FIFA

Csalással vádolják a FIFA-t Messiék klub vb-re jutását követően
2024 október 22.   Sportal
Áll a bál Lionel Messi és David Beckham focicsapata, az Inter Miami klubvilágbajnokságra jutása körül. Sokak szerint csak Messi személye miatt kapták meg a lehetőséget a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (Fifa).
Átigazolási szabályok: előremenekül a FIFA
2024 október 16.   Infostart
Néhány napja az Európai Bíróság helyt adott Lassana Diarra, a korábbi francia válogatott játékos keresetének, s kimondta, hogy a világszervezet vonatkozó regulái sértik az uniós jogot. A FIFA most közölte, hajlandó globális párbeszédre, ugyanakkor "elégedett azzal, hogy az átigazolási rendszer kulcsfontosságú elveinek jogszerűségét újra megerősítet
Minden, amit érdemes tudni az EA Sports FC 25-ről
2024 október 15.   BitcoinBázis
Mint minden év szeptember végén, úgy idén is piacra dobta a kanadai fejlesztőcég legújabb focis játékát, az FC 25-öt. Milyen újítások kaptak helyet és vajon jobb lett-e az elődjénél? Minden idők legnépszerűbb focis játékára immár második alkalommal tekinthetünk az EA Sports sajátjaként. Bár a cég erősen hangoztatta, hogy a FIFA-val való együttműköd
Labdarúgás: a FIFA átigazolási szabályainak ügyében hozott ítéletet az EU Bírósága
2024 október 14.   Adózóna
A FIFA hivatásos labdarúgók nemzetközi átigazolására vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, e szabályok akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt, olvasható az EU Bírósága honlapján a Bíróság C-650/22. sz. ügyben hozott ítéletében.
Történelmi lépés: változtatna a FIFA az átigazolási szabályokon
2024 október 14.   vg.hu
Komoly változásokat hozhat a transzferpiacon a Diarra-ügy.
A FIFA-ranglista 198. helyezettje fogadja a 203.-at - sport a tévében
2024 október 13.   Infostart
A Nemzetek Ligájában csap össze Liechtenstein és Gibraltár válogatottja, igazán pikáns összecsapás kerekedhet ki. Persze van helyette is bőven választani való.
Ilyen, amikor Szoboszlai Dominik a nagyszobánk közepén ünnepli a gólját
2024 október 13.   Forbes
Megérkezett a világ valaha volt legszebb, legvalósághűbb grafikájú focijátéka. De az "új FIFA" néven emlegetett EA FC25 vajon tud ennél többet is? Megnéztük.
Az eFootball 2024 jóval több, mint egy Wish-ről rendelt FIFA
2024 október 10.   Telex
Az ingyenes futballszimulátorban úgy lehet szöktetni, mint egyik focis játékban sem, a beadások pedig olyanok, mintha mindegyiket maga David Beckham koreografálta volna meg. Az egykor PES néven futó játékban gyönyörű dolgok történnek, kár, hogy az egészet csak kartonból kivágott nézők élvezik a helyszínen. Az eFootballt azoknak ajánljuk, akik nemcs
Fájdalmas "büntetést" kaptak a futball uraira panaszkodó sztárok
2024 október 9.   Magyar Nemzet
Egymás után szólaltak fel a játékosok az Uefa és a Fifa újításai ellen, amelyeknek ők isszák meg a levét.
"A Puskás-díj sokkal többet ártott neki, mint használt" - Zsóri lehet az új Koplárovics
2024 október 8.   Sportal
2019. február 16-án egy ország ismerte meg Zsóri Dániel nevét, amikor a nagyváradi születésű labdarúgó 15 méterről ollózott a Ferencváros kapujába a Dvsc játékosaként. Fél évvel később a 18 éves csatár a nemzetközi szövetség (Fifa) díjátadó gáláján megkapta az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat - felejthetetlen pillanat volt, melyet azót
Piros lapot kapott a FIFA: versenykorlátozóak a labdarúgók átigazolási szabályai
2024 október 8.   Forbes
A sportolók mostantól bátrabban fogják felbontani a szerződésüket, de más fundamentális változásokat is hoz az uniós bíróság friss döntése.
A FIFA átigazolási szabályzata szembe megy az uniós joggal
2024 október 5.   Igényesférfi.hu
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nemzetközi átigazolásokra vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, azok ugyanis akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága pénteken.
Felforgathatja a futballvilágot az Európai Bíróság döntése
2024 október 5.   Infostart
Az Európai Bíróság a Lassana Diarra által kezdeményezett, a nevéről elhíresült ügyben úgy döntött, hogy a FIFA egyes átigazolási szabályai sértik az uniós jogot.
A FIFA átigazolási szabályzata szembe megy az uniós joggal
2024 október 4.   m4sport.hu
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nemzetközi átigazolásokra vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, azok ugyanis akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi szélhelyű bírósága pénteken.
A FIFA átigazolási szabályzata szembe megy az uniós joggal
2024 október 4.   Sportal
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (Fifa) nemzetközi átigazolásokra vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, azok ugyanis akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága pénteken.
Újít a Fifa, jön a harmadik átigazolási ablak
2024 október 4.   Magyar Nemzet
Rendhagyó átigazolási szabályok lesznek érvényben a a jövő évi klubvilágbajnokságon részt vevők klubok számára.
Új átigazolási szabályokat vezet be a FIFA
2024 október 4.   Sportal
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (Fifa) speciális átigazolási szabályokat vezet be a jövő nyári klubvilágbajnokságon résztvevő 32 csapat számára.
Bekeményített a Fifa: Samuel Eto'ót hat hónapra tiltották el a meccsektől
2024 október 3.   Magyar Nemzet
Az egykori klasszis azzal váltotta ki a nemzetközi és az afrikai szövetség haragját, hogy szerződést írt alá az 1Xbet fogadótársasággal.
Csalók árulnak jegyeket a 2026-os focivébére, a FIFA óvatosságra inti a szurkolókat
2024 október 2.   vg.hu
A hivatalos jegyértékesítés majd csak 2025 végén kezdődik.
Fél évre eltiltották a Bajnokok Ligája-győztes futballistát
2024 szeptember 30.   Sportal
Féléves eltiltással büntette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (Fifa) Samuel Eto’o korábbi kiváló futballistát, a Kameruni Labdarúgó Szövetség (Fecafoot) jelenlegi elnökét.