Rögbi

Csak nőkre támadt az ausztrál kaszaboló
2024 április 15.   Magyar Hírlap
Az elkövető rövidnadrágban, ausztrál rögbiligás mezben, kezében késsel kezdett ámokfutásába Ausztrália egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.
A magyar válogatott kikapott az Európa-bajnokságon
2024 április 6.   Sportal
A magyar rögbiválogatott 18-15-ös vereséget szenvedett Luxemburg csapatától a budapesti Rugby Centerben rendezett szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen - írta az Mti.
Nem bírt Luxemburggal a rögbiválogatott az Eb-n
2024 április 6.   m4sport.hu
A magyar rögbiválogatott 18-15-ös vereséget szenvedett Luxemburg csapatától a budapesti Rugby Centerben rendezett szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.
Üvöltött a fájdalomtól: két hétre rá meghalt a fiatal rögbi játékos
2024 március 22.   Ripost
A lány túlélhette volna, ha hamarabb észlelik a problémát.
A rögbi, a futball és a koronavírus is áldást jelent a Húsvét-szigetnek
2024 március 17.   Büntető.com
A világ legelszigeteltebb bajnokságát 12 csapattal a Húsvét-szigeten játsszák, ahol 8000-en sem élnek. Az öregfiúknak ráadásul egy másik futball-ligát is ki tudtak írni, míg a válogatott csapat tagjai legalább 4000 kilométert repülnek a Csendes-óceán fölött, ha vendégségbe utaznak. A hatalmas emberszobrok viszont éppen akkora csoportokba gyűltek, m
Doddie, az új skót traktor – a rögbilegenda emlékére
2024 március 14.   Agrofórum
A staffordshire-i Jcb Landpower gyárban egy egyedi traktor gördült le a gyártósorról, amely a skót rögbilegenda és a motoros neuronbetegség (Mnd) elleni harcos Doddie Weir tiszteletére készült.
Rögbi: Centenáriumi mérkőzés lesz az Albert Kupáért
2024 március 12.   Magyar Hírlap
Száz esztendeje Magyarországon lejátszották az első hivatalos mérkőzést a sportágban, a Cambridge-i Egyetem csapatának ellenfele a Millenárison a Rosslyn park együttese volt.
Nagyot ment A hó társadalma a Goya-díjon
2024 február 12.   MMonline
Juan Antonio Bayona A hó társadalma (La sociedad de la nieve) című alkotása győzedelmeskedett a legtöbb kategóriában a spanyol filmakadémia Goya-díjának 38. alkalommal megrendezett gáláján vasárnap hajnalban, Valladolidban. Az uruguayi főiskolai rögbicsapat 52 évvel ezelőtti, az Andokban szenvedett légi szerencsétlenségének történetét Pablo Vierci
Centenáriumi mérkőzés lesz Budapesten
2024 február 10.   Sportal
Centenáriumi rögbimérkőzést rendeznek március 16-án Budapesten, ugyanis éppen száz évvel ezelőtt rendezték az első meccset Magyarországon a sportágban.
Centenáriumi rögbimérkőzés lesz márciusban Budapesten
2024 február 10.   m4sport.hu
Éppen száz évvel azután, hogy az első meccset rendezték Magyarországon.
Rögbi: centenáriumi meccs lesz Budapesten
2024 február 10.   Magyar Hírlap
A magyar szövetség pénteki gáláján elhangzott, hogy a korabeli összecsapáson a magyarok ellenfele a Cambridge Rugby Club volt.
Harry herceg a Super Bowl előtt az amerikaiaknak: Jól elloptátok tőlünk a rögbit
2024 február 9.   Sportal
A britek királyának másodszülötte a minap hazalátogatott rákbetegséggel küzdő fenséges édesapjához. Visszatérve aztán az Államokba mondott aztán egy meredeket az amerikai fociról
Újat mutat az andoki repülőgép-katasztrófáról "A hó társadalma" – Mi történik, amikor a világ magadra hagy?
2024 január 23.   Képmás
1972 októberében egy uruguayi rögbicsapat repülőgépe lezuhant az Andokban. A gépen negyvenöten utaztak. A világ már lemondott róluk, amikor kiderült, tizenhatan túlélték az elképzelhetetlent: 72 napot a hó fogságában. A hollywoodi alkotás, az Életben maradtak után most spanyol-uruguayi film készült az eseményekről. A Netflixen látható A hó társadal
Valóság a vászon mögött: sokkoló, megrendítő, lélekfacsaró – Ez az Andokban lezuhant rögbicsapat igaz története
2024 január 16.   Blikk
Ha van szó arra, amit az 1972-ben az Andokban lezuhant rögbicsapat túlélőinek át kellett élnie, akkor az a felfoghatatlan. Felkavaró történet, ami mégis szinte az elsőtől az utolsó pillanatig valódi eseményen alapul, és bár már az elmúlt öt évtizedben többször is feldolgozták, még mindig ugyanúgy hat az ember lelkivilágára: kitépi és megsemmisíti a
Egy lezuhant repülőgép túlélőinek igaz története
2024 január 13.   ridikul.hu
1972. október 13-án az Old Christians Club amatőr rögbicsapata, valamint barátaik és családtagjaik, az ötfős legénységgel együtt repülőgépükkel az Andok oldalába csapódtak a chilei Santiago felé tartva.
Halott társaikból ettek, hogy életben maradjanak – A hó társadalma életre szóló élményt nyújt
2024 január 10.   SzMo
Már több mint 50 éve történt az emberi túlélési ösztön diadalának egyik legismertebb sztorija, amikor 45 uruguayi utas (köztük egy rögbicsapat) zuhant le az Andok kíméletlen, fagyos hegyei közt. A Jurassic World: Bukott birodalom rendezője pedig csodálatos filmet készített belőle.
"Felkínáltuk a testünket, hogy mások élhessenek" – a lezuhant repülőgép túlélőinek igaz története
2024 január 10.   hirado.hu
1972. október 13-án az Old Christians Club amatőr rögbicsapata, valamint barátaik és családtagjaik, az ötfős legénységgel együtt repülőgépükkel az Andok oldalába csapódtak a chilei Santiago felé tartva.
Mától a Netflixen: Ez az új thriller megdöbbentő és igaz történet alapján készült, végre megérkezett a platformra A hó társadalma
2024 január 4.   Mafab
1972. október 13-án egy montevideói rögbi csapat felszállt az 571-es számú repülőgépre, hogy Chilébe, Santiago városába utazzon egy mérkőzésre.
Nadal legendával pózolt, megőrült a fiatal orosz
2024 január 4.   Magyar Nemzet
A spanyol legenda Adam Reynolds rögbijátékossal fotózkodott, Alekszander Sevcsenko eksztázisban tombolt a pályán.
Gerwyn Price azon gondolkozott, hogy el sem akar indulni a darts-vb-n
2023 december 20.   Eurosport
A korábbi világbajnokok közül negyedikként, a címvédő Michael Smith, Michael van Gerwen és Gary Anderson után, Gerwyn Price is bemutatkozott a 2024-es PDC darts-világbajnokságon. A walesi ex-rögbis magabiztos játékkal, mindössze két leget veszítve oldotta meg az első mérkőzését, azt követően azonban meglepő kijelentést tett.