Budapest - Bamako rali

A honvédség segítségével hoztak Magyarországra több embert Bamakóból
2020 május 9.   Hírstart
A négy katona közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár.
Drámai képeken a leégett bamakói menekülttábor üszkös romjai
2020 április 29.   Népszava
Teljesen megsemmisült a Mali fővárosában álló Faladie nyomornegyed, amely egy elhagyott szeméttelep tetjén épült évekkel ezelőtt. Az itt lakók zömmel az ország középső területein dúló fegyveres konfliktus elől menekültek el, de a kilátásaik eddig sem voltak jók, most pedig ezrek vesztették el mindenüket. A szerencsétlenséget az okozhatta, hogy az i
Egymást taposták az emberek Hosszú Katinka cuccaiért
2020 április 9.   Hírstart
Afrikába küldött ajándékokat. Az Iron Swim több száz kulacsát a legszegényebbeknek osztogatták a Bamako-rali résztvevői.
Karanténjelentés: egy magyar orvos úti beszámolója Maliból
2020 március 26.   Népszava
Ciprusról indult nyugat-afrikai misszióba egy ENSZ-nek dolgozó magyar orvos. Egy bamakói járványügyi elkülönítőből küldött lapuknak rendhagyó úti beszámolót.
Készek tárgyalni Maliban a szélsőségesek a kormánnyal
2020 március 9.   Magyar Nemzet
Készek tárgyalni Maliban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló szélsőségesek a bamakói kormánnyal, azzal a feltétellel, ha kivonják az országban állomásozó Ensz-békefenntartókat és a francia csapatokat.
Ajánló: megjárta az afrikai poklot a Bamako-rali magyar győztese
2020 március 7.   NSO
Leszakadt a kipufogója, eltévedt, világítás nélkül vezetett, meghibásodott a segítő autója, utánpótlás nélkül maradt, mégis elsőként futott be a Budapest–Bamako ralin Somogyi Viktor, az első kétszeres motoros győztes.
Lerántjuk a leplet az afrikai férfiakról
2020 március 3.   NLC
Katz Dávid újságíró végigment a Budapest–Bamako-ralin, ahol a találkozott Lisával és Bélával, a mali-magyar házaspárral, akik nem csak a versenyen értek célba. Szegénység és szerelem – Afrikán át.
Kamionban és sivatagi rallyn - hölgyek a volánnál 60 felett
2020 február 27.   Klubrádió
Egy száguldó szubrett-komika volt a csütörtöki Ötös első órájának vendége. Oszvald Marika múlt héten tért haza a Bamako nemzetközi, sivatagi rally túráról - 21 nap alatt 9 ezer kilométert teljesített, autóbalesete után fél évvel. Éppen ezért a hozzá hívott  "plusz egy fő" Kuthy Zsuzsa, Európa legidősebb női kamionsofőrje volt, aki 59 évesen váltott
Oszvald Marika 21 napot töltött a sivatagban – „Sokszor rám tört a szorongás”
2020 február 27.   Lokál
21 nap - ennyit időt töltött a sivatagban a 67 éves Oszvald Marika, aki fiatalokat megszégyenítő bátorsággal és állóképességgel vágott neki a Bamako-ralinak. A színésznő nagyon élvezte az utat, bár a Lokálnak bevallotta: az extrém, veszélyes helyzetekben rátört a szorongás.
Valutahiányt okozott a Budapest-Bamako autóvására Freetownban
2020 február 22.   Autónavigátor
Múlt héten befutott a Budapest-Bamako mezőnye Freetownba, Sierra Leone fővárosa ünnepelve és felkészült autónepperekkel fogadta a több száz autós mezőnyt.
Bamako-ralis élményeiről vallott Oszvald Marika: különleges szuvenírrel tért haza
2020 február 21.   Life
Bamako-ralis élményeiről vallott Oszvald Marika: különleges szuvenírrel tért haza
Koszosan tért vissza a sivatag poklából Oszvald Marika, de legalább kapott egy Porschét
2020 február 20.   Hírstart
21 napot töltött a sivatagban a Budapest-Bamako rali apropóján Oszvald Marika.
Porschét kapott Oszvald Marika a Bamako-rali után
2020 február 20.   Blikk
Oszvald Marika (67) valószínűleg élete egyik legnagyobb kalandjáról, a Bamako-raliról érkezett haza nemrégiben. A versenyen rengeteg nehézséggel kellett megbirkóznia a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznőnek, de állítása szerint akár már holnap nekivágna újra a sivatagnak.
Hét óra utazás a senki földjén? Ilyen is volt a Budapest-Bamakón
2020 február 18.   Hírstart
Bár a Budapest-Bamako mezőnye vasárnap befutott Sierra Leone fővárosában a célba, a nagy hajtás után is érkeznek még beszámolók.
Van okuk ünnepelni, célba ért a somogyhárságyi rali-csapat
2020 február 18.   Hírstart
Több mint két hét és 9183 kilométer után megérkezett Sierra Leone fővárosába a Budapest-Bamako-rali somogyhárságyi csapata.
Hét óra utazás a senki földjén? Ilyen is volt a Budapest-Bamakón
2020 február 18.   Autónavigátor
Bár a Budapest-Bamako mezőnye vasárnap befutott Sierra Leone fővárosában a célba, a nagy hajtás után is érkeznek még beszámolók.
Mauritán határ: okostelefon a kilépésért, pénz a belépésért
2020 február 15.   Autónavigátor
A célhoz közelítve egyre viszontagságosabb körülményekről számolnak be a Budapest-Bamako résztvevői. Úttalan utak, hatalmas por és korrupt határőrök a hírekben.
Tüntetés állította meg Oszvald Marikáékat! Hogyan folytatja a raliversenyt?
2020 február 12.   Lokál
A Budapest–Bamako raliversenyen részt vevő Oszvald Marikáék Szenegálban ragadtak, mert Guineában véres tüntetések vannak.
Budapest-Bamako: Nyugat-Szahara, Mauritánia, Szenegál
2020 február 12.   Autónavigátor
Teréz Anya Gyermekei, avagy a csapat, amely egy több mint egymillió kilométeres Toyota Hiace fedélzetén vágott neki a fapados Dakarnak, már Szenegálban jár, továbbra is műszaki hiba nélkül.
Mi lesz most Oszvald Marikával: véres zavargások miatt leállították a Bamako-ralit Guineában
2020 február 11.   168 Óra Online
A 24.hu információi szerint a guineai kormány hétfőn este jelezte a Budapest-Bamako szervezőinek, hogy a rali az előzetes megállapodás ellenére nem haladhat át az ország második legnagyobb településén, Labén.