2017. február 9. csütörtök

febr. 9
0:09
Megtévesztő ajánlatok miatt 9 milliós bírságot szabott ki a GVH (Adózóna)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8,9 millió forintos bírságot szabott ki a GVH.
febr. 9
0:21
Vegyesen alakult a forint (ProfitLine)
Vegyesen változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerdán: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben gyengült, míg a dollárhoz képest erősödött.
febr. 9
0:54
Ennyi a vezetékes gáz fogyasztói ára (ProfitLine)
A vezetékes gáz fogyasztói átlagára, 2004-2016 vezetékes gáz, 10 köbméter (forint)
febr. 9
1:27
Az irodaház, ahol otthon érezhetjük magunkat (ProfitLine)
A nemzetközi irodapiacon egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a munkahelyi jóllét (well-being) megteremtésének. A vállalatok jelentős része komoly erőforrásokat fordít arra, hogy innovatív, kényelmes és főleg egészséges munkakörnyezetet teremtsen a munkavállalóinak. A Skanska legújabb hazai fejlesztése, a Mill Park irodakomplexum is ezen elvárások mentén épül.
febr. 9
2:33
Nőtt a Raiffeisen nyeresége (ProfitLine)
Alacsonyabb bevétel mellett nőtt a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége tavaly. Jelentősen csökkent a nem teljesítő hitelek állománya és javult a tőkemegfelelési mutató - derült ki az RBI honlapján közzétett beszámolóból, amely a nem auditált adatokon alapuló előzetes eredményeket tartalmazza.
febr. 9
2:37
Mire figyeljünk új építésű ingatlan vásárlásakor? (ProfitLine)
Az elmúlt hónapokban tapasztalható ingatlanpiaci fellendülés várhatóan idén is folytatódik, s különlegesen magas emelkedés figyelhető meg az új építésű lakásoknál. 2017-ben több ezer új lakás épül csak Budapesten, mégsem olyan egyszerű megtalálni közöttük a tökéletes otthont. Segítünk, hogy mire érdemes odafigyelni a vásárlásnál.
febr. 9
3:06
Új, különleges gekkófajt fedeztek fel (ProfitLine)
"Letéphető bőrű" pikkelyes gekkófajt fedeztek fel Madagaszkáron német kutatók - írja a BBC News.
febr. 9
4:12
Terjedőben a búza rozsdabetegségek (ProfitLine)
A búza rozsdabetegsége (gombás megbetegedések egy csoportjának összefoglaló neve, amely odafigyelés hiányában akár a teljes terményt is elpusztíthatja), egyre több helyen üti fel fejét Európában, Afrikában és Ázsiában, olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) két új tanulmányában. A betegség Magyarországon is jelen van.
febr. 9
4:16
Egyre kevesebb menedékkérő érkezik Németországba (ProfitLine)
Tovább csökkent a Németországba érkező menedékkérők száma, januárban 14 476 ember érkezését regisztrálták, ez alig a hatoda az egy évvel korábbi mintegy 90 ezernek - közölte szerdán a német szövetségi belügyminisztérium.
febr. 9
4:45
A román államfő nem igazán juthatott szóhoz a tüntetők között (ProfitLine)
Klaus Iohannis román államfő megjelent szerdán a lemondását negyedik napja követelő tüntetők között, de tartalmas párbeszédre nem kerülhetett sor közöttük a trombiták és bekiabálások hangzavarában.
febr. 9
5:51
Nem valószínű, hogy Trump bevezeti a büntetővámokat Kínával szemben (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűtlen, hogy Donald Trump amerikai elnök bevezetné az elnökválasztási kampányában kilátásba helyezett, mindenre kiterjedő 45 százalékos büntetővámot a kínai importra, mivel ennek súlyos visszaható következményei lennének az amerikai gazdaságra is.
febr. 9
5:54
Leomlanak az eddig ismert bankrendszer határai (Portfolio)
Nehezen fognak pénzt keresni a bankok azokon termékeken, amelyeket tudatosan keresnek az ügyfelek, és árszintjüket pár másodperc alatt, online összehasonlítják. Maga a pénzügyi termék kifejezés is...
febr. 9
5:54
Küszöbön a következő brókerbotrány? A jegybank a lakosság segítségére is számít (Pénzcentrum)
Az egyetemi professzor szerint állandóan fújódnak lufik....
febr. 9
6:06
Nehezebb lesz otthon fűteni (24.hu)
Folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények.
febr. 9
6:12
Kifakadt Matyi Dezső: alvilági módszerrel veszik el a cégét (Napi)
Nekiment ellenfeleinek az Alexandra könyvbirodalmat felépítő Matyi Dezső, szerinte azok veszik át a könyvesboltokat üzemeltető cégét, akik a vállalatcsoport reorganizációjára kaptak megbízást; s lenyúlták ... ...
febr. 9
6:12
A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre (GazdaságPortál)
Christopher Kennedy, a meggyilkolt egykori igazságügyi miniszter, Robert Kennedy fia Illinois állam kormányzói tisztségére pályázik a jövő évi választásokon. A Chicagó egyik elővárosában élő 54 éves Christopher Kennedy szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy megpályázza Illinois kormányzói posztját és megkezdi kampányát a jövőre esedékes kormányzóválasztásra. Az 54 éves üzletember – aki korábban…
febr. 9
6:15
Trumpnak van már egy barátja, nem is akárhol (Privátbankár)
Baráti telefonbeszélgetések, meghívás a Fehér Házba, mindez kivel? Egy muszlim ország, nevezetesen Egyiptom elnökével, Abdel Fattah el-Sziszivel. Még szeptemberben összehaverkodtak az ENSZ-ben, Trump fantasztikus fickónak nevezte az egyiptomi vezetőt. Ez megalapozza a jó amerikai-egyiptomi kapcsolatokat, ami nem hátrány, miután a legnépesebb arab országról van szó.
febr. 9
6:24
Ezentúl havi 800 ukrán munkást engednek Csehországba (ProfitLine)
Csehország megerősíti lvovi főkonzulátusát, hogy képviselet az eddigi havi 400 helyett akár havi 800 ukrán munkakérelmet is el tudjon intézni - döntött szerdán a cseh kormány.
febr. 9
6:27
Lakást ad el és vásárol is? Csok-ot igényelt? Így alakul az illeték alapja (Adózóna)
Az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott illetékkedvezmény az úgynevezett cserét pótló vétel illetékszabálya, amelyet minden olyan magánszemély érvényesíthet, aki a lakásszerzésétől számított egy éven belül értékesíti másik lakástulajdonát. Mi a helyzet a lízinggel, beszámít-e a csok az illetékalapba? Összefoglaltuk.
febr. 9
6:30
Telitalálat a Skandináv lottó 6. heti sorsolásán (Pénzcentrum)
Ezekre a számokra tuti, nem számítottál, kivéve......
febr. 9
6:42
Több ezer cég szűnhet meg egy fontos határidő miatt (24.hu)
A március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt
febr. 9
6:48
Újabb ingatlanokat vásárolnak a jegybanki alapítványok (Napi)
Az alapítványi vagyon biztonságos befektetése és gyarapítása a jegybanki alapítványokat kezelő cég célja, ezért az ingatlanportfólió további bővítését tervezik a társaságnál - mondta Fekete Zoltán, a jegybanki ... ...
febr. 9
6:57
Ezért szűnhet meg több ezer kft. (ProfitLine)
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt - mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek.
febr. 9
7:06
Szigorodnak az otthoni fűtés szabályai (Napi)
Folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények, amivel a hatóságok az energiafelhasználás hatékonyságának növelése mellett a levegőszennyezés ... ...
febr. 9
7:12
Húsvétig horror áron veheti a friss zöldséget (24.hu)
Az extrém hideg miatt két választásunk van: vagy kétszer-háromszoros áron is megvesszük a friss árut, vagy beérjük tárolt zöldségekkel.
febr. 9
7:12
Minimális forintmozgás kora reggel (GazdaságPortál)
Minimálisan változott a forint jegyzése a vezető devizákhoz viszonyítva csütörtök kora reggelig szerda estétől a bankközi piacon. Reggel fél hétkor 309,08 forinton jegyezték az eurót a szerda esti 309,18 forint után. A svájci frank árfolyama 290,71 forintról 290,42 forintra, a dollár jegyzése 289,26 forintról 289,34 forintra változott. Az euró stagnált a dollárral szemben: szerda este ...
febr. 9
7:21
Ahol már megvalósult Orbán álma Magyarországon - térképen az eredmények (Napi)
Az országban a tavalyi év végén 42 olyan település volt, ahol egyetlen álláskeresőt sem talált a hatóság, míg 31 olyan, ahol legalább a helyi lakosság ötöde munkanélküli volt. A nagyvárosoknál Sopron verhetetlen ... ...
febr. 9
7:30
Bővíti utasfelvételi kapacitásait a Budapest Airport (ProfitLine)
Bővíti utasfelvételi kapacitásait a Budapest Airport, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője: tíz új utasfelvételi pultot alakít ki a 2B terminálon.
febr. 9
7:32
Mennyire jók a magyar fiatalok nyelvtanulásban? (ProfitLine)
adott évben nyelvvizsgát tett 14-19 évesek; adott évben nyelvvizsgát tett 20-24 évesek
febr. 9
7:36
Mintegy 520 millióból fejlesztik a PTE nagy intenzitású fizikai laboratóriumát (GazdaságPortál)
Mintegy 520 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fizikai intézetének nagy intenzitású laboratóriumát, amelyben úgynevezett nagy energiájú terahertzes impulzusokat állítanak elő, és azok alkalmazási lehetőségeit vizsgálják – közölte Hebling János fizikus az MTI-vel. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP) finanszírozott…
febr. 9
7:42
Több ezer kft. szűnhet meg Magyarországon (Portfolio)
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt - mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője. Madarasi Anna közölte: a három éve...
febr. 9
7:45
Durván egymásnak estek a republikánusok és a demokraták (Privátbankár)
Az igazságügyi minisztert kellett megválasztani.
febr. 9
7:47
Nagybevásárlásra készülnek Matolcsy alapítványai (Privátbankár)
Bővítenék az ingatlanportfoliót, ennek csak egy része a Kecskeméti Egyetem.
febr. 9
7:57
Óriási beruházást kap a pécsi egyetem (Napi)
Mintegy 520 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fizikai intézetének nagy intenzitású laboratóriumát, amelyben úgynevezett nagy energiájú terahertzes impulzusokat ... ...
febr. 9
8:00
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.09) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.09-i időjárásjelentése....
febr. 9
8:06
Több ezer kft. szűnhet meg a törzstőkeemelés elmulasztása miatt (GazdaságPortál)
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt – mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek. Madarasi Anna közölte: a három éve hatályba lépett új polgári törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseivel összhangba kell hozni a cégek létesítő okiratát. Eredetileg ez a határidő tavaly járt le volna le, de a jogalkotó ...
febr. 9
8:15
A magyar, aki már háromszor beszélgetett Trumppal a beiktatás óta (Napi)
Magyarország számára nagy lehetőség, hogy a követség nagyon jó kapcsolatot alakított ki a frissen beiktatott elnökkel és stábja több tagjával - erről mesélt a Figyelőnek a washingtoni magyar nagykövet. ... ...
febr. 9
8:18
Az erős jen bántja a japán tőzsdét (Portfolio)
Kora reggel csak mérsékelt elmozdulásokat láthattunk az ázsiai tőzsdéken, a határidős részvényindexek állása alapján pedig Európában sem számíthatunk nagyobb elmozdulásokra a nyitáskor. Ma főként a...
febr. 9
8:20
Süllyedő hajócégek okoznak fejfájást a Commerzbanknál (Portfolio)
A 154 millió eurós elemzői várakozásnál magasabb, az egy évvel korábbi 193 millió eurónál viszont alacsonyabb, 183 millió eurós nettó eredményről számolt be a Commerzbank a negyedik negyedévre....
febr. 9
8:21
Gondban lehetnek a fafűtésesek, jöhet a komolyabb szabályozás (Privátbankár)
Az energiafelhasználáson akarnak javítani.
febr. 9
8:23
Nem kell változtatni – most már tényleg küszöbön a Brexit? (Privátbankár)
Módosítások nélkül elfogadta és véglegesítette a brit alsóház a felhatalmazást a kilépés elindításához.
febr. 9
8:33
Ennyi magyar fiatal él szinte reménytelen helyzetben (Napi)
Közel 900 ezer 20-39 éves fiatal lakik otthon a szüleivel, élettárs és gyerek nélkül, ez a korosztály harminc százaléka. Közülük egy nagyvárosnyi, közel 300 ezer a harmincas – írja a Figyelő. ... ...
febr. 9
8:33
Bírság várhat a törzstőke emelését elmulasztó kft.-kre (Adózóna)
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt – mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek.
febr. 9
8:36
Mi történt reggel a forinttal? (ProfitLine)
Minimálisan változott a forint jegyzése a vezető devizákhoz viszonyítva csütörtök kora reggelig szerda estétől a bankközi piacon.
febr. 9
8:36
Ha eddig azt hitted, olcsón is meg lehet úszni a Valentin-napot, akkor nézd meg ezt az ábrát (Portfolio)
A Bloomy Days összegyűjtötte, mennyibe kerül a világ nagyvárosaiban a Valentin-nap. A költségek összeállításakor egy tucat rózsa, egy két személyre szóló wellness napijegy, egy kétszemélyes...
febr. 9
8:36
Nesze neked törzstőke: magyar cégek ezrei szűnhetnek meg (Pénzcentrum)
Március 15-éig esedékes a kötelező törzstőkeemelés....
febr. 9
8:36
Az FBI a nácik által eltulajdonított festményt adott vissza a jogos örökösöknek (GazdaságPortál)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerdán New Yorkban ünnepélyes keretek között adta vissza egy Németországból elmenekült zsidó család hagyatékkezelőjének azon értékes festmények egyikét, amelyeket a nácik annak idején erőszakkal elvettek tőlük. A New York-i Zsidó Örökség Múzeumában tartott ünnepségen az FBI egy XVII. századi németalföldi mester olajfestményét adta át a Max és Iris Stern…
febr. 9
8:38
Mit érdemes vásárolni most, ami jó profitot hozhat? OTP, MOL, Richter vagy van jobb? (ProfitLine)
Mai friss hazai piaci kitekintőnkben a vezető magyar részvények aktuális kilátásait tekintjük át. Elemzésünk a fundamentalista és a technikai elemzés keveréke, így minden befektető számára hasznos támpont lehet a pozíciók felvételében.
febr. 9
8:38
Molba is fektetnek az MNB-alapítványok (Portfolio)
Fekete Zoltán, a jegybanki alapítványok vagyonát felügyelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója adott interjút a Világgazdaságnak. A vezérigazgató elmondta, a jegybanki alapítványok vagyona...
febr. 9
8:40
Alakul az újabb orosz-magyar energiaüzlet (Portfolio)
A Gazprom nagy mennyiségű földgáz magyarországi bértárolásáról állapodhat meg március végén vagy április elején az MVM csoporthoz tartozó Magyar Földgáztároló (MFGT) Zrt.-vel - írja a Világgazdaság. ...

Keresés