2023. március 24. péntek

márc. 24
0:15
Szakítás utáni segítséget ajánl a fiataloknak egy kormány (Infostart)
Szeress jobban címmel indítanak kampányt a témában.
márc. 24
0:18
Virágzik a lezser fine dining (Igényesférfi.hu)
Igazi ünnepi készülődésbe kapcsolódik az, aki mostanában a St. Andrea Restaurantban jár: a tavasz új étlapot, a húsvét közeledte emelt lelkületet hozott az étterembe.
márc. 24
3:21
Te is felfedezheted idén Albánia legszebb vidékeit (Utazási Élmények)
Idén Te is felfedezheted Albánia meseszép tájait és rendkívül változatos történelmét, ami ókori görög-római, középkori velencei vagy török látnivalókkal várja az utazókat, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékait.
márc. 24
4:21
Hublot F1 avagy vége a nagy luxusórák divatjának? + Friss Edox Delfin Mecano (Kronometer)
Mi más lenne alkalmasabb szemléltetni milyen (volt?!) a nagy órák trendje! Volt benne jó is, például a tér az extra anyagok fejlesztésére és használatára — és ezt is elhozza ez…
márc. 24
4:24
Megérkeztek az első szlovák MiG 29-es vadászgép Ukrajnába (Igényesférfi.hu)
Megérkezett az első négy MiG 29-es vadászgép azok közül, amelyeket Szlovákia átad Ukrajnának - közölte csütörtökön a szlovák védelmi minisztérium.
márc. 24
4:27
GPT (glutamát-piruvát-transzamináz) (WebBeteg)
A glutamát-piruvát-transzamináz, hivatalos nevén alanin-aminotranszferáz (ALAT vagy ALT) túlnyomóan a májsejtekben termelődő enzim, amely az ott bekövetkező károsodások mutatója.
márc. 24
4:27
Azért szakítottam a pasimmal, mert a csillagjegyeink egyáltalán nem passzoltak: hibát követtem el? (Joy)
Nem semmi sztori következik!
márc. 24
4:54
Az egykori dél-koreai “kriptokirályt” foghatták el Montenegróban (Igényesférfi.hu)
Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet.
márc. 24
5:06
9 kedvelt történelmi személy, aki a háttérben szörnyű dolgokat követett el (Hamu és Gyémánt)
Számos dicsőített történelmi alakról és rajongott ismert emberről kiderült utólag, hogy nem is voltak olyan makulátlanok, mint azt gondoltuk.
márc. 24
5:15
Ha párkapcsolatot szeretnél, akkor ne üldözd a férfit! (She)
A párkapcsolati egyensúly megteremtése már az ismerkedési fázisban megkezdődik, és szerintem erre az időszakra sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, mint ahogy azt sokan teszik - ugyanis ha ekkor nem fekteted le a szabályaidat és az igényeidet, akkor később ezen már nagyon nehéz változtatni, ha egyáltalán lehetséges.
márc. 24
5:24
Az egyensúly fontos, a pénz pedig kritikus kérdés (Igényesférfi.hu)
Bár a legfőbb elvárás a dolgozók részéről egy adott munkával kapcsolatban, hogy egyensúlyban legyen a magánéletükkel, viszont amikor egy konkrét szerződésről kell dönteni, a bérezés kerül első helyre a fontossági sorrendben.
márc. 24
5:27
Férfivélemény: Nem attól válsz „igazi” férfivá, hogy nem fogadod el a segítséget (She)
Miért gondoljuk azt annyian, hogy a „férfias" problémamegoldás az, amikor nem beszélünk a gondjainkról? Hol van az aranyközép út a kizárólagosan másokra támaszkodás és a konok, csak azért is egyedül oldom meg mentalitás között?
márc. 24
5:30
Ezek az ínycsiklandó szószok szabotálják a fogyásodat. Mutatjuk! (Ripost)
Nem is gondolnád, hogy miért nem megy a fogyás.
márc. 24
5:51
Minek viszel neki virágot az első randira? Még ki sem érdemelte… (She)
Bár a legtöbb férfi imádja meglepni kedvesét ajándékokkal, egyesek úgy érzik, felesleges pénzkidobás virágot, desszertet vagy ékszereket vásárolni, pláne a kapcsolatok kezdeti szakaszában.
márc. 24
5:54
„Csak még egy falatot a mama kedvéért!” – A gyerekkori válogatósság nyomában (WMN)
Számos oka lehet annak, ha egy gyerek válogatós – ezeknek jártunk utána. Miután elolvastátok a cikket, írjátok meg kommentben a ti tapasztalataitokat is.
márc. 24
6:12
Gondoltad volna? A micellás víz nemcsak a bőröddel, de a hajaddal is csodákat művel (Femcafe)
A micellás víz már régóta népszerű termék, hiszen a smink eltávolítása mellett megőrzi a bőr természetes olajait. De tudtad, hogy a micellás vizet akár a hajadra is használhatod?
márc. 24
6:15
Napi horoszkóp március 24.: az Oroszlánok vékony jégen próbálnak ellavírozni (Joy)
A csillagok a hét utolsó munkanapjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
márc. 24
6:21
Miből áll a por? – Kutatásokat ismertetünk, ami után megjön a takarítókedved (egy.hu)
Talán nincs is olyan háztartás, ahol ne tartanának belőle legalább egy-két példánnyal. A világ legelterjedtebb házikedvence, ami bár sokáig képes láthatatlan maradni, előbb- utóbb felfedi rejtekhelyét. Ilyenkor szomorú sorsra jut: vagy a porszívó végez vele, vagy a kukába dobják. Egy biztos: nincs okunk sajnálni a porcicákat!
márc. 24
6:24
Hétvégén elbúcsúzhatunk a nyárias időtől: nem is hittük volna, hogy ezt tartogatják számunkra március utolsó napjai (Femcafe)
Szombaton visszatér a hűvös-esős idő.
márc. 24
6:24
Rossi szerint felelőtlenség, amit Szoboszlaiék csináltak (Igényesférfi.hu)
Marco Rossi szövetségi kapitány az 1-0-s győzelem ellenére elégedetlen volt a magyar labdarúgó-válogatott játékával az észtek elleni barátságos mérkőzésen.
márc. 24
6:33
Olyan járművek tűnnek fel az utakon, amelyek máskor nem járhatnak arra (Infostart)
A közúton mezőgazdasági járművekkel találkozó autósoknak leginkább két dologra kell nagyon odafigyelniük.
márc. 24
6:39
A zenei Cd-k visszaelőzték a bakelitlemezeket: a magyar piac szembe megy a világgal – D. Nagy Lajos a király (Blikk)
A bakelitek voltak a legkelendőbb használt fizikai zenei hanghordozók az online piactéren az elmúlt években, de a 2022-es összesített számok a zenei CD-k előretörését mutatják, hiszen mára toronymagasan ez a legnépszerűbb zenei formátum a Vaterán. Mindez teljesen ellentétes a globális trendekkel, amelyek épp a CD hanyatlását, illetve a vinyles kiad
márc. 24
6:42
Megváltozott a balatoni élővilág (AQUA)
A tóban megjelentek idegenhonos fajok, amelyek veszélyesek az őshonos fajokra, a helyben kialakult ökoszisztémára. Az idegenhonos fajok akkor okoznak problémát, ha tömegessé válik a jelenlétük, és átalakítják az adott terület élővilágát. Az invázió folyamata több lépcsőfokból áll. Az első, hogy bekerülnek az idegenhonos fajok, sokáig ez volt a legf
márc. 24
6:51
Így zöldülhetnek ki a mozik (Zöldmánia)
Megérkezett a Kultik Kaposvár moziba a száz százalékban préselt rostból készült nachostálca, amely teljes egészében fenntartható így nem terheli a környezetet. A hónap végére pedig a teljes mozihálózatukban lecserélik a műanyag nachostálcáikat. A Kultik Mozihálózat stratégiáját kezdetek óta meghatározta a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségv
márc. 24
6:54
Az új építésű vagy a használt lakás éri meg jobban Magyarországon? (Igényesférfi.hu)
A legjobb választás az előre gondolkodás – mondja az ingatlanpiaci elemző arra a kérdésre, hogy mi a jobb vétel ma: egy új építésű vagy egy használt lakás? Az örök dilemma eldöntését segítő hagyományos szempontok jelentős részét is érdemes újraértékelni a közelmúlt piaci folyamatainak tükrében.
márc. 24
6:54
Újabb két hazai fürdő nyitja ki kapuit áprilisban (Travelo)
A Zsóry Gyógyfürdőben két részleget nyitnak meg, a Sárkány fürdőben pedig a fürdő mellett a kempinget is.
márc. 24
7:09
Szembekerültek egymással! Nehéz helyzetben Oláh Ibolya (Blikk)
Meg kell tennie.
márc. 24
7:12
4 könnyen elkészíthető mocktail recept, amit imádni fogsz (Hamu és Gyémánt)
Amikor egy buli beindításáról van szó, könnyű egyből egy jó koktélra gondolni, de miért ne keverhetnénk inkább egy mókás mocktail-t?
márc. 24
7:51
Mi lett veled, Gyűrűfű – megvalósult álom, kiváltság vagy száműzetés az ökofaluban élni? (egy.hu)
Az 1990-es években Gyűrűfűn valósult meg az ország egyik első ökofaluja, ahol három évtized múltán is megmaradtak az alapelvek: az ide költözők lemondanak a modern kor bizonyos vívmányairól, például a vezetékes vízről, gázról. A település  sokáig nagy népszerűségnek örvendett, ám az utóbbi években mintha elfelejtettük volna. Ellátogattunk, hogy meg
márc. 24
7:54
Meglepő helyről jött last minute ajánlat a Manchester Unitedre (Igényesférfi.hu)
Zilliacus úgy véli, a trend, miszerint milliárdos sejkek és oligarchák vásárolják meg a klubokat, amelyeket aztán privát játszótérként használnak, nem egészséges tendencia.
márc. 24
7:54
Az igazi férfi kemény, bátor. És idő előtt lerobban, meghal (WMN)
Átlagban 6 évet vesz el a magyar férfiak életéből, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell, mekkora férfiak. És ez nem csak az ő hibájuk.
márc. 24
8:00
4 kevésbé ismert olasz látnivaló, amit mindenképp érdemes megnézni! (Hamu és Gyémánt)
Olaszország legismertebb nevezetességeit mindenki ismeri, ebben a cikkben azonban négy olyan rejtett gyöngyszemet mutatunk be, amit mindenképp érdemes meglátogatnod, ha legközelebb Itáliában jársz.
márc. 24
8:02
Lackfi János: Oroszlánrágta csontok (Hamu és Gyémánt)
Amikor búcsúcsók helyett váratlan fordulattal végződik az első randevú: egy éles szúrás a nyakon, egy zöld kezeslábas és egy önkéntelen önkéntesség. Lackfi János folytatásos novellájának második részéből kiderül, a maffiának és az oroszlánoknak mi közük van egymáshoz – és hogyan tör elő az állatias ösztön főhőseinkből a nem várt szituációban…
márc. 24
8:15
Narancsbőr férfi szemmel: Kit érdekel ez a hülyeség? (She)
Több dolog is van, ami zavar egy nővel kapcsolatban: például ha közönséges, ha könnyűvérű, ha igénytelen magára és a környezetére - és még van jó pár ilyen pont, de a narancsbőr nem szerepel ezen a listán.
márc. 24
8:15
Szuper híreket kap ma az egyik csillagjegy (Metropol)
Egy szerettével vagy az is lehet, hogy önmagával kapcsolatban.
márc. 24
8:17
Elvárt szex? A párkapcsolat gyilkosa (She)
A szex fontos egy párkapcsolatban, ezen kár lenne vitatkozni. Ám abban a pillanatban, hogy az egyik fél részéről elvárttá válik a szexuális vágy, már komoly gondok vannak.
márc. 24
8:19
Egy viszonzatlan szerelem kínjai... (She)
Le sem merem írni, hány év vívódását öleli fel ez a levelem. Mennyi vihar vonult már el a fejem felett - és fogalmam sincs, mennyi van még hátra. Ha elcsendesedek, és békére lelek valahol ott belül, magamban, behunyom a szemem, és újra ott ülök a kertemben.
márc. 24
8:21
3+1 dolog, amivel kinyírhatsz egy ígéretesnek tűnő kapcsolatot (She)
Olyan baromi nehéz egy jó pasit kifogni... Itt most nem feltétlen egy 190 centis kockás hasú, Chris Pratt-arcú férfire gondolok, hanem egy olyanra, akivel egy hullámhosszon vagytok, megvan a kémia, tök jó vele dumálni, egyformán gondolkodtok, tehát úgy istenigazából minden klappol. És amikor végre találsz egy ilyet, és azt gondolod, most eljött az
márc. 24
8:36
Nagy dobásra készül a Rolex (Igényesférfi.hu)
A Rolex legfrissebb bejelentése szerint hamarosan új színekkel bővül a legendás svájci márka színes számlapos modellportfóliója. Azt viszont csak március 27-én fogják elárulni, hogy mely órákat érinti a frissítés.
márc. 24
8:39
Teljesen összetörtem: az anyukám az exvőlegényemmel kezdett el randizni (Joy)
Egy biztos; ilyen történetet nem hallani gyakran!
márc. 24
8:45
Nőhet a melanómás betegek gyógyulási esélye (WebBeteg)
A HCEMM kutatócsoportjának csapata a világ negyedik leggyakoribb daganatos megbetegedése, a melanóma immunterápiás modelljét fejleszti tovább új technológiával és kísérleti modellekkel.
márc. 24
8:54
Legurultunk az Avasi pincesoron és haltepertőt is ropogtattunk (Travelo)
Felfedeztük Miskolc erdős, dombos, pincesorokkal barázdált, napozóteraszokkal hívogató oldalát.
márc. 24
9:00
Bezár Budapest egyik legkiválóbb étterme (Femcafe)
A Pasztell Éttermet a Michelin-kalauz is ajánlotta. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a döntés végleges-e vagy a minőségi gasztronómia szerelmesei esetleg reménykedhetnek benne, hogy később újra kinyit a hely.
márc. 24
9:00
Az egyik legnagyobb szövetségesük is magára hagyta Harryéket? (Hamu és Gyémánt)
Meghan Markle egyik barátja, Oprah Winfrey volt az első személy, aki interjút készített a párral a királyi családból való távozásukat követően. 2021-ben Harry és Meghan Oprahnak adott interjúja világszerte óriási felháborodást váltott ki, mivel rendkívül kényes és bensőséges információkat osztottak meg a királyi családról. Köztu
márc. 24
9:51
Borzalmas körülmények között élt a magyar TikTok-sztár (Metropol)
A TikTok-sztár vallott mostoha körülményekről.
márc. 24
10:06
Felhőkarcoló méretű aszteroida közelít a Földhöz (Travelo)
A szakemberek szerint ha ez az aszteroida becsapódna, nem csak ablakok törnének be, mint anno Oroszországban.
márc. 24
10:15
Itt van 5 tipp a horkolás ellen, garantáltan jobban fogsz aludni (Metropol)
Ezekkel a gyakorlatokkal elfelejtheted a horkolást.
márc. 24
10:15
A tuberkulózis (tbc) tünetei és rizikófaktorai (WebBeteg)
A tbc-fertőzésnek nincsenek specifikus tünetei, sőt, az esetek nagy részében sokáig tünetmentes. A tüdőtuberkulózis felismerésében így kiemelkedő szerepe van a szűrővizsgálaton való rendszeres részvételnek.
márc. 24
10:15
Jubileumi fesztivál a királynék városában (Balatonica)
A 30. Gizella Napokat május 7-14. között rendezik Veszprémben. A fesztivál hétvégéjén több mint harminc fellépő váltja egymást a zenei színpadokon. Az ingyenes koncertek mellett lesznek művészeti és családi programok, street art foglalkozások, WAMP design vásár, plusz az egész várost megmozgató kosztümös felvonulás.
márc. 24
10:21
Könnyebb gyomor - jobb közérzet! Csupán néhány enzimre van szükség! (Vital)
Hogyan kellene picit tudatosan táplálkozni, milyen típusú ételeket ne párosítsunk egymással, hogy könnyebb legyen a gyomrunk és komfortosabb a közérzetünk? Mit tehetünk, hogy egy hosszabb hétvége vagy a nyaralás alatt ne szedjünk fel jó pár kilót?

Keresés