Olimpia - Peking 2008

Kína a levegő minőségét javítaná
2023 december 8.   Magyar Hírlap
Szigorú és észszerű korlátozást lengetett be Peking.
Kína egyedülálló haditechnikája,amelyről az USA csak álmodik
2023 december 8.   Magyar Hírlap
Amennyiben sikerül a gyakorlatban is alkalmazni az új áttörést, úgy Peking elsöprő előnyre tenne szert a Dél-kínai-tenger és Tajvan vonatkozásában.
A britek szerint Szoboszlai Puskás örökébe léphet
2023 december 8.   Igényesférfi.hu
A BBC szakírója a 2006-ban elhunyt Puskás Ferenchez, az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar futballistához hasonlította a Liverpool középpályását.
Papírforma svéd siker Kamerun ellen, csodagóllal verte Dániát Japán
2023 december 8.   m4sport.hu
A svéd válogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyedén, 37-13-ra nyert Kamerun ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Varga Dániel nélkül alakul új edzői stáb az OSC vízilabda csapatánál
2023 december 8.   m4sport.hu
A játékosként olimpiai bajnok Varga Dániel a szezon végén távozik az OSC Újbuda vezetőedzői posztjáról.
Golovin Vlagyimir: Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani
2023 december 8.   m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott Szenegál 30–20-as legyőzésével kezdte a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjét. A lefújás után a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak.
Nem megy tovább a Selyemúton Olaszország
2023 december 8.   Növekedés
Olaszország hivatalosan is tájékoztatta Kínát, hogy kilép az Egy övezet, egy út kezdeményezésből, miközben Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő a kezdeményezés sikerét méltatta egy csütörtöki pekingi sajtótájékoztatón.
Hozták a papírformát a svédek a női kézilabda-világbajnokságon
2023 december 7.   Sportal
A svéd válogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyedén, 3713-ra nyert Kamerun ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Kézi-vb: tükörsima svéd győzelem és meglepő dán vereség a középdöntőben
2023 december 7.   Eurosport
Női kézilabda-vb - A svéd válogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyedén, 37-13-ra nyert Kamerun ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
A szörfösök üdvözlik, hogy felfüggesztik a tahiti torony építését
2023 december 7.   Sportal
A Nemzetközi Szörfszövetség (ISA) üdvözölte a hatóságok döntését, hogy felfüggesztik a jövő évi, párizsi olimpia hullámlovasversenyének otthont adó tahiti közvetítőtorony munkálatait.
"Kellett ez a mérkőzés ahhoz, hogy visszajöjjünk az életbe"
2023 december 7.   Eurosport
Női kézilabda-vb - Golovin Vlagyimir szerint együttese végrehajtotta az előzetesen eltervezetteket a Szenegál ellen 30-20-ra megnyert csütörtöki találkozón a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Kéziválogatottunk kapitánya: Sajnos úgy tűnik, hogy elveszítettük Szemerey Zsófit
2023 december 7.   Sportal
Golovin Vlagyimir szerint együttese végrehajtotta az előzetesen eltervezetteket a Szenegál ellen 30-20-ra megnyert csütörtöki találkozón a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Olaszország döntött: nem kér a kínai infrastruktúra-fejlesztésből
2023 december 7.   Infostart
Kína nemtetszéssel fogadta, hogy Olaszország kilép az Egy Övezet Egy Út projektből. A pekingi kommentár óvott a program "aláásásától". Olaszország volt az egyetlen G7-es ország, amely eddig tagja volt globális infrastrukturális kezdeményezésének.
Kézi-vb: Nem kellett izgulnunk Szenegál ellen a középdöntő első meccsén
2023 december 7.   Eurosport
Megnyerte első mérkőzését az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében a magyar válogatott, így életben tartotta reményeit arra, hogy kiharcolja az olimpiai selejtezőtornán való részvételt. A csoportkörben Horvátországot meglepő Szenegál nem tanúsított komoly ellenállást az első 20 percben, így végig megnyugtató előnyben j
Női kézilabda-vb - Hozta a kötelezőt Szenegál ellen a magyar válogatott
2023 december 7.   Infostart
Göteborgban a magyar válogatott 30-20-ra legyőzte Szenegált az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.
Hozták a kötelezőt a mieink, Szenegál legyőzésével életben tartották az olimpiai reményeket
2023 december 7.   Sportal
A Montenegró ellen elszenvedett hatgólos vereség után javítania kellett a magyar női kézilabda-válogatottnak, a legjobb nyolcba való jutás és az olimpiai szereplésről döntő selejtezőtornán való részvétel érdekében. A szükséges siker meg is született, Magyarország 3020-ra győzött Szenegál ellen.
Horvát siker a balkáni rangadón a női kézilabda-vb-n
2023 december 7.   Sportal
A horvát válogatott 26-25-re legyőzte a montenegrói csapatot a magyar érdekeltségű csoportban a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Kézi-vb: A horvátok nyerték a balkáni rangadót a magyarok csoportjában
2023 december 7.   Eurosport
Női kézilabda-vb - A horvát válogatott 26-25-re legyőzte a montenegrói csapatot a magyar érdekeltségű csoportban a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.
Olaszország kilép az Egy övezet, egy út programból
2023 december 7.   444.hu
Hivatalosan is jelezték Pekingnek, hogy ennyi volt.
Többen kiálltak az oroszok és fehéroroszok olimpiai indulása mellett
2023 december 7.   Sportal
Az orosz és fehérorosz sportolók semleges színekben való szereplését engedélyezné a jövő évi, párizsi olimpián több nemzetközi sportszövetségi és nemzeti olimpiai bizottsági képviselő.