Vívás

Kilenc magyar érem született az egri kerekesszékes vívó világkupán
2018 február 19.   Ridikül
Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.
Vívó-vk: negyedik lett a magyar férfi párbajtőrcsapat
2018 február 19.   NSO
A negyedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a vancouveri világkupaversenyen.
Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok
2018 február 18.   Hírstart
Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.
Kerekesszékes vívó-vk: kilenc magyar érem, közte négy arany
2018 február 18.   NSO
Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett. A hazai csapat 17 sportolóból állt.
Kilenc magyar érem a kerekesszékes vívó vk-n
2018 február 18.   Hírstart
A hazai csapat 17 sportolóból állt.
Kilenc magyar érem a kerekesszékes vívó vk-n
2018 február 18.   M4 Sport
A hazai csapat 17 sportolóból állt.
Vívás: junior vk-hétvége tőrarannyal és -ezüsttel
2018 február 18.   NSO
A juniorkorú tőrözőkről szólt a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupa-hétvége. A lányok csapatban az első helyen végeztek Mödlingben, míg Pásztor Flóra egyéniben ezüstéremmel zárt. A fiúegyüttes negyedik lett a barcelonai vk-állomáson.
Simicskó: aki „szereti a sportot, rossz ember nem lehet”
2018 február 16.   orientpress
A sport erőt ad az élet küzdelmeihez – emelte ki a honvédelmi miniszter a „Futás a békéért” elnevezésű rendezvény megnyitóján pénteken, Budapesten. Simicskó István hangsúlyozta: az életet kellő tartalommal, hitvallással kell megélni, a különböző sportok pedig – mint például a futás, a dzsúdó, a vívás – mind teljesebbé teszik azt. Úgy fogalmazott: aki „szereti a sportot, rossz ember nem lehet”.
Vívás: megemlékeztek Berzsenyi Barnabásról Kemenessömjénben
2018 február 13.   NSO
Száz évvel ezelőtt, 1918. február 12-én született Berzsenyi Barnabás, olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó. Ebből az alkalomból megemlékezést tartott a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület a kiváló vívó sírjánál, a Kemenessömjénben lévő Berzsenyi kriptánál. A rendezvényen részt vett többek között Kurucz Attila, a mintegy hatszáz lakosú vasi…
Póka Bea a dobogó tetejére állhatott
2018 február 8.   Hírstart
Vívás Nagyon jól szerepeltek a PTE-PEAC Vívószakosztálynak sportolói a Debrecenben megrendezett Aranyos Békessy Béla Emlékversenyen.
Békessy Béla emlékversenyt rendeztek a hétvégén
2018 február 8.   Hírstart
A Békessy Béla Vívóklub B-kategóriás párbajtőrversenyt rendezett a mögöttünk hagyott hétvégén. A két nem versenyzői egyéniben és csapatban álltak rajthoz. A B-kategóriás versenyek sajátossága, hogy magyar ranglista legjobb 16 helyezettje nem szerepel rajtuk, így az alacsonyabban rangsorolt versenyzők számára is adott a lehetőség, hogy szép eredmény
Vívás: bronzérmes a férfi kardcsapat Olaszországban
2018 február 4.   NSO
A Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar csapat bronzérmet nyert a férfi kardozók idei első világkupaversenyén, Padovában.
Vívás: a 18 éves Farkas Csaba szenzációs győzelme a junior vk-n
2018 február 3.   NSO
Egész napon nyújtott parádés vívásával a 18 éves Farkas Csaba nyert egyéniben a junior párbajtőrözőknek a szerbiai Sabacon (vagyis Szabácson) zajló világkupaversenyén. A Balaton Vívóklub versenyzője – aki egyébként a hazai ranglista kilencedik helyezettje – többek között legyőzte a korosztályos világelső cseh Jakub Jurkát is.
Vívás: két magyar érem az olaszországi vk-versenyen
2018 február 3.   NSO
Szilágyi Áron ezüst-, Szatmári András bronzérmes lett a férfi kardozók idei első világkupaversenyén, Padovában.
Negyedik lett a női kardcsapat a vívó vk-n
2018 január 29.   Hírstart
Az elődöntőt és a bronzmeccset is egy tussal bukta a magyar csapat.
Vívó-vk: negyedik a női kardcsapat Baltimore-ban
2018 január 28.   NSO
A negyedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat az egyesült államokbeli Baltimore-ban rendezett világkupaversenyen úgy, hogy a negyeddöntőben a világ- és Európa-bajnok olaszokat verte meg.
Negyedik lett a női kardcsapat a vívó vk-n
2018 január 28.   M4 Sport
Az elődöntőt és a bronzmeccset is egy tussal bukta a magyar csapat.
Exkluzív villáminterjú a szombaton címegyesítést vívó Oleksandr Usykkal
2018 január 27.   profiboksz.hu
Ez az interjú eredetileg a ringcsoda.blog.hu-n jelent meg. Az oldal megtekintéséhez KATTINTS IDE. Az idei ökölvívó szezon első címegyesítését cirkálósúlyban rendezik Oleksandr Usyk és Mairis Briedis
Sokkoló felvétel: élet-halál harc egy párizsi kukában
2018 január 24.   Híradó
Gyomorforgató videó jelent meg egy párizsi kukában élet-halál harcot vívó patkánykolóniáról. A rágcsálók hadát egy kukás fedezte fel, aki a hajnali szemétgyűjtés alatt próbálta volna kiüríteni a szemetet.
Budapestnek vernie kell Párizst
2018 január 12.   Magyar Idők
Ha a 2024-es olimpiai rendezési tervünk kútba esett is, lehet, hogy hat év alatt „apránként” összehozzuk itthon az ötkarikás játékokat. Tavaly a vizes sportokban és cselgáncsban lehettünk a világbajnokság házigazdája, jövőre vívásban és kajak-kenuban leszünk azok, idén október 20. és 28. között pedig a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó-v