Dakar

Megmutatták a következő Dakar-rali favoritját
2018 december 7.   Totalcar
A középmotoros, összkerék-hajtású Toyota Hiluxokat tavaly csak a Peugeot tudta megverni, de a franciák már nem indulnak.
A SsangYong egy 460 lóerős Rextonnal nevez a 2019-es Dakar ralira
2018 december 6.   Auto Pult
A SsangYong modelljei sokkal inkább funkcionalitásukról, strapabíróságukról és kedvező ár/érték arányukról híresek, mintsem arról, hogy kimondottan kívánatos (álom)autók lennének. Azonban a koreai, kimondottan terepjárók és szabadidőmodellek gyártására specializálódott vállalat ezúttal készített egy olyan különleges gépet, amelynek láttán minden te
Megnyílt a Fekete Civilizációk Múzeuma Dakarban
2018 december 6.   Mandiner
A szenegáli létesítmény építését Kína finanszírozta.
Dakar 18 teszt - anyám, mekkora homokozó!
2018 december 6.   GameStar
Az évtizedek óta ismert egyik legkeményebb autóverseny digitális feldolgozása sajnos sokkal kevésbé szórakoztató élmény, mint az igazi Dakar-rali.
SsangYong menni Dakar! – Itt a Rexton versenyautó
2018 december 3.   Autónavigátor
A Dakar itt most a versenyt jelenti, ugyanis évek óta egész más földrészen, Dél-Amerikában tartják a híres hosszútávú versenyt. Idén egy SsangYong Rexton is rajthoz áll, de a látszat kicsit csal!
Bámuld velünk, ahogyan a Kamaz és a Mazda RX-8 párban driftelnek
2018 november 20.   Player
A saját műfajában a Dakar-versenyző Kamaz és a driftre épített Mazda RX-8 is figyelemreméltó darab, de még inkább a képernyő elé szegez, ha párban mutatják be a manővereket. A viccnek indult ötletet a Red Bull váltotta valóra.
Szalay Balázs tereprali-pilóta: „Nagyon bántott, hogy nem tudjuk befejezni”
2018 november 18.   Blikk
A magyar versenyzőt idén nem „engedte át” a perui sivatag, ezért jövő januárban visszatér a dél-amerikai országba, s újra rajthoz áll a világ leghíresebb terepfutamán, a Dakar-ralin.
Új Opel versenyautóval indul a Szalay-Bunkoczi páros a Dakaron
2018 november 12.   Autónavigátor
A Szalay-Bunkoczi páros ismét elindul a világ egyik legnehezebb versenyén, a Dakar ralin. A versenyzők újra a különleges megmérettetésre felékészített Opel Grandland X-nek szavaztak bizalmat.
Szalayék újra a Dakaron, ezzel az autóval indulnak
2018 november 9.   Blikk
Nagyszabású ünnepi eseményen leleplezte új autóját, az Opel Grandland X-et a Szalay Balázs (53), Bunkoczi László (52) Dakar-páros.
Dakar: Szalayék 2019-ben ott lesznek az utolsó dél-amerikai versenyen
2018 november 8.   NSO
Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar ralin, amelyet 2019. január 6. és 17. között rendeznek meg Peruban.
A Szalay-Bunkoczi páros is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar-ralin
2018 november 8.   Hírstart
Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar-ralin, amelyet 2019. január 6. és 17. között rendeznek meg Peruban. A terepraliversenyző ezt azon a csütörtök esti rendezvényen jelentette be, amelyet az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team 15 éves együttműködésének ünneplése alkalmából tartottak.
A Szalay-Bunkoczi páros is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar-ralin
2018 november 8.   Propeller
Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar-ralin, amelyet 2019. január 6. és 17. között rendeznek meg Peruban. A terepraliversenyző ezt azon a csütörtök esti rendezvényen jelentette be, amelyet az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team 15 éves együttműködésének ünneplése alkalmából tartottak.
Szalay Balázsék ott lesznek az utolsó dél-amerikai Dakaron
2018 november 8.   M4 Sport
A páros 2004 óta versenyez együtt.
Hihetetlen összegért ment el a Párizs–Dakar-ralit megjárt Porsche 959
2018 november 5.   Player
Sokféle versenyben diadalmaskodott már a Porsche, és a Párizs-Dakar-rali is közéjük tartozik. A sivatagi futamra kifejlesztett Porsche 959-ből összesen csak hét példány készült, és ebből az egyik elképesztő pénzért kelt el egy aukción.
Több, mint másfél milliárd forintért kelt el a terep Porsche
2018 november 3.   Totalcar
Az eredetileg B csoportos rali Porsche végül a Dakaron indult
1,7 milliárdot ért egy krisztusi korú Porsche
2018 október 29.   Vezess
Először került árverésre a Porsche 959 Paris-Dakar versenyautó egy példánya. Az 1985-ben gyártott raliautóért kis híján 6 millió dollárt fizetett új tulajdonosa.
Dakar 18
2018 október 26.   Game Channel Online
Jelen tesztünk alanya, a Dakar 18 egy meglehetősen érdekes fagocitózis. Egyrészt ott van a finoman szólva sem hétköznapi gameplay és felütés: pontról pontra, navigátorunkra hallgatva kell mindenféle checkpointon áthaladunk Dél-Amerika különféle sivatagos vidékén, ami magában hordozza a király kis kalandozást. Másrészt techn...
Rali: „Még élek és lélegzem, ami ebben a korban egész jó eredmény”
2018 október 23.   NSO
Négyszeres ralivilágbajnok. És olyan korban aratta győzelmeit (ráadásul három különböző márkával), amely legendás pilótákkal volt teli. Azt mondja, ha valaki gyors, bármilyen autóval gyors tud lenni, s ezt az ő Dakar-győzelme is bizonyítja. Juha Kankkunen finn fegyelemmel és humorral idézte fel a múltat, miközben a Rally Legend-viadalon maga is idő
Véget ért az ifjúsági olimpia, minden idők legjobb szereplésével zártak a magyarok
2018 október 19.   MaHu
Befejeződött a III. nyári ifjúsági olimpia Buenos Airesben a csütörtök esti záróünnepséggel, amelyen a következő rendező város, Dakar átvette az ötkarikás zászlót. A magyarok minden idők legjobb ifjúsági olimpiai szereplésével, 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zártak.
Szenegálban lesz a 2022-es ifjúsági olimpia
2018 október 8.   ATV
Szenegál lesz az első afrikai ország, amely olimpiai eseményt rendezhet, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagsága hétfőn hivatalosan is Dakart nevezte meg a 2022-es ifjúsági olimpia házigazdájaként.