2017. január 21. szombat

jan. 21
0:03
Obama repülővel, Biden vonttal távozott Washingtonból (Napi)
Donald Trump új amerikai elnök pénteki beiktatása és beszéde után Barack Obama eddigi elnök és családja helikopteren elhagyta az amerikai fővárost. Obamáék a hagyományoknak megfelelően a Capitolium domb ... ...
jan. 21
0:03
NS: Vasas helyett Fradi; Gyurta: eredmény kell! – szombat (NSO)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
jan. 21
0:06
Donald Trump: mostantól Amerika érdekei számítanak mindenekelőtt (ProfitLine)
Mostantól Amerika érdekei számítanak mindenekelőtt - ígérte a pénteki hivatalos beiktatást követőem elhangzott beszédében Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke.
jan. 21
0:06
Napi horoszkóp 2017. 01. 21.: Szombaton kövesd az intuíciódat! (NLC)
Minden nap fontos lenne az intuíciódat követned, de ma különösen kiemelt szerephez jutnak az életedben a megérzések. Ennek az az egyik oka, hogy ma kiélesedik a hatodik érzéked, illetve talán a zavaró körülmény is kevesebb, amik elvonnák a figyelmedet. Ami azt illeti, főleg családi ügyekben érdemes hallgatnod a belső hangodra. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 01. 21.: Szombaton kövesd…
jan. 21
0:06
A nap képét Obama fotósa készítette (444)
Peter Souza nyolc éve fényképezi a távozó elnököt, a Washingtonból felszálló helikopteren is ott ült.
jan. 21
0:15
Új uniós pályázatok nyílnak kkv-knak (Napi)
Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására ... ...
jan. 21
0:24
Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 01. 21. (NLC)
Napi horoszkóp, ami segít elindítani a napod, legyen szó randiról, beszélgetésről vagy nagy bejelentésről. Szerelmi horoszkóp és útravaló, amit a négy elem ihletett. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 01. 21.
jan. 21
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 21
0:39
Mi gyorsíthatja az öregedést? (ProfitLine)
A naponta több mint tíz órát ülő és kevés fizikai aktivitást végző idősebb nők sejtjei gyorsabban öregednek, mint azon társaiké, akik kevesebbet ülnek és többet mozognak napközben - állítják a San Diegó-i Kaliforniai Egyetem orvostudományi karának szakemberei.
jan. 21
0:43
Átadták az Év Példaképe díjakat (ProfitLine)
A 2016-os Év Példaképe fődíját Weber Tibor Rudolf romániai magyar építési vállalkozó, a Weberbrau S.R.L. tulajdonosa vehette át pénteken a Pesti Vigadóban.
jan. 21
0:57
Szombati sportműsor: topligák, férfi kézi-vb, tenisz Aus. Open (NSO)
Manchester City–Tottenham, RB Leipzig–Eintracht Frankfurt, Milan–Napoli, Real Madrid–Málaga, Nantes–PSG – öt ajánlat a hazai sporttelevíziók gazdag szombati topligás kínálatából. A férfi kézilabda-világbajnokságon már a nyolc közé jutás a tét, az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyén az érem – és persze sok minden más miatt is érdemes a tévé elé ülniük a sportrajongóknak. Íme, a…
jan. 21
1:03
Teljesen megújult a Fehér Ház honlapja, és törölték a klímaoldalt (MaHu)
A Trump-kormány kivonul a Csendes-óceáni Partnerség tárgyalásaiból.
jan. 21
1:12
Így változnak az átlagkeresetek - ábra (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
jan. 21
1:51
Bauhausbútor-workshop az Iparművészeti Múzeumban (MaHu)
Bauhausbútor-workshopot hirdetett meg a Hello Wooddal közösen az Iparművészeti Múzeum (IMM) a decemberben nyílt, Breuer újra itthon című kiállítás kísérőprogramjaként.
jan. 21
1:51
Férfi kézi-vb: Császár bizakodó, lehet esélyünk a dánok ellen (NSO)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27–25-re kikapott Fehéroroszországtól a franciaországi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így negyedikként zárva az olimpiai bajnok Dánia ellen folytatja az egyenes kieséses szakaszban. Császár Gábor, a mieink irányítója bizakodóan nyilatkozott a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak.
jan. 21
2:15
A Brexit európai hatásairól tartottak tudományos konferenciát (ProfitLine)
A Brexit európai hatásairól rendezett konferenciát pénteken a Paris 3 (Sorbonne Nouvelle) egyetem a Párizsi Magyar Intézetben.
jan. 21
3:03
Férfi kézilabda-vb - Több mint 180 országban közvetítik a tornát (MaHu)
Több mint 180 országban közvetítik élőben a Franciaországban zajló 25. férfi kézilabda-világbajnokság mérkőzéseit.
jan. 21
3:21
Fordulat: Mégsem egyedül nyugszik sírjában Klapka (Blikk)
Budapest — Ha nem is az eredeti tervek szerint, de teljesülhetett Klapka György (†88) végakarata!
jan. 21
3:21
Rendszeres és alapos kézmosást javasol az ÁNTSZ (ProfitLine)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosai Szolgálat szerint járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.
jan. 21
3:25
Páncélszekrény őrzi Jimmy halálának titkát? (Blikk)
Budapest — Zámbó Jimmy (†42) tragikus halála után nehezen csillapodtak az indulatok, különösen miután a végzetes éjszakán a legendás énekes házában vendégeskedő Hulé Éva (†56) új vallomással állt elő – amely szerint a Jimmy életét kioltó lövés dulakodás közben dördült el.
jan. 21
3:39
Napokig körözte a rendőrség a Csillag születik sztárját (Blikk)
Budapest — Országos körözést adtak ki Gomes Martins ellen!
jan. 21
3:43
Barátoknál húzza meg magát Nádai Anikó, végleg elköltözött párjától (Blikk)
Budapest — Öt év együttélés és egy közös gyermek után elköltözött Nádai Anikó.
jan. 21
3:54
Nőhet a naperőművek száma Magyarországon (ProfitLine)
Jelentősen nőhet a 0,5 megawatt (MW) teljesítménynél kisebb naperőművek száma Magyarországon, erre lehet következtetni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) tavaly decemberben beérkezett beadványokból.
jan. 21
3:57
Megúszhatja a börtönt a halott csecsemőjét rejtegető érdi anya (Blikk)
Érd — Megúszhatja, hogy gyilkosság miatt vonják felelősségre, és így akár a börtönt is elkerülheti az az érdi asszony, aki egy éven át rejtegette halott cse­csemőjét.
jan. 21
3:57
Martinek János a férfi, Kállai Ákos a női öttusa-válogatott kapitánya (MaHu)
Martinek Jánost nevezték ki a felnőtt és junior férfi versenyzők, Kállai Ákost pedig a női öttusa-válogatott szövetségi kapitányává.
jan. 21
3:57
Eltűnhet a magyar kacsacomb (Hetek)
A madárinfluenza novemberi megjelenése lehetetlen helyzetbe hozta a baromfitenyésztőket. Várhatóan egészen a nyár elejéig szünetelni fog a termelés a fer­tő­zött területeken, de ha a járvány a közeljövőben nem csitul, akkor még ennél is hosszabb ideig. Hiába az álla­mi beavatkozás, a kárenyhítés, a tenyésztés kényszer­vágás utáni újraindítására csak a nagytermelők lesznek képesek, a kicsik…
jan. 21
4:01
Erőt akar adni sorstársainak a gyönyörű bőrbeteg modell, Adrienn (Blikk)
Budapest — Egész kamaszkorunk azzal telik, hogy megpróbáljuk elfogadni magunkat, a hirtelen megnyúlt alkatunkat, a pattanásos arcunkat és persze a vágyainkat, amiket a plátói szerelmeink iránt táplálunk.
jan. 21
4:01
A Tocsik-ügy volt az ősbűn (Hetek)
Az eredeti szakmáját tekintve matematikus-közgazdász, erdélyi református családból származó Gegesy Ferenc 1990-ben, negyvenévesen adta fel addigi karrierjét, hogy öt cikluson keresztül Ferenc­város polgármestereként dolgozzon. Tapasz­talatairól terjedelmes könyvet írt. Kezdjük talán az elején: hogy került az SZDSZ-be?
jan. 21
4:05
A csendes emberek ereje (Hetek)
Bob Dylan, Bill Gates, Immanuel Kant, Mark Zuckerberg. Nem is gondolnánk, de ezek az emberek hasonlítanak egymásra, nemcsak a sikerben, hanem abban is, hogy mindannyian introvertált személyiségek. Sikerük titka abban áll, amire az introvertált kommunikátor, Sylvia Löhken hívja fel a figyelmet nemrégiben megjelent A csend ereje című könyvében: hűek maradtak önmagukhoz.
jan. 21
4:09
Boszorkányos vagyon (Hetek)
J. K. Rowling, a modern, okkult ifjúsági irodalom legkedveltebb szerzője újra felkerülhet a (dollár)milliárdosok listájára. Bár a Harry Potter írója igyekszik titkolni pénzügyeit, a The New York Times (NYT) és a Fortune magazin is külön cikkben elemezte pályafutását és vagyoni helyzetét.
jan. 21
4:13
Aki a stábfotókról lemaradt (Hetek)
Színdarabokból, filmekből sokáig emlékszünk egy-egy dalra vagy klasszikussá vált párbeszédre, de a legritkább esetben gondolkodunk azon, kik és hogyan alkotnak a színfalak mögött. Süsü a sárkány, Dör­mögőék, Böbe baba, Futrinka utca lakói és Hakapeszi Maki – csak néhány azok közül a remekművek közül, melyeket Lévai Sándor, a magyar televíziós bábjátszás meghatározó alakja tervezett.
jan. 21
4:15
Balázsék naponta 1,5 milliót keresnek Vajna rádiójának (Blikk)
Budapest — Nemcsak hallgatottságban, de pénzben is jól mérhető pluszt hoztak Sebestyén Balázsék Andy Vajna (72) rádiójának.
jan. 21
4:17
Egy tini vándorélete (Hetek)
A magyar származású ausztrál Kaponay Réka mind a 6 kontinensen és eddig 34 országban járt. Ikertestvérével együtt nem egy hagyományos iskola, hanem az élet iskolájának diákjai: számos kultúrát, de a történelmet is közvetlen tapasztalás útján, szabadon fedezik fel és tanulják. Eközben a 15 éves lány blogot és könyvet is ír, míg róla és 2012 óta tartó utazásairól – többek között – a Daily Mail is…
jan. 21
4:21
A fahéj – több mint fűszer (Hetek)
Ha a hóesés néha el is marad télen, a fahéj illatára mindig számíthatunk. Azon túl, hogy ünnepi hangulatot teremt, az elmúlt években több kutatási eredmény szerint a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása is figyelemre méltó. Az ókorban aranyárban mért fűszer hatalmas értékvesztésen ment keresztül az évszázadok alatt. A hollandok a 18. század végén még tettek kísérletet arra, hogy a felhalmozott…
jan. 21
4:25
Síparadicsom a Zemplénben (Hetek)
Ha az interneten magyar sípályákra keresünk rá, megdöbbentően sok találat érkezik – már a magyar hegyviszonyokhoz képest, természetesen. Van miből válogatni, ehhez nem fér kétség. De gondoljunk még nagyobbat, és keressünk olyat, ahol pályaszállás is van. A Zemplénben, Sátoraljaújhelyen jártunk.
jan. 21
4:51
Kleinheisler a Ferencvároshoz kerül (MaHu)
Kleinheisler László a tavaszi idényre a Ferencváros labdarúgócsapatához kerül.
jan. 21
5:00
A hangyák ügyesebben tájékozódnak, mint gondoltuk (ProfitLine)
Egy tudományos kutatás szerint a hangyák sokkal ügyesebben tájékozódnak, mint gondoltuk volna: a napot és a memóriájukat is használják az eligazodásban.
jan. 21
5:09
A kockázat maga a kapitalizmus (Népszava)
Egészséges-e még, vagy félholt Davos, ahol a héten rendezték meg a 47. Világgazdasági Fórumot.
jan. 21
5:09
Csipkés fehérneműben hempereg a mindig vonzó Emily Ratajkowski (hirado.hu)
A modellre mindig lehet számítani, nincs olyan hét, amikor ne dobná le magáról ruháit.
jan. 21
5:24
A férfiagy nagyobb, mint a női, de nem ez számít (HáziPatika)
Az emberi agy viselkedés szempontjából fontos régiójáról az amigdaláról szóló tanulmányokat elemeztek amerikai kutatók, s azt találták, hogy ennek a szervnek a nagysága sem különbözik számottevően a férfi és a női agyban, ezzel újabb bizonyítékát... ...
jan. 21
5:27
"Lázár János gyáva alak" - Cáfolhatja a kormányt az OLAF (Népszava)
Ostobaságok helyett tényeket ígér Tarlós 4-es metró kapcsán.
jan. 21
5:27
„Borzasztó, amit Farkasházyval műveltél”: Havas megkapta a magáét (ATV)
Váradi Júlia szerint Havas Henrik buta, és elfogadhatatlanul viselkedett a humoristával.
jan. 21
5:29
Rövidebb várólisták? (Népszava)
A járóbeteg-ellátás rendbetétele bonyolultabb lesz, mint a kórházaké.
jan. 21
5:31
Ágh Attila: ébrednek a politikai árvák (Népszava)
"A nálunk jóval fejlettebb civil társadalmakat is meg lehet vezetni, ha a többség a vesztes oldalon találja magát."
jan. 21
5:33
Egy nap, tízezer szignó (Népszava)
Közvetlen demokratikus intézményekkel igenis meg lehet állítani Orbán Viktort.
jan. 21
5:35
7-en a 7-ről - Önt miért nem hívták meg Donald Trump beiktatására? (Népszava)
"Ki mondta, hogy nem kaptam meghívót? Egyszerűen lemondtam a vizitet..."
jan. 21
5:36
Kínából szerezték be a kábítószert (Police)
A gyanúsítottak nagy mennyiségben kereskedtek droggal.
jan. 21
5:37
Törvénytelenül vették el a kislányát (Népszava)
A szegénység ne lehessen indok arra, hogy szétszakítsanak családokat.
jan. 21
5:38
Álrendőröknek adták ki magukat (Police)
A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták le azt az ügyet, amelyben egy nő és ismeretlen társa közel 57 millió forintot lopott el egy idős férfitől.
jan. 21
5:39
Víz alatt Szekszárd (Népszava)
Kikötőben süllyedt el a komphajó, a hideg miatt nem tudják kiemelni

Keresés