2017. február 14. kedd

febr. 14
0:00
Egyre nehezebben találnak külföldi EU-munkavállalót a britek (ProfitLine)
Egyre nagyobb a munkaerőhiány a brit gazdaság azon szektoraiban, amelyek jelentős részben függnek a külföldi EU-munkavállalóktól, és ennek elsődleges oka valószínűleg az, hogy a Brexit-népszavazás óta folyamatosan csökken az uniós társállamokból munkavállalási céllal érkezők száma - áll a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetségének hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában.
febr. 14
0:33
Küldj egy képeslapot ingyen a szerelmednek! (ProfitLine)
Február 14-e Valentin nap, a szerelmesek ünnepe. Gondolj Te is a szerelmedre és küldj neki egy általad készített szerelmes üzenetet!
febr. 14
0:37
Az építőipari termelés alakulása - egy ábrán (ProfitLine)
volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100
febr. 14
1:06
Vajon tényleg korszakváltást ozhat Trump elnöksége? (ProfitLine)
A jövő dönti el, valóban hoz-e korszakváltást Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése, mert bár az új elnök szándéka ez, nem zárható ki a folyamatosság sem a régi és az új adminisztráció között - állapították meg szakértők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi és európai tanulmányok karának Amerika Tanulmányok Kutató Központja által szervezett hétfői kerekasztal-beszélgetésen Budapesten.
febr. 14
1:39
Mi növelheti még a szívbaj kockázatát? (ProfitLine)
A zsírokban bővelkedő étrend és az elhízás olyan veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary Egyetem kutatása.
febr. 14
2:12
3000 milliárd forint jut útépítésre és útkorszerűsítésre (ProfitLine)
Mintegy 3000 milliárd forint jut útépítésre és útkorszerűsítésre a következő években, az idén több mint 1200 kilométer út újulhat meg, a beruházásokat túlnyomórészt költségvetési forrásból fedezik - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 14
2:45
Az USA fenyegetőnek minősítette a hét végén végrehajtott észak-koreai rakétakísérletet (ProfitLine)
Az amerikai védelmi minisztérium a nemzetbiztonságra fenyegetőnek minősítette a hét végén végrehajtott észak-koreai rakétakísérletet.
febr. 14
3:51
Németország 500 milliós hitelt ad Irak újjáépítésére (ProfitLine)
Németország egy 500 millió eurós kölcsönről szóló megállapodást írt alá hétfőn Irakkal; a hitelből az arab ország az Iszlám Állam elleni harcban megrongálódott infrastruktúrát építheti újjá.
febr. 14
4:24
Gondolta volna? A magzat neme befolyásolja a kismama immunválaszát (ProfitLine)
A magzat neme befolyásolja a kismama szervezetének immunválaszát - állapította meg az Ohiói Állami Egyetemen orvosainak tanulmánya.
febr. 14
4:57
Tartós, sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést (ProfitLine)
A tartós, sűrű köd miatt Budapestre és tizennégy megyére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 14
5:15
Ismerd meg a világ legnagyobb pénzgyárát (Portfolio)
Nincs még egy akkora pénzgyár a világon, mint az Apple. Hiába költ osztalékra és veszi a saját részvényeket a vállalat, évről évre egyre több készpénzt termel, látszólag már nem is igazán tud mit...
febr. 14
5:30
Ennyi nyereséget ér el a K&H; Biztosító (ProfitLine)
A K&H Biztosító 2,8 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2016-ban, ami 46 százalékkal, azaz 881 millió forinttal magasabb az előző év azonos időszakához képest - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese a K&H Bank és a biztosító közös sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.
febr. 14
5:51
Katasztrófák, amelyeknél a magyar biztosítók a legszívesebben segítenek (Portfolio)
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ma a magyar biztosítási piac bővülésének legfontosabb motorja, de a nyugdíjbiztosítások, valamint a lakossági/vállalati vagyonbiztostások is szépen növekednek...
febr. 14
5:51
Súlyos számla várta a rendelőben a Londonból hazaköltözött fiatalt (Pénzcentrum)
Ezt sokan benézik, aztán meg fizethetnek....
febr. 14
6:03
Tavaly 20 százalékkal nőtt a védjegybejelentések száma (ProfitLine)
Tavaly mintegy 20 százalékkal nőtt az előző évihez képest a védjegy-, illetve formatervi minta oltalmi bejelentések száma Magyarországon - közölte Jókúti András, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala munkatársa hétfő este az M1 aktuális csatornán.
febr. 14
6:21
A nagy szomszéd már jóban van Trumppal (Privátbankár)
Élénk a forgalom a Fehér Házban: a japán miniszterelnök után most kanadai kollégája látogatta meg az új amerikai elnököt. Diplomatikus és gyakorlatias volt vele, ha valahol, hát Amerika és Kanada között tényleg lényeges a jószomszédi viszony. Helyreáll a világrend, tovább élnek a fontos szövetségek.
febr. 14
6:36
Nagy fejlesztésbe kezd Magyarországon az Intersport (ProfitLine)
Több mint egymillió eurós (mintegy 308 millió forint) áruház-felújítási programba kezdett az Intersport Magyarországon, a beruházás eredményeként újabb munkahelyek születnek - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.
febr. 14
6:38
Csökkenhet az idei szőlőtermés a kemény fagyok miatt (ProfitLine)
Jelentősen csökkenhet az idei szőlőtermés a szokatlanul kemény januári fagy miatt - derül ki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által végzett, az MTI-hez hétfőn eljuttatott előzetes felmérésből.
febr. 14
6:51
Hiányzik a vevő közösségi adószáma? Nincs minden veszve (Adózóna)
Sok adóellenőrzés végződik azzal a konklúzióval, hogy a vevőpartner közösségi adószámának hiánya közvetlenül a közösségi termékértékesítéshez kapcsolódó adómentesség (illetve szolgáltatások esetén a területi hatályon kívüli minősítés) elveszítését jelenti. Az ördög azonban ebben az esetben is a részletekben rejlik.
febr. 14
6:54
Lemondott a viták kereszttüzében álló Michael Flynn, Trump nemzetbiztonsági tanácsadója (GazdaságPortál)
Benyújtotta lemondását hétfő este a napok óta támadások és viták kereszttüzében álló Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. Michael Flynn kevesebb mint egy hónapig töltötte be ezt a posztot, és azt követően távozik, hogy nyilvánosságra került: félrevezette Mike Pence alelnököt és a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit a Washingtonban akkreditált orosz…
febr. 14
7:09
Francios Fillon számára már nem biztos az elnöki szék (ProfitLine)
Szűcs Anita Franciaország-szakértő szerint Francios Fillon botránya miatt nem biztos az elnöki szék. A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a francia választóknak úgy tűnik, az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy családtagjait is alkalmazta a jobboldali elnökjelölt.
febr. 14
7:21
Sovány béremelés a Dunaferrnél - "Tessék az Orbánnál reklamálni!" (Napi)
Mindössze 1,7 százalékos alapbéremelést hagyott jóvá dolgozóinak az ISD Dunaferr Zrt. 2017-re, egy korábbi megállapodás miatt. A kormányzati járulékcsökkentésből nyert többletét a cég nem kívánja bérfejlesztésre ... ...
febr. 14
7:33
Ömlik a pénz az útdíjfizetési szolgáltatóhoz (Privátbankár)
Messze nem vásároltunk ennyi autópálya-matricát tavaly ilyenkor.
febr. 14
7:35
Ez nem tartott sokáig: újabb ember távozik Trump mellől (Privátbankár)
Durván félrevezette a vezetést, önként távozik Michael Flynn a nemzetbiztonsági tanácsadói posztról.
febr. 14
7:42
Így teljesít Magyarország - egy ábrán (ProfitLine)
Magyarország gazdasági teljesítménye (az Európai Bizottság gazdasági előrejelzése, 2017 tél) A gazdasági teljesítmény (GDP) változása előző évhez képest, százalék (2013-2018)
febr. 14
7:51
A béremelés miatt idegesebbek a munkavállalók? (Privátbankár)
Továbbra sem sikerült mindenhol megoldani a jelentkező bérfeszültséget.
febr. 14
7:57
Sovány béremelés a patinás magyar cégnél - "Tessék az Orbánnál reklamálni!" (Napi)
Mindössze 1,7 százalékos alapbéremelést hagyott jóvá dolgozóinak az ISD Dunaferr Zrt. 2017-re, egy korábbi megállapodás miatt. A kormányzati járulékcsökkentésből nyert többletét a cég nem kívánja bérfejlesztésre ... ...
febr. 14
7:57
Máris lemondott Trump egyik fontos embere (Napi)
Benyújtotta lemondását hétfő este a napok óta támadások és viták kereszttüzében álló Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. Michael Flynn kevesebb mint egy hónapig töltötte ... ...
febr. 14
7:57
Célárat csökkentett a Jefferies a Richterre (Portfolio)
7330 forintról 7300 forintra csökkentette a Richter-célárat a Jefferies, az ajánlás továbbra is vétel. Az új célár 12 százalékkal magasabb, mint a hétfői záróár. Jelenleg 6 elemző vételre, 3...
febr. 14
8:09
Az ördögnek sem kell már a Prada (Privátbankár)
Zsinórban második éve esett a luxuscikk gyártó árbevétele.
febr. 14
8:15
Áprilistól változás jöhet a Tescónál (Napi)
Nem lesz könnyű megoldani a kötelező béremelések miatt kialakult bértorlódási feszültséget - vélekedett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. ... ...
febr. 14
8:15
Meddig tart még a forint erősödése? (ProfitLine)
Szerény erősödést ért el keddre virradóra a főbb devizákkal szemben a forint a nemzetközi devizakereskedelemben.
febr. 14
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.14) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.14-i időjárásjelentése....
febr. 14
8:27
Demszky: egyoldalú és megalapozatlan az OLAF jelentése (Privátbankár)
A volt főpolgármester szerint a bajos szerződések megfeleltek a magyar jogszabályoknak.
febr. 14
8:29
Zsidózás miatt bukik milliókat a netes sztár (Privátbankár)
Kicsit túltolta a viccelődést PewDiePie, repült a Disneytől.
febr. 14
8:30
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív kezdés várható Európában (GazdaságPortál)
Szerény indexemelkedésre lehet számítani a főbb európai tőzsdék keddi nyitásakor. A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti, a londoni és a párizsi indexek mintegy három pontos emelkedéssel kezdhetik a kereskedést. Az európai tőzsdék indexemelkedéssel nyugtázták hétfőn az Európai Bizottság felfelé javított középtávú növekedési prognózisát. A pán-európai indexek közül a Stoxx Europe 600 index…
febr. 14
8:33
Drágult az élet Kínában (Napi)
Januárban felgyorsult a fogyasztói árak emelkedése Kínában és a magasabb olaj- és gázárak miatt a termelői árak is a vártnál jobban emelkedtek a statisztikai hivatal kedden közzétett kimutatása szerint. ... ...
febr. 14
8:33
Nem jók az előjelek a tőzsdéken (Portfolio)
Ázsiában ma már nyugtalan volt a befektetői hangulat Janet Yellen, amerikai jegybankelnök beszéde előtt, míg ezt lekövetve a határidős részvényindexek állása alapján Európában is mérsékelt mínuszban...
febr. 14
8:35
Ma reggelig tartott a dollár tegnapi szárnyalása (Portfolio)
Minimális elmozdulással kezdte a napot a forint az euróval szemben kedden, miközben a közös európai fizetőeszköz a dollár ellenében visszapattant a hétfői gyengülés után. A feltörekvő piacokon...
febr. 14
8:37
Jól fogynak év elején az autópálya-matricák (Portfolio)
Jóval több matricát vásároltak az autósok idén év elején, mint tavaly, ami részben az elővételi lehetőségnek tudható be, hiszen már tavaly decemberben meg lehetett vásárolni a 2017-es matricákat....
febr. 14
8:39
Kellemetlen meglepetés a svájci nagybanknál (Portfolio)
Az elemzők 2,01 milliárdos várakozásánál nagyobb, 2,35 milliárd svájci frankos nett negyedéves veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben a Credit Suisse, így éves vesztesége 2,44 milliárd...
febr. 14
8:41
Tizenharmadik havi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok (Portfolio)
Az elmúlt hat év alatt több mint 20 százalékkal emelkedtek idehaza a nyugdíjak. A növekedés bőven meghaladta a fogyasztói árak drágulását - fejtette ki a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emberi...
febr. 14
8:48
Mit nyújt a kormány a sajátos nevelési igényű gyerekeknek? (ProfitLine)
A kormány több intézkedést is tett, hogy a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek megkapják azt a szakmai segítséget, ellátást amire szükségük van - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kérdésére. Rétvári Bence példaként említette két Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)-projekt…
febr. 14
8:51
Ehhez képest Vida Ildikó kitiltása smafu! (Napi)
Az amerikai kormány bejelentette hétfőn: szankciókkal sújtja Tareck El Aissami venezuelai alelnököt, mert a kábítószer-kereskedelem egyik vezéralakjának tartja. A pénzügyminisztérium közleménye szerint ... ...
febr. 14
8:51
Erre költenek rengeteg pénzt a magyar autósok (Napi)
Az elővételi lehetőséget is kihasználva, lényegesen több autópálya-matricát vásároltak az autósok február 9-ig, mint tavaly ugyanebben az időszakban - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ... ...
febr. 14
8:51
A vártnál kicsit gyengébben teljesített a német gazdaság (Portfolio)
A tavalyi utolsó negyedévben negyedéves bázison 0,4%-kal bővült a német gazdaság, ami kis mértékben elmaradt a 0,5%-os elemzői várakozásoktól - derült ki a német statisztikai hivatal adataiból. Az...
febr. 14
8:51
Tesco, Metro: komoly bérfeszültséget okoz a minimálbér emelése (Pénzcentrum)
...
febr. 14
8:53
Rossz hírre ébredt Merkel (Napi)
A harmadik negyedévinél nagyobb, de a vártnál kisebb lett a német GDP-növekedés a negyedik negyedévben. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett előzetes adatai szerint a német ... ...
febr. 14
8:53
Villámtöltő-hálózat épül Magyarországon (Portfolio)
A Mol tavaly hirdette meg a következő 15 évre szóló stratégiáját, ennek az új jövőképnek fontos eleme, hogy a vállalat nyit az elektromos közlekedés irányába, a cégcsoport készen áll arra, hogy az...
febr. 14
8:54
Tőzsdenyitás előtt – Eltérő szakértői várakozások a magyar tőzsdén (GazdaságPortál)
Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint újabb csúcsokon a BUX, és a jelenlegi nemzetközi hangulatban nem látszik negatív fordulat. A Richter célárát 30 forinttal, 7330 forintról 7300 forintra csökkentette az amerikai Jefferies befektetési…

Keresés