2017. február 17. péntek

febr. 17
0:00
Visszahúzza a Lenovot a PC-piac gyengélkedése (SG)
A személyi számítógépek gyengélkedő világpiaca, illetve a mobil készülék üzletág alacsonyabb bevétele miatt csökkent a Lenovo forgalma és nyeresége 2016/17-es pénzügyi éve harmadik negyedévében.
febr. 17
0:03
Mandulás sütemény serpenyőben (Mindmegette)
4 db tojás 10 dkg cukor 20 dkg darált mandula 5 dkg liszt 4 db kezeletlen narancs 1 rúd vanília 15 dkg cukor 4 cl narancslikőr (pl. Grand Marnier) 1 ek vaj + a serpenyőhöz 2 dl narancslé 2 dl habtejszín 1 tasak vaníliás cukor 1/2 tk mézeskalácsfűszer
febr. 17
0:03
Mégsem tiltják be a szerencsejátékokat Pozsonyban (MaHu)
Az előzetes várakozásokkal ellentétben, nem hagyta jóvá a pozsonyi önkormányzat képviselőtestülete csütörtökön azt a javaslatot, hogy a város területén teljesen tiltsák be a szerencsejátékokat.
febr. 17
0:04
Egyre nő az invazív fajok terjedése a világban (SG)
Az elmúlt 200 évben világszerte folyamatosan nőtt az újonnan megjelent idegen fajok száma, több mint egyharmadukat azonban az 1970 és 2014 közötti időszakban észlelték először.
febr. 17
0:08
Uber-ellenes taxisblokádok Olaszországban (SG)
Róma és Milánó városközpontját is a járműveikkel tüntető taxisok blokádja bénította meg ma, akik az utasszállítás liberalizálása, többek között az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás engedélyezése ellen tiltakoznak.
febr. 17
0:09
Napi horoszkóp 2017. 02. 17.: Végre péntek! (NLCafé)
A péntek ezúttal tényleg a felszabadultság, az öröm és a szabadság napja lesz a számodra. Ma engedd el magad, és játszd azt, hogy valójában ez a nap már félig a hétvégéhez tartozik! Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 02. 17.: Végre péntek!
febr. 17
0:13
Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 02. 17. (NLCafé)
Napi horoszkóp, ami segít elindítani a napod, legyen szó randiról, beszélgetésről vagy nagy bejelentésről. Szerelmi horoszkóp és útravaló, amit a négy elem ihletett. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 02. 17.
febr. 17
0:18
[Ezzel játszunk] For Honor - Dominion (Gamer365)
Nekifutunk a For Honor multijának, visszafogott sikerrel. Videó!
febr. 17
0:21
Társasházi jogügyletek (Jogi Fórum)
A társasház a közös tulajdon speciális fajtája, létrehozásával olyan sajátos közösség jön létre, amely bizonyos, törvényben meghatározott körben a közösség nevében önállóan is felléphet, így szerződést is köthet. - Milyen szerződéseket köthet a társasház? Milyen ügyekben léphet fel önállóan? Magyarországon a társasházakra vonatkozó első rendelkezés önálló törvénycikk formájában 1924-ben…
febr. 17
0:21
Kiszáradt a turisták egyik kedvenc tava (ProfitLine)
Kiszáradt a 12 kilométer hosszú, 1500 hektáron elterülő Ramsko-tó Észak-Hercegovinába, medréből régi dzsámi, gyümölcsösök, házak, valamint temetők maradványai bukkantak elő - számolt be róla a helyi média.
febr. 17
0:27
Szétrúgták a Kétfarkú Kutya Párt papírkutyáját (444)
Valakinek a Nyugati térnél sem tetszett az aláírásgyűjtés.
febr. 17
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 17
0:54
Gombamód nőnek ki a földből az új társasházak Budapesten (ProfitLine)
Egy évtizede nem látott lendületet vett 2016-ban a budapesti lakásépítési piac. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint tavaly közel 350 új, kétlakásosnál nagyobb projekt értékesítése indult el a fővárosban 11 ezer új lakással. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a tavaly eladott 6400 új lakás 50%-os emelkedést jelent egy év alatt. Az alacsonyabb, 5%-os áfakulcs még szűk egy…
febr. 17
0:57
Oscar-díj: Javier Bardem, Charlize Theron és a Zsivány Egyes sztárjai is a díjátadók között (MaHu)
Az Oscar-díjat 24 kategóriában ítélik oda, a rövidfilmes kategória jelöltjei között a Mindenki című magyar alkotás is szerepel.
febr. 17
1:00
Kikapcsolom a gépet (444)
Mivel mások már 23:49-kor leálltak a munkával, most tegyünk így mi is. Köszönjük a figyelmet, reggel jövünk újra.
febr. 17
1:27
Kártérítést követel az osztrák kormány (ProfitLine)
Az osztrák kormány feljelentést tesz az Airbus repülőgépgyártó vállalat ellen annak gyanújával, hogy az Eurofigther harci repülőgépek vásárlásakor Ausztriát megtévesztették az árral kapcsolatban, továbbá Bécs kártérítést is követel - jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter csütörtökön.
febr. 17
1:33
Tévúton az iskola: a tudáshoz nem bebiflázni kell a tananyagot, hanem felejteni kell (HVG)
Mégsem az ismétlés a tudás anyja, hanem az információk elfelejtése, majd gyakori előhívása. Az agykutatás új felismerése alapjaiban változtathatja meg a tanítás módszereit – írja az e heti HVG.
febr. 17
1:37
Mi sül ki abból, ha Azurák Csaba Szijjártót kérdezi? (HVG)
Három per hármasból már van elég Magyarországon, de most a TV2-n itt az 1/1 Azurák Csabával, ami ezért meglepetés, mert ő mégse a szakma James Bondjaként él az emlékezetünkben.
febr. 17
1:41
Harrison Ford repülős incidense: újra támadnak a mémek (HVG)
Star Wars-os mémek árasztották el a Twittert Harrison Ford legutóbbi repülős incidense után.
febr. 17
1:45
Sorozat készül Donald Trump diadalmenetéről (HVG)
Ráadásul egy, a közelmúlt eseményeit (például az iraki háborút és a Bin Laden-rajtaütést) rendre zseniálisan feldolgozó író és az univerzum legmenőbb producere dédelgeti a projektet.
febr. 17
1:48
Március 2-án nyílik az Utazás 2017 kiállítás (MaHu)
A kiállítás belföldi díszvendége az idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendég pedig Pannonhalma.
febr. 17
1:49
Több külföldi fellépővel és több különleges koncerttel készül idén a Fishing On Orfű (HVG)
Befutott az első adag fellépő a zenészek kedvenc nyári fesztiváljaként emlegetett Fishing on Orfű idei programjából. A visszatérő Pulled Apart By Horses és a szokásosnál több külföldi fellépő mellett a fesztivál idén is igyekszik teljes képet adni a magyar zenei életről, Bobafettől a Hiperkarmán keresztül egészen a Middlemist Redig. Lovasi András mellett pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel is…
febr. 17
1:53
16 év után távozik a Barátok Közt egyik legismertebb arca (HVG)
A Zsófit alakító Kiss Ramóna a Fókuszban jelentette be, hogy ezentúl inkább színházi karrierjére koncentrál.
febr. 17
1:57
"Elhatalmasodik a hazugság, ezért akartam ezt a filmet megcsinálni" (HVG)
A XX. századi magyar történelem egyik leghomályosabb időszakáról, a II. világháborút közvetlenül követő időszakról készített filmet Török Ferenc, aki szerint a szimplán 1945 című alkotás nem bűnbakokat keres, hanem megmutatja, milyen feszültségek kerülhettek a felszínre egy korabeli vidéki faluban. Az Európában először a Berlinalén bemutatott film témafelvetésében tehát hiánypótló, ám kérdés,…
febr. 17
2:00
Országosan bemutatkozik a Hangszert a kézbe című interaktív zeneoktatási roadshow (ProfitLine)
Hangszert a kézbe címmel hónapokig tartó nagyszabású, interaktív zeneoktatási roadshow indul február 28-án. A sorozat hét várost érint, a fővédnök Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
febr. 17
2:01
Máté Bence: Olyasmit akartam megmutatni, ami szabad szemmel nem látható (HVG)
Egyetlen éjszakai fotóban néha hetek munkája van.
febr. 17
2:04
Íme a nem dolgozó fiatalok aránya - Ábra (ProfitLine)
Munkanélküli fiatalok Magyarországon, 1998-2015.
febr. 17
2:05
Kiszáll a Barátok közt egyik szereplője 16 év után (HVG)
Kiss Ramóna 2001 óta alakította Zsófi szerepét az RTL Klub sorozatában.
febr. 17
2:09
Brit kutatók bojkottálják Fekete György akadémiáját (HVG)
Elmarad az MTA Filozófiai Intézete és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által tervezett egyik konferencia a brit meghívottak bojkottja miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 17
2:13
„Az általános iskola elvesztette a gyerekeket” (HVG)
A tananyag részletes, aprólékos előírása mindig azt mutatja, hogy a gyerek nem számít – véli az oktatáskutató. Knausz Imre szerint joggal vetődik fel a kérdés, mi értelme a mai absztrakt iskolai tananyagnak.
febr. 17
2:17
Márciusban jön az Igazából szerelem folytatása (HVG)
Nem mozifilm, hanem rövidfilm formában folytatódik a népszerű történet. Majdnem az összes korábbi színész visszatér az eredeti szereplőgárdából.
febr. 17
2:18
Az ízületi gyulladás tünetei (HáziPatika)
A juvenilis idiopátiás artritisz (JIA) egy krónikus ízületi gyulladással járó, gyermekkori betegségcsoport elnevezése, mely a leggyakoribb gyermekkorban előforduló krónikus reumatikus betegség. ...
febr. 17
2:21
A világcégek harmada távol-keleti. Tudja mitől sikeresek? (HVG)
A nyugati ember sokszor nem érti, hogy az ősök, „őselemek” tisztelete, a szigorú viselkedési szabályok, a hierarchia miként pörgeti a fejlődést a keleti világban. A titok a harmóniára való törekvés és a nagy fokú bizalom, amit a több ezer éves, de máig ható filozófiából vezetnek le.
febr. 17
2:25
Megbüntették a román köztévét a Beatrice-koncertről szóló tudósítása miatt (HVG)
A román köztévé tudósításában vitatottnak és revizionistának nevezték Nagy Feróék együttesét.
febr. 17
2:29
Magyar kiállítás nyílik Maridban (HVG)
Negyedszázada került Madridba az a világhírű magángyűjtemény, amelynek megszerzésére Budapestnek is volt halvány esélye. Az évfordulóra magyar kiállítással emlékezik a múzeum.
febr. 17
2:33
Kálmán Olga új műsorának címe kissé hasonlít a régire (HVG)
Március 13-án debütál Kálmán Olga a Hír TV-ben – írja a Kreatív.
febr. 17
2:33
Pécsen is aquapark épülhet (ProfitLine)
Csaknem húszmilliárd forintos állami forrásból Pécsett megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark megépítéséről döntött csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.
febr. 17
2:37
Sváby András: A TV2 hírszerkesztőségéhez és hírműsoraihoz gyomor kell (HVG)
Az ATV-n új műsorral jelentkező Sváby András képtelen lenne a TV2 hírműsoraiban bármilyen formában részt venni. Az ATV-nél úgy látja, nem kell majd megfelelnie politikai vagy egyéb akaratnak.
febr. 17
2:41
Megtalálták Debrecenben a bihari remete koporsószegeit (HVG)
A költő koporsójának maradványait egy borítékba rakták a 40-es években. Most kerültek elő.
febr. 17
2:45
Berlin üzeni: Cinikus, kegyetlen, de nagyon vicces világban élünk (HVG)
Egy nap van hátra a 2017-es Berlinaléból, a szombati díjátadón pedig Enyedi Ildikónak köszönhetően magyar film sikeréért is szoríthatunk. Bemutatunk hat olyan filmet a berlini fesztiválról, amelyet reményeink szerint minél hamarabb láthatunk Magyarországon is – van köztük osztrák életközépi komédia, pillanatkép egy festő életéből, chilei transzdráma és egy babarózsaszín testhorror is.
febr. 17
2:49
Polanski újra megpróbál megalkudni az amerikai hatóságokkal (HVG)
A liliomtiprással vádolt filmrendező szeretné felkeresni felesége sírját az Egyesült Államokban. Ügyvédei próbálják elintézni, hogy szabadon beutazhasson, és ne csukják le.
febr. 17
2:51
Arthritis pszoriatica: így ismerhető fel (HáziPatika)
Az arthritis psoriatica (AP/PsA) a psoriasis (pikkelysömör) nevű bőrbetegség ízületi gyulladással (arthritissel, ejtsd: artritisszel) együtt járó formája. ...
febr. 17
3:00
Digitalizálták a szovjet táborokba hurcoltakról szóló legnagyobb iratanyagot (MaHu)
Digitalizálta a Szovjetunióba hurcolt magyarok legnagyobb egységes iratanyagát, a külügyminisztérium egykori hadifogoly osztályának dokumentumait a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL), amely a Gulág Emlékbizottság támogatásával multimédiás online oktatóanyagot is készített a témában.
febr. 17
3:03
II. Erzsébetről tévesen hitték, hogy utálja Dianát (Blikk)
London — Lady Diana egyáltalán nem volt ismeretlen a királyi család számára, hiszen kislány korában együtt játszott András és Eduárd herceggel a királynő tulajdonában lévő Park House birtokon.
febr. 17
3:06
Húsfeldolgozó üzemet épül Hajdúböszörményben (ProfitLine)
A közétkeztetés kiszolgálására saját húsfeldolgozó üzemet épít a hajdúböszörményi önkormányzat - jelentette be a város alpolgármestere egy csütörtöki sajtótájékoztatón.
febr. 17
3:18
Bencze Imre: "szerettem volna, ha Fitos József megkapja a letöltendő büntetést" (Blikk)
Budapest — Elítélték a nyolcvanas esztendők magyar válogatott, bajnok és kupagyőztes labdarúgóját!
febr. 17
3:21
Csoda: újra eszik a 12 kilósra fogyott súlyos beteg Ricsike (Blikk)
Jászberény — Sorsdöntő laboreredményekre vár Farkas Ricsi (14) családja.
febr. 17
3:36
Rejtélyes végrendelet: még mindig számolják Klapka milliárdjait (Blikk)
Budapest — Hónapokig eltarthat még, amíg kiderül, hogy ki mit örököl Klapka György (†88) hatalmas vagyonából. Most is azt számolják, hogy mennyi pénze, tulajdona lehetett halálakor a mágnásnak.
febr. 17
3:39
Hamarosan itt az Utazás 2017 kiállítás (ProfitLine)
Március 2. és 5. között rendezik meg az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2017 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból több mint 300 kiállító várja az érdeklődőket - jelentette be Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
febr. 17
3:45
Itt a lista: ezek az élelmiszerek drágulhatnak még 2017-ben (Blikk)
Magyarország — Nemsokára mélyebben bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba, ha ugyanúgy szeretnénk élni, mint eddig. Idén több alapvető élelmiszer ára is emelkedik. A KSH adatai szerint az élelmiszerárak összességében 1,4 százalékkal növekedtek.

Keresés