2017. február 17. péntek

febr. 17
0:21
Kiszáradt a turisták egyik kedvenc tava (ProfitLine)
Kiszáradt a 12 kilométer hosszú, 1500 hektáron elterülő Ramsko-tó Észak-Hercegovinába, medréből régi dzsámi, gyümölcsösök, házak, valamint temetők maradványai bukkantak elő - számolt be róla a helyi média.
febr. 17
0:54
Gombamód nőnek ki a földből az új társasházak Budapesten (ProfitLine)
Egy évtizede nem látott lendületet vett 2016-ban a budapesti lakásépítési piac. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint tavaly közel 350 új, kétlakásosnál nagyobb projekt értékesítése indult el a fővárosban 11 ezer új lakással. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a tavaly eladott 6400 új lakás 50%-os emelkedést jelent egy év alatt. Az alacsonyabb, 5%-os áfakulcs még szűk egy…
febr. 17
1:27
Kártérítést követel az osztrák kormány (ProfitLine)
Az osztrák kormány feljelentést tesz az Airbus repülőgépgyártó vállalat ellen annak gyanújával, hogy az Eurofigther harci repülőgépek vásárlásakor Ausztriát megtévesztették az árral kapcsolatban, továbbá Bécs kártérítést is követel - jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter csütörtökön.
febr. 17
2:00
Országosan bemutatkozik a Hangszert a kézbe című interaktív zeneoktatási roadshow (ProfitLine)
Hangszert a kézbe címmel hónapokig tartó nagyszabású, interaktív zeneoktatási roadshow indul február 28-án. A sorozat hét várost érint, a fővédnök Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
febr. 17
2:04
Íme a nem dolgozó fiatalok aránya - Ábra (ProfitLine)
Munkanélküli fiatalok Magyarországon, 1998-2015.
febr. 17
2:33
Pécsen is aquapark épülhet (ProfitLine)
Csaknem húszmilliárd forintos állami forrásból Pécsett megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark megépítéséről döntött csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.
febr. 17
3:06
Húsfeldolgozó üzemet épül Hajdúböszörményben (ProfitLine)
A közétkeztetés kiszolgálására saját húsfeldolgozó üzemet épít a hajdúböszörményi önkormányzat - jelentette be a város alpolgármestere egy csütörtöki sajtótájékoztatón.
febr. 17
3:39
Hamarosan itt az Utazás 2017 kiállítás (ProfitLine)
Március 2. és 5. között rendezik meg az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2017 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból több mint 300 kiállító várja az érdeklődőket - jelentette be Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
febr. 17
4:12
Újdonságok a a Kolonics György Alapítványnál (ProfitLine)
Ritmusváltásra készül idén a Kolonics György Alapítvány, az eddigi kiállítások, emlékversenyek, pályázatok mellett három nagyszabású, akár fiatalok ezreit érintő programot indítanak útjára - hangzott el az alapítvány Pakson tartott rendezvényén csütörtök este.
febr. 17
4:45
Jobb félni, mint megijedni - Hamarosan jön Trump új rendelete (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök megnevezte új jelöltjét a munkaügyi tárca élére, s a jövő hétre ígérte a beutazásról szóló új elnöki rendeletet.
febr. 17
5:12
Bortermelők: nyilatkozniuk kell a NAV-nál (Adózóna)
Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni. A változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést – hívta fel a figyelmet a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT).
febr. 17
5:15
Feleljen az EU az ingadozó élelmiszer-minőségért! (ProfitLine)
Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
febr. 17
5:33
Kisgyermekesek rémálma: feje tetejére állt a bölcsődei ellátás (Pénzcentrum)
Könnyebb bejutni egyetemre, mint bölcsődébe?...
febr. 17
5:48
Tanúként hallgatták ki Angela Merkelt a lehallgatási ügyben (ProfitLine)
Meghallgatta tanúként Angela Merkel német kancellárt csütörtökön Berlinben az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) leleplezett adatgyűjtő programjainak német vonatkozásait vizsgáló szövetségi parlamenti (Bundestag-) bizottság, a kormányfő a testület előtt hangsúlyozta, hogy nem vezette félre a nyilvánosságot, a hírszerzési együttműködést pedig a nemzeti érdekek védelmében tovább kell…
febr. 17
5:51
Ébred a piac, amely még a devizahiteleknél is nagyobb bajt hozott (Portfolio)
Üresen maradt telkek, épülettorzók és banki kézbe került szállodák fémjelezték évekig a magyar nagybankok válság előtti egyik legnagyobb baklövését, a nyakló nélküli projekthitelezést. A CIB, az MKB,...
febr. 17
6:09
Fellázadtak a bevándorlók Trump ellen (Privátbankár)
Óriási tiltakozást rendeztek Amerikában a bevándorlók és támogatóik, egyúttal sztrájkoltak is, pontosabban távol maradtak munkahelyeikről, hogy érzékelni lehessen, milyen nélkülük. Éttermek és üzletek zártak be, miután munkaerő híján nem tudtak kinyitni. Egy kicsit türelmesebb politikát szeretnének az elnöktől.
febr. 17
6:15
Így szüneteltethető az egyéni vállalkozás (Adózóna)
2017. január 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése legfeljebb 2 év lehet. Mi a teendő a szüneteltetés befejezésekor? Kell-e beadni és ha igen, hogyan és milyen bevallást? Lássuk az erre vonatkozó, jelenleg hatályos szabályozást!
febr. 17
6:18
Alexandra-csőd: segít az Emmi, nyílt levél Matyinak (Napi)
Az Alexandra fizetésképtelensége nyomán kialakult könyves válsághelyzet megoldására az Emmi javaslatokat dolgozott ki. Közvetlen állami beavatkozás nem lesz. Kárvallott kiadók tüntetnek pénteken az Alexandra ... ...
febr. 17
6:21
The Wall Street Journal - Titkolózik Trump előtt az amerikai hírszerzés (ProfitLine)
A The Wall Street Journal információi szerint az amerikai hírszerző közösség információkat tart vissza Donald Trump elnök elől.
febr. 17
6:36
Baksa Roland kapta a Tarnói Gizella-díjat (24.hu)
Az ÉS munkatársai által alapított díjat a Matolcsy György körüli ügyek feltárásáért kapta a Népszabadság volt, a 24.hu jelenlegi újságírója.
febr. 17
6:45
Még mindig szmogriadó van Budapesten (Portfolio)
A levegő minőségének javulása ellenére érvényben marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata - közölte a Főpolgármesteri Hivatal péntekre virradó éjjel az MTI-vel. A közlemény szerint a szálló por...
febr. 17
6:54
Nyilatkozniuk kell a bortermelőknek tevékenységükről a NAV-nál (ProfitLine)
Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést - hívta fel a figyelmet a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön.
febr. 17
7:21
Ez nem az autósok hete – ennyit drágult a tankolás (Privátbankár)
Kétszer is árat emelt a Mol.
febr. 17
7:21
Letartóztatták a Samsung vezetőjét (Portfolio)
Letartóztatták a Samsung korrupciós botrányba keveredett vezérét. A 48 éves Lee Jae-yong, aki mellesleg Dél-Korea leggazdagabb családjának tagja, őrizetben, magáncellában várta a bíróság döntését a...
febr. 17
7:27
Romlott a Lenovo negyedéves üzleti teljesítménye (ProfitLine)
A személyi számítógépek gyengélkedő világpiaca, illetve a mobil készülék üzletág alacsonyabb bevétele miatt csökkent a Lenovo forgalma és nyeresége 2016/17-es pénzügyi éve harmadik negyedévében - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Lenovo.
febr. 17
7:29
Érdemes most MTelekom részvényt venni? Mire számítsunk a gyorsjelentéstől? (ProfitLine)
Február 22-én délután, piaczárást követően teszi közzé negyedik negyedéves eredményét a Magyar Telekom. Előrejelzésünk szerint az MTEL kiugróan jó negyedéves eredményt, 15,3 milliárd forintnyi adózott eredményt ért el - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.
febr. 17
7:36
Vegyesen mozgott a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggelre: az euróhoz és a svájci frankhoz képest enyhén gyengült, a dollárral és a japán jennel szemben viszont erősödött. Az euró 307,46 forinton forgott péntek reggel hét órakor, szemben az előző esti 307,37 forinttal. A dollár árfolyama 288,44 forintról 288,12 forintra ...
febr. 17
7:39
Kiderült, kinek jön nagyon jól a madárinfluenza (Privátbankár)
Amíg a szárnyasokból hiány lehet, addig a nyúlhús lehet az, ami mostanában magyarok asztalára kerül.
febr. 17
7:39
Nem indul jól a nap a tőzsdéken (Portfolio)
Profitrealizálás kezdődött a tőzsdéken, az ázsiai indexek eséssel búcsúztatják a hetet. Kedvezőtlen vállalati hírek rontják ma reggel a hangulatot. Az elmúlt napok emelkedése után megtorpantak a...
febr. 17
7:41
Marad a szmogriadó: meddig lesz fullasztó a levegő? (Privátbankár)
Javult a levegő, de érvényben marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
febr. 17
7:57
Egyre többen akarnak így meggazdagodni? (Privátbankár)
Dinamikusan növelné forgalmát a Magyar Lóversenyfogadás-szervező Kft.
febr. 17
7:57
Régi mobiltelefonokból készítenek olimpiai érmeket Tokióban (Portfolio)
Nem kell, hogy nyomtalanul eltűnjenek a süllyesztőben régi, szeretett mobiltelefonjainak, amikor lecseréljük őket egy új iPhone-ra vagy egy kínai csodára. Továbbélhetnek, mégpedig olimpiai érmek...
febr. 17
8:00
Emelkedett a befektetési alapok vagyona januárban (ProfitLine)
A befektetési alapok vagyona 49 milliárd forinttal, 0,85 százalékkal emelkedett januárban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) csütörtökön az MTI-vel.
febr. 17
8:02
Új jelzálogleveleket bocsát ki az OTP Jelzálogbank (ProfitLine)
Az OTP Jelzálogbank 2017 első negyedévében 100 milliárd forintos nagyságrendben bocsát ki jelzálogleveleket több ütemben. Az első kibocsátást követően a Moody’s már minősítette a jelzálogleveleket.
febr. 17
8:03
Növekedésre számít a Suzuki az idén a magyar piacon (Napi)
A Suzuki az idén mintegy 11 780 új személyautó eladását tervezi Magyarországon, ami 2017-ben is 11 százalékot meghaladó piaci részesedést biztosítana a márkának a megközelítőleg 103 ezer darabosra prognosztizált ... ...
febr. 17
8:03
Újabb pofont kapott Trump (Napi)
Elhárította a felkérést a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra Donald Trump amerikai elnök jelöltje, Robert Harward nyugalmazott altengernagy, aki a lemondott Michael Flynnt váltotta volna - közölte ... ...
febr. 17
8:15
Megint drágult a benzin (Portfolio)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Amint arról beszámoltunk, e hét szerdán már emelte bruttó 3 forinttal a...
febr. 17
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.17) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.17-i időjárásjelentése....
febr. 17
8:17
Egymilliárdos beruházás a budapesti repülőtéren (Portfolio)
Egymilliárd forintos beruházást hajt végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a földi kiszolgálást végző BUDPORT Handling Kft. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás a ma...
febr. 17
8:18
Jóváhagyta a bíróság a Samsung vezetőjének letartóztatását (Adózóna)
Jóváhagyta a szöuli központi kerületi bíróság pénteken a Samsung-csoportot ténylegesen irányító alelnöknek, Li Dzse Jongnak a letartóztatására vonatkozó ügyészségi kérést az államfővel kapcsolatos korrupciós eljárás keretében.
febr. 17
8:19
Jönnek a nyugdíjas dolgozók? (Portfolio)
A tavalyi évben felerősödő munkaerőhiány teljesen új környezetet teremtett a munkaadók és munkavállalók számára, mostanra szinte a munkaadók versengenek a megfelelő munkaerő megtalálásáért. Mindez az...
febr. 17
8:21
Már csak egy hónap a határidőig, lépniük kell a hazai vállalkozásoknak (Portfolio)
Közelít a határidő a Kft-k számára a kötelező tőkeemelésre Vannak megoldások a tőkeemelésre pénzbefizetés teljesítése nélkül is 2017. március 15-én a meghosszabbított határidő is lejár a 2014....
febr. 17
8:33
Valamit elhallgatnak Trump elől? Megszólalt a CIA (Privátbankár)
Az amerikai elnök a hírszerzés teljes átvilágítására készül.
febr. 17
8:33
Így csökkenthetők az irodai költségek (ProfitLine)
A Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások körében írt ki országos pályázatot az Epson, amely során a jelentkezőknek személyre szabottan kiszámolják, hogy egy korszerű nyomtató használatával hány forint takarítható meg három év alatt. A cégek egy általuk használt jelenlegi nyomtató 3 évre vonatkozó nyomtatási és energia költségeit egyaránt összehasonlíthatják az Epson üzleti…
febr. 17
8:33
Megpróbált kitörni a forint, de még mindig ragaszkodik a 308-hoz (Portfolio)
Tegnap este az erősödés felé mozdult el a magyar deviza az euróval szemben, péntek reggel azonban máris korrigál kicsit az árfolyam. Így ugyan most 308 alatt járunk, de még korai lenne kijelenteni,...
febr. 17
8:35
Tömegesen jönnek el a britektől a külföldi dolgozók (Portfolio)
A tavalyi év utolsó három hónapjában 50 ezer fővel csökkent a Nagy-Britanniában munkát vállaló más uniós állampolgárok száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint. Egyes szervezetek már...
febr. 17
8:36
Emelkedett a benzin ára (GazdaságPortál)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 373 forintra nőtt, a gázolaj átlagára 377 forint maradt. Legutóbb szerdán emelkedett a benzin ára, akkor 3 forinttal nőtt, a gázolaj ára nem változott. A benzinár 2012. április elején érte ...
febr. 17
8:37
Csupa jó hírrel állt elő az Allianz (Portfolio)
A vártnál jobb negyedik negyedéves eredményt, sajátrészvény-visszavásárlást és osztalékemelést is bejelentett az Allianz. Mindegyik jó hír a részvényeseknek. A magyar biztosítók vezetői is ott...
febr. 17
8:39
A CIA igazgatója szerint minden infót megkap Trump (Napi)
Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója csütörtök este közleményben szögezte le, hogy a hírszerző közösség nem hallgat el semmit Donald Trump elnök elől. Mike Pompeo, a CIA Trump ... ...
febr. 17
8:39
Keveslik a dolgozók a Mol bérajánlatát (Portfolio)
Még nem dőlt el, milyen mértékű béremelést hajt végre idén a Mol Nyrt., mindenesetre a vállalat illetékesei pénteken Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel -...

Keresés