Dakar

Tereprali: Szalayék autója kikötőről kikötőre hajózik
2020 április 3.   NSO
A jelenlegi helyzetben nem olyan könnyű Katarból hazahozni egy versenyautót – az Opel Dakar Team pontosan tudja.
Koronavírus: a Marseille volt elnökét gyászolja a francia foci
2020 április 1.   NSO
Kedden Dakarban elhunyt Pape Diouf, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának korábbi emblematikus elnöke. A 68 éves sportvezető halálát a koronavírus-fertőzés okozta – írja a szenegáli állami média nyomán a LÉquipe.
„Éreztem, itt a vége” – Gyenes Emanuel nem fél, bár tudja, bármikor baj érheti a Dakaron
2020 március 8.   Blikk
„Amikor elesel és megütöd magad, iszonyatos fájdalmaid vannak, rendre felteszed a kérdést: mi a francot keresel itt?!” – jelent meg egy mosoly Gyenes Emanuel (36) arcán.
Dakar: Szalay nyolcadikként zárt a katari viadalon
2020 február 28.   Blikk
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) páros a nyolcadik helyen ért célba a tereprali-Világkupa idénynyitó, katari viadalán, az Opel Dakar Team kettőse ezzel összesen négy Vk-pontot gyűjtött.
Dakar: homokvihar után lettek ötödikek Szalayék
2020 február 27.   Blikk
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) kettős ötödikként ért célba a katari tereprali-Világkupa-verseny a rossz időjárási viszonyok miatt lerövidített negyedik szakaszán, az összetettben pedig továbbra is a kilencedik.
Dakar: Szalayék legyőzték a katari dűnéket
2020 február 26.   Blikk
Defekt, bonyolult navigáció és dűnersor – a nehézségek ellenére a Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) kettős tartja kilencedik helyét az összetettben a tereprali-világkupa-sorozat katari versenyén.
Tereprali: óceánba vezető dűnék – Szalay maradt a 9. Katarban
2020 február 25.   Hírstart
A hazai pályán versenyző háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah előnye behozhatatlannak tűnik, Szalay Balázsék tartják a kilencedik helyüket a katari világkupa-futamon.
Tereprali: óceánba vezető dűnék – Szalay maradt a 9. Katarban
2020 február 25.   NSO
A hazai pályán versenyző háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah előnye behozhatatlannak tűnik, Szalay Balázsék tartják a kilencedik helyüket a katari világkupa-futamon.
Dakar: Szalay Balázsék javítottak
2020 február 24.   Hírstart
A Szalay Balázs (54), Bunkoczi László (54) terepralipáros az előző napi eltévedést és a körülbelül harmincperces időveszteséget valamelyest „korrigálva” öt helyet javítva, kilencedikként teljesítette a katari Világkupa-verseny második, 334 kilométeres szakaszát.
A Toyota versenyistállójának idei tervei
2020 február 21.   Hírstart
A Toyota az elmúlt években sikert sikerre halmozó (2018 WRC konstruktőri világbajnoki cím, 2019 WRC egyéni világbajnoki cím, 2018/2019 WEC konstruktőri és egyéni világbajnoki cím, 2019 Dakar győzelem, 2020 Dakar második hely) versenyistállója, a Toyota Gazoo Racing ismertette teljes 2020-as világszintű motorsporttevékenységével kapcsolatos tervezet
Budapest-Bamako: Nyugat-Szahara, Mauritánia, Szenegál
2020 február 12.   Autónavigátor
Teréz Anya Gyermekei, avagy a csapat, amely egy több mint egymillió kilométeres Toyota Hiace fedélzetén vágott neki a fapados Dakarnak, már Szenegálban jár, továbbra is műszaki hiba nélkül.
Budapest-Bamako: véres tüntetések miatt módosítják az útvonalat
2020 február 11.   Autónavigátor
A január utolsó napján Budapestről startolt fapados Dakar mezőnyét már ezer kilométer sem választja el célul kitűzött Freetowntól, azaz Sierra Leone fővárosától, ám az igazi izgalmak most kezdődnek.
A fapados Dakar legmerészebb indulói!
2020 február 1.   Hírstart
Már 15 éve, hogy elrajtolt az első Budapest-Bamako Rally, amely egyre nagyszabásúbb rendezvénnyé nőtte ki magát az évek során. 2016-óta viszont csak kétévente indul el a mezőny Afrikába. Idén tehát ismét megtartják.
A fapados Dakar legmerészebb indulói!
2020 február 1.   Autónavigátor
Már 15 éve, hogy elrajtolt az első Budapest-Bamako rali, amely egyre nagyszabásúbb rendezvénnyé nőtte ki magát az évek során. 2016-óta viszont csak kétévente indul el a mezőny Afrikába. Idén tehát ismét megtartják.
Ken Block tesztelhette az Extreme E villany-versenygépét
2020 február 1.   Totalcar
A Dakar utolsó szakaszán csapathatott végig a Gymkhana-legenda a kísérleti autóval.
Indul a Budapest-Bamako
2020 január 31.   Klubrádió
A legendás Dakar Rally örököse a Budapestről induló „flúgos futam”. Verseny is, kaland is. A cél egy-egy nyugat-afrikai város, mindig változik.
Startol a Budapest-Bamako, startol az egymilliós Toyota Hiace
2020 január 30.   Autónavigátor
Holnap startol a Fapados Dakarként ismertté vált Budapest-Bamako verseny, aki kíváncsi, a Lurdy Ház parkolójában meg is tekintheti a mezőnyt.
„Megkönnyebbültem, hogy Alonso nem nyerte meg a Dakart!”
2020 január 27.   Hírstart
Fernando Alonsóhoz hasonlóan az IndyCarban versenyző Alexander Rossi is szívesen kipróbálja magát más és más versenysorozatokban, ugyanis az IndyCar 2019-es szezonjának már vége, a 2020-as pedig még nem kezdődött el.Rossi ezen a hétvégén a Daytonai 24 órás verseny vesz részt, de a 28 éves pilóta az ausztrál Supercars-sorozatban is kipróbálta magát
Elhunyt Dakaron megsérült holland motorversenyző
2020 január 24.   Hírstart
Két főre emelkedett, az idei Dakar Rally halálos baleseteinek száma a motorosok mezőnyében. A 48 éves Edwin Straver még a múlt héten szenvedett balesetet, amiben eltört a csigolyája és agyi traumát szenvedett. A Szaúd-Arábiaban történt baleset után, a kómában lévő versenyzőt azonnal kórházba szállították. A holland csapat nélkül vágott neki a harma
A 2020-as Dakar Rally második áldozata: Edwin Straver
2020 január 24.   Hírstart
Veszélyesen kijózanító az adat. A beérkezett információink szerint Edwin Straver hozzávetőlegesen óránkénti 50 kilométeres sebesség mellett szenvedett balesetet a 2020-as Dakar Rally utolsó előtti szakaszán. A bukás azonban olyan szerencsétlenül történt, hogy végül rossz hírekről kell beszámolnunk. Már akkor sem nézett ki biztatóan a helyzet, amiko