Hírarchívum - Életmód - 2023 március 13.

2023. március 13. hétfő

márc. 13
0:15
Kényszeres vásárlás: veszélyes függőség támad (Infostart)
Egy friss felmérés szerint megdöbbentő a vásárlások visszaviteli aránya, ami a tudatos vásárlói magatartás hiányát mutatja.
márc. 13
0:15
Mikor Jó Fájdalomcsillapító A Metamizol-Nátrium? (Életmódcentrum)
Amikor fáj a fejünk vagy lázasak vagyunk, akkor számos olyan fájdalomcsillapító közül válogathatunk, melyek képesek enyhíteni a panaszokon. Ezek persze különböző hatóanyagoknak köszönhetik a hatásukat. Ezen hatóanyagok közé sorolandó a paracetamol, az acetilszalicilsav, a dexketoprofén, az ibuprofén, a diklofenák, a naproxen és a metamizol-nátrium
márc. 13
0:15
Napraforgók segítik a föld túlélését (Zöldmánia)
A napraforgó bizonyos fajtái képesek felszívni a talajból a mérgező nehézfémeket, csökkentik a sugárzást, és megakadályozzák, hogy ezek a szervezetbe jussanak. A fukusimai és a csernobili nukleáris baleset után is napraforgókat ültettek az érintett területeken a sugárzás elnyelésére, majd betakarították és ártalmatlanították őket. A napraforgó term
márc. 13
0:18
Hétfő – Őseink nyomában - családfakutatás (ridikul.hu)
Élete során legalább egyszer mindenkiben felmerül a kérdés, hogy honnan származunk, mi a családunk története? A családfakutatás során nemcsak érdekes információk gyűjthetőek, de történelmi jelentősége és lelki hatása is lehet a kutakodásnak. Különösen, ha szakemberek segítségét vesszük igénybe.
márc. 13
0:19
A véradás fontos! (Életmódcentrum)
A vér egy igen sokrétű feladatot ellátó, nélkülözhetetlen szövet. Szükségünk van rá a kórházi beavatkozásoknál, de számos súlyos betegség is jó eséllyel gyógyítható vérkészítményekkel. Azonban ahhoz, hogy biztosítani lehessen az egészségügyi intézmények folyamatos és egyenletes vérellátását, körülbelül napi 1600-1800 véradóra van szükség. Ez pedig
márc. 13
0:22
Kedd – Szívükben él a magyar nóta (ridikul.hu)
Márciusban országszerte ünneplik a magyar nóta napját. A ma már hungarikumnak számító műfaj nagy hatással volt a kulturális és társadalmi életre. Nem telhetett el a legtöbb helyen vasárnapi ebéd úgy, hogy ne szóljon magyar nóta a rádióban. Hogyan őrizhetjük meg a nemzeti kincsünket?
márc. 13
0:26
Nevetés a hosszú élet titka (ridikul.hu)
Bármi is történjék az életben, az biztos, hogy a humor mindenen átsegít. Mindig derűs vendégeinkkel arról beszélgetünk, mi a titkuk, milyen szerepe van a nevetésnek az életükben, milyen helyzeteket oldott már fel az, hogy vidáman tudtak szemlélni egy-egy élethelyzetet.
márc. 13
0:30
Péntek – A boldogság ezer arca (ridikul.hu)
Egyes nézetek szerint az emberi élet egyik alapvető célja a boldogságkeresés. Az igazi bonyodalom viszont csak ezután következik, ugyanis adódik a kérdés: kinek mit jelent a boldogság? Ezzel a kérdéssel ma már a kutatók is foglalkoznak. De mennyire befolyásolhatjuk tudatosan ezt az érzést, állapotot? Van-e titkos receptje a boldogságnak?
márc. 13
1:00
„Az ember szenvedése mély titkot hordoz” – A betegség értelme és reménye egy kórházlelkész szemével (Képmás)
Horváth István Sándor kórházlelkész miután hosszú éveket töltött el plébánosként, önként választotta, hogy a betegeket szolgálja. István atya szerint sokat tanulhatunk a betegektől, akik a jelenben élnek, nem a múlton rágódnak, nem is határidős teendők aggasztják őket, ugyanakkor óriási remény van bennük, a gyógyulás reménye.
márc. 13
1:42
Kate Hudson beragyogta az Oscar-gála vörös szőnyegét: ebben a ruhában a színésznő maga volt a megtestesült álom (Femcafe)
Kate Hudson egy csillogó Louis Vuitton estélyit választott az idei Oscar-díjátadóra, az összkép pedig olyan fantasztikusra sikeredett, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül.
márc. 13
2:03
Kezdődik a grill szezon, várd felkészülten! (Spa Trend Online)
A téli pihenő vagy ritka használat után érdemes egy nagytakarítással nekiállni a tavaszi grill szezonnak. Ilyenkor eltávolíthatod az állás során lerakódott szennyeződéseket és előhozhatod a grill legjobb formáját, hogy egész nyáron tündökölhessetek.
márc. 13
3:21
5 dolog amik különlegessé teszik Bulgária tengerpartját (Utazási Élmények)
A bolgár tengerpart, 378 km hosszú és több mint 230 strandot, sok szép öblöt, festői folyótorkolatokat, gyönyörű erdőket és hegyvidéket is láthatnak akik felkeresik.
márc. 13
3:24
Eva Longoria viselte a leggyönyörűbb ruhát az Oscar-gálán: lélegzetelállítóan festett benne a csodaszép színésznő (Femcafe)
A színésznő most sem okozott csalódást: káprázatos volt, mint mindig, nem is találunk méltó szavakat csodás outfitjére.
márc. 13
4:21
A test így jelzi, ha túl sok volt a kávé (HáziPatika)
Melyek a figyelmeztető jelek, és mit tehetünk ilyenkor?
márc. 13
4:24
Az Elemi ösztön tönkre tette Sharon Stone magánéletét (ridikul.hu)
A filmcsillag szívklinikára került, a szívbetegségéhez a világhírnevet adó film juttatta. A színésznő állítja, hogy az Elemi ösztön miatt vették el tőle a fia felügyeleti jogát.
márc. 13
4:24
2008 óta nem látott bankcsőd Amerikában: nincs szövetségi segítség (Igényes férfi)
Az amerikai kormány nem készül költségvetési forrásból kisegíteni a csődbe ment Silicon Valley Bankot (SVB), de igyekszik biztosítani a betétesek pénzét - közölte az amerikai pénzügyminiszter vasárnap.
márc. 13
4:27
Ashley Grahamé az Oscar-gála leginspirálóbb szettje: mindenkit az önelfogadásra biztat (Joy)
A plus size szupermodell újra bebizonyította, nem a kilóink száma határoz meg minket, hanem az, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan a bőrünkben. Úgyhogy mi képzeletben megszavaztuk neki a legmotiválóbb híresség díját!
márc. 13
4:42
Mesés ruhákban tündököltek a sztárok a 2023-as Oscar-díjátadón: íme, a gála leggyönyörűbb szettjei (Femcafe)
Káprázatos estélyi ruhákban pózoltak a sztárok a vörös szőnyegen a 2023-as Oscar-gálán; cikkünkben most összegyűjtöttük a legcsodásabbakat, melyekre mindenképpen érdemes vetni néhány pillantást!
márc. 13
4:45
"Azt hittük, stroke, de pszichiátriai történet lett belőle" (HáziPatika)
Érintettekkel beszélgettünk.
márc. 13
5:00
4 tipp, hogy megelőzd a tavaszi fáradtságot (Nosalty)
Vége a télnek, de ahelyett, hogy kicsattannánk az energiától, folyton fáradtnak érezzük magunkat. Tavaszi fáradtság valóban létezik, és szerencsére fel lehet készülni rá.
márc. 13
5:00
Ijesztő ütemben pusztulnak a méhek (Hamu és Gyémánt)
A méheket sújtó betegségekről már régóta hallani, a legfrissebb kutatások azonban még elszomorítóbbak.
márc. 13
5:15
Azt érzem, hogy elhülyít és megmérgez a social media (She)
A legszívesebben eldobnám a mobilomat és visszatérnék a modern ember kőkorszakába, a butatelefonok idejébe, amikor a készülékek a telefonhívásokon, üzenetváltásokon és az ébresztőóra-funkción kívül semmi másra nem voltak használhatók.
márc. 13
5:21
Veszélyben a várandós nők Afrikában (HáziPatika)
Az elmúlt két évben 25 százalékkal nőtt az alultápláltság aránya.
márc. 13
5:27
Pálinkás rongyot a babának! - bizarr tanácsok gyerekneveléshez (She)
A gyereknevelés és gyerekgondozás terén ahány ház, annyi szokás – tudjuk jól. Ma is megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen módszert kövessünk ezzel kapcsolatban, ám a múltban akadtak olyan szakértői tanácsok és intelmek, amelyeket olvasva, hallva, nem hiszünk se a szemünknek, se a fülünknek.
márc. 13
5:30
Divatkatasztrófa az Oscar-gálán: ők voltak a díjátadó legrosszabbul öltözött sztárjai (Femcafe)
Természetesen ezúttal is akadtak hírességek, akiknek sikerült olyan ruhát választaniuk a rangos eseményre, amire nehéz szavakat találni…
márc. 13
5:36
Hátborzongató felfedezés: Ez történik az agyunkban a halál előtti és utáni pillanatokban (Femcafe)
Meghatónak, ijesztőnek vagy bámulatosnak találod a filmekben azokat a jeleneteket, amikor a haldokló előtt leperegnek a szép emlékek? Egy véletlen baleset igazolta, hogy ez nem pusztán kitaláció, mert nagyon is megtörténhet!
márc. 13
5:45
Az ovis farsangon, a fiamat kísérve ismertem meg a második feleségemet (She)
Nem így terveztem az életemet. Láttam magam sikeres emberként, konkrét foglalkozást sosem képzeltem el magamnak, de mindig is arra vágytam, hogy majd szépen kiöltözve, öltönyben, jobb kezemben egy aktatáskával, balban egy papírpoharas kávéval tempózok be az irodába. Otthon pedig vár egy szerető család, feleség és két gyermek, na persze meg egy kuty
márc. 13
5:54
„Úgy érzem, tudnom kell éhezni, szomjazni, visszafojtani az alapvető igényeimet” (WMN)
A holokauszt a harmadgenerációsok mindennapjaira is félelmetes erővel hat(hat).
márc. 13
5:57
Gáz van? Ez az enzim a felelős (HáziPatika)
Erre talán nem is gondolnánk.
márc. 13
6:03
Tavaszi ébredés a masszázsmedencének (Spa Trend Online)
Tavasszal nem csak a természet újul meg, de a kültéri bútorokra, eszközökre is ráfér egy alapos karbantartás. Pontosan ez a helyzet a jakuzzival is, ami a téli állás vagy éppen folyamatos használat után megérdemli a kényeztetést.
márc. 13
6:12
Miben különbözik a szemkörnyék az arcunk többi részétől: erre érdemes figyelni, ha az ápolásáról van szó (Femcafe)
Amikor igazán jó bőrápolási tanácsokról beszélünk, néhány alapvető irányelv sosem megy ki a divatból. Elegendő vizet inni, fényvédőt használni és sokat aludni – csak néhány tipp, ami mindenkinek egyből eszébe jut. De vajon mit tehetünk még emellett szemkörnyékünk egészségéért?
márc. 13
6:15
Hogyan lehet megkülönböztetni a vesefájdalmat a hát- és derékfájástól? (WebBeteg)
Nem mindig könnyű megkülönböztetni, hogy a fájdalmaink hátterében veseprobléma áll-e, vagy háti-deréktáji eredetű-e, mivel megközelítően azonos területen érezhetjük ezeket.
márc. 13
6:21
Napi horoszkóp március 13.: a Bikáknak érdemes foglalkozniuk a mentális egészségükkel, az Oroszlánok kissé bizonytalan helyzetbe kerülnek (Joy)
A csillagok a hét első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
márc. 13
6:21
Legyünk szépek és stílusosak francia módra: kipróbáltuk Mireille Giuiliano tanácsait (egy.hu)
A francia nők stílusosak, csinosak, lazán elegánsak, karcsúak. Életükbe a család, munka, magánélet mind belefér, ráadásul amolyan franciás könnyedség tölti be napjaikat. Hogy mindezt hogyan érik el, az sokáig az ő titkuk volt. De Mireille Giuliano „A francia nők nem híznak” és „A francia nők télen-nyáron”című nemzetközi bestsellerek szerzője, a Veu
márc. 13
6:27
Egy évtizeden belül férfiak is lehetnek anyák (HáziPatika)
Már vizsgálják, hogyan lehetne azt humán klinikai eljárássá átültetni.
márc. 13
6:27
Ilyen vadat korábban sosem lőttek a Jászságban (24.hu)
Magyarországon 1961-ben ejtették el az első példányt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
márc. 13
6:30
Oscar 2023: A Minden, mindenhol, mindenkor kapta a legjobb film díját (Igényes férfi)
A Minden, mindenhol, mindenkor kapta a legjobb film díját vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban a 95. Oscar-díjátadó gálán.
márc. 13
6:36
Te megtalálod 6 másodperc alatt a kakaóval teli bögrét tartó pingvint? (Nosalty)
A fotón látható mókás kis pingvinek egyike egy kakaóval teli bögrét tart. Te vajon meg tudod találni csupán 6 másodperc alatt? Szerintünk menni fog!
márc. 13
6:42
Fenntartható hajós verseny lesz a Balatonon (AQUA)
A nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozatot Magyarországon először a Balatonon rendezik meg, augusztus 22–27. között. A verseny fő célja, hogy a régió felelős intézményei összefogásukkal egy olyan innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi Solar Boat-futamot szervezzenek meg elsőként Magyarországon, amely a régiót kiemelt h
márc. 13
6:51
Leforrázta a zsűri. Ezt történt Oláh Ibolyával, de… (Blikk)
Mindenki elképedt a Sztárban sztár adása alatt.
márc. 13
6:54
Oscar 2023: Brendan Fraser újra Hollywood csúcsán (Igényes férfi)
Brendan Fraser könnyek között vette át a legjobb színésznek járó Oscar-díjat A bálna című filmben nyújtott alakításáért vasárnap.
márc. 13
6:54
Új gyíkfajt fedeztek fel Peruban (Travelo)
A hüllőre 3250 méter körüli tengerszint feletti magasságban bukkantak rá a tudósok.
márc. 13
6:57
Cara Delevingne majdnem belehalt a függőségbe, de most visszatért az Oscar vörös szőnyegére (Joy)
A színésznő-modell nem titkolja, a 30. születésnapja után depresszióval küzdött és néhány lesifotó döbbentette rá arra, hogy a kábítószer-függősége az életébe is kerülhet. Azóta belekezdett egy 12 lépésből álló programba, amivel fantasztikusan haladhat, hiszen csak úgy ragyogott az Oscar-gálán.
márc. 13
6:57
Változások jönnek a Tescónál (Zöldmánia)
A Tesco célja, hogy ösztönözze a környezettudatos vásárlási szokásokat, és ennek részeként minimalizálja a működésükben, valamint a háztartásokban keletkező műanyaghulladék mértékét. A boltokban az eldobható műanyag zacskók március 21-i kivezetésével egyidejűleg zöldebb csomagolóanyagokra váltanak, amivel éves szinten 500 tonna műanyagot tudnak meg
márc. 13
7:00
Gyógyhely címre vágyik Mosonmagyaróvár (24.hu)
Jelenleg összesen 42 gyógyhely van Magyarországon.
márc. 13
7:06
Oscar 2023: történelmi pillanatok és célba ért színészek az idei díjátadón (Hamu és Gyémánt)
Magyar idő szerint március 13-án hajnalban tartották a 95. Oscar-gálát. A tavalyi káoszt elkerülve, idén a szervezők a rutinos Jimmy Kimmelt kérték fel a díjátadó lebonyolítására. A magyar nézők számára örömteli hír volt, hogy több év után először élőben lehetett követni a Disney+-on a hajnali kettőkor kezdődő díjátadót, ami végül tartogatott pár m
márc. 13
7:18
Jane Fonda 10 perces táncos edzése garantáltan felpörget: a latin tánc mozdulataival formálja az alakot (Retikül)
Jane Fonda életét végigkíséri a rendszeres testmozgás, fantasztikus vonalait nem pusztán a genetikai adottságoknak köszönheti, ez a táncos edzés például látványosan formálja az alakot. Mutatunk egy kis ízelítőt az ikon mozdulataiból. Jane Fonda határozott kiállása, fiatalos testtartása és csodás alakja mindmáig abszolút lenyűgöző. A 85 éves színész
márc. 13
7:21
A pattanásos, zsíros, aknés bőr kezelése (Életmódcentrum)
Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait. Helyi kezelés Az akne kezelésére alkalmas tonikok szárítják a bőrt, elpusztítják a baktériumokat, illetve hozzájárulhatnak az
márc. 13
7:27
A kádban vesztette eszméletét. Ez okozta a bajt (HáziPatika)
Nem sokon múlt a 45 év körüli nőnek az élete.
márc. 13
7:30
Történelmi siker az idei Oscaron (Igényes férfi)
Michelle Yeoh kapta a legjobb színésznőnek járó díjat a 95. Oscar-gálán vasárnap este, ezzel ő lett az első ázsiai származású nő, aki elnyerte a filmszakma legjelentősebb elismerését.

Keresés