2022. március 2. szerda

márc. 2
9:36
Lezárult egy 15 éves korszak Novak Djokovic életében (Eurosport)
Tizenöt év együttműködés után szakított edzőjével Novak Djokovic, a szerbek 20-szoros Grand Slam-bajnoka. A férfi tenisz-világranglistán hétfő óta csak második sztár közölte, hogy már a novemberi ATP-világbajnokságon megbeszélték a szlovák Marian Vajdával, hogy elválnak útjaik.
márc. 2
9:42
Tuchel: Nem vagyok politikus, ne kérdezz ilyet (m4sport.hu)
A Chelsea menedzserét felbosszantották a háborúval kapcsolatos kérdésekkel.
márc. 2
9:44
15 év után vált Novak Djokovics, Goran Ivansevic lesz a főedzője (m4sport.hu)
Tizenöt év együttműködés után szakított edzőjével Novak Djokovic, a szerbek 20-szoros Grand Slam-bajnoka.
márc. 2
10:00
Világbajnokságra mentek, háború várja őket otthon (Eurosport)
Az ukrán ifi válogatott mit sem sejtve utazott a norvégiai Lygnába, ahol a múlt héten rendezték a sífutók junior és U23-as világbajnokságát. Miközben ők versenyeztek, Oroszország megtámadta Ukrajnát, és a sportolók nem mernek hazatérni. A vezetőedző kétségbe van esve: “Az országunkat, városainkat lerombolják, emberek halnak meg, ez szörnyű.”
márc. 2
10:12
Sajtó: aláírta az F1 eddigi legnagyobb szerződését Verstappen a Red Bull-lal (m4sport.hu)
Holland sajtóértesülés szerint aláírta hosszú távú új szerződését Max Verstappen a Red Bull-lal, mely az F1 legjobban fizetett versenyzőjévé és Hollandia valaha volt legtöbbet kereső sportolójává teheti a tavalyi bajnokot.
márc. 2
10:12
Holland sajtó: Verstappen hosszabbított, 40 millió euró lehet a fizetése (Racing)
Holland lapértesülések szerint Max Verstappen és a Red Bull meghosszabbította a szerződését. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Helmut Marko megerősítette azokat a feltételezéseket, mik szerint már tárgyalnak 2021 világbajnokával a jövőről. A Sportsmail úgy tudja, hogy Verstappen a gyárba látogatott, ahol elvégezték az utolsó simításokat a kontr
márc. 2
10:24
Dakota Dickerson a Sebringi 12 óráson mutatkozhat be (Racing)
Az IMSA Prototype Challenge 2021-es bajnoka, Dakota Dickerson az LMP3 osztályban indul majd a Sebringi 12 órás versenyen a Jr III Racing-el. Az IMSA Prototype Challenge címvédője, Dakota Dickerson a jövő hónapban debütál az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben, miután a Jr III Racinghez szerződött a Sebringi 12 órás versenyre. A 25 éves kalif
márc. 2
10:26
Latvala: Bíztunk a versenyképességben (Racing)
Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatmenedzsere már a Svéd Rally előtt bízott csapata versenyképességében, árulta el a győzelem után.  A Toyota Gazoo Racing versenyzője, Kalle Rovanpera nyerte a Svéd Rallyt, míg Esapekka Lappi a harmadik, Takamoto Katsuta pedig a negyedik helyet szerezte meg. A japán gyártó örömét csupán Elfyn Evans kies
márc. 2
10:27
Novak Djokovic korszakos bejelentést tett (Infostart)
Marian Vajda és a 20-szoros Grand Slam-győztes 15 év közös munka után szakítja el a sportszakmai szálakat.
márc. 2
10:30
Egy svájci milliárdos szerint Abramovics minél hamarabb meg akar szabadulni a Chelsea-től (m4sport.hu)
„Én, illetve még három másik üzletember kapott egy ajánlatot, hogy vegyük meg a klubot.”
márc. 2
10:48
Valter Attila kihagyja a Tirrenót (Eurosport)
Megint változott az FDJ versenyzőjének programja. Valter Attila legutóbb beugróként vett részt az Algarvén, a csapata döntése értelmében azonban a szombati Strade Bianche után nem indul a Tirreno-Adriaticón. Mivel nemrég Fetter Erik naptára is módosult, így végül egy magyar versenyző sem lesz ott hétfőn rajtoló olasz egyhetesen.
márc. 2
10:54
A Ferrari előre fél a Mercedes és a Red Bull bahreini fejlesztéseitől (m4sport.hu)
Bármennyire is erősnek tűnt a Ferrari Barcelonában, főnökük figyelmeztetett, a Mercedesszel és a Red Bull-lal ellentétben ők nem sokat változtatnak már az autójukon Bahreinig.
márc. 2
11:06
Videó: estében dobott kosarat a soproni játékos, az Euroliga alapszakaszának második legszebb jelenete lett (m4sport.hu)
A Sopron Basketet erősítő Gabby Williams látványos kosara lett a női Euroliga alapszakaszának a második legszebb megmozdulása.
márc. 2
11:06
Svitolina mégis pályára lépett orosz riválisa ellen, pénzdíját az ukrán hadseregnek ajánlotta fel (Eurosport)
Korábbi elhatározása ellenére mégis pályára lépett orosz riválisa ellen Elina Svitolina, a Monterreyben zajló, 239 ezer dollár (75 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
márc. 2
11:12
Verstappen barátnője is adakozásra buzdította monacói ismerőseit (Racing)
Kelly Piquet, Max Verstappen barátnője is adakozásra szólította fel monacói ismerőseit, és közzétette a jótékonysági esemény pontos címét. Az orosz-ukrán háború miatt a lakosság nagy része menekülésre kényszerült. Sokan hátra hagyták mindenüket, így legfeljebb egy bőröndöt megpakolva érkeztek a lengyel, román vagy magyar határra. Vannak akiknek nin
márc. 2
11:15
Meglepő helyen tűnt fel Marco Rossi, elárulta, ki lehet Szalai Ádám utódja (Metropol)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két hét múlva hirdet először keretet ebben az évben. Az olasz szakember a Sportrádióban nyilatkozott a csapat jövőjéről.
márc. 2
11:30
Napokon belül eldől, így lehet esélye a magyar válogatottnak (BorsOnline)
Az oroszok helyére keres beugrót a Fifa.
márc. 2
11:36
Marosi Ádám: Az olimpiát követően elég depressziós állapotban voltam (m4sport.hu)
A világbajnok öttusázó örül, hogy ismét a régi kerékvágásban van az élete.
márc. 2
11:54
Azonnali hatállyal felfüggesztette tevékenységét a Nemzetközi Vívó Szövetség orosz elnöke (Eurosport)
Azonnali hatállyal felfüggesztette elnöki tevékenységét Aliser Usmanov, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) elnöke. Az orosz-üzbég kettős állampolgárságú üzletember a szövetség honlapján megjelentetett közleményében azzal indokolta lépését, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját követően az Európai Unió szankcióinak célpontjává vált.
márc. 2
12:00
Faluvégi Rudolf: A legfontosabb az egészség, aztán jöhet újra a válogatott (m4sport.hu)
A csapatváltás, az új környezet és a válogatott is szóba került.
márc. 2
12:00
Az Ftc orosz játékosa fél, ideges és alig várja, hogy vége legyen a háborúnak (Eurosport)
Az FTC-Telekom Waterpolo nagy nehézségek árán tudta csak legyőzni 6-5-re a Honvédot a férfi vízilabda OB I keddre elhalasztott mérkőzésén. A nem túl színvonalas meccs után a Fradi nyáron igazolt orosz játékosát, Daniil Merkulovot kérdeztük a csapat és a saját állapotáról, valamint hazája Ukrajnával szemben indított inváziójáról.
márc. 2
12:02
Spanyol ProTeam is lesz a Tour de Hongrie mezőnyében (m4sport.hu)
A spanyol Caja Rural csapat is részt vesz az idei versenyen.
márc. 2
12:06
Otthon ül és retteg a történelmi meccsen szereplő partjelző (m4sport.hu)
Maryna Striletska öt hónapja még az Andorra–Anglia vb-selejtezőn lengetett, ma pincében bujkál és Molotov-koktélt gyárt.
márc. 2
12:12
Kimi Räikkönen immáron csapatfőnökként pózol (Racing)
Kimi Räikkönen életében új fejezet kezdődött decemberben, mikor a 2021-es F1-es szezon végeztével visszavonult. Unatkozni azonban nem fog. Amellett, hogy jelentősen több időt tölt családjával, motocross csapatára is jobban odafigyel majd. A Kawasaki Racing Team motokrossz-világbajnokságban induló csapata megmutatta a következő szezonra vonatkozó me
márc. 2
12:30
A Kapitány, Roger Penske tovább építgeti szobrát (Racing)
Roger Penske ha innentől semmit nem csinálna, akkor is az amerikai autósport legendája lenne. A Kapitány viszont nagyon is aktív. Roger Penske megmondta. Megmondta, hogy Scott McLaughlin különleges, és ettől akkor sem tágított soha, amikor McLaughlin pocsék újoncszezont futott. Megmondta azt is, hogy McLaughlinnak nagyszerű második éve lesz. A vers
márc. 2
12:32
Már lehet jegyet venni a nyirádi Rallycross Eb futamra (Racing)
Az idei nemzetközi rallycross szezon a Nyirád Racing Centerben kezdődik a Rallycross Európa-bajnokság nyitóversenyével, 2022. május 21-22-én. A Vörös Katlanba már megvásárolhatóak a belépők, szokás szerint elővételben komoly kedvezményekkel. Három kategóriában összesen 17 különféle jegy vásárolható az eseményre. A rendezvény hat év alatti gyermekek
márc. 2
12:36
„A Mercedes sosem tűnik jónak a teszteken, aztán az első versenyen” (m4sport.hu)
A Ferrari és a McLaren is kétkedve fogadta a Mercedes hízelgő megjegyzéseit. Lando Norrisék úgy vélik, a címvédő csapat távolról sem fedte még fel a lapjait.
márc. 2
12:42
Hivatalos: Amerikába szerződött az Atléticó mexikói játékosa (m4sport.hu)
A Houston Dynamo bejelentette, hogy nyártól az együttesnél folytatja pályafutását Hector Herrera.
márc. 2
12:48
Elvesztett egy fontos autóversenyt Magyarország (Eurosport)
Bár a sorozat hivatalosan bejelentett naptárában szerepelt a Hungaroring, a legfrissebb hírek szerint sajnos mégsem érkezik hazánkba az Európa Le Mans sorozat. A nemzetközi hosszútávú autóversenyzés egyik kiemelkedő bajnoksága eredetileg július elején utazott volna hazánkba, ám erre végül nem kerül sor. A magyar pálya helyét egy olaszországi helysz
márc. 2
12:54
Sajtóértesülések szerint Verstappen négy-öt évet hosszabbíthat a Red Bull-lal (Eurosport)
Holland sajtóértesülések szerint a Forma-1-es világbajnoki címvédő Max Verstappen négy vagy öt évre szóló új szerződést köthet a Red Bull-lal. A De Telegraaf szerdán arról számolt be, hogy a 24 éves autóversenyző a megállapodás értelmében évente 40-50 millió eurós fizetést kap majd, ezzel a mezőny egyik legjobban kereső résztvevője lesz.
márc. 2
13:03
„Putyin elvette tőlem a gyerekemet” – Meghalt két fiatal ukrán focista a háborúban (Blikk)
Hetedik napja megállás nélkül támadják az orosz katonák Ukrajnát. A háborúban már most rengetegen életüket vesztették, a Profi Labdarúgók Nemzetközi Szövetsége pedig szerdán közölte a szomorú hírt, hogy a háborúban két fiatal labdarúgó is elhunyt.
márc. 2
13:06
A britek kitiltották az orosz versenyzőket az eseményeikről (m4sport.hu)
Szembement az FIA kedden hozott döntésével a brit motorsport-szövetség, és minden orosz/fehérorosz licencet birtokló versenyzőt eltiltott a náluk rendezendő eseményektől.
márc. 2
13:12
Semleges színekben indulhatnak az orosz és a fehérorosz sportolók a paralimpián (Eurosport)
Versenyezhetnek a pénteken kezdődő pekingi téli paralimpián az orosz és a fehérorosz sportolók, de csak függetlenként, a paralimpiai zászló alatt. A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán közölte a döntését, melyet azért hozott meg, mert Oroszország - fehérorosz támogatással - háborút indított Ukrajna ellen.
márc. 2
13:12
A Rich Energy megvédte Mazepint: Nikita semmi rosszat nem tett (Racing)
A Rich Energy atyja, Williams Storey is kiállt Nikita Mazepin mellett. Az orosz-ukrán háború kapcsán a legtöbb sportág és bajnokság szankcionálja az orosz sportolókat. Az FIA ugyan tegnap bejelentette, hogy nem függeszti fel az engedélyüket. Ugyanakkor Oroszországban és Fehéroroszországban nem rendeznek sporteseményeket, ezen felül nem lehet haszná
márc. 2
13:14
Furfangos újítással döntené be a Ducati a MotoGp kapuját (Eurosport)
Vége a téli szünetnek, ezen a hétvégén megkezdődik a MotoGP 2022-es szezonja a Katari Nagydíjjal. De hogyan változtak az erőviszonyok? Mik történtek a maláj-, illetve az indonéz teszteken? Kik a bajnoki cím fő esélyesei? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a szezonnyitó előtt.
márc. 2
13:18
Ott lehetnek a pénteken kezdődő paralimpián az orosz és a fehérorosz sportolók (m4sport.hu)
Az éremtáblába nem számítanak bele az eredményeik.
márc. 2
13:24
Két havas WRC futam lehet a jövőben (Racing)
A WRC szeretné növelni a havas versenyek számát, ami a 2024-es szezontól lenne lehetséges. A Svéd Rally helye biztosnak tűnik a WRC naptárban a következő két évben. Egy WRC szezon során hagyományosan egy havas versenyt rendetek eddig, amely mindig a Svéd Rally volt, kivéve a 2021-es szezont, ahol a svéd versenyt a finn Arctic Rally
márc. 2
13:42
Az orosz licenszes versenyzőket kitiltotta a brit motorsport (Racing)
Az orosz licensszel rendelkező versenyzőket és csapatokat eltiltják a brit motorsport-versenyeken való részvételtől – jelentették be szerdán. Alig egy nappal azután, hogy az FIA elállt attól, hogy kövesse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlását, mely szerint az orosz sportolók nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken, a brit Motorsport UK még dr
márc. 2
13:54
Nagy csapás a Paksnak, két játékos is megsérült a kupameccsen (m4sport.hu)
Kinyik Ákos mellett Tamás Olivér is kidőlt.
márc. 2
14:18
Mario Andretti: “Herta gyorsabb volt Giovinazzinál és Räikkönennél is” (Racing)
Fia, Michael F1-es terveibe avatott be mindenkit egy interjúban Mario Andretti. A meghiúsult Alfa Romeo-, illetve Sauber-csapatvásárlás kapcsán felmerült Colton Herta neve is. Régóta ismert az az információ, hogy Michael Andretti csapatot szeretne indítani az F1-ben. Az is nyílt titok volt, hogy amennyiben sikerrel jár, és társulni tud az Alfa Rome
márc. 2
14:30
Videó: így kezeli a gázt és a féket menet közben egy F1-es versenyző (m4sport.hu)
Ritkán látható, látványos videót tett közzé az Alpha Tauri csapata: megmutatták hogyan „táncol” az F1-es autójuk fék- és gázpedálján versenyzőjük, Pierre Gasly!
márc. 2
14:30
Katsuta elégedett a negyedik helyezéssel (Racing)
Takamoto Katsuta a Svéd Rally elején még sokat küzdött, majd folyamatosan gyorsulva végül a negyedik helyen zárt, így elégedetten zárhatta a WRC szezon egyetlen havas versenyét.  “Nagyon jó a negyedik helyen célba érni – mondta Takamoto Katsuta. – A hétvége elején sokat küzdöttem, de a végére már nagyon jól éreztem magam az autóban, és nagyon
márc. 2
14:32
Rend, fegyelem, hierarchia – Ivkovics szerint csak a csapatot nem lepte meg a montenegrói siker (m4sport.hu)
Vasárnap este fantasztikus sikert aratott a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Montenegró otthonában játszott világbajnoki selejtezőn. A győzelemről, a fiatal vagy éppen honosított játékosokról és a válogatott további céljairól Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány mesélt az M4 Sporthíradójában.
márc. 2
14:45
Gyászol a sportvilág: Elhunyt a tehetséges 36 éves focista, Poncok Csaba (Blikk)
Ikrei és felesége gyászolják.
márc. 2
14:48
Diszkriminatívnak tartja a versenyzői eltiltását az Orosz Automobil-szövetség (m4sport.hu)
Diszkriminatívnak nevezte az Orosz Automobil-szövetség (RAF) az FIA orosz versenyzőkkel szemben bevezetett szankcióit.
márc. 2
15:24
Új törmelékvédő kerítéseket kapnak az F1-es pályák (Racing)
A Forma-1-es pályákat hamarosan új, fejlett törmelékvédelmi rendszerrel szerelhetik fel, mivel az FIA jóváhagyta a biztonságosabb és a szurkolók számára is kedvezőbb védőkerítés-kialakítást. A svájci Geobrugg nevű cég a legújabb technológiát használta fel egy olyan törmelékfogó kerítés létrehozásához, amely elég erős ahhoz, hogy nagyobb távolság le
márc. 2
15:30
Brown: A Red Bull tönkretett pár versenyzőt (m4sport.hu)
Ők lettek tavaly a bajnokok, szóval nem állítja, hogy rosszul teszik a dolgukat, de…
márc. 2
15:42
Véglegessé vált a budapesti vizes világbajnokság programja (m4sport.hu)
Június második felében ismét Budapestre figyel a világ.
márc. 2
15:54
Videó: Bergkamp húsz évvel ezelőtt lőtte a Premier League történetének egyik legszebb gólját (m4sport.hu)
Robert Pires passza után az Arsenal holland klasszisa parádés csellel verte át a védőjét.
márc. 2
16:12
Marko nem ért egyet Ecclestone-nal: Helyesen döntött az F1 (Racing)
Helmut Marko szerint nagyon is jól döntött az F1, mikor törölte az Orosz Nagydíjat. Korábban megírtuk, hogy a Forma-1 egykori ura elvitte volna idén is a száguldó cirkuszt Szocsiba. A brit milliárdos szerint egy verseny nem változtatna azon ami a világban történik, továbbá hozzátette: lehet, hogy vannak akik Oroszországgal értenek egyet ebben a kon

Keresés