Súlyemelés

Súlyemelés: szombaton jelölhetik ki az Eb új házigazdáját
2017 október 13.   NSO
A helyszín minden bizonnyal változik, az időpont viszont nem, így március végén rendezik majd meg jövőre a súlyemelő Európa-bajnokságot, melynek új házigazdáját szombaton jelölheti ki a kontinentális szövetség (EWF).
Mely sportok ártanak a legjobban a térdnek?
2017 október 7.   Női NetCafe
A közhiedelemmel ellentétben nem csak a futás és a súlyemelés árthat a térdnek, de számos egyéb sport is. Ilyen például a birkózás, a labdarúgás is, melyek máris hétszeresére növelik a csontízületi gyulladás kockázatát a bokszolók, a kézilabdások és kosárlabdások kockázatához képest.
Súlyos terhek, karikás szemek
2017 október 3.   Magyar Idők
Az egyetemes sporttörténelemben példátlanul szigorú döntést hozott szombati bukaresti ülésén a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF). Kilenc tagországát tiltotta el egy évre, méghozzá a sportág vezető hatalmait, köztük Oroszországot és Kínát. A dopping mocsarába süllyedt súlyemelés vezetőinek nem volt más választásuk: a sportág olimpiai szereplése a
Súlyemelés: 18 éves világcsúcsot döntött meg
2017 szeptember 25.   Nemzeti Sport
Világcsúcsot állított fel Sohrab Moradi iráni súlyemelő 413 kilogrammos összetett eredményével a 94 kg-os kategóriában a teremsportok és harcművészetek türkmenisztáni versenyein.
Universiade: tízéves világcsúcs dőlt meg női súlyemelésben
2017 augusztus 22.   NSO
Tízesztendős súlyemelő-világcsúcsot javított meg a hazai környezetben versenyző Kuo Hszing Csun a Tajvanon zajló Universiadén.
Súlyemelés: Takács Mária harmadszor masters Európa-bajnok
2017 augusztus 15.   NSO
Harmadszor lett összetett Európa-bajnok a masters-kontinensviadalon Takács Mária, a magyar női súlyemelés meghatározó alakja.
Takács Mária harmadszor Európa-bajnok a súlyemelés mesterei között
2017 augusztus 15.   Bumm.sk
Harmadszor lett összetett Európa-bajnok a masters kontinensviadalon Takács Mária, a magyar női súlyemelés meghatározó alakja.
Takács Mária harmadszor is Európa-bajnok
2017 augusztus 15.   teol
Harmadszor lett összetett Európa-bajnok a masters kontinensviadalon Takács Mária, a magyar női súlyemelés meghatározó alakja.
Takács Mária tovább halmozza a masters aranyérmeket
2017 augusztus 15.   M4 Sport
A magyar női súlyemelés meghatározó alakja így már háromszoros Európa- és tizenegyszeres világbajnok.
Szeptemberben kiderül, hogyan doppingmentesítenék a súlyemelést
2017 július 8.   Inforádió
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) eltökélt abban, hogy megvédje a tiszta sportolókat, s egyben megfeleljen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingellenes elvárásainak - hangsúlyozta Aján Tamás, a szervezet elnöke nyílt levelében, amelyet az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portál közölt.
Súlyemelés: doppingellenes program Ajánéktól a NOB-nak
2017 július 8.   NSO
Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) eltökélt abban, hogy megvédje a tiszta sportolókat, s egyben megfeleljen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingellenes elvárásainak – hangsúlyozta Aján Tamás, a szervezet elnöke nyílt levelében, amelyet az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portál közölt.
Súlyemelés: 4 év szünet után újrakezdi az orosz világbajnok
2017 július 5.   NSO
Négyesztendei szünet után, 30 évesen újrakezdi a versenyzést az oroszok súlyemelő-világbajnoka, Okszana Szlivenko.
Súlyemelés: új edzőtermet avattak fel Vajszlón
2017 július 5.   NSO
Súlyemelõ-edzőtermet avattak a baranyai Vajszlón, a helyi iskolában.
Kizárhatják a súlyemelést a 2024-es Olimpiáról
2017 június 10.   Lokál
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF) figyelmeztetésben részesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a sportág doppingfertőzöttsége miatt.
Olimpia 2024: a dopping miatt veszélyben a súlyemelés helye
2017 június 9.   NSO
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetséget (IWF) figyelmeztetésben részesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a sportág doppingfertőzöttsége miatt.
Kizárhatják a súlyemelést a 2024-es olimpiáról
2017 június 9.   M4 Sport
A NOB a sportág doppingfertőzöttsége miatt részesítette figyelmeztetésben a szövetséget.
Súlyemelés: „Néha nagyon csúnya kampány folyt”
2017 május 30.   NSO
Egymás után ötödször választották meg a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) élére Aján Tamást. Azt mondja, időnként nagyon csúnya kampány folyt a bangkoki néhány nap alatt is.
Súlyemelés: Aján Tamás maradt a nemzetközi szövetség elnöke
2017 május 29.   Nemzeti Sport
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) hivatalos honlapján közölte, hogy a bangkoki kongresszuson újabb négy évre a szervezet eddigi vezetőjét, Aján Tamást választották meg elnöknek. A magyar sportdiplomata, a NOB tiszteletbeli tagja ötödik ciklusát kezdheti meg az IWF élén.
Motorozás, drogozás, agykutatás: magán próbálta ki a veszélyes szereket a világhírű orvos
2017 május 9.   HVG
"Sacks még sokra viheti, ha képes lesz féken tartani magát" – ezt írta be a tanára az akkor tizenkét éves Oliver Sacks bizonyítványába. A szerző a nemrég megjelent Mozgásban című önéletrajzi kötetének már bevezetésében előrevetíti, hogy semmi nem tartotta féken, pont olyan hévvel vetette bele magát a drogok, a motorok, a súlyemelés világába, mint a
Súlyemelés: jogerős a londoni exbajnokok büntetése
2017 május 5.   Nemzeti Sport
Ideiglenes felfüggesztésük után doppingvétségért immár hivatalosan is eltiltották a versenyzéstől a londoni olimpián aranyérmes három kazah női súlyemelőt.