Dakar

Birkózás: olimpiai programban a strandbirkózás
2020 július 6.   NSO
A Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) az újratervezett versenynaptárba behelyezte az úgynevezett Beach Wrestling Series-t romániai és görögországi állomással, a 2022-es dakari ifjúsági olimpián pedig már biztosan ott lesz a női és a férfi strandbirkózás is – derül ki a magyar szövetség hírleveléből.
Dakar: ismét Szaúd-Arábiában, de új szakaszok a jövő évi versenyen
2020 június 11.   NSO
A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten.
Bejelentették a jövő évi Dakar-rali helyszínét
2020 június 11.   Hírstart
Az idei évhez hasonlóan jövőre is Szaúd-Arábiában rendezik meg a Dakar-ralit.
Bejelentették a jövő évi Dakar-rali helyszínét
2020 június 11.   Lokál
Az idei évhez hasonlóan jövőre is Szaúd-Arábiában rendezik meg a Dakar-ralit.
Erősebb motort kap az új Toyota Hilux
2020 június 3.   Agrofórum
Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte: az élete első Dakarján szépen helytálló kétszeres F1-világbajnok pilóta egészen a tűréshatárig hajszolta a legendás pickup legújabb generációját a kőkemény terepen. Azt már most tudni lehet, hogy a vadonatúj Toyota Hilux egy új és erős 2,8 literes mot
Fernando Alonso tesztelte elsőként az új Toyota Hiluxot
2020 június 2.   Hírstart
Miközben tavaly Spanyolországban a 2020-as Dakarra edzettek, Fernando Alonsónak és Marc Comának arra is lehetőségük nyílt, hogy kipróbálják a prototípust.
Szalay: Elveszítettük az összes támogatónkat
2020 április 9.   Hírstart
Meglehetősen drámai hangulatú az Opel Dakar Team csütörtök reggeli hírlevele.
Szalay Balázs az autóját és az összes szponzorát elveszítette
2020 április 9.   Hírstart
A Dakaron 14-szer induló autóversenyző szerint a mostani válság súlyosabb, mint a 2008-as.
Tereprali: Szalayék autója kikötőről kikötőre hajózik
2020 április 3.   NSO
A jelenlegi helyzetben nem olyan könnyű Katarból hazahozni egy versenyautót – az Opel Dakar Team pontosan tudja.
Koronavírus: a Marseille volt elnökét gyászolja a francia foci
2020 április 1.   NSO
Kedden Dakarban elhunyt Pape Diouf, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának korábbi emblematikus elnöke. A 68 éves sportvezető halálát a koronavírus-fertőzés okozta – írja a szenegáli állami média nyomán a LÉquipe.
„Éreztem, itt a vége” – Gyenes Emanuel nem fél, bár tudja, bármikor baj érheti a Dakaron
2020 március 8.   Blikk
„Amikor elesel és megütöd magad, iszonyatos fájdalmaid vannak, rendre felteszed a kérdést: mi a francot keresel itt?!” – jelent meg egy mosoly Gyenes Emanuel (36) arcán.
Dakar: Szalay nyolcadikként zárt a katari viadalon
2020 február 28.   Blikk
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) páros a nyolcadik helyen ért célba a tereprali-Világkupa idénynyitó, katari viadalán, az Opel Dakar Team kettőse ezzel összesen négy Vk-pontot gyűjtött.
Dakar: homokvihar után lettek ötödikek Szalayék
2020 február 27.   Blikk
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) kettős ötödikként ért célba a katari tereprali-Világkupa-verseny a rossz időjárási viszonyok miatt lerövidített negyedik szakaszán, az összetettben pedig továbbra is a kilencedik.
Dakar: Szalayék legyőzték a katari dűnéket
2020 február 26.   Blikk
Defekt, bonyolult navigáció és dűnersor – a nehézségek ellenére a Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) kettős tartja kilencedik helyét az összetettben a tereprali-világkupa-sorozat katari versenyén.
Tereprali: óceánba vezető dűnék – Szalay maradt a 9. Katarban
2020 február 25.   Hírstart
A hazai pályán versenyző háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah előnye behozhatatlannak tűnik, Szalay Balázsék tartják a kilencedik helyüket a katari világkupa-futamon.
Tereprali: óceánba vezető dűnék – Szalay maradt a 9. Katarban
2020 február 25.   NSO
A hazai pályán versenyző háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah előnye behozhatatlannak tűnik, Szalay Balázsék tartják a kilencedik helyüket a katari világkupa-futamon.
Dakar: Szalay Balázsék javítottak
2020 február 24.   Hírstart
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) terepralipáros az előző napi eltévedést és a körülbelül harmincperces időveszteséget valamelyest „korrigálva” öt helyet javítva, kilencedikként teljesítette a katari Világkupa-verseny második, 334 kilométeres szakaszát.
A Toyota versenyistállójának idei tervei
2020 február 21.   Hírstart
A Toyota az elmúlt években sikert sikerre halmozó (2018 WRC konstruktőri világbajnoki cím, 2019 WRC egyéni világbajnoki cím, 2018/2019 WEC konstruktőri és egyéni világbajnoki cím, 2019 Dakar győzelem, 2020 Dakar második hely) versenyistállója, a Toyota Gazoo Racing ismertette teljes 2020-as világszintű motorsporttevékenységével kapcsolatos tervezet
Budapest-Bamako: Nyugat-Szahara, Mauritánia, Szenegál
2020 február 12.   Autónavigátor
Teréz Anya Gyermekei, avagy a csapat, amely egy több mint egymillió kilométeres Toyota Hiace fedélzetén vágott neki a fapados Dakarnak, már Szenegálban jár, továbbra is műszaki hiba nélkül.
Budapest-Bamako: véres tüntetések miatt módosítják az útvonalat
2020 február 11.   Autónavigátor
A január utolsó napján Budapestről startolt fapados Dakar mezőnyét már ezer kilométer sem választja el célul kitűzött Freetowntól, azaz Sierra Leone fővárosától, ám az igazi izgalmak most kezdődnek.