2017. február 22. szerda

febr. 22
0:45
Tematikus kiállítás a magyar járműgyártásról (ma.hu)
A"Magyarok a világ járműgyártásában" című kiállítás a mai és a régebben élt feltalálók, mérnökök, tervezők alkotásait mutatja be.
febr. 22
0:51
Vigyázat - Hamis értesítések a NAV-tól, csalók által! (ProfitLine)
Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
febr. 22
1:24
Az államháztartási egyenlegünk - egy ábrán (ProfitLine)
az államháztartás egyenlege; a központi költségvetés egyenlege; milliárd forint
febr. 22
1:57
6 millió menekült akar bejutni Európába (ProfitLine)
A német biztonsági szervek szerint csaknem hatmillió menekült áll készenlétben arra, hogy a Földközi-tengeren keresztül bejusson az Európai Unióba - írta kedden a Bild című német lap.
febr. 22
2:30
Zárul a Növekedési Hitelprogram (ProfitLine)
Alig több mint 1 hónapjuk van a cégeknek, hogy még igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kínálta kedvező forrást beruházásaik finanszírozására.
febr. 22
3:03
Nincs megoldva a generációváltás (ProfitLine)
Az elmúlt év sem hozott trendfordulót a fiatal generáció cégalapítási kedvében. Noha közel 10 ezer új vállalkozást jegyeztek be a 18-40 év közöttiek, de az idősebb korosztály továbbra is magasan felülreprezentált az üzleti életben. Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke arra figyelmeztet, hogy a generációváltás a hazai kis és közepes vállalatok harmadánál a legégetőbb probléma lesz öt éven belül.
febr. 22
3:36
Gondoskodó munkáltató, nagyobb lojalitás (ProfitLine)
A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.
febr. 22
4:06
Külföldi sajtó Magyarországról – Német lap a menedékkérők őrizetbe vételéről, cseh írás az olimpiáról (GazdaságPortál)
A menedékkérők őrizetbe vételéről szóló magyar törvényjavaslat parlamenti vitájának kezdetével kapcsolatban közölt írást keddi számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap, a szintén konzervatív Die Welt pedig Lukács György budapesti szobrának lebontásáról írt. A Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap a budapesti olimpiával kapcsolatban közölt…
febr. 22
4:09
Idén először szerb egyetemisták nyerték a nemzetközi részvényelemzési verseny budapesti fordulóját (ProfitLine)
A szerb Finalysis csapat nyerte a CFA Institute Research Challenge 2017 elnevezésű nemzetközi verseny idei fordulóját. A CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete, a CFA Society Hungary által szervezett forduló döntőjét a Budapesti Értéktőzsde és a Morgan Stanley budapesti irodája támogatásával rendezték meg.
febr. 22
4:24
Több száz migráns várakozik Szabadkán, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül (GazdaságPortál)
Több száz migráns várakozik Szabadka külterületén, az újvidéki vasútvonal közelében arra, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül – tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója. A magukat sátrakban, fóliával fedett kalyibákban, illetve a bontás alatt lévő egykori téglagyár melléképületeiben meghúzó migránsok között sokan voltak, akik már megpróbáltak átjutni a szerb-…
febr. 22
4:39
Jó hír! Egyre kevesebbet fizetünk a bankoknak (ProfitLine)
Egy év alatt 4,2%-kal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztő-részletei elmaradtak 2016 első negyedévéhez képest. Jelenleg egy közel 8 millió forintos hitelt már 60 ezer forintos részlet mellett felvehetünk, miközben néhány éve még 100 ezer forint felett kellett volna fizetnünk. További kedvező hír, hogy a…
febr. 22
4:48
Magyar találmánnyal jelentősen mérsékelhetőek a dohányzás káros hatásai (GazdaságPortál)
Egy magyar kutatócsoport Optimum Filter néven újfajta füstszűrőt fejlesztett ki, amely jelentős mértékben csökkenti a szervezetbe jutó dohányfüst káros és rákkeltő hatásait. A filterben szereplő szűrőanyagok nemzetközi szabadalmaztatása folyik, az egyik kombináció szabadalmát most fogadták el a hetvenedik országban.   A WHO jelentése szerint 2030-ra világszerte a mostani hatmillióról nyolcmillióra…
febr. 22
5:12
Így megy a biznisz a Wal-Mart-nak (ProfitLine)
Megfelelt a várakozásoknak a Wal-Mart a negyedik negyedéves gyorsjelentésében, így megkönnyebbülhetnek a cég azon részvényesei, akik egy átlagosnál gyengébb ünnepi vásárlási szezontól tartottak.
febr. 22
5:45
Csökkent a gázolaj ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
febr. 22
5:51
TOP 25: ezek a legdrágább irányítószámok Magyarországon (Pénzcentrum)
A KSH eddig nem publikált lakáspiaci adatsoraiban turkáltunk....
febr. 22
6:09
Európa vagy szétesik, vagy fellázad a németek ellen (Portfolio)
A tagországok közötti szakadékok miatt az eurózóna jelenlegi formájában gyakorlatilag fenntarthatatlan. A versenyképességi különbségek ellehetetlenítik a perifériás országokat, azonban egyre kevesebb...
febr. 22
6:18
Valószínűleg elfogadják a nagypéntek munkaszüneti nappá tételét (ProfitLine)
Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.
febr. 22
6:21
Százezer felett a Németországban dolgozó magyarok száma, sok üres állás van még (Privátbankár)
Az újabb adatok szerint ősszel átlépte a 100 ezer főt a Németországban dolgozó magyarok száma, a növekedés viszont az utóbbi pár évben valamelyest lassulni látszik. A románok, bolgárok és horvátok az utóbbi három évben nagyobb arányban növelték kivándorlásukat Németországba, mint a magyarok, a többi feltörekvő Európai Uniós ország viszont kevésbé.
febr. 22
6:27
Majtényi: "A korrupció az állam szívéből terjed szét" (HVG)
Sokkal jobb egymást kölcsönösen ellenőrző, kiszámíthatóan működő intézmények, mintsem emberek uralma alatt élni - tartja az ellenzéki államfőjelölt, aki alkotmányosságon alapuló negyedik köztársaságot szeretne létrehozni. Elmondta azt is, miért nem szeretne budapesti olimpiát a jelen körülmények között.
febr. 22
6:51
Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése szükséges Európa megóvásához (ProfitLine)
Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.
febr. 22
6:54
Nyugdíjnál, kereseti korlátnál ez az összeg számít (Adózóna)
Számos esetben merül fel az a kérdés, hogy a társadalombiztosítási nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegének megállapítása, az arányos szolgálati idő számítása során, illetve a nyugellátás folyósítása melletti keresőtevékenységből származó keresetkorlát számításakor a minimálbér, vagy a garantált bérminimum összegét kell-e figyelembe venni.
febr. 22
7:03
Öregedő fejlett világ: átlépjük a határt, amit korábban nem tartottak lehetségesnek (HVG)
Egyfelől az egészségügyi ellátás sikerének bizonyítéka, hogy több iparosodott országban átlépi a várható élettartam a lélektani határt, a 90 évet, másfelől viszont a csökkenő születésszámokkal párba állítva aggasztó trend rajzolódik ki.
febr. 22
7:15
Öröm a kutakon: olcsóbb lett az élet az autósok felének (Privátbankár)
Beígérték: csökkent a dízel ára.
febr. 22
7:18
Tőzsde – Emelkedéssel nyithatnak a nyugat-európai piacok (GazdaságPortál)
Pluszban indíthatják a szerdai kereskedést a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek az előző napi vegyes zárás után. Szerdán sok makrogazdasági adatot tesznek közzé Európában és a tengerentúlon. Elemzők szerint az egyik legfontosabb az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyve lesz, amiből következtetni lehet arra, hogy mikor kerülhet sor az újabb…
febr. 22
7:21
Hamarosan 90 év lesz a várható életkor (Portfolio)
Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak...
febr. 22
7:24
Növelte árbevételét a Tamási-Hús Kft. (ProfitLine)
Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét és csaknem tíz százalékkal termelését a császárszalonnát gyártó Tamási-Hús Kft. tavaly - közölte az osztrák tulajdonú cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
febr. 22
7:30
Tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a mai napon. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, USD/JPY, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. Szerdán több eseményre célszerű odafigyelni. Az európai piacokon a német Ifo index illetve a Brit GDP adat okozhat nagyobb piacmozgást. Az esti órákban pedig a legutóbbi…
febr. 22
7:33
Nagy tervei vannak a franciáknak a brit kilépéssel (Privátbankár)
Nem aprózza el kampányát a francia elnökjelölt: Párizsba csábítaná a londoni bankokat.
febr. 22
7:35
Nincs vége a járványnak: 10 ezer fácánt kell leölni (Privátbankár)
Az állatok madárinfluenzában betegedtek meg Abádszalókon.
febr. 22
7:48
Szerényen gyengült a forint (GazdaságPortál)
Minimálisan gyengült a forint szerda kora reggelig a főbb devizákhoz viszonyítva a bankközi piacon kedd este óta. Szerda reggel fél hétkor az euró 307,70 forinton állt a kedd esti 307,34 forint után. A svájci frank jegyzése 288,91 forintról 289,21 forintra, a dolláré pedig 291,39 forintról 291,77 forintra emelkedett. Az euró gyakorlatilag stagnált a dollárral szemben, ...
febr. 22
7:51
Előveszik Matolcsyékat a parlamentben (Privátbankár)
Az Országgyűlés ma tárgyalja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ös üzleti jelentéséről szóló beszámolót.
febr. 22
7:53
Megenyhültek a németek? Váratlan bejelentés a Daimlertől (Privátbankár)
Mintha nem is lennének szankciók: Moszkvában építenek Mercedes gyárat.
febr. 22
7:54
Mától olcsóbb a gázolaj (Adózóna)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
febr. 22
7:57
Olcsóbb lett a gázolaj szerdától (Napi)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott - értesült az MTI. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 375 forintra mérséklődött ... ...
febr. 22
7:57
Ezeken a településeken lesz időközi polgármester-választás (ProfitLine)
Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Nógrád megyei Rimócon, a Pest megyei Domonyban és a Veszprém megyei Vigántpetenden.
febr. 22
7:57
Csak kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most szabadnap lesz-e az idén nagypéntek (Portfolio)
Még tegnap este arról számoltunk be, hogy az idén még nem lesz szabadnap nagypéntek, ugyanis az erről szóló szavazást a parlamentben pont nagypénteken tudják csak megtartani. Az MTI azonban...
febr. 22
8:12
Autósok, figyelem! - Büntetés jöhet, ha nincsenek meg ezek a papírok (Napi)
A közúti rendőri ellenőrzéskor az érvényes kgfb meglétének igazolására a szerződés hatályba lépte után két hónappal nem elég a biztosítási kötvény felmutatása. Az autósnak még az aktuális díjbefizetési ... ...
febr. 22
8:15
Budapest is rajta van a világ legzsúfoltabb városainak listáján (Portfolio)
Hazánk fővárosa is felkerült a legzsúfoltabb közlekedésű városok listájára - derül ki a TomTom 2016-os Traffic Index eredményeiből. A budapesti sofőrök átlagosan 22 százalékos extra utazási idővel...
febr. 22
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.22) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.22-i időjárásjelentése....
febr. 22
8:24
Csökkent a gázolaj ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 375 forintra mérséklődött, a 95-ös benzin ára 373 forint maradt. Legutóbb múlt pénteken a benzin ára változott, bruttó 2 forinttal növekedett, a gázolaj ára akkor stagnált. A benzinár 2012. április elején ...
febr. 22
8:30
Amnesty International - Súlyosan sérül napjainkban az emberi méltóság eszméje (ProfitLine)
A múlt kínálta tanulságok ellenére tavaly heves és könyörtelen támadások érték az emberi méltóság és egyenlőség alapelvét olyanok részéről, akik bármilyen áron a hatalom megszerzésére vagy megtartására törekszenek, nem visszariadva a bűnbakkeresés, a félelemkeltés propagandájának terjesztésétől sem - áll az Amnesty International (AI) szerdán Londonban ismertetett éves világjelentésében.
febr. 22
8:33
Étkezési sót hívtak vissza - ez a termék allergiás reakciót válthat ki (Napi)
Az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett - hívta fel a figyelmet honlapján a Nébih. ... ...
febr. 22
8:33
Hamarosan 90 év lesz az átlagos várható élettartam (Portfolio)
Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak...
febr. 22
8:35
Elhunyt Kenneth Arrow (Portfolio)
Kedden 95 éves korában, otthonában elhunyt Kenneth Arrow, Nobel-díjas közgazdász. A tudós a tudományterület számos ágában maradandót alkotott, a legismertebb hozzájárulása az Arrow-féle...
febr. 22
8:36
MT5 érdekességek 1. rész (Elemzésközpont)
MT5? Miben jobb, vagy másabb? Pár éve nagyon nagy beharangozás után miért nem hallani róla többet? Járjuk körbe, hiszen egyre több cég adja, és már hallani, hogy van olyan, ami csak ezt adja a partnereinek. Bár nincs róla konkrét tudomásom, de az is előfordulhat, hogy lassan kivezetik az MT4-est. Erre utal, hogy már viszonylag régen nem került bele komolyabb újítás, mintha lassulna a…
febr. 22
8:45
Meghalt a Nobel-díjas közgazdász (Napi)
Kedden 95 éves korában elhunyt Kenneth J. Arrow, aki 1972-ben megosztva kapta meg a közgazdasági Nobel-emlékdíjat Sir John R. Hicks-szel. A hírt a közgazdász fia közölte a Washington Post című amerikai ... ...
febr. 22
8:45
Változás: már idén munkaszüneti nap lesz a nagypéntek (Napi)
Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért ... ...
febr. 22
8:45
Hatalmas újdonság: mostantól pénzt is tudsz utalni a Facebookon (Privátbankár)
Új módszerrel hódít a TransferWise, ezentúl csevegés közben tudunk bárhova pénzt küldeni.
febr. 22
8:47
Gyengül Trump: Moszkva-ellenes főtanácsadót ültettek a nyakába (Privátbankár)
Beigazolódtak az amerikai nacionalisták félelmei, Trump új nemzetbiztonsági főtanácsadója egy Moszkva-ellenes héja. McMaster kinevezése a Trump kormányzat külpolitikai orientációjának változását jelzi és egyben a meggyengült elnök részéről kompromisszumot képvisel az orosz-ellenes hírszerző ügynökségek, a Demokrata Párt és a Republikánus Párt egyes csoportjai felé.
febr. 22
8:48
Tőzsdenyitás előtt – További emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén (GazdaságPortál)
Kedvező nemzetközi hangulatban kis mértékű emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: az OTP a szerdai kereskedésben átlépheti a 9400 forintos szintet, így sokéves maximumát érheti el a részvény. Hozzátette: a Richternél vélhetően nem várható jelentős mozgás, a Molnál pozitív…

Keresés