2023. március 12. vasárnap

márc. 12
0:15
Hivatalos: megalakult az első és egyetlen magyar, a gyártó által is elismert Tesla Owners Club (Blikk)
Szombaton hivatalosan is megkezdte működését az első magyar Tesla Owners Club. Az Owners Clubok (tulajdonosi klubok) a Tesla által elismert és vele szorosan együttműködő szervezetek, melyek a tulajdonosok és a gyártó közti közvetlenebb kommunikációt hivatottak elsősorban ellátni.
márc. 12
0:15
Így változott a Föld az évmilliók során (Zöldmánia)
Egy eddigi legrészletesebb geológiai modell lehetővé tette a tudósoknak, hogy visszatekintsenek az időben a Föld felszínének elmúlt 100 millió évére. A modell részletei tovább bővítik a mai ismert Földünk geofizikai tájképének megértését, emellett azt is felfedhetik, hogy mi vár bolygónkra a jövőben. Ahhoz, hogy megjósolhassuk a jövőt, meg kell ért
márc. 12
0:19
A műanyag megváltoztathatja az életünket (Zöldmánia)
Világszerte 171 ezer milliárd műanyaghulladék úszik az óceánokban egy új becslés szerint. A vizeinkben található nem lebomló szemét össztömege nagyjából 2 milliárd tonna lehet. A szakértők szerint az óceánok szennyezése egyre nagyobb mértéket ölt, 2040-re pedig a mainál évente kétszer több műanyag kerülhet a vizekbe. Dr. Marcus Eriksen, a kutatás
márc. 12
3:21
Kincseket rejtettek a bolygatatlan avar kori sírok (Utazási Élmények)
Késő avar kori temetkezés nyomaira bukkantak a Salisbury Régészeti Kft. munkatársai a M44-es autóút nyomvonalának régészeti mentesítése során.
márc. 12
4:24
Jeremy Renner mosolyog és láthatóan jobban van (ridikul.hu)
Hol van már a tavalyi hó, mondhatnánk, de a filmcsillag örökké emlékezni fog a múlt szilveszterre, ami majdnem az életébe került. Szerencsére rohamtempóban javul az állapota és a legjobb úton jár, hogy mind testileg, mind lelkileg felépüljön.
márc. 12
4:51
Ezért nem jó, ha csak nők dolgoznak együtt (HáziPatika)
Konfliktusokat idéz elő. De mi lehet ennek az oka?
márc. 12
5:12
Atlantiszon túl – 7 legendás város, ami rejtélyes módon eltűnt (Hamu és Gyémánt)
Az elmúlt évezredek során számos olyan nagy jelentőséggel bíró település létezett, amely azóta rejtélyes módon eltűnt. De vajon milyen lehetett ott az élet, és mi okozta a bukásukat? Az alábbi cikkben 7 olyan legendás várost mutatunk be, ami rejtélyes módon eltűnt.
márc. 12
5:15
Csernus doki előadásán jártam - Házhoz mentem a pofonért? (She)
Úgy gondolom, Dr. Csernus Imrét vagy ahogy általában nevezik, Csernus dokit nem nagyon kell bemutatnom. Ha mégis, akkor néhány szóval úgy jellemezném, hogy ő az a szakember, aki mint ars poetica nyugodtan hangoztathatná József Attila szavait: Érted haragszom, nem ellened! Nos, pár hete nekem is volt szerencsém találkozni Csernus dokival...
márc. 12
5:27
Árthat az egészségnek, ha így kezdjük a napot (HáziPatika)
Miután felkeltünk, ágyazás következik? Nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet.
márc. 12
5:27
Felnőtt férfi vagyok, de az anyám még mindig irányítani akarja az életemet (She)
Ha ezt a történetet napokkal ezelőtt írtam volna, egymás után köpködtem volna a szitkokat, annyira felbosszantott az anyám. Folyamatosan játszik, pontosabban játszmázik, próbál manipulálni és néha sikerül is neki, de ami a legfrusztrálóbb, hogy folyamatosan ott van a fejemben, hallom a hangját és szinte észrevétlenül irányítja az életemet.
márc. 12
5:45
A legtöbb ember észre sem veszi, hogy bántalmazó kapcsolatban él (She)
Sokan nem értik, hogy egy nő, vagy akár egy férfi miért marad benne egy bántalmazó kapcsolatban. Nyilván kívülről nincsen annál világosabb, hogy ahol nem bánnak veled méltó módon, onnan menni kell, de amikor az ember benne van egy ilyen helyzetben, akkor ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.
márc. 12
5:51
Narancsbőr? Az elégtelen emésztés jele is lehet (Vital)
Hogyan kellene picit tudatosan táplálkozni, milyen típusú ételeket ne párosítsunk egymással, hogy könnyebb legyen a gyomrunk és komfortosabb a közérzetünk? Mit tehetünk, hogy egy hosszabb hétvége vagy a nyaralás alatt ne szedjünk fel jó pár kilót?
márc. 12
6:00
Mikor szoktál edzeni? Nem mindegy a kalóriaégetés szempontjából (Nosalty)
Abban egyetérthetünk, hogy a testedzés remek dolog, hiszen beindítja az anyagcserét, a vérkeringést, segít megőrizni a sejtek egészségét, erősíti a csontokat – és még sokáig folytathatnánk a sort. Ha pedig kifejezetten a zsírégetés, a fogyás a célunk vele, akkor arra is érdemes odafigyelni, hogy mikor végezzük a kedvenc mozgásformánkat!
márc. 12
6:03
Minőségi kerti bútorok és inspiráció a tökéletes kerthez - egy helyen (Spa Trend Online)
Az ideális erkély, terasz vagy kert kialakítása fontos lépése a lakberendezésre, mert ha sikerül eltalálni a számodra tökéletes hangulatot és beszerezned a minőségi bútorokat egy sokoldalú teret nyersz, amit tavasztól őszig bátran használhatsz.
márc. 12
6:03
Barbár vízparti farongálás történt Dunakeszinél (24.hu)
A fák életfolyamataiban a szállítószövetek átvágásával visszafordíthatatlan károkat okoztak.
márc. 12
6:12
Ezért a frizuráért rajong most minden nő: a "buborék bob" egy tökéletes tavaszi hajtrend (Femcafe)
Tavasszal és nyáron szeretjük a rövidebb frizurákat, ugyanis sokkal praktikusabbak a melegben. Mutatjuk is, hogy melyik a kedvenc hajtrendünk.
márc. 12
6:15
Kemoterápia és idősödő korúak csonttörései (WebBeteg)
A tudomány fejlődésének köszönhetően a különféle daganatos megbetegedések túlélési esélyei folyamatosan emelkednek. Egy közelmúltban lezajlott kutatás eredményei alapján a rákból felépült idősödő emberek körében gyakoribbak a csonttörések.
márc. 12
6:21
„A siker építőköve a kudarc, ezt jó lenne látni” – edzőszemmel a sport-reality erejéről (egy.hu)
Az Exatlon, a parkourból és több, kihívásokra épülő valóságshow-ból összegyúrt török formátum, a modern kor harcosainak, a betondzsungel trópusi környezetbe „lepottyantott” vagányainak vetélkedője. Magyarországon négy évadot megélt, jelenleg is milliókat szórakoztat világszerte. Mennyire sport, és mennyire valóság ez a sport-reality? Milyen a tökél
márc. 12
6:24
Öt percet késett a macska reggelijével, amit az állat tett, az lelki terror a köbön (Femcafe)
Ez ám az arcátlanság: öt perc miatt ezt a cirkuszt!
márc. 12
6:27
Hamburger sültkrumplival? Baj lehet belőle! (HáziPatika)
Komoly egészségügyi problémákat okozhat.
márc. 12
6:48
Home office hét kontinensen – egy hajó fedélzetéről (AQUA)
A Life at Sea Cruises hároméves, föld körüli hajóutat indít, évi 30 ezer dollárért. Az Mv Gemini hajó november 1-jén, Isztambulból indul útjára, 375 kikötőt, 135 országot és mind a hét kontinenst érintve. A Life at Sea Cruises már meg is nyitotta a foglalásokat a hároméves útra. A hajó nyolc hónap múlva fut ki a
márc. 12
6:51
Megújult a gyermeksürgősségi járóbeteg-ellátás Miskolcon (Vital)
Bővítették a kapacitást, és rendelőket újítottak fel a gyermeksürgősségi és baleseti ellátás terén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában egy összesen mintegy 3 milliárd forintos beruházás részeként.
márc. 12
6:51
Napi horoszkóp március 12.: a Rákok közelebb kerülnek a korábban kitűzött céljukhoz, a Szüzek szerelmi élete révbe érni látszik (Joy)
A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
márc. 12
6:54
„A pasiktól megkapom, hogy akkor biztos irtó veszélyes vagyok” – Rögbis lányok edzésén jártunk (WMN)
„A csapattársaid olyanok, mintha csak a nővéreid lennének, akiket meg kell védened, és ők is megvédenek téged.”
márc. 12
6:57
Madárinfluenza: miért nem oltanak ellene? (HáziPatika)
Miért nem védekeznek a további terjedés ellen egy széleskörű oltóprogrammal?
márc. 12
7:06
Hiúzokkal nézett farkasszemet a lábatlani fotós (24.hu)
Lábatlanon él egy 15 éves ifjú, akit úgy elvarázsoltak a madarak, hogy fotózni kezdte őket. Ma már fotós leseket épít és nemrég hiúzokat is lencsevégre kapott egy bajor vadrezervátumban.
márc. 12
7:12
Kvíz! Vajon mennyit tudsz az idei Oscar-jelölt filmekről? (Hamu és Gyémánt)
A 2023-as Oscar-díjátadó kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, hiszen számos legenda és új felfedezett verseng az aranyszobrokért. A filmrajongók szinte kivétel nélkül megtették a tétjeiket, az alábbi kvízben pedig kiderül, hogy mennyit is tudsz valójában az idei Oscar-jelölt filmekről!
márc. 12
7:15
Melatonin: ezekben az ételekben, italokban sok van (Életmódcentrum)
Az egészséges életmódról általában a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás jut eszünkbe, azonban a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásnak is komoly hatása van az egészségi állapotra. Becslések szerint a teljes népesség közel egyharmada szenved alvászavarban, amit a stresszes életvitel, a cirkadián ritmus („biológiai óra”) diszf
márc. 12
7:21
A dögevés miatt alakult ki az emberi nyelv (HáziPatika)
Meglepő megállapítás.
márc. 12
7:30
Így dobhatod fel a barna hajszínt: ezek a legszebb árnyalatok, amiket muszáj kipróbálnod (Femcafe)
A sötétbarna haj egyik legnagyobb előnye az árnyalatokat illető sokoldalúsága. Nem is gondolnád, hányféleképpen fel lehet dobni néhány más árnyalatú tinccsel csokoládébarna fürjeidet.
márc. 12
7:39
Heti horoszkóp március 13-19.: a Bikáknak el kell hagyniuk a komfortzónájukat, a Szüzek szédületes tempót diktálnak (Joy)
A csillagok az előtted álló, rövidebb munkahétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a heti horoszkópodat!
márc. 12
7:45
86 évesen is dolgozik a világ legidősebb stewardesse (NLC)
Bette Nash dolgozott már kiskosztümben és forrónadrágban is, repült Jackie Kennedyvel, és ott volt azon a járaton, ahol a turbulencia miatt kiszakadt a vécé a helyéről. Mindezek ellenére, nyugdíjról még csak hallani sem akar.
márc. 12
7:48
Az 53 éves Jennifer Lopez alakján észbontóan állnak ezek a gyönyörű fehérneműk: globális nagykövetének választotta az olasz márka (Retikül)
Jennifer Lopez újabb feladatot vállalt, az Intimissimi a sokoldalú énekesnőt és színésznőt nevezte ki újdonsült nagykövetének. Már bele is csapott a munkába, a tavaszi-nyári kollekció kampányfotóit abszolút az ő nőies kisugárzására építette rá az olasz fehérneműmárka.
márc. 12
7:51
„A gyerekhez is úgy szólok, mint a felnőtthöz, talán ez a titkom” – Kőnig dokival beszélgettünk (egy.hu)
Vajon mi jár egy gyermeksebész fejében a műtőben állva, és mi visz rá valakit, hogy vállalja az efféle munkákat? Dr. Kőnig Róbert igyekszik ezekre a kérdésekre választ adni, nemcsak nekünk, hanem az internet népének is. A népszerű gyermeksebészt ma már médiajelenléte kapcsán az egész ország csak Kőnig dokinak hívja. Méltán a gyerekek kedvence, hisz
márc. 12
7:54
Magabiztos magyar győzelem a japánok ellen (Igényes férfi)
A magyar férfi vízilabda-válogatott tíz gól különbséggel nyert a japán csapat ellen a zágrábi világkupa-selejtező harmadik fordulójában.
márc. 12
7:57
Kísérleti projekt a fenntarthatóságért (Zöldmánia)
Európa vezető hostelmárkája, az a&o kísérleti projektet indít Berlinben, Drezdában és Koppenhágában, hogy az UNESCO oktatási kampányához csatlakozva játékos módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra. Az Education for Sustainable Development – ESD (oktatás a fenntartható fejlődésért) program célja, hogy főként a fiatalok figyelmét felhívja a f
márc. 12
8:00
5 étel, amit semmiképp se fogyasszunk repülés előtt (Hamu és Gyémánt)
Ha repülünk valahova, van néhány olyan étel, amelyet jobb elkerülnünk előtte.
márc. 12
8:12
Így lett a kis szobor a filmesek legvágyottabb díja (24.hu)
Érdekességek az idén 95. alkalommal sorra kerülő Oscar-gáláról.
márc. 12
8:15
Jobb, ha menekülsz, ha ezt írja a pasi a Tinderen! (She)
„Küldesz magadról valami szexi képet?" „Hahó, miért nem írsz már vagy 15 perce???" „Egy év múlva már szeretnék apa lenni" – ehhez és hasonló mondatokkal ki lehet kergetni a világból, de legalábbis a Tinderről. Vannak mondatok, amelyek már az első randi előtt elhangzanak, és igazából arra jók, hogy rájöjj, nem is akarsz első randit. Vele legalábbis
márc. 12
8:15
Ez a csillagjegy most hallgasson a szívére, különleges lehetőséget hoz a mai nap (Metropol)
A Halak lelki társra lelhet, a Szűzre remek összejövetel vár.
márc. 12
8:17
Ismerősnek jelölt az ex, azóta csak rá gondolok. (She)
Későn ébredtem azon a reggelen, és egyáltalán nem akartam Facebookozásra fecsérelni az időmet. De miközben sietősen kortyolgattam a kávémat, mégiscsak megnyomtam azt a kék "F" betűs ikont a telefonomon.
márc. 12
8:19
Férfivélemény: Erre gondol a nő, amikor nem mond semmit! (She)
"Ha ezt el kell mondani, akkor már régen rossz..." Egy párkapcsolatban legtöbbször a nők száját hagyja el ez a mondat. Mi, pasik, meg csak legyintünk rá: "Talán meg kellene tanulnom gondolatot olvasni?!"
márc. 12
8:21
Egy nő napi 40 gondolata (She)
Ilyesmik futnak végig egymás után, vagy ismétlődve, vagy egymás szavába vágva egy átlagos napon egy átlagos nő fejében. Meg még vagy 196 egyéb gondolat... :D Átlagos örömök és bosszúságok ezek, kivéve talán a törpemalacot.
márc. 12
8:24
Marokkó beugró lenne Ukrajna helyett a 2030-as ibériai pályázatban (Igényes férfi)
Marokkó szívesen lenne beugró a 2030-as labdarúgó-világbajnokságra vonatkozó ibériai pályázatban abban az esetben, ha Ukrajna a háború miatt nem tudná vállalni a társrendezést.
márc. 12
8:24
A bulinegyedektől a városi szabadstrandokig: 7 trendi városrész Európában (Travelo)
A városlakók szerint ezekben a kerületekben a legjobb lenni.
márc. 12
8:24
Gyönyörű lány volt Andrea: most a világ legnagyobb ajkait cipeli, és teljesen eltorzult az arca (Femcafe)
34 ajakplasztikán van túl, de újabb rekordot szeretne felállítani, ezúttal már az arccsontjával. Mindeközben az internetezők röhögni járnak az oldalára.
márc. 12
8:24
Hogyan küzdjük le a tavaszi fáradtságot? (ridikul.hu)
Vitaminok, ásványi anyagok és sok mozgás, ennyi az egész.
márc. 12
8:33
Miért félünk a bohócoktól? (HáziPatika)
Lerántjuk a leplet a jelenségről.
márc. 12
8:39
Ez az igazi Top Gun: babát vár a vadászpilóta (NLC)
Egy texasi házaspár mindkét tagja az amerikai légierőnél dolgozik, most a legkeményebb küldetésükre készülnek: szülővé válni.
márc. 12
8:39
Az egér nasi a TikTok új kajatrendje, ami futótűzként terjed a platformon (Joy)
Lehet, hogy te is ettél már, csak nem is tudsz róla!

Keresés