2022. február 22. kedd

febr. 22
0:12
Szlávik János: El kellene már engedni ezeket a járványintézkedéseket (Infostart)
A szakember szerint hamarosan Magyarországon is enyhíthetnek a járványügyi szabályokon.
febr. 22
0:12
Tüntetnek-e a benzinkutasok a benzinárstop ellen? (Blikk)
A kis kutak kilátástalan helyzetéről, a tüntetésről szóló hírekről és a javaslataikról kérdeztük Perlusz Lászlót, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkárát.
febr. 22
0:12
Márki-Zay Péter: Én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se (hirado.hu)
Veszélybe sodorná a baloldal több százezer ember fizetését és kiszolgáltatná őket a multinacionális nagyvállalatoknak a minimálbér eltörlésével. Az Origo, illetve a Mediaworks-Hírcentrum összeállítása szerint legalábbis erre utal Márki-Zay Péter számos kijelentése, és az is, hogy a baloldali pártok nem szavazták meg a parlamentben azokat a vállalko
febr. 22
0:12
Az Ensz menekültügyi szervezete szerint egyre gyakrabban alkalmaznak erőszakot és sértik meg az emberi jogokat Európa határain (444.hu)
Jogellenes visszatérítésekről, erőszakról és ezek miatt bekövetkezett halálesetekről is szólnak jelentések a szárazföldi és tengeri határátlépési pontokról egyaránt
febr. 22
0:12
Márki-Zay Péter nem kér bocsánatot a sértéseiért (Ripost)
Nem telik el úgy nap, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ne sértene meg valakit: a nőket, a fogyatékossággal élőket, a vidékieket, a Fideszre szavazókat, de a lista mára még ennél is hosszabb. A Metropol megkérdezte, hogy megbánta-e a sértő kijelentéseit, bocsánatot kér-e ezektől az emberektől.
febr. 22
0:16
Áll a bál a gellérthegyi sikló ügyében (Infostart)
A városvezetés hivatalosan nem tájékoztatta a projektet tervező céget arról, hogy eláll az együttműködéstől.
febr. 22
0:16
43 millió forintnyi kártérítést kap a borsodi család, amiért gyermekük orvosi hiba miatt agykárosodással született (Blikk)
Összesen 43 millió forintnyi kártérítést kap az a család, amelynek a gyermeke a kórház hibájából oxigénhiány miatti agykárosodással született.
febr. 22
0:16
Elkészült a Hajrá, magyarok! kiadvány, országjáráson mutatják be a sportban elért eredményeket (hirado.hu)
A kormány 2010-ben hármas célt tűzött ki a sport területén.
febr. 22
0:16
A Hatalom Bűnéért Most Iványi Gáborékat Teszik Bűnössé (444.hu)
Pikó András szerint Iványi Gábor egyháza azért került bajba, mert a kormány nem hajlandó kifizetni az annak járó 12 milliárdot. Lukácsi Katalin szerint Orbán kormánya egyházellenes, keresztényüldüző visszahozta az állami egyházügyi hivatal szellemiségét.
febr. 22
0:16
Iványi több, mint egy éve nem fizetett járulékot, ezért indított eljárást a NAV (Ripost)
Iványi Gábor egyesülete több, mint egy éve nem fizetett járulékot, ezért kezdett ellene vizsgálatot a NAV. Összesen negyed milliárd forint tartozásuk van.
febr. 22
0:20
Új részletek az államfőválasztásról (Infostart)
Március 1-jéig lehet jelöltet ajánlani.
febr. 22
0:20
Segítséget nyújt az ellenzék a Londonban élő magyaroknak: bravúros húzással viszik őket a magyarországi szavazóurnákhoz (Blikk)
Külön Ryanair-járatot biztosítana a Londonban élő magyaroknak a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, hogy Magyarországon szavazhassanak az áprilisi országgyűlési választáson.
febr. 22
0:20
Március végéig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát (hirado.hu)
A nyugdíjasbérlet-igazolványok többségét az ellátottak utazási utalványa alapján állítják ki.
febr. 22
0:20
Még 30 körzetben nincs elég aláírása a Kétfarkú Kutya Pártnak (444.hu)
A kispártok közül a Mi Hazánk azt állítja, meglesz a listaállításhoz szükséges 71 jelölt, Gattyán pártjának is még jó pár körzet hiányzik.
febr. 22
0:20
Elárulták: ez a titka a világ legjobb vörösborának (Ripost)
Egy orvos és egy borásznő páratlan diadala.
febr. 22
0:24
Kovács Gergely: nagyon határeset, hogy lesz-e a Kétfarkú Kutyapártnak országos listája (Infostart)
Még az elnök sem tudja megjósolni, hogy meglesz-e a Kétfarkú Kutyapártnak az országos listaállításhoz szükséges 71 egyéni jelölt. Kovács Gergely az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre a választókerületek felében szerezték meg a szükséges számú ajánlást.
febr. 22
0:24
Szlávik János megcsillantotta a reményt: hamarosan búcsúzhatunk a járványtól? (Blikk)
Jöhetnek még a koronavírusnak alvariánsai, de az ötödik hullám lassan a csúcsára ér, így ideje lenne elengedni a korlátozó intézkedéseket Szlávik János szerint. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa bizakodva beszélt róla, a következő ősszel esély van rá, hogy a vírus nem úgy fog visszatérni mint korábban.
febr. 22
0:24
Jelentősen csökkent a Magyarországon telelő erdei fülesbaglyok száma (hirado.hu)
Megközelítőleg 11 ezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon, ez jelentős csökkenés a tavalyi felmérés adataihoz képest – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME) hétfőn az MTI-vel.
febr. 22
0:28
Közlekedés, egészségügy – Óbuda is kampányüzembe kapcsolt (Infostart)
A közlekedési fejlesztéseket, az egészségügyi intézmények modernizálását, és a természetvédelmi területek megóvását hangsúlyozza a kormánypárt és a közös ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltje Óbudán.
febr. 22
0:28
Elemző: A baloldali pártok nem vállalnak közösséget a saját miniszterelnök-jelöltjükkel (hirado.hu)
Gyurcsány Ferenc a valódi főnök a baloldalon, és ha hatalomra kerül, az általa képviselt kudarcos politika tér vissza. Lapinformációk szerint a DK elnöke dönt arról is, hogy ki indulhat a választókörzetekben az országgyűlési választáson Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője szerint.
febr. 22
0:32
Elutasított egy pártot az NVB, vége a nyilvántartásba vételnek (Infostart)
A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a parlamenti választásra a Magyar Szociális Pártot hétfői ülésén, mert azt olyan ember jelentette be, akinek már nem volt képviseleti jogosultsága. Az NVB már nem fog több jelölőszervezetet nyilvántartásba venni az április 3-ai voksolásra, az eljárási és jogorvoslati
febr. 22
0:32
Szándéknyilatkozatot írtak alá vasúttársaságok vezérigazgatói az európai vasutak fejlesztéséről (hirado.hu)
A MÁV közleménye szerint a szándéknyilatkozat hangsúlyozza a leginkább környezetbarát motorizált közlekedési mód, a vasút kulcsszerepét az uniós klímacélok teljesítésében.
febr. 22
0:36
A négyből egy politikus mentelmi jogát függesztette fel a parlament (Infostart)
Felfüggesztette az Országgyűlés a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát, három másik ellenzéki képviselőt viszont nem adtak ki az igazságszolgáltatásnak. A szavazás érdekessége, hogy a mentelmi bizottság nem javasolta Sebián-Petrovszki László mentelmi jogának felfüggesztését.
febr. 22
0:36
Kocsis Máté: Mindegyik párt alatt Feri van (hirado.hu)
Jól emlékszünk: elvették a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi bért, az összes családtámogatási rendszert, megemelték az áram és a gáz árát, és a válság során mindent elvettek az emberektől – idézte fel a szocialista-szabaddemokrata kormányzás nyolc évét, kiemelten Gyurcsány Ferenc regnálásának időszakát parlamenti felszólalásában Kocsis Máté, a Fides
febr. 22
0:40
Online gyógyszerrendelés: mindkét oldal nyögi a változást (Infostart)
Egy idén hatályba lépő törvénymódosítás gyakorlatilag ellehetetlenítette a betegek számára, hogy gyógyszernek minősülő készítményeket rendelhessenek az internetről házhozszállítással. A Pénzcentrum utánajárt, mik a gyógyszertárak tapasztalatai az új szabályozás óta.
febr. 22
0:40
A magyarok fizetik az egyik legalacsonyabb árat az üzemanyagért az Európai Unióban (hirado.hu)
Hazánkban a benzin és a gázolaj árát május 15-ig árstop védi, vagyis e határidőig biztosan nem lehet drágább a 95-ös benzin és a gázolaj ára 480 forintnál.
febr. 22
0:44
Egyre kifinomultabb körítéssel tálalják silányságaikat a csodát ígérő honlapok (Infostart)
Erőfeszítés nélküli, szupergyors gyógyulással, fogyással vagy nyelvtanulással kecsegtetnek a csodát ígérő termékeket árusító, tisztességtelen weboldalak. Égbekiáltó lódításaikat körmönfontnak szánt, de szintén könnyen leleplezhető fals állításokkal igyekeznek hitelesíteni. A fogyasztóvédelem a többszörösen szabálysértő tartalmak kiszűrése mellett r
febr. 22
0:44
Március 10-én választ a parlament új államfőt (hirado.hu)
Elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Az áprilisi országgyűlési választás miatt a maival együtt összesen hat ülésnap lesz. Az utolsón, március 10-én választják meg a képviselők az új köztársasági elnököt.
febr. 22
0:48
Lényeges változások a minősített otthonbiztosítások feltételeiben (Infostart)
Határidők, feltételek, elévülés, díjmódosítási lehetőségek - sok az újdonság.
febr. 22
0:48
Hungexpo: csaknem 25 ezren látogattak ki a FeHoVa kiállításra (hirado.hu)
A szervezők sikeresnek tartják a 28. FeHoVa fegyver, horgászat és vadászat nemzetközi kiállítást.
febr. 22
5:00
Meghalt Vida Gábor (ATV)
Egy hónapja tartó, méltósággal viselt betegség után 92 éves korában, február 19-én elhunyt Vida Gábor műkorcsolyázó olimpikon – számolt be a hirek.csokonai15.hu.
febr. 22
5:30
Karácsony Gergely: "Igenis van kormányváltó hangulat" (Menedzsment Fórum)
Az ellenzék nagyon közel van a Fidesz legyőzéséhez, sokkal közelebb, mint bármikor az elmúlt 12 évben – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Karácsony Gergely. Aki meg van győződve arról, hogy Gattyán György pártja Rogán Antal megrendelésére jött létre. A választások után egy törvényjavaslatot nyújt be, mégis inkább marad Budapest főpolgármes
febr. 22
5:48
Gigantikus harcsát fogott a magyar horgász (Infostart)
Az év első nagy fogása a Lőrinci-tavon esett meg.
febr. 22
5:54
Szakértő: Kiképzett bevándorlók támadják a magyar határt (hirado.hu)
Szakértő szerint képzett és tapasztalt katonák vezetik az illegális bevándorlókat Magyarország déli határán. A migránsok a dobálásnál és a lövéseknél is a hadműveletekben szokásos taktikát alkalmazzák, sőt újabban már fegyverrel is fenyegetőznek.
febr. 22
5:54
Magyarok millióit kopasztja meg a láthatatlan rezsi: hiába az árstop, erről hallgatnak (Pénzcentrum)
Termelésükkel felhagyó vállalkozások, elmaradt, alacsonyabb mértékű fizetésemelések, folyamatos drágulás, ez a nagy hármas nagyjából Magyarország összes lakóját érinti a brutális energiaár-válság miatt. Hiába ugyanis a lakossági rezsi-stop, közvetett módon, így vagy úgy mindenki egyre durvábban érezni fogja a radikális energiaár-növekedés hatását.
febr. 22
6:24
Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács (hirado.hu)
A januári ülésén a tanács 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
febr. 22
6:26
Az államháztartás központi alrendszerének januári részletes adatait közli a Pénzügyminisztérium (hirado.hu)
A február 8-án kiadott gyorstájékoztató előzetes adatai szerint a központi alrendszer 151,3 milliárd forintos többlettel zárt január végén.
febr. 22
6:28
Az egyházakat érintő törvényjavaslatról tárgyalnak a képviselők (hirado.hu)
Az Országgyűlés március 7-i héten tartja következő, egyben jelenlegi ciklusának utolsó ülését.
febr. 22
6:30
A jelölőszervezetek kétszer kaphatják meg a nemzetiségiek adatait a kampányukhoz (hirado.hu)
Az NVI nem adja át azoknak a választópolgároknak az adatait, akik megtiltották, hogy azokat kampánycélra kiadják.
febr. 22
6:42
Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre (hirado.hu)
K. György a rendőrség legkeresettebb személyeinek Top 50-es listáján is szerepelt.
febr. 22
6:54
Unokatestvérét akarta megmenteni - mindkét férfit halálragázolt egy vonat Üllőnél (ATV)
Az idősebbik férfi elesett, a fiatalabbik pedig próbálta felsegíteni. Már csak pár lépés kellett volna, hogy biztonságban átérjenek, mikor a vonat elgázolta őket.
febr. 22
7:00
Az egyházakat érintő salátatörvényről tárgyalnak a képviselők (Infostart)
Az Országgyűlés kedden az egyebek mellett az egyházak tevékenységének anyagi feltételeit is érintő kormányzati javaslatról tárgyal.
febr. 22
7:00
Útinform: ez a helyzet az utakon kedd reggel (Blikk)
Kedd reggel a szemerkélő eső veszélyeire hívja fel a figyelmet az Útinform.
febr. 22
7:00
Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre (hirado.hu)
A Dublinban elfogott első számú gyanúsított, K. György szerepelt a rendőrség legkeresettebb személyeinek Top 50-es listáján.
febr. 22
7:12
Úszófalu épült Abádszalókon (Infostart)
Ez csak az első ütem volt, és már épülnek a következő ütemben létesítendő lakóházak a Tisza-tóra.
febr. 22
7:24
Putyin mozgatja a szálakat, vagy a struktúra mozgatja Putyint? (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk.
febr. 22
7:36
Ismét gyengült a forint - Még tovább emelhetik a kamatot (ATV)
Gyengült a forint kedd reggelre az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,2 százalékkal az euróval, 0,5 százalékkal a dollárral és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben.
febr. 22
8:12
Ismert termékek változhatnak meg, mert betiltottak egy adalékanyagot (Infostart)
Pékárukban, étrendkiegészítőkben, de még a rágógumikban is megtalálható az az élelmiszer-adalékanyag, aminek a használatát 2022 nyarától betiltotta az Európai Bizottság.
febr. 22
8:12
Önt is érintheti: egy fontos határidő közeleg az autósok számára (ATV)
A következő napokban fontos értesítés érkezik a NAV-tól minden gépjárműtulajdonos számára.
febr. 22
8:18
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével összeült a nemzetbiztonsági kabinet (hirado.hu)
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Keresés