2017. február 22. szerda

febr. 22
0:51
Vigyázat - Hamis értesítések a NAV-tól, csalók által! (ProfitLine)
Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
febr. 22
1:24
Az államháztartási egyenlegünk - egy ábrán (ProfitLine)
az államháztartás egyenlege; a központi költségvetés egyenlege; milliárd forint
febr. 22
1:57
6 millió menekült akar bejutni Európába (ProfitLine)
A német biztonsági szervek szerint csaknem hatmillió menekült áll készenlétben arra, hogy a Földközi-tengeren keresztül bejusson az Európai Unióba - írta kedden a Bild című német lap.
febr. 22
2:30
Zárul a Növekedési Hitelprogram (ProfitLine)
Alig több mint 1 hónapjuk van a cégeknek, hogy még igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kínálta kedvező forrást beruházásaik finanszírozására.
febr. 22
3:03
Nincs megoldva a generációváltás (ProfitLine)
Az elmúlt év sem hozott trendfordulót a fiatal generáció cégalapítási kedvében. Noha közel 10 ezer új vállalkozást jegyeztek be a 18-40 év közöttiek, de az idősebb korosztály továbbra is magasan felülreprezentált az üzleti életben. Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke arra figyelmeztet, hogy a generációváltás a hazai kis és közepes vállalatok harmadánál a legégetőbb probléma lesz öt éven belül.
febr. 22
3:36
Gondoskodó munkáltató, nagyobb lojalitás (ProfitLine)
A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.
febr. 22
4:06
Külföldi sajtó Magyarországról – Német lap a menedékkérők őrizetbe vételéről, cseh írás az olimpiáról (GazdaságPortál)
A menedékkérők őrizetbe vételéről szóló magyar törvényjavaslat parlamenti vitájának kezdetével kapcsolatban közölt írást keddi számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap, a szintén konzervatív Die Welt pedig Lukács György budapesti szobrának lebontásáról írt. A Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap a budapesti olimpiával kapcsolatban közölt…
febr. 22
4:09
Idén először szerb egyetemisták nyerték a nemzetközi részvényelemzési verseny budapesti fordulóját (ProfitLine)
A szerb Finalysis csapat nyerte a CFA Institute Research Challenge 2017 elnevezésű nemzetközi verseny idei fordulóját. A CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete, a CFA Society Hungary által szervezett forduló döntőjét a Budapesti Értéktőzsde és a Morgan Stanley budapesti irodája támogatásával rendezték meg.
febr. 22
4:24
Több száz migráns várakozik Szabadkán, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül (GazdaságPortál)
Több száz migráns várakozik Szabadka külterületén, az újvidéki vasútvonal közelében arra, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül – tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója. A magukat sátrakban, fóliával fedett kalyibákban, illetve a bontás alatt lévő egykori téglagyár melléképületeiben meghúzó migránsok között sokan voltak, akik már megpróbáltak átjutni a szerb-…
febr. 22
4:39
Jó hír! Egyre kevesebbet fizetünk a bankoknak (ProfitLine)
Egy év alatt 4,2%-kal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztő-részletei elmaradtak 2016 első negyedévéhez képest. Jelenleg egy közel 8 millió forintos hitelt már 60 ezer forintos részlet mellett felvehetünk, miközben néhány éve még 100 ezer forint felett kellett volna fizetnünk. További kedvező hír, hogy a…
febr. 22
4:48
Magyar találmánnyal jelentősen mérsékelhetőek a dohányzás káros hatásai (GazdaságPortál)
Egy magyar kutatócsoport Optimum Filter néven újfajta füstszűrőt fejlesztett ki, amely jelentős mértékben csökkenti a szervezetbe jutó dohányfüst káros és rákkeltő hatásait. A filterben szereplő szűrőanyagok nemzetközi szabadalmaztatása folyik, az egyik kombináció szabadalmát most fogadták el a hetvenedik országban.   A WHO jelentése szerint 2030-ra világszerte a mostani hatmillióról nyolcmillióra…
febr. 22
5:12
Így megy a biznisz a Wal-Mart-nak (ProfitLine)
Megfelelt a várakozásoknak a Wal-Mart a negyedik negyedéves gyorsjelentésében, így megkönnyebbülhetnek a cég azon részvényesei, akik egy átlagosnál gyengébb ünnepi vásárlási szezontól tartottak.
febr. 22
5:45
Csökkent a gázolaj ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
febr. 22
5:51
TOP 25: ezek a legdrágább irányítószámok Magyarországon (Pénzcentrum)
A KSH eddig nem publikált lakáspiaci adatsoraiban turkáltunk....
febr. 22
6:09
Európa vagy szétesik, vagy fellázad a németek ellen (Portfolio)
A tagországok közötti szakadékok miatt az eurózóna jelenlegi formájában gyakorlatilag fenntarthatatlan. A versenyképességi különbségek ellehetetlenítik a perifériás országokat, azonban egyre kevesebb...
febr. 22
6:18
Valószínűleg elfogadják a nagypéntek munkaszüneti nappá tételét (ProfitLine)
Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.
febr. 22
6:21
Százezer felett a Németországban dolgozó magyarok száma, sok üres állás van még (Privátbankár)
Az újabb adatok szerint ősszel átlépte a 100 ezer főt a Németországban dolgozó magyarok száma, a növekedés viszont az utóbbi pár évben valamelyest lassulni látszik. A románok, bolgárok és horvátok az utóbbi három évben nagyobb arányban növelték kivándorlásukat Németországba, mint a magyarok, a többi feltörekvő Európai Uniós ország viszont kevésbé.
febr. 22
6:51
Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése szükséges Európa megóvásához (ProfitLine)
Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.
febr. 22
6:54
Nyugdíjnál, kereseti korlátnál ez az összeg számít (Adózóna)
Számos esetben merül fel az a kérdés, hogy a társadalombiztosítási nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegének megállapítása, az arányos szolgálati idő számítása során, illetve a nyugellátás folyósítása melletti keresőtevékenységből származó keresetkorlát számításakor a minimálbér, vagy a garantált bérminimum összegét kell-e figyelembe venni.
febr. 22
7:15
Öröm a kutakon: olcsóbb lett az élet az autósok felének (Privátbankár)
Beígérték: csökkent a dízel ára.
febr. 22
7:18
Tőzsde – Emelkedéssel nyithatnak a nyugat-európai piacok (GazdaságPortál)
Pluszban indíthatják a szerdai kereskedést a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek az előző napi vegyes zárás után. Szerdán sok makrogazdasági adatot tesznek közzé Európában és a tengerentúlon. Elemzők szerint az egyik legfontosabb az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyve lesz, amiből következtetni lehet arra, hogy mikor kerülhet sor az újabb…
febr. 22
7:21
Hamarosan 90 év lesz a várható életkor (Portfolio)
Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak...
febr. 22
7:24
Növelte árbevételét a Tamási-Hús Kft. (ProfitLine)
Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét és csaknem tíz százalékkal termelését a császárszalonnát gyártó Tamási-Hús Kft. tavaly - közölte az osztrák tulajdonú cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
febr. 22
7:33
Nagy tervei vannak a franciáknak a brit kilépéssel (Privátbankár)
Nem aprózza el kampányát a francia elnökjelölt: Párizsba csábítaná a londoni bankokat.
febr. 22
7:35
Nincs vége a járványnak: 10 ezer fácánt kell leölni (Privátbankár)
Az állatok madárinfluenzában betegedtek meg Abádszalókon.
febr. 22
7:48
Szerényen gyengült a forint (GazdaságPortál)
Minimálisan gyengült a forint szerda kora reggelig a főbb devizákhoz viszonyítva a bankközi piacon kedd este óta. Szerda reggel fél hétkor az euró 307,70 forinton állt a kedd esti 307,34 forint után. A svájci frank jegyzése 288,91 forintról 289,21 forintra, a dolláré pedig 291,39 forintról 291,77 forintra emelkedett. Az euró gyakorlatilag stagnált a dollárral szemben, ...
febr. 22
7:51
Előveszik Matolcsyékat a parlamentben (Privátbankár)
Az Országgyűlés ma tárgyalja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ös üzleti jelentéséről szóló beszámolót.
febr. 22
7:53
Megenyhültek a németek? Váratlan bejelentés a Daimlertől (Privátbankár)
Mintha nem is lennének szankciók: Moszkvában építenek Mercedes gyárat.
febr. 22
7:54
Mától olcsóbb a gázolaj (Adózóna)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
febr. 22
7:57
Olcsóbb lett a gázolaj szerdától (Napi)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott - értesült az MTI. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 375 forintra mérséklődött ... ...
febr. 22
7:57
Ezeken a településeken lesz időközi polgármester-választás (ProfitLine)
Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Nógrád megyei Rimócon, a Pest megyei Domonyban és a Veszprém megyei Vigántpetenden.
febr. 22
7:57
Csak kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most szabadnap lesz-e az idén nagypéntek (Portfolio)
Még tegnap este arról számoltunk be, hogy az idén még nem lesz szabadnap nagypéntek, ugyanis az erről szóló szavazást a parlamentben pont nagypénteken tudják csak megtartani. Az MTI azonban...
febr. 22
8:12
Autósok, figyelem! - Büntetés jöhet, ha nincsenek meg ezek a papírok (Napi)
A közúti rendőri ellenőrzéskor az érvényes kgfb meglétének igazolására a szerződés hatályba lépte után két hónappal nem elég a biztosítási kötvény felmutatása. Az autósnak még az aktuális díjbefizetési ... ...
febr. 22
8:15
Budapest is rajta van a világ legzsúfoltabb városainak listáján (Portfolio)
Hazánk fővárosa is felkerült a legzsúfoltabb közlekedésű városok listájára - derül ki a TomTom 2016-os Traffic Index eredményeiből. A budapesti sofőrök átlagosan 22 százalékos extra utazási idővel...
febr. 22
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.22) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.22-i időjárásjelentése....
febr. 22
8:24
Csökkent a gázolaj ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 375 forintra mérséklődött, a 95-ös benzin ára 373 forint maradt. Legutóbb múlt pénteken a benzin ára változott, bruttó 2 forinttal növekedett, a gázolaj ára akkor stagnált. A benzinár 2012. április elején ...
febr. 22
8:30
Amnesty International - Súlyosan sérül napjainkban az emberi méltóság eszméje (ProfitLine)
A múlt kínálta tanulságok ellenére tavaly heves és könyörtelen támadások érték az emberi méltóság és egyenlőség alapelvét olyanok részéről, akik bármilyen áron a hatalom megszerzésére vagy megtartására törekszenek, nem visszariadva a bűnbakkeresés, a félelemkeltés propagandájának terjesztésétől sem - áll az Amnesty International (AI) szerdán Londonban ismertetett éves világjelentésében.
febr. 22
8:33
Étkezési sót hívtak vissza - ez a termék allergiás reakciót válthat ki (Napi)
Az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett - hívta fel a figyelmet honlapján a Nébih. ... ...
febr. 22
8:33
Hamarosan 90 év lesz az átlagos várható élettartam (Portfolio)
Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak...
febr. 22
8:35
Elhunyt Kenneth Arrow (Portfolio)
Kedden 95 éves korában, otthonában elhunyt Kenneth Arrow, Nobel-díjas közgazdász. A tudós a tudományterület számos ágában maradandót alkotott, a legismertebb hozzájárulása az Arrow-féle...
febr. 22
8:45
Meghalt a Nobel-díjas közgazdász (Napi)
Kedden 95 éves korában elhunyt Kenneth J. Arrow, aki 1972-ben megosztva kapta meg a közgazdasági Nobel-emlékdíjat Sir John R. Hicks-szel. A hírt a közgazdász fia közölte a Washington Post című amerikai ... ...
febr. 22
8:45
Változás: már idén munkaszüneti nap lesz a nagypéntek (Napi)
Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért ... ...
febr. 22
8:45
Hatalmas újdonság: mostantól pénzt is tudsz utalni a Facebookon (Privátbankár)
Új módszerrel hódít a TransferWise, ezentúl csevegés közben tudunk bárhova pénzt küldeni.
febr. 22
8:47
Gyengül Trump: Moszkva-ellenes főtanácsadót ültettek a nyakába (Privátbankár)
Beigazolódtak az amerikai nacionalisták félelmei, Trump új nemzetbiztonsági főtanácsadója egy Moszkva-ellenes héja. McMaster kinevezése a Trump kormányzat külpolitikai orientációjának változását jelzi és egyben a meggyengült elnök részéről kompromisszumot képvisel az orosz-ellenes hírszerző ügynökségek, a Demokrata Párt és a Republikánus Párt egyes csoportjai felé.
febr. 22
8:48
Tőzsdenyitás előtt – További emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén (GazdaságPortál)
Kedvező nemzetközi hangulatban kis mértékű emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: az OTP a szerdai kereskedésben átlépheti a 9400 forintos szintet, így sokéves maximumát érheti el a részvény. Hozzátette: a Richternél vélhetően nem várható jelentős mozgás, a Molnál pozitív…
febr. 22
8:51
Hosszú Katinka vette át a Duna Aréna jelképes kulcsát (Portfolio)
Átadták a nyári vizes világbajnokság központi létesítményét, amit Duna Arénának kereszteltek el - írja az MTI. A 12 ezer fő befogadására alkalmas komplexum két olimpiai méretű medencével rendelkezik....
febr. 22
8:51
Nagyot kaszált, aki garázst vett néhány éve Budapesten (Pénzcentrum)
A 7. kerületben a legdrágábbak a garázsok....
febr. 22
8:53
Számlabotrány: négy vezetőt rúgott ki a Wells Fargo (Portfolio)
A lakossági hitelkártya-üzletág fejét és három másik vezető beosztású dolgozót is elbocsátott a Wells Fargo, a tavaly kirobbant számlabotrány miatt - írja a Bloomberg. Nem állt meg a négy vezető...
febr. 22
8:57
Fiatalok kaphatnak támogatást vállalkozáshoz (Adózóna)
Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére – nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek.
febr. 22
8:59
Bor, sör, kenőolaj és társai: jövedékis bejelentési kötelezettségek (Adózóna)
Milyen bejelentési kötelezettségei vannak a jövedéki terméket előállító személyeknek? A NAV közzétette a feladatokat, határidőket, továbbá a használandó nyomtatványok listáját.

Keresés