2020. május 19. kedd

máj. 19
12:12
Tokió 2020: az olimpiai embléma kifigurázása miatt tiltakoznak a japánok (She)
A tokiói olimpia japán szervezői nemtetszésüknek adtak hangot és tiltakoztak, mert az esemény logóját egy kiadványban összegyúrták a koronavírus szerkezeti képével.
máj. 19
12:24
Ultrabalaton: otthon futottuk körbe a magyar tengert (She)
A Nemzeti Sport-Csupasport váltója ismét körbefutotta a Balatont: igaz, ezúttal nem az „eredeti” helyszínen teljesítette a 221 kilométeres távot, hanem ki-ki a kedvenc futós helyén, az otthonához közel vagy éppen egy tó partján. Nézzék meg az NSO Tv videójában, hogyan teljesítette csapatunk a virtuális Balatonkört!
máj. 19
12:26
Ultrabalaton – Otthon futottuk körbe a magyar tengert (She)
.
máj. 19
12:28
Psg: a klub elnöke a legbefolyásosabb ember a labdarúgásban (She)
A világ labdarúgásában a legnagyobb befolyással bíró személyiség a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi – a France Football szerint.
máj. 19
12:36
Ufc: Nurmagomedov édesapja koronavírusos, kritikus az állapota (She)
Habib Nurmagomedov édesapjának egészségügyi problémái mögött a koronavírus áll – az orosz ketrecharcos ezt a közösségi oldalán jelentette be.
máj. 19
12:39
Szalai Ádámot csak egyvalaki előzi meg a Bundesliga-örökranglistán (Ripost)
A magyar csatárt már 104-szer cserélték be edzői a német labdarúgó-élvonalban. Egyedül a veterán Pizarro utolérhetetlen.
máj. 19
13:00
Fantasztikus hírt jelentett be a Bayern a Real és az Inter (Infostart)
Az olasz és a spanyol egészségügyi rendszer megsegítésének céljából rendez jövőre jótékonysági futballtornát a német bajnoki címvédő Bayern München a Real Madriddal és az Internazionaléval közösen.
máj. 19
13:00
Svájc: erdélyi magyar edző váltja a volt Fradi-csatár apját a rerkordbajnoknál (She)
A svájci másodosztályú Grashoppers Kádár Zoltánt nevezte ki vezetőedzőnek – számolt be róla a zürichi klub a hivatalos honlapján.
máj. 19
13:42
Női röpi: magyar válogatott centerrel erősödik a Kaposvár együttese (She)
Tehetséges, fiatal, magyar válogatott centerrel erősítette meg a keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A szombathelyi születésű, 23 esztendős, 189 centiméter magas Bodovics Hanna Békéscsabáról érkezik, és új együttesében szeretne még tovább fejlődni.
máj. 19
13:54
NB I: hosszabbított kapusával a Dvtk (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította Antal Botond szerződését.
máj. 19
13:54
Biztos jele a helyzet javulásának: Cristiano Ronaldo edzésben (Infostart)
Több mint tíz hetes szünet után ismét jelentkezett csapatánál, a Juventusnál Cristiano Ronaldo. Ahogyan a Corriere dello Sport írta: „Hetvenkét nap után újra látja Sarrit a Continassán”.
máj. 19
14:00
Bayern: jótékonysági tornát rendeznek a Reallal és az Interrel (She)
Az olasz és a spanyol egészségügyi rendszer megsegítésének céljából rendez jövőre jótékonysági futballtornát a német bajnoki címvédő Bayern München a Real Madriddal és az Internazionaléval közösen.
máj. 19
14:06
Serie A: Dybala 2025-ig szóló szerződést kaphat a Juventusnál (She)
Paulo Dybalának a Juventus vezetése új, 2025-ig szóló szerződést kínál, amelyet az argentin válogatott futballista alá is fog írni – értesült a Football Italia.
máj. 19
14:12
A fájdalmak városa – Bergamo átélte a csodát, majd a poklok poklát (She)
Bergamo átélte a csodát az Atalanta szárnyalásával, a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány azonban keserves időszakot hozott a helyieknek.
máj. 19
14:18
Mégis épülhet multifunkcionális csarnok Székesfehérváron (Infostart)
A másfél éve a magas költségek miatt elhalasztott beruházás most a gazdaságvédelmi akcióterv részeként valósulthat meg.
máj. 19
14:18
Kézilabda: Zubai Szabolcs a visszavonulás mellett döntött (She)
Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a Mol-Pick Szegeddel.
máj. 19
14:24
Tenisz: Bautista egyik célja, hogy karrierje során ATP-vb-n szerepeljen (She)
Roberto Bautista Agut spanyol teniszező céljai között szerepel, hogy karrierje során ATP-világbajnokságon szerepelhessen.
máj. 19
14:45
Több Eb-meccs juthat Budapestnek a járvány miatt (Ripost)
Könnyen előfordulhat, hogy az eredeti tervektől eltérően mégsem 12 városban rendezik meg a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot.
máj. 19
14:54
Súlyos döntést hozott a magyar válogatott kézilabdázó (Infostart)
Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a MOL Pick-Szegeddel.
máj. 19
15:06
Légiósok: „Nem akarok fájdalommal élni” – Korcsmár Zsolt befejezte (She)
A dán Midtjylland 26-szoros magyar válogatott labdarúgója, Korcsmár Zsolt az őt képviselő ChampSport Agency Facebook-oldalának adott interjúban jelentette be, hogy sérülései miatt 31 esztendősen befejezi a pályafutását.
máj. 19
15:12
Asztalitenisz: edzésbe állt a férfiválogatott is (She)
A női asztalitenisz-válogatott két héttel ezelőtti visszatérése után a férfiak is feltűntek a Marczibányi téri csarnokban, ahol először vezetett edzést az új kapitány, Muskó Péter.
máj. 19
15:18
Kiderült, kik a Barcelona „érinthetetlen” játékosai (Infostart)
A Barcelonánál – noha még érintett a csapat a mostani idényben is két fontos sorozatban, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában –, már a 2020–2021-es idényre is gondolnak. Tervezik az új keretet. Úgy tűnik, a mostaniból sokan távozhatnak.
máj. 19
15:18
NB I: Ha nem vagy boldog, hogy a kapuba lőttől, hagyd abba! (She)
Nikolics Nemanja jószerével minden találatára emlékszik – a Magyar Kupa-trófea még hiányzik a gyűjteményéből, reményei szerint már nem sokáig.
máj. 19
15:24
Nagy a bizonytalanság a Brit Nagydíj körül (Infostart)
A Forma-1 irányítói szerint lehetetlen lesz megrendezni Silverstone-ban a Brit Nagydíjat, ha az Egyesült Királyság kormánya érvényben hagyja a 14 napos karanténra vonatkozó rendelkezést.
máj. 19
15:30
Atlétika: négy évre eltiltották az olimpiai döntős grenadait (She)
Elvesztette a fellebbezést, így négy évig nem versenyezhet Bralon Taplin, a grenadaiak olimpiai döntős 400-as futója, aki a doppingellenőrzés elmulasztása miatt kapta az eltiltást.
máj. 19
15:48
Nagy a baj, Diego Maradona sírva kér segítséget (Ripost)
Videóval jelentkezett az argentin focilegenda, aki a járvány miatt szólalt meg.
máj. 19
16:00
F1: ha marad a karantén, lehetetlen lesz versenyt rendezni Silverstone-ban (She)
A Formula–1 irányítói szerint lehetetlen lesz megrendezni Silverstone-ban a Brit Nagydíjat, ha az Egyesült Királyság kormánya érvényben hagyja a 14 napos karanténra vonatkozó rendelkezést.
máj. 19
16:06
Női kézi: fontos láncszem hagyja el Martín rosztovi csapatát (She)
Jelentős játékosmozgáson megy keresztül az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata a nyáron. A legújabb hír szerint a hazai rivális CSZKA Moszkvához távozik a 35 éves orosz válogatott kapus, Anna Szedojkina.
máj. 19
16:18
Ellenőrök bukkanhatnak fel a Premier League csapatainál (Infostart)
Az angol labdarúgó Premier League-ben ellenőrök váratlanszerű megjelenésével gyakorolnak nyomást a csapatokra, hogy azok az előírásoknak megfelelő edzést tartsanak játékosaiknak.
máj. 19
16:30
KaranténKirály: Császár Gábor gumicsizmadobó-versenyt is nyert (She)
Meglepő információt tudtunk meg Császár Gáborról, a Kadetten Schaffhausen magyar válogatott kézilabdázójáról. Gondolta valaki, hogy nyert már gumicsizmadobó-versenyt is pályafutása során?
máj. 19
16:32
Férfi vízilabda: vezetőedzőt váltott a pécsi együttes (She)
Távozott a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Lukács Gergely, akinek a helyét az eddig másodedzőként dolgozó Török Viktor veszi át.
máj. 19
16:48
Bejelentette visszavonulását a 26-szoros magyar válogatott futballista (Infostart)
Korcsmár Zsolt – aki 2009-ben tagja volt a junior-világbajnokságon bronzérmes magyar U20-as válogatottnak, s aki pályafutása során 26-szor szerepelt az A-válogatottban – bejelentette visszavonulását. Döntéséről az őt képviselő ChampSport International Sport Agencynek nyilatkozott.
máj. 19
16:51
Cristiano Ronaldo visszatért, 72 napot vártak rá (Ripost)
Cristiano Ronaldo edzésre jelentkezett a Juventus labdarúgócsapatánál.
máj. 19
16:54
Németország: a szövetség elnöke bevezetné a fizetési plafont (She)
Fritz Keller, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke a fizetési plafon bevezetését szorgalmazta a profi kluboknál.
máj. 19
17:18
PL: a zárt kapus meccseken számítógéppel teremtenének jó hangulatot (She)
A Premier League vezérigazgatója számítógépes segítséggel teremtene jó hangulatot az angol labdarúgó-bajnokság zárt kapus mérkőzésein.
máj. 19
17:24
Mlsz: eldőlt, lehet-e ötöt cserélni az NB I-ben is (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) alkalmazza a sportág szabályalkotó testületének (IFAB) cserékre vonatkozó átmeneti szabályát, így a bajnoki találkozókon ötször változtathat csapatának összetételén az edző, a Magyar Kupában pedig hosszabbítás esetén akár hatszor.
máj. 19
17:27
Erkölcstelen felkészítés miatt kirúgták a pomponlányok edzőit (BorsOnline)
Az Egyesült Államokbeli Kentucky Wildcats kosárlabda-csapatának pomponlányait felkészítő, segítő trénerek most nézhetnek más állás után, mert súlyosan hibáztak.
máj. 19
17:42
Női kézi: hosszabbított sikeredzőjével a Buducsnoszt (She)
A Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata jövő nyárig meghosszabbította a vezetőedző, Dragan Adzsics szerződését. Az 50 éves montenegrói szakember 2010 januárjában Zsiga Gyulától vette át az együttes irányítását, amellyel azóta minden évben montenegrói bajnok és kupagyőztes lett, a Bajnokok Ligáját pedig kétszer (2012, 2015) nyerte meg.
máj. 19
17:44
Man. City: újabb lépés München felé? Sané jelezte, nem hosszabbít (She)
Leroy Sané nem hosszabbítja meg szerződését az angol futballbajnoki címvédő Manchester Citynél a Sky Sports értesülése szerint.
máj. 19
17:46
Premier League: hat pozitív tesztet jelentettek be (She)
A Premier League kedden bejelentette, összesen hat koronavírussal megfertőződött személyt találtak a csapatok első tesztelési körében.
máj. 19
17:48
Fft: alapos, de semmi új: a magyar–szovjet 0–6 nyomában (She)
Harmincnégy év elteltével újabb könyv született Mexikóról és a 0–6-ról. Korrektebb, átfogóbb, alaposabb az összes eddiginél, ám a lényeget legfeljebb kerülgeti, mint macska a forró tésztát... Főszerkesztőnk, Szöllősi György kritikája.
máj. 19
18:06
Csupasport: hihetetlen UB-futás, 12 ezer kilométerrel (She)
A Csupasport felhívására Budapestről úgymond Argentínáig futottak a hétvégén az Ultrabalaton-feeling jegyében a váltók: íme, az összes csapat, kiegészítésként pedig egy remek videó!
máj. 19
18:12
Barcelona: „Boldog lennék, ha...” – Rakitic a lehetséges klubváltásáról (She)
Ivan Rakitic örömmel venné, ha a Barcelona labdarúgóklubjának vezetősége véget vetne a távozásával kapcsolatos híreszteléseknek.
máj. 19
18:21
15 hónap alatt 12 kiló izmot pakoltak a norvég csodafocistára (BorsOnline)
Ámuldozik a világ, pedig nem csoda, amit a norvég Erling Haaland művel a futballpályán.
máj. 19
18:24
Gigacserék a magyar labdarúgásban (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alkalmazza a sportág szabályalkotó testületének (IFAB) cserékre vonatkozó átmeneti szabályát, így a bajnoki találkozókon ötször változtathat csapatának összetételén az edző, a Magyar Kupában pedig hosszabbítás esetén akár hatszor.
máj. 19
18:42
Birkózás: a junior Eb-második Losonczi U23-as válogatott lenne (She)
A junior Európa-bajnoki ezüstérmes kötöttfogású birkózóval, a 19 éves Losonczi Dáviddal (87 kg) beszélgettünk a válogatottság elvesztéséről, és arról, hogy az U23-as nemzeti mezről még nem tett le, sőt!
máj. 19
18:44
Ahogy mi megéltük: Még a macska is táncra perdült – minden idők legnagyobb fordítása! (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 38. részben Borbély László idézi fel a Super Bowl történetének legnagyobb fordítását.
máj. 19
18:57
Elhízott és elhanyagolta magát, így tért vissza a futballsztár (Ripost)
Némileg megváltozott a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának játékosa.
máj. 19
19:00
Wales: lefújták a ligát, a jó nevű Bala Town El-induló (She)
Befejezettnek nyilvánították kedden a walesi labdarúgó-bajnokságot, amelyet a Connah Quay Nomads FC nyert meg.
máj. 19
19:06
Bundesliga: Reus kihagyhatja a Bayern elleni rangadót (She)
A Bild információi szerint Marco Reus minden bizonnyal nem lép pályára csapata szombati, Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésén, majd utána kedden sem, a Bayern München elleni találkozón.

Keresés