Aranycsapat

DIE Weltwoche: Visszatérhet a magyar Aranycsapat?
2022 június 26.   Mandiner
Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar futball a komoly globális erővé válás küszöbén áll. A DIE Weltwoche számára írt cikkében úgy fogalmaz, hogy csapatunk szálka az intézményesített futballközösség szemében, mert megkerüli a rasszizmusellenes rit
Marco Rossi: Nem lehet minket az Aranycsapathoz hasonlítani, de a 6:3-mal összehasonlítható az eredményünk
2022 június 25.   Népszabadság
A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya arról is beszélt, rengeteg helyről keresték a csapat parádés szereplése után, csak épp Olaszországból nem, édesanyját és a testvérét leszámítva.
„Nyugodtan hasonlíthatjuk ezt az eredményt az Aranycsapat 6-3-as győzelméhez” – Marco Rossi nyaralás közben beszélt az angolok elleni diadalról
2022 június 24.   rtl.hu
Nyaralása közben érte utol Marco Rossit a Fókusz. Nemrég pénzügyileg csábító ajánlatot kapott egy másik válogatottól, amely előrébb tart a ranglistán, mint Magyarország, de a szövetségi kapitány szeretne hűséges maradni a magyar válogatotthoz.
Péterfi Csongor: „Hathárom” kontra „négynulla” – két angol-magyar mérkőzés hasonlóságai
2022 június 19.   Mandiner
A magyar válogatott angliai vendégjátékát csak az Aranycsapat londoni sikerével lehet összehasonlítani. Habár a két mérkőzés között majd’ hetven év telt el, mégis számos szembetűnő egybeesést figyelhetünk meg.
A századik aranyidőutazás
2022 június 19.   Magyar Nemzet
Mi más mozdulhatott volna meg gyűjteményemben, mint az a  képeslap, amelyet a legendás Aranycsapat több tagja is aláírt.
Hihetetlen, mivel ünnepelte a magyar focicsapat a négygólos győzelmet
2022 június 16.   Life
Az elmúlt napokban a magyar focicsapat sikersorozata részegítette meg a rajongókat. A játékosok ugyanis rég nem látott, fölényes játékkal kezdték a Nemzetek Ligája csoportmérkőzéseinek első körét. A nyári szünet előtti legutolsó meccsen pedig felülmúlták a legendás Aranycsapat egykori, angolok elleni győzelmét.
Bartus László: Mi is láttuk a meccset, az angolok betlijétől ez még nem egy aranycsapat
2022 június 15.   Mandiner
Egy csapat volt a pályán, és azok nem az egri nőkhöz hasonlóan védekező magyarok voltak, hanem az angolok.
Sporttörténelmi siker – Ez az éjjel soha ne érjen véget!
2022 június 15.   888.hu
Dédszüleinknek ott volt Schlosser, azaz Slózi, majd Zsengellér és Titkos, valamint az 1938-as vb-ezüst. A nagyapák Puskás Öcsi és az Aranycsapat hőstetteiről mesélhettek az unokáknak, a korosabb szülők Nyilasit és Törőcsiket emlegették, a mai, fiatal szurkolók azonban nem tudtak világraszóló meccseinkre emlékezni. Tegnap estig!
Csaknem 100 éve nem kapott ekkora pofont az angol válogatott
2022 június 15.   HírTV
Az Aranycsapat nyomába érő magyar győzelemről és a bravúros játék részleteiről Perjési Tamás a HírTV sportszerkesztője tudósít.
Rajcsányi Gellért: Négy-nulla, Magic Magyars – legyen ez egy új futballkorszak kezdete!
2022 június 15.   Mandiner
A magyar válogatott mostani menetelése nagyobb bravúr, mint az Aranycsapat egykori 6:3-a. Legenda született.
Kiütés! Az Aranycsapat óta nem látott csodát vitt véghez a válogatott Angliában
2022 június 14.   Blikk
A magyar válogatott 1953, az Aranycsapat óta nem verte Angliát idegenben, most 4-0-ra nyertünk. Érett, kiváló játékkal, kemény védekezéssel és hatékony támadójátékkal csináltunk csodát Wolverhamptonban. Erre az egész világkapja majd a fejét, mert ez valami csoda volt!
A 20 éve elhunyt Mátrai Sándorra emlékeztek
2022 május 31.   hirado.hu
Mátrai Sándorra emlékezett hétfőn az Aranycsapat Testület és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület abból az alkalomból, hogy a Ferencváros 81-szeres válogatott labdarúgója húsz évvel ezelőtt, május 29-én hunyt el.
Kásás nem akart szerepelni, de kimaradni sem
2022 május 16.   NLC
Újra együtt az aranycsapat!
„Itt van velünk, a történetekben, az emlékekben” – Benedek Tibor már nem élhette meg a vízilabda aranycsapatról készült filmet
2022 május 14.   rtl.hu
Dokumentumfilm készül a magyar vízilabda-válogatottról, a forgatás lezárult, a produkció az utómunka fázisába lépett. A zsinórban három megnyert olimpia már önmagában elég lehetne egy filmhez, de ennél jóval többet megmutat majd az alkotás. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a csapat kulcsa az egymáshoz való alkalmazkodás volt. Egyvalaki sajn
Tegnap még ünnepelték a Fradi-meccs előtt a győri focilegendát, ma már az életéért küzdenek
2022 április 21.   Blikk
Az 1982-es győri aranycsapat 40 éves jubileumi ünnepségét épp szerdán tartották. A Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzés előtt még ezrek ünnepelték a Rába ETO egykori zseniális játékosát, Szabó Ottót. Most a kórházban az életéért küzdenek.
Tegnap még ünnepelték a Fradi-meccs előtt a győri focilegendát, ma már az életéért küzdenek
2022 április 21.   Blikk
Az 1982-es győri aranycsapat 40 éves jubileumi ünnepségét épp szerdán tartották. A Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzés előtt még ezrek ünnepelték a Rába ETO egykori zseniális játékosát, Szabó Ottót. Most a kórházban az életéért küzdenek.
Rejtélyes körülmények közt halt meg a kórházban Kocsis Sándor
2022 április 11.   HírTV
Szomorú nap a futballszeretőknek 1979. július 22-e, ezen a napon hunyt el Barcelonában nagyon fiatalon, mindössze 49 éves korában az Aranycsapat legendás csatára.
Szojkáéknak ennyire fájt a németek elleni bukás: a berni döntő után többen kidobták a vb-ezüstöt
2022 április 7.   Blikk
Salgótarján - Nem volt akkora sztár mint Puskás Ferenc, de bármerre járt a világon Szojka Ferenc, elképesztő elismerés övezte. Csütörtökön lett volna 91 esztendős a zseniális futballista, tizenegy éve nincs már köztünk a legendás fedezet, aki az Aranycsapatban Puskásnak és Kocsis Sándornak adta sorra a gólpasszokat. A labdarúgással nem csak az ő, d
Bozsik Péter a 95 éve született Puskás Öcsiről: Életem egyik nagy bánata, hogy keveset találkozhattam vele!
2022 április 1.   Mandiner
Születésének évfordulóján legjobb barátja, Bozsik József fia, a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter, valamint egyik kedvenc játékosa, Pisont István segítségével emlékezünk az Aranycsapat legendás kapitányára.
A 95 éve született Puskás Ferencre emlékezett az Aranycsapat Testület
2022 április 1.   m4sport.hu
Puskás Ferencre, az Aranycsapat legendás kapitányára emlékezett pénteken az Aranycsapat Testület minden idők egyik legjobb futballistájának születése 95. évfordulója alkalmából.