Kerékpár

Egymilliárdból építik ki a paksi Duna-sétányt
2018 október 21.   Propeller
Egymilliárd forintos beruházással felújítják Paks Duna-parti sétányát, ahol kerékpárút és rendezvényhelyszín is épül – közölte a város polgármestere az MTI-vel. Szabó Péter (Fidesz-KDNP) elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejles
Előzés: a másfél méter nem a centikről szól, de nem is a bosszantásról
2018 október 20.   Infostart
Az 1,5 méteres oldaltávolsággal előzés esetében a közlekedésbiztonsági szakértő szerint nem a centikről van szó, hanem a nagyságrendről, ami a kerékpározás biztonságát növeli, ám a szabálykövetés az autósok szemszögéből nézve egyes esetekben "bosszantó" lesz.
Sorra dönti a rekordokat a 85 éves triatlonista!
2018 október 20.   Hírstart
4 kilométer úszás, 180 kilométer biciklizés, és 42 kilométer futás – 85 évesen 16 óra 53 perc 50 másodperc alatt.
Közlekedésfejlesztésre nyert pénzt kilenc önkormányzat
2018 október 20.   Hírstart
A helyi közlekedés feltételeinek javítására, korszerűsítésére nyert 340 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, a pénzből egyebek közt autóbuszöblöket, gépjármű- és kerékpártárolókat alakítanak ki és a gyalogosközlekedést teszik biztonságosabbá - közölte a projekt kommunikációját vég
Kilenc Szolnok megyei településen javítják a biztonságos közlekedés feltételeit
2018 október 20.   orientpress
A helyi közlekedés feltételeinek javítására, korszerűsítésére nyert 340 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, a pénzből egyebek közt autóbuszöblöket, gépjármű- és kerékpártárolókat alakítanak ki és a gyalogosközlekedést teszik biztonságosabbá - közölte a projekt kommunikációját végző partnercég.
Közlekedésfejlesztésre nyert pénzt kilenc önkormányzat
2018 október 20.   Napi
A helyi közlekedés feltételeinek javítására, korszerűsítésére nyert 340 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, a pénzből egyebek közt autóbuszöblöket, gépjármű- és kerékpártárolókat alakítanak ki és a gyalogosközlekedést teszik biztonságosabbá - közölte a projekt kommunikációját vég
Kerékpárossal ütközött
2018 október 20.   Police
Kerékpárossal ütközött Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 10. 20., szo - 08:05 Vádemelést javasol a rendőrség a kaposvári férfi ellen.
Évente húszmilliárd forint fordítható kerékpárút építésre
2018 október 20.   ProfitLine
Az elkövetkező időszakban évente körülbelül húszmilliárd forint fordítható kerékpárút-építésre és fejlesztésre - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Egerben pénteken.
Jó és rossz mozgásminták, avagy miért szaladgál a lefejezett csirke?
2018 október 19.   WebBeteg
Az egyes mozgások (állás, ülés, járás, futás, biciklizés stb.) elsajátítása során agyunk és izmaink közt folyamatos kétirányú kommunikáció zajlik. Szerencsére ezt a csatornát nem kell minden esetben használnunk, amikor mozgásokat végzünk (képzeljük el, milyen fárasztó lenne, ha viszkető orrunk megvakarásának mozdulatán gondolkoznunk kellene).
A kormány évente húszmilliárd forintot költene kerékpárút építésre
2018 október 19.   VG
Révész Máriusz bízik abban, hogy nemcsak a magyar kerékpáros turisták, hanem nagyon sok külföldi kerékpáros is igénybe veszi a kerékpárút-hálózatot.
Évi húszmilliárdot költenek bicikliutakra
2018 október 19.   Napi
A következő időszakban évente körülbelül húszmilliárd forint fordítható kerékpárút-építésre és fejlesztésre - mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az MTI híre szerint.
Lássuk a 24., kerékpáros magyar érmet az ifjúsági olimpiáról!
2018 október 19.   M4 Sport
Vas Blankának és Buzsáki Virágnak hála szerdán sem maradtunk érem nélkül.
Új fahidat kap Zalaegerszeg a Gébárti-tó közelében
2018 október 19.   Travelo
De felújítják a meglévő fahidat is, illetve kerékpár- és gyalogúttal veszik körbe a tavat.
Napi fotó: Vízibicikli út bevállalósoknak
2018 október 19.   Lájk
Kerékpárút úszni tudóknak. Vajon horgászni is lehet a kerékpárról? Átadták az első vízibicikli utat! :-) :o Közzétette: Farkas Jenő – 2018. október 7., vasárnap Forrás: Facebook
Változik a KRESZ: másfél méter a bringásoknak
2018 október 19.   HírTV
A kerékpárosoknak is be kell tartaniuk a szabályokat.
Változhat a KRESZ Magyarországon, itt a javaslat
2018 október 19.   Vezess
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) csatlakozott a kerékpáros közlekedés biztonságát szolgáló “1,5 m-es előzési oldaltávolság” kampányhoz.
Nem jutott messze
2018 október 19.   Police
Nem jutott messzeSomogy Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 10. 19., p - 10:38 A járőrök fél órán belül elfogták azt a férfit, aki ellopott egy kerékpárt Siófokon.
Baleset-megelőzés és BikeSafe Badacsonytomajon
2018 október 19.   Police
Baleset-megelőzés és BikeSafe Badacsonytomajon Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 10. 19., p - 10:34 A tapolcai rendőrök a szabályos kerékpáros közlekedésre hívták fel a figyelmet és regisztrálták a kétkerekűket a városi rendezvényen.
51 évesen vissza lehet vajon térni a profik közé?
2018 október 19.   Hírstart
Andrea Tafi ex profi kerékpáros a minap igen érdekes nyilatkozattal állt elő: jövőre újra indulni szeretne a Párizs-Roubaix klasszikuson.
Bekerülne a KRESZ-be a pontos biciklielőzési oldaltávolság
2018 október 18.   Player
A kampány pedig már most zajlik.