2017. február 3. péntek

febr. 3
0:03
Magyarországon is elindult a PayPal.Me (MaHu)
A szolgáltatással egyszerűen és biztonságosan küldhetnek és fogadhatnak pénzösszegeket egy személyre szóló link segítségével, amelyet bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatnak a címzettnek.
febr. 3
0:03
Részben újraindult a vonatközlekedés Rákospalota-Újpest térségében (Népszava)
Letörött az áramszedője egy Szobról Budapestre tartó személyvonatnak, a felsővezeték is megrongálódott.
febr. 3
0:06
Napi horoszkóp 2017. 02. 03.: Hidd el, nem tudhatod, mi a jó másoknak (NLCafé)
Pénteken szívesen mondod meg másoknak, hogy mi a jó nekik, és mások is szívesen mondják meg, hogy mi a jó neked. A helyzet pikantériáját az adja, hogy ma nem látjuk jól azt, hogy kinek mire van szüksége. Tehát hiába mondod meg valakinek, hogy mit tegyen: ha követi a tanácsaidat, nem a számára megfelelő helyre jut. És ez igaz rád is: ha mások tanácsait éled, eltévedsz az utadon. Forrás: Nők Lapja…
febr. 3
0:12
Imagine Cup - a Microsoft első számú nemzetközi versenye fiatal fejlesztők számára (Pályázatfigyelő)
A Microsoft első számú nemzetközi versenye fiatal fejlesztők számára, az Imagine Cup lehetőséget nyújt számodra, hogy megmutasd magad a világnak és előállj a legjobb szoftveres megoldásokkal.
febr. 3
0:15
Terjeszkedik Magyarországon a Lexus (ProfitLine)
Bővíti a Lexus magyarországi értékesítési hálózatát a Toyota prémium márkáját forgalmazó Toyota Central Europe Kft., az idén két vidéki helyszínen nyitnak hivatalos márkakereskedést az eddigi budapesti mellé - tájékoztatta cég az MTI-t csütörtökön.
febr. 3
0:16
Természetismereti verseny (Pályázatfigyelő)
A verseny célja: A kísérletező kedvű iskolások számára lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutathassák kibontakozó tehetségüket egyszerű kísérletek elvégzésében, a látottak megfogalmazásában és a miértekre adott válaszokkal számot adhassanak ismereteikről.
febr. 3
0:19
Az Uber vezére többé nem ad tanácsot Trumpnak (444)
Travis Kalanicket sokat támadták, amiért tagja volt Donald Trump gazdasági tanácsadó-csapatának. Ennek most vége. (Tech Crunch)
febr. 3
0:20
Vitéz Nagybányai Horthy István repülő főhadnagy domborművének megalkotása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: Vitéz Nagybányai Horthy István repülő főhadnagy domborművének méltó megőrzése az utókor számára, illetve elhelyezése a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.
febr. 3
0:23
Hazasiklok (444)
Ezzel az egyre aktuálisabb filmből ismert, az éjszakai ködhöz tökéletes dallal búcsúzom.
febr. 3
0:24
5 dolog, ami a Kakas évében mindenkinek fontos lesz! (HarmoNet)
Kínai Holdújév van, nézzük, hogy mit hoz nekünk a Kakas éve! Összefoglaló!
febr. 3
0:24
Gudi, ami a vásárlás mögött van (Pályázatfigyelő)
A kiíró Ez HAT! Programja 'Gudi, ami a vásárlás mögött van' elnevezéssel videópályázatot hirdet 7-12 osztályos fiatalok részére.
febr. 3
0:24
Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 02. 03. (NLCafé)
Napi horoszkóp, ami segít elindítani a napod, legyen szó randiról, beszélgetésről vagy nagy bejelentésről. Szerelmi horoszkóp és útravaló, amit a négy elem ihletett. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 02. 03.
febr. 3
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 3
1:00
Politológus: betokosodott párterőviszonyok (MaHu)
Az elmúlt három hónapot a beállt, betokosodott, a Fidesz dominanciáját mutató párterőviszonyok jellemzik
febr. 3
1:15
IV. Savaria Filmszemle (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot ír ki független filmesek, alkotócsoportok számára. 2017-ban az eddig megszokott kategóriák mellett a "Kerékpáros filmek" (ebbe a kategóriába a kerékpározással, annak népszerűsítésével kapcsolatos bármely témájú filmeket várjuk), illetve a "Reformáció 500" kategóriákat hirdetjük meg.
febr. 3
1:18
Mém- és szlogenalkotó pályázat indul (ProfitLine)
Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány többek közt a népnyelv, a magyar nyelvjárás szavainak és a népi szólások, közmondások megőrzésének céljából.
febr. 3
1:19
Informatika a köz szolgálatában 2017 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére, asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i5-ös, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító…
febr. 3
1:23
24. Országos Diákfilmszemle (Pályázatfigyelő)
A kiírók 24. alkalommal rendezik meg, filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.
febr. 3
1:51
A Depeche Mode felteszi a kérdést, amitől nem fogod magad jól érezni (FigyelőNet)
Elnyomnak, átvernek, manipulálnak - és még mindig nem nyitod ki a szád? Hol van már a forradalom? Itt az új Depeche Mode single.
febr. 3
1:51
Bekerült a legjobb tízbe a Proton Színház előadása egy német kritikai portál szavazásán (MaHu)
A Proton Színház Látszatélet című színdarabját az elmúlt év 8. legjobb előadásának választotta a legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachtkritik.de. közönsége.
febr. 3
1:51
Átlátható paksi tendereket ígérnek (ProfitLine)
Az orosz atomtechnológiára fontos szerep hárul a globális klímacélok megvalósításában. A Világgazdaságnak Alekszej Lihacsov, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója nyilatkozott.
febr. 3
2:24
A Fehér Ház állítólag már dolgozik a vallásszabadság védelmén (ProfitLine)
A Fehér Ház állítólag már dolgozik a vallásszabadság védelmét kiterjesztő elnöki rendeleten, amelyre Donald Trump a csütörtöki országos imareggelin utalt.
febr. 3
2:57
50 milló forint értékű Béres Csepp adományt kaptak daganatos betegek (ProfitLine)
Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek a rákellenes küzdelem világnapjához kapcsolódva.
febr. 3
3:03
102 éves magyar filmet hoz haza a Filmarchívum Hollandiából (MaHu)
Egy 1915-ben bemutatott magyar némafilm került elő az amszterdami EYE Filmmuseumban. A munkászubbony című alkotás az egyik legrégebbi fennmaradt magyar játékfilm, egyben a korszak színész sztárjának, Hegedűs Gyulának egyetlen fennmaradt filmje.
febr. 3
3:18
Bocsánatot akar kérni Zsófi családjától a gödöllői gázoló (Blikk)
Gödöllő — Felért egy elvonókúrával Sz. Lajosnak (36) a börtönben, előzetes letartóztatásban töltött fél év.
febr. 3
3:22
Betegségéről vallott a terhes Horváth Éva (Blikk)
Budapest — A csodaszép modell, Horváth Éva (38) keveset mesélt a terhességéről, ám nemrég egy blogbejegyzésben, a horvath­eva.blog.hu-n írt arról, egy betegség játszhatott közre abban, hogy nem esett eddig teherbe.
febr. 3
3:27
Így alakul a magyar-orosz kereskedelmi forgalom - ábra (ProfitLine)
A magyar-orosz kereskedelmi forgalom alakulása (2001-2015); behozatal; kivitel; milliárd forint
febr. 3
3:33
Holtan találták Lajsz András testvérét (Blikk)
Budapest — Tragédiák sora keseríti meg Lajsz András életét. A Blikk megtudta: a világbajnok mixer szerda reggel elvesztette szeretett öccsét, Csabát.
febr. 3
3:39
1 milliárdért térhet vissza Kínába Huszti (Blikk)
Frankfurt — Óriási lehetőség előtt áll Huszti Szabolcs (33), a német labdarúgó-élvonalban szereplő Eintracht Frankfurt korábbi magyar válogatott játékosa, aki pályafutása vége felé egy vagyont kereshet Kínában.
febr. 3
3:51
Kiderült, mi okozta a mérgezést Nyíradonyon (Blikk)
Nyíradony — Speciális mérőeszközökkel felszerelkezett egyenruhások, katasztrófavédők, rendőrök és vízügyesek lepték el a település két utcáját, miután ismeretlen eredetű mérgező gáz okozott riadalmat. Az Ady Endre utcából tegnapra virradóra 11 embert kellett kórházba vinni: mindannyian szúrós szagot éreztek, és rosszullétre panaszkodtak.
febr. 3
3:57
Ábel Anita lett az új Liptai Claudia (Blikk)
Budapest — Egyre inkább Liptai Claudia köszön vissza Ábel Anita megjelenésében, gesztusaiban. A két színész-műsorvezető sorsa alapvetően is sokban hasonlít, ám most a leginkább szembetűnő a párhuzam.
febr. 3
4:00
Nehéz csoportba került a magyar csapat a hazai U19-es röplabda Eb-n (MaHu)
Erős csoportba került az U19-es fiú röplabda-válogatott a szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon.
febr. 3
4:00
Nem tervez létszámcsökkentést a NAV (ProfitLine)
Nem lesz létszámleépítés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.
febr. 3
4:09
Gyász: meghalt Mező, a zenész, akiért rengetegen fogtak össze (Blikk)
Budapest - Elhunyt Mezei "Mező" Gábor, a Semmi Komoly zenekar basszusgitárosa.
febr. 3
4:15
Nem szép látvány, amikor két kamion balesetezik – videó (HVG)
Az ütközéstől a zöld kamion sofőrje kirepült az ablakon. Vigyázat, felkavaró felvétel!
febr. 3
4:27
A nemzet mindenek előtt (Hetek)
Donald Trump már azelőtt elkezdte irányítani a közgondolkozást, hogy beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének. A Twitteren és más közösségi hálózatokon keresztül, illetve az időnkénti közszereplései során ugyanazt tette, mint amit a választási kampány alatt mindvégig: dominált. Csakhogy ezúttal – az ő megfogalmazásában – ezt már nem saját magáért, hanem minden amerikaiért teszi. A…
febr. 3
4:31
Jöttek, láttak, vertek (Hetek)
Emberiség ellen elkövetett bűncselekmények miatt Romániában bűnvádi eljárás indult Ion Iliescu volt államfő, Petre Roman egykori miniszterelnök, valamint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt vezetője, Virgil Mãgureanu ellen az 1990-es bányászjárás ügyében. A vád­hatóság azzal gyanúsítja Iliescut és társait, hogy az állami karhatalmi szervek és a Zsil-völgyi bányászok segítségével kegyetlen…
febr. 3
4:33
Mi a májciszta? (HáziPatika)
A májban található hólyagok, azaz a májciszták, a legtöbb esetben nem okoznak tüneteket, rutinvizsgálatok során derül fény a jelenlétükre. Miért alakulnak ki és mikor kell kezeltetni őket? ...
febr. 3
4:33
Elmaradt a várttól a Daimler eredménye (ProfitLine)
Nem sikerült megvernie az elemzői várakozásokat a Daimlernek a negyedik negyedévben.
febr. 3
4:35
Torgyán József (Hetek)
Torgyán József Mátészalkán született 1932-ben, ugyanabban az évben, amelyben a rendszerváltás korszakának két miniszterelnöke, Antall József és Horn Gyula. Anyai ágon görögkatolikus papi családból, míg apai ágon parasztcsaládból származott. 1936-ban családjával Budapestre költözött, iskoláit is a fővárosban végezte. 1951-ben nyert felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi…
febr. 3
4:39
Robotok, offshore multik és Kína (Hetek)
„Ezek az elveim: Vegyél amerikai terméket! Foglalkoztass amerikai dolgozót!” – hirdette meg a beiktatási beszédében Donald Trump az Egyesült Államok gazdaságának új korszakát, ami szembefordulva a „globalista érdekekkel”, kizárólag „Amerikát teszi az első helyre”. A Trump által képviselt protekcionista gazdaságnak két pillére a 30-40 százalékos büntetővámok és a munkahelyek külföldre vitelének…
febr. 3
4:43
Prof Demokrácia (Hetek)
A rendszerváltást előkészítő műhelyek számára Bibó István vált kiindulóponttá mint a hiányzó, 20. századi demokratikus hagyományok egyetlen képviselője. Szinte minden demokratikus politikai programnak az ő gondolatmenete szolgált alapul.
febr. 3
4:47
Aki szerelmes önmagába (Hetek)
Ki ne ismerne olyan beképzelt, hiú, öntelt embert, aki saját magáról azt hiszi, hogy különleges jogai vannak, és mások nem tudnak nélküle tevékenykedni? Megtévesztésképpen egy ideig még megnyerően is tud viselkedni azért, hogy elismerést, csodálatot kapjon. Kapcsolatai felszínesek, hiányzik belőle az empátia: társakra azért van csak szüksége, hogy felnézzenek rá. Állandóan bizonyítja fölényét,…
febr. 3
4:51
Szeretethiány (Hetek)
Sokak szerint manapság nagyon nehéz szeretni, bár erősen akarjuk, talán túlságosan is. A modern világ eláraszt információkkal, fölénk kerekedik, az internet olyan közel hoz bennünket, hogy szinte alig kapunk levegőt. Így könnyen előfor­dulhat, hogy bár túl sokan vagyunk egy közösségben, mégis reménytelenül magányosak. Instant élményeket keresünk éle­-tünk minden területén, azonnali és haladéktalan…
febr. 3
4:51
Aggasztó hírek Pécsi Ildikóról (NLCafé)
Még mindig tart Pártos Csilla és Pécsi Ildikó fiának botrányos válása. A színésznőt nagyon megviseli mindez, és már nem is biztos benne, hogy megéri a végét. Forrás: Nők Lapja Café: Aggasztó hírek Pécsi Ildikóról
febr. 3
4:55
Dalolj! (Hetek)
A hideg téli hónapok mindannyiunk immunrendszerét megdolgoztatják. Jó tudni, hogy nem csak az egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással tehetünk az egészségünkért – az éneklés is bizonyítottan immunerősítő hatású! Ezzel az egyszerű, mégis hatékony módszerrel nemcsak a stresszoldást segíthetjük elő, hanem szervezetünk védekezőrendszerét is támogatjuk.
febr. 3
5:06
Megvan, mikor a legjobb a szex (HáziPatika)
Vasárnap reggel kilenc órakor szeretünk a legjobban szeretkezni, míg a hétfő este negyed kilenc a legrosszabb időpont a szexre - ezt állítja legalábbis a legújabb brit kutatás. ...
febr. 3
5:06
Így emel tőkét az UniCredit (ProfitLine)
Az UniCredit tőkeemelése február 6-án fog indulni. A korábbi híreknek megfelelően jegyzési jogok kerülnek kibocsátásra, mégpedig a következő formában.
febr. 3
5:08
Az alacsony vérnyomás szövődményei (HáziPatika)
Az alacsony vérnyomás tartós fennállása koncentrációzavart, fáradékonyságot, fejfájást okozhat, de akár depresszióhoz is vezethet. Kezeléséhez fontos tisztában lenni a kiváltó okokkal is! ...
febr. 3
5:09
Kate Moss felfedte vonzó bájait - most tényleg nem visel semmit a címlapon (Híradó)
A modellt a W magazin tette meztelenül a címlapjára, miközben Jennifer Lopez nem merte ledobni minden fehérneműjét.

Keresés