2022. március 31. csütörtök

márc. 31
12:09
A brazilok letaszították Belgiumot a világranglista éléről, a magyar válogatott a 40. (m4sport.hu)
A belgák majd' három és fél éven át őrizték vezető pozíciójukat.
márc. 31
12:12
A világ megtanul egy arab szót: al-Rihla (Infostart)
Al-Rihla, vagyis utazás. Így nevezik a 2022-es világbajnokság labdáját, amelyet Katar építészete, hajói és zászlaja ihletett.
márc. 31
12:12
A “legoroszabb” kameruni is ott lehet a katari vébén (Eurosport)
A szó átvitt és szoros értelmében egyaránt “nem kifizetődő” manapság orosz sportolónak lenni. A már több mint egy hónapja tartó ukrajnai orosz invázió miatt ugyanis kevés kivétellel valamennyi sportág nemzetközi eseményein nem szívesen látott vendégek az orosz sportolók, akiknek a nemzetközi megmérettetés lehetőségei a minimálisra redukálódtak.
márc. 31
12:18
„A fiúk túlszárnyalták minden várakozásomat” - állítja a birkózók kapitánya (Eurosport)
A szabadfogású birkózó válogatott szövetségi kapitánya, Bánkuti Zsolt egy interjúban elmondta, az Eb-szereplés minden várakozását felülmúlta. A hazai rendezésű Európa-bajnokságról már most három érmünk van, amivel Magyarország negyedik az éremtáblázaton. Iszmail Muszukajev arany, Vladislav Baitcaev ezüst, Ligeti Dániel pedig bronzérmet nyert.
márc. 31
12:18
Legendás név tér vissza a Pikes Peak-re (Racing)
A Brumos ikonikus festése visszatér a versenyzés világába, méghozzá a 2022-es Pikes Peak International Hill Climb júliusi versenyén. David Donohue egy Porsche GT2 RS Clubsport volánja mögött ül majd, amelyet a híres Brumos 59 vörös, fehér és kék festés fog díszíteni, ezzel a márka 2013 óta először tér vissza a versenyzésbe. “A Brumosnak való versen
márc. 31
12:21
Legmerészebb álmaiban sem számított ilyen Eb-szereplésre a magyar szabadfogásúak szövetségi kapitánya (m4sport.hu)
Három éremmel, egy-egy arannyal, ezüsttel és bronzzal zártak a magyarok a budapesti Eb-n.
márc. 31
12:24
Vége a kényszerpihenőnek, az Ausztrál Nagydíjon már elindulhat Sebastian Vettel (Eurosport)
Az Aston Martin négyszeres világbajnok pilótája koronavírus-fertőzés miatt kihagyta az idény első két futamát, távollétében Nico Hülkenberg kapott lehetőséget. Ausztráliában viszont már az eredeti felállással láthatjuk az idényt gyengén kezdő istállót, Lance Stroll mellett Vettel is autóba ülhet.
márc. 31
12:24
Ritmus ASE: Majdnem tökéletes visszatérés! (Racing)
Második hellyel és remek versenyzéssel tért vissza a Ritmus ASE színeiben Vincze Ferike, akit Németh Gergely navigálásával csak egy WRC2 világbajnok tudott minimális különbséggel legyőzni az idei első versenyen, a Salgó Rallyn – áll a csapat közleményében. Ferike komolyan készült a visszatérésre, 3 napot is tesztelt, hogy visszarázódjon, hisz az eg
márc. 31
12:42
"Legyen Görbicz Anita az elnök!" (Infostart)
Győr polgármestere a helyi kézilabda-sikerklub élére javasolja a kézilabda-legendát.
márc. 31
12:42
A “legoroszabb” kameruni is ott lehet a katari vébén (Eurosport)
A szó átvitt és szoros értelmében egyaránt “nem kifizetődő” manapság orosz sportolónak lenni. A már több mint egy hónapja tartó ukrajnai orosz invázió miatt ugyanis kevés kivétellel valamennyi sportág nemzetközi eseményein nem szívesen látott vendégek az orosz sportolók, akiknek a nemzetközi megmérettetés lehetőségei a minimálisra redukálódtak.
márc. 31
12:54
FIFA-rangsor: letaszították az éllovast, Magyarország előrébb lépett (Infostart)
Már nem Belgium áll az első helyen, hanem egy legendás futballnemzet.
márc. 31
13:00
Foci-vb sorsolás: elkészült a kalapok beosztása (Eurosport)
Április elsején alakul ki az év végén esedékes katari labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztása, amihez már elkészült a kalapok beosztása. A pénteki esemény, amit közel kétezer vendég jelenlétében tartanak majd meg, rendhagyó lesz, hiszen a normál ügymenetet befolyásoló események miatt lesznek olyan csapatokat is kisorsolnak, akik még nem kvalifiká
márc. 31
13:12
Elhunyt a Fradi egykori legendás futballistája és edzője, Friedmanszky Zoltán (Blikk)
Március 31-én, életének 88. évében elhunyt a Ferencvárosi Torna Club egykori kiváló labdarúgója és edzője, Friedmanszky Zoltán.
márc. 31
13:12
Szegény Thiemet még az ág is húzza, ismét kihagyás vár rá (Eurosport)
Dominic Thiem vereséggel tért vissza a marbellai Challenger-tornán, ráadásul nem sokkal később az is kiderült, elkapta a koronavírust. Emiatt néhány napot biztosan ki kell hagynia, de a salakos szezonnal kapcsolatos terveit remélhetőleg nem érinti majd komolyabban. A US Open-győztes osztrák tavaly nyáron sérült meg, ami után 280 napot töltött verse
márc. 31
13:12
A Red Bullt nagyon is aggasztja a sok meghibásodás (Racing)
Christian Horner elárulta, nagyon is aggasztja a Red Bullt a sok motorprobléma. A Bikák az első versenyhétvégén nem szereztek pontot, ugyanis mindkét versenyzőt utolérte a technika ördöge az utolsó körökben. Ugyanakkor nemcsak az osztrák istálló pilótáit érinti a probléma, az AlphaTauri versenyzői is motorgondokkal küszködnek. Hivatalosan már nem a
márc. 31
13:15
Elmagyarázta a Mercedes, hol siklott félre Hamilton dzsiddai hétvégéje (m4sport.hu)
Van elég előnye a Mercedesnek ahhoz, hogy kísérletezgetésre használja a nagydíjhétvégéket, Lewis Hamilton Szaúd-arábiai Nagydíját viszont éppen ez vitte félre.
márc. 31
13:27
Ádám Martin szerint nem lehet elmondani, milyen érzés bemutatkozni a válogatottban, meg kell élni (m4sport.hu)
A 27 éves támadó a szerbek elleni barátságos mérkőzésen, csereként debütált címeres mezben, majd Észak-Írországban is lehetőséget kapott, de bízik benne, hogy sok válogatott meccs vár még rá.
márc. 31
13:30
Covid - Sebastian Vettel felgyógyult, visszatér (Infostart)
Ausztráliában lesz idén először látható versenyen.
márc. 31
13:33
Bruno Fernandes nem érti, miért éri annyi kritika Cristiano Ronaldót (m4sport.hu)
"Az emberek hajlamosak nem látni a teljes képet" - vette védelmébe klub- és válogatottbeli csapattársát Fernandes.
márc. 31
13:42
Megvalósítható a kétévenkénti foci-vb, de egyelőre nem javasolják (Eurosport)
Úgy tűnik, az ortodox futball-rajongók egy időre megszabadulnak a négy helyett kétévente rendezett foci világbajnokságok rémképétől. Az utóbbi időben számos alkalommal került terítékre a téma, a FIFA pedig egy megvalósíthatósági tanulmányt is készített róla, ám Gianni Infantino elnök most úgy nyilatkozott, nem tettek ilyen irányú javaslatot.
márc. 31
13:45
Infantino szerint a FIFA soha nem javasolta a kétévenkénti vb-rendezést, de azért megvalósíthatónak tartja (m4sport.hu)
A FIFA elnöke mosta kezeit a nagy ellenállásba ütköző javaslattal kapcsolatban, de azért nem tett le róla.
márc. 31
13:48
Elhunyt a Fradi legendája, országszerte gyászolják a sportrajongók (BorsOnline)
A focista-edzőt március utolsó napján érte a halál.
márc. 31
14:00
Djokovic nem bízza a véletlenre: a Serena Williamsből Goat-ot faragó edzőt szemelte ki (Eurosport)
Szűk egy hónappal azt követően, hogy Novak Djokovic bejelentette, a továbbiakban már nem Marian Vajda irányítja a felkészülését, egyre több jel utal arra, hogy megvan az utód is. A sajtóhírek szerint a pozícióra leginkább esélyes szakember ráadásul az edzők között számít akkora sztárnak, mint a szerb a játékosok között.
márc. 31
14:03
Embert próbáló pálya vár Ausztráliában az országúti kerékpáros vb mezőnyére (m4sport.hu)
266,9 kilométer megtétele vár a férfiakra a Wollongongban sorra kerülő vb-n.
márc. 31
14:09
Szombat esti Las Vegas – az F1 tökéletesnek tartja az időpontot (m4sport.hu)
Tökéletesnek találja a Forma–1 elnöke a csütörtökön bejelentett Las Vegas-i Nagydíj rendhagyó kezdési időpontját. Magyarázatot is adott rá.
márc. 31
14:12
W Series: A csajok az eddigi leghosszabb szezonjuk elé néznek (Racing)
A W Series, a női pilóták számára létrehozott nemzetközi együléses bajnoksága bejelentette, hogy 2022-ben 10 Forma-1-es versenyhétvégén szerepelnek majd kísérő eseményként, betétfutamként. Ezzel ez lesz a W Series eddigi leghosszabb szezonja. A szezon május 6-8-án indul majd az F1 vadonatúj helyszínén, Miamiban, ahol mindjárt két versenyt rendeznek
márc. 31
14:18
Egyetlen újonc lesz a katari vb-mezőnyben (Infostart)
Egyetlen olyan csapat sem lesz a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság mezőnyében, amely újonc: a rendező ország csapata. A brazilok huszonkettedik alkalommal játszhatnak, minden korábbi tornán részt vettek. Az európaiak közül a németek a listavezetők, 19 részvétellel.
márc. 31
14:18
26 autó adta le a nevezését az Imsa Long Beach-i versenyére (Racing)
Összesen 26 autó vesz részt a jövő hétvégi Acura Grand Prix of Long Beach-en, amely az IMSA szezonjának első sprintversenye lesz. A szerdán nyilvánosságra hozott nevezési lista hat DP-, hat GTD Pro- és 14 GTD-autóból áll, amelyek a 100 perces utcai versenyen csatáznak majd – írja a SportsCar365. A várakozásoknak megfelelően a 48-as rajtszámú Action
márc. 31
14:21
Már csak a vigaszági folytatásban bízhat a birkózó-Eb-n Dénes Mercédesz és Dollák Tamara (m4sport.hu)
Pedig mindketten tussal nyitották a napot.
márc. 31
14:30
Újra Magyarországra jön a Titans RX (Racing)
A Titans RX sorozat bejelentette 2022-es versenynaptárát, amelyben harmadik helyszínként július 17-i dátummal szerepel Nyirád is! A tavaly a világjárvány miatt elmarad bajnokság ebben az évben folytatódik, a szervezők ötfutamos naptárt jelentettek be. A három osztrák helyszín (Greinbach, Fuglau, Melk) mellett Nyirád és a cseh Sedlcany is futamot re
márc. 31
14:45
Red Bull: Új a Mercedesnek, hogy a motorfeltekerés nem segíti őket az élre (m4sport.hu)
Bármennyire is tagadja a Mercedes, hogy komolyabb hátrányba került volna motorfronton, a rivális Red Bull tanácsadója szerint már csak a harmadik helyen állnak, és ez szokatlan helyzet a csillagosoknak.
márc. 31
14:48
Katinka-film: megvan a bemutató időpontja (Infostart)
Hetekre vagyunk tőle. A műfaj dokumentumfilm.
márc. 31
14:48
3945 méteres szintkülönbséggel kell megküzdenie a mezőnynek a kerékpáros világbajnokságon (Eurosport)
Ausztráliáról nem feltétlenül az emelkednők jutnak először egy átlagember eszébe, pedig akadnak szintkülönbségek az országban. Ha már így alakult, az idei kerékpáros világbajnokság útvonalát tele is pakolták emelkedőkkel, így kegyetlen 267 kilométer vár majd a mezőnyre. Az időfutamon 34,2 km-t kell megtenniük a férfiaknak és a nőknek egyaránt.
márc. 31
14:57
Donnarumma kapzsiságának kelepcéjébe került (m4sport.hu)
Nem jöttek be a számításai Párizsban, hiányzik neki a Serie A, de akadályokkal teli az út visszafelé.
márc. 31
15:12
Bottas: Mi vagyunk előnyben az Alpine-hoz képest (Racing)
Valtteri Bottas az eddigi két verseny alapján úgy érezte, hogy ők vannak fölényben a középmezőny másik erős alakulatához, az Alpine csapatához képest. A finn idén csatlakozott a tavaly konstruktőri 9. Alfa Romeóhoz, akik jelentősen előre léptek, Bottas ezt egy 6. hellyel bizonyította is Bahreinben. Ugyanakkor Szaúd-Arábiában már kiesett, de így is
márc. 31
15:24
Gyerekkönyvet írt a Us Opent nyerő kanadai teniszező (Eurosport)
A 2019-ben US Opent nyerő kanadai teniszező legnagyobb sikere óta sorozatos sérülésekkel bajlódik, felszabaduló idejét pedig egy inspiráló történet megírására használta.
márc. 31
15:30
Babos Tímea a nyolcaddöntőben búcsúzott Pretoriában (Eurosport)
Babos Tímea még nem igazán kapta el a fonalat ebben a szezonban, tizedik mérkőzésén a hatodik vereségét szenvedte el egyéniben. Ezúttal a 60 ezer dollár összdíjazású pretoriai verseny nyolcaddöntőjében maradt alul a brit Yuriko Lily Miyazakival szemben. Miyazaki kicsivel több mint másfél óra alatt, 6:1, 7:5-re nyerte meg a találkozót.
márc. 31
15:33
Alonso: Két nagyszerű futam, de két pont (m4sport.hu)
Az eredmények nem tükrözik Alonso és az Alpine valós teljesítményét?
márc. 31
15:35
Nincs 25-30 játékosunk – Gurulj be lassítva is! (m4sport.hu)
A legfrissebb GBL-ben a magyar válogatott két felkészülési mérkőzésével kezdünk, aztán szóba kerül, hogy milyen reményeink lehetnek a Nemzetek Ligájában. Vajon ki hiányzik majd a legjobban a világbajnokságról, és miért is lesz ez kicsit öregfiúk vb? És természetesen az OTP Bank Liga és egy kicsit a női labdarúgó-Bajnokok Ligája is szóba került Haj
márc. 31
15:37
Babos Tímea kiesett a nyolcaddöntőben a pretoriai tenisztornán (m4sport.hu)
Babos az idei tizedik mérkőzésén a hatodik vereségét szenvedte el.
márc. 31
15:48
Porsche és Audi a Forma-1-ben – jövő héten válhat hivatalossá (Eurosport)
Hónapok óta pletykálnak róla, hogy a német autógyártás két kiemelkedő alakja, az Audi és a Porsche érdeklődik az Forma-1 iránt, és az ügy részleteiben belelátó két forrás szerint jövő héten megszülethet a hivatalos döntés és a bejelentés. A két márka 2026-ban, az új motorszabályok érkezésekor csatlakozhat a mezőnyhöz, az Audi pedig már el is kaszál
márc. 31
15:51
Meglepetésre a negyeddöntőben búcsúzott a címvédő Falco a férfi kosár MK-ban (m4sport.hu)
A szombathelyiek búcsúja azért is meglepetés, mert az NB I-ben 16, illetve 21 ponttal megverték a Szegedet.
márc. 31
16:00
Elhunyt a Ferencváros egykori NB I-es gólkirálya (Infostart)
Életének 88. évében, ma reggel elhunyt Friedmanszky Zoltán. Ő volt a legidősebb magyar gólkirály.
márc. 31
16:06
A Williams lányok apja nyomorból mentő próféta vagy álmait kergető zsarnok? – Duplacsavar podcast (Eurosport)
Richard Williams már lányai születése előtt 85 oldalas dokumentumot írt arról, hogyan neveli őket világsztárrá. És sikerült neki. Soha eddig nem látott géniusz vagy saját vágyait beteljesíteni vágyó zsarnok vajon Serena Williams és Venus Williams édesapja, egyben első edzője? Többek között erre a kérdésre is keressük a választ új, sportfilmekkel fo
márc. 31
16:06
Leclerc: a Red Bull rávilágított a Ferrari gyengeségeire (Racing)
Bár Bahreinben érinthetetlennek tűnt, Charles Leclerc nem tudta kivédekezni Max Verstappen támadásait Jeddah-ban. A pályán három egymást követő DRS zóna található, a középső és utolsó szektorokban. Ez jó lehetőséget adott a hátul érkezőnek, hogy közel maradjon a pálya nagy részében. Gyakorlatilag ez választási lehetőséget teremtett, a versenyzőnek,
márc. 31
16:08
Egy szép családi ház árát verekedték már össze a Feyenoord szurkolói (Eurosport)
Korábban az angol futballhuligánoktól rettegett a fél világ, hiszen szétzúzott stadionokat, felforgatott kocsmákat és betört fejeket hagytak maguk után. De ez már a múlt. Viszont ki gondolná, hogy idén egy olyan ország szurkolói csinálták eddig a legtöbb balhét, amiről a legtöbbeknek inkább a progresszív gondolkodás, a színes tulipánok és a vicces
márc. 31
16:09
Jön az öt cserelehetőség – a Premier League több változást is bejelentett (m4sport.hu)
Módosítanak a Covid-szabályokon is.
márc. 31
16:24
Gulácsi Péter felépült, ő védhet a Borussia Dortmund ellen (Eurosport)
A hétvégén fontos rangadó vár a három magyart is foglalkoztató Leipzigre, a Bundesliga 28. fordulójában a tabella második helyén álló Borussia Dortmund lesz az ellenfél. Az utóbbi napokban kétséges volt, hogy ott lehet-e a kezdőcsapatban a klub és a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter, ám nemrég jó hírekkel szolgált Domenico Tedesco, a csapat e
márc. 31
16:24
A Nascar versenyző szerint több Will Smith kéne a világba (Racing)
A múlt hétvégi Oscar gála történései, és – Will Smith pofonja – mellett Denny Hamlin sem tudott szó nélkül elmenni. Annak ellenére, hogy a show a prezentáció, a házigazdák, a műsorvezetők és bizonyos győztesek szempontjából egy katasztrófa volt, a vasárnap esti Oscar-gála legnagyobb sztorija az volt, hogy Will Smith megütötte Chris Rockot. Ez olyas
márc. 31
16:26
Novák Balázs: Tökéletesen működött a bömös… (Racing)
“Megérte fejleszteni a BMW-t, mert végre vidáman és minden nyomás nélkül autózhatott Novák Balázs… beugrós navigátorával, Új Gyulával” – áll a csapat közleményében. Hogy tetszett a Salgó Rally? – Jó volt, azért én titokban nézegettem a többiek idejét is, hogy lássam hová férnék be, és szerencsére voltak jó részeredményink. Ezen a versenyen egyébkén

Keresés