírTV)
Angol lapok beszámolója szerint Mourinho több játékosának is edzést tartott a veszélyhelyzet közepette.
ápr. 8
18:39
Psg: Edinson Cavani nyáron Vadócz Krisztiánékhoz igazol? (She)
Az idény végén lejár a PSG-nél egyre inkább háttérbe szoruló Edinson Cavani szerződése, és könnyen lehet, hogy a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Penarolban köt majd ki.
ápr. 8
19:03
Eurofutball: bajban a címvédő és a rekordbajnok is (She)
A Szlavija Mozir egy lépéssel közelebb került a Fehérorosz Kupa döntőjéhez, mivel az elődöntő első felvonásán otthon 1–0-ra legyőzte a BATE Boriszovot. Az első mérkőzést az ukrán Jurij Pantea korai találata döntötte el.
ápr. 8
19:05
Mu: Lindelöf otthon edz, de kicsit sem úgy, mint az átlag (She)
Nevelőegyesületében, a svéd Vasterasnál készül Victor Lindelöf, a Manchester United 25 esztendős védője, aki anno a zöld-fehér együttesnél kezdte meg profi karrierjét.
ápr. 8
19:12
Borzalmas csapások, belehalt a fertőzésbe a focista apja és nagyapja (Ripost)
Duplán gyászol az argentin válogatott labdarúgó. Néhány napon belül két tragédia történt a családjában a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 8
19:33
Sportlövészet: Sike Renáta beállt dolgozni a patikájába (She)
A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat rosszul élte meg Sike Renáta világ- és Európa-bajnoki bronzérmes sportlövő, akinek az segített, hogy beállt dolgozni abba a patikába, amelyben testvérével tulajdonosok.
ápr. 8
19:35
Fft: bundaügyek a hatvanas évek végéről (She)
A bundázás olyan megtűrt cselekvés volt, mint a csempészés, hiszen a játékosok amatőrökként nem kaphattak olyan magas bért, mint a profik Nyugaton. A megbeszélt eredmények ugyan erkölcsi kérdéseket vetettek fel, ám a legtöbbször senki sem akadályozta meg, mert a sportelhárítás a birtokába jutott információkkal zsarolni tudta az elkövetőket.
ápr. 8
19:45
Női kézi: A legrosszabb a bizonytalanság, hogy mikor kezdhetjük újra – Bíró Blanka (She)
A megsokasodó vereségekről, a hiányzó elemekről is beszélt Bíró Blanka, Ferencváros kapusa, aki nehezen viseli a bizonytalanságot, és korábbi mérkőzésekkel nosztalgiázik.
ápr. 8
19:51
Edző nem lesz, de borász lenne a magyar világklasszis (Infostart)
Borász szívesen lenne, az edzői pályát viszont biztosan nem választja Sterbik Árpád kézilabdakapus, aki a koronavírus-járvány miatt visszavonult.

Keresés