2022. február 22. kedd

febr. 22
0:12
Szárnyalás után zuhanásban a tőzsdék, élen a BUX-szal (Infostart)
Ahogyan az elmúlt heteken, úgy hétfőn is elsősorban az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatos hírek határozták meg a piaci hangulatot.
febr. 22
0:12
BKK: március végéig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát (Adózóna)
Március 31-éig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát – hívta fel a figyelmet hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A cég a diákigazolványok és más okmányok érvényességi idejének ellenőrzését is javasolja.
febr. 22
0:12
Zuhan a tőzsde az orosz–ukrán konfliktus miatt (168 Óra Online)
A konfliktusnak leginkább kitett két részvény, az OTP és a Richter árfolyama csökkent a legnagyobb mértékben.
febr. 22
0:12
Bizakodásra ad okot a nyitás Európában (hirado.hu)
Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék hétfőn.
febr. 22
0:12
Rák elleni mRNS-vakcinán dolgozik a Moderna (vg.hu)
Többek között a herpesz, az influenza, és a HIV ellen is bevethető lehet az mRNS.
febr. 22
0:12
A gyerekes katások is szja-visszaigényléssel kaphatják meg az adójukat (Bank360 blog)
A katásoknak is jár a családi adóvisszatérítés, ezt azonban egy csavarral nem az kata-bevallásukban, hanem szja-visszaigénylés kitöltésével igényelhetik. Az adminisztráció nem bonyolult, és akár 150 ezer forintot is hozhat a konyhára.
febr. 22
0:16
Árstop – Kitalálták, hogyan menthetnék meg a benzinkutakat (Infostart)
A vállalkozók javaslatokat tettek az innovációs tárca asztalára.
febr. 22
0:16
Tájékoztatót adott ki a Nébih a megújuló energia előállításához kapcsolódó tápanyag-gazdálkodási terv benyújtásáról (Adózóna)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján hívja fel a biomassza-termelők figyelmét, hogy a tavaly kelt jogszabályi rendelkezés értelmében tápanyag-gazdálkodási tervet kell benyújtaniuk hivatalhoz a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékekhez kapcsolódóan.
febr. 22
0:16
KSH: Tavaly a kukoricát sújtotta az időjárás, a búza- és az árpatermés rekordokat döntött (hirado.hu)
A nyári hőség az elmúlt három évtized legalacsonyabb kukoricaterméséhez vezetett.
febr. 22
0:16
Az Északi Áramlat is szankciók alá esik majd (vg.hu)
Az Északi Áramlat-2 gázvezetéket is érintik majd a súlyos uniós szankciók – jelentette be az osztrák kancellár hétfőn.
febr. 22
0:20
Matolcsy György: nem sikerült a kanyarban előznünk (Infostart)
Az MNB elnöke szerint hiába a 7,1 százalékos növekedési adat, valójában jövedelmet vesztettünk, ugyanakkor nagy eredmény, hogy hat negyedév alatt sikerült visszakapaszkodni.
febr. 22
0:20
Fiktív számlákkal mintegy egymilliárd forintot csaltak el (Adózóna)
Mintegy egymilliárd forintnyi kárt okozott egy cégcsoport tulajdonosa és öt társa a költségvetésnek fiktív számlákkal, ki nem fizetett adókkal és közterhekkel – közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.
febr. 22
0:20
Varga Mihály: Stratégiai tulajdonnal bővül az állami vagyon (hirado.hu)
A jobboldali kormány 2010 és 2020 között 11 ezer milliárd forintról 20 ezer milliárd forintra növelte az állami vagyon értékét – írta közösségi oldalán a pénzügyminiszter.
febr. 22
0:20
A vérünkben van, hogy átverjenek minket (vg.hu)
Az Anna Sorokinról és Simon Levievről szóló Netflix-történetek példája azt reprezentálja, amikor azt a bizalomba vetett hitet használják ki a csalók, amelyre az emberek nap mint nap támaszkodnak a hatékony kommunikáció és eredményes együttműködés során.
febr. 22
0:24
Búza, kukorica, árpa - pozitív és negatív rekordok dőltek meg tavaly (Infostart)
Árpából történelmi rekordtermést, búzából minden korábbinál nagyobb hozamot takarítottak be 2021-ben. A nyári hőség az elmúlt három évtized legalacsonyabb kukoricaterméséhez vezetett - összegezte a tavalyi gabonatermés adatait hétfőn kiadott előzetes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 22
0:24
Az Oltalom Karitatív Egyesületnél házkutatást végzett NAV (Adózóna)
A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján – közölte az adóhatóság az MTI-vel hétfőn.
febr. 22
0:24
Megint megszaladt az olaj ára (vg.hu)
Az Ukrajna körüli feszültségek és az ellátási aggodalmak miatt hétfőn ismét emelkedett az olaj ára.
febr. 22
0:28
Varga Mihály: beszállt a magyar állam az Aegonba és az Unionba (Infostart)
Magyarország 45 százalékos tulajdont szerez az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban, az erről szóló adásvételi szerződést hétfőn írta alá a pénzügyminiszter a Vienna Insurance Group képviselőivel. Brüsszel szerint Magyarország megsértette az uniós jogot, amikor megtiltotta, hogy a VIG felvásárolja az Aegon magyar leányvállalatait.
febr. 22
0:28
Tovább fogynak a kereskedelmi dolgozók (vg.hu)
Hiába döntött történelmi csúcsokat a hazai kiskereskedelem, évtizedes mélypontra süllyedt a szektor foglalkoztatása. Tavaly csaknem húszezerrel dolgoztak kevesebben a boltokban, mint a járvány előtti 2019-es évben.
febr. 22
0:32
Új Duna-híd is épül, sínen a győri elkerülő tervezése (Infostart)
Összesen mintegy 13 kilométeres főút jön létre, amelyből 3 kilométer lesz négysávos.
febr. 22
0:32
Putyin háborús beszédet mondott hétfő este (vg.hu)
Ukrajna önálló államiságát is kétségbe vonta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő esti televíziós beszédében.
febr. 22
0:36
Szervezetet alapítottak a tiltakozó benzinkutasok (Infostart)
Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége egyesületi formában, és nyilatkozatot fogadott el az üzemanyagárstopról - közölte a szervezet.
febr. 22
0:36
Meg akarja oldani az Észak-Írországot érintő kereskedelmi kihívásokat az EU (vg.hu)
Úgy gondolják, eddig is mindent megtettek az ügy érdekében.
febr. 22
0:40
Milliárdokat halmoznak fel készpénzben az orosz bankok (vg.hu)
Az orosz bankok több milliárd dollár értékű külföldi készpénzt halmoznak fel készülve az esetleges szankciókra.
febr. 22
0:44
Márciusban indul első útjára a világ legnagyobb sétahajója (vg.hu)
A körülbelül 362 méter hosszú Wonder of the Seas nevű hajót három évig építették és januárban adták át.
febr. 22
0:48
Gyengén zárt a New York-i tőzsde (vg.hu)
.
febr. 22
1:12
Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége (ProfitLine)
Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége egyesületi formában, és nyilatkozatot fogadott el az üzemanyagárstopról - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
febr. 22
3:24
OTP elemzés (ProfitLine)
Pénteken nagy esésben fejezte be a hetet a magyar tőzsde, ami nagyrészt az orosz hadgyakorlatoknak és a továbbra is feszült nemzetközi hangulatnak volt köszönhető. Az OTP támasza is erősen letört és ahogy az korábban jeleztük a 17 000 forintos lélektani szint elvesztésével máris 16 500 környékén találja magát a jegyzés. A héten az alaphangot még m
febr. 22
3:28
Richter elemzés (ProfitLine)
Érdekes, hogy a Richter volt az elmúlt heteken, amely a magyar blue chip részvények közül leghamarabb elérte a korábbi hónapok mélyppontjait. Ennek ellenére még mindig tartja magát a papír és a 7900 forintos támaszon toporognak az eladók és várnak talán egy megfelelő pillanatra. Kétségtelen, hogy a részvénypiacok erősen megremegtek a háborús feszül
febr. 22
3:32
Tavaly megugrott a garázsok ára (ProfitLine)
Tavaly a garázsok 18 százalékkal drágultak az értékesítési adatok szerint, átlagáruk meghaladta az 5 millió forintot - közölte hálózati adatai alapján az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.
febr. 22
4:18
Van megbízható és pontos tengerentúli szállítási lehetőség? (ProfitLine)
A koronavírus-járvány okozta nehézségek mellett a tengerentúli szállítást számos más megpróbáltatás is éri napjainkban. Nem számít, hogy légi vagy tengeri úton szeretnénk szállítani csomagunkat, minden eshetőségre fel kell készülni. Munkaerőhiány, nem várt balesetek, fokozott járványügyi intézkedések és lezárások okoznak fejtörést a megrendelő és s
febr. 22
4:48
Fontos autópálya-szakaszt adnak át (Infostart)
Az M4-es autópálya legújabb, 27 kilomézeres szakasza, amely 125 milliárd forintból épült meg, Szolnokot elkerülve Abonyt és Törökszentmiklóst köti össze.
febr. 22
4:48
Kézműves horgászcsalik egyedi technológiával (Magyar Mezőgazdaság)
A FeHoVa kiállítás horgászati részlegén betévedtem a King-Baits Centrum Horgászbolt standjára. Mint kiderült, a Tari István tulajdonában lévő horgászbolt valamivel más, mint a többi. Ugyanis saját márkás, kézműves csalikat készít különféle ízesítésben és típusban. Ismerkedjünk meg tehát a King-Baits csalikkal!
febr. 22
4:54
Putyin mozgatja a szálakat, vagy a struktúra mozgatja Putyint? (G7)
Egyes elemzések az orosz rendszer jellegével magyarázzák az ukrán válságot, mások szerint Vlagyimir Putyin és rezsimje helyett pusztán a nagyhatalmi politika ökölszabályai vezérlik a történetet.
febr. 22
4:54
25 évvel ezelőtt jelentették be az első bárányklónozást (Agrofórum)
Csodálkozást, hitetlenséget és néha a puszta horror emlegetését váltotta ki 25 évvel ezelőtt, 1997. február 22-én az első sikeres klónozás bejelentése. Dolly, a bárány került az újságok címlapjára és bizony heves reakciókat váltott ki.
febr. 22
5:00
TECHference: akár több száz melléket is kezel a virtuális telefonközpont (okosipar.hu)
Többek között call center modullal és videóhívások kezelésével is elbíró szolgálatást mutatott be az év ipari konferenciáján az Opennetworks Kft. A cég saját fejlesztésű, felhőalapú telekommunikációs rendszere tovább emeli a még mindig modern és kedvelt IP-telefonszolgáltatások színvonalát. Az Opennetworks Kft. felhőalapú telekommunikációs szolgált
febr. 22
5:24
A hó és jég birodalmában bizonyíthat a hibrid Yaris a Rally Világbajnokságon (Márkamonitor)
A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team a siker reményével készül az év második versenyére az új GR YARIS Rally1 versenyautóval. A Svéd Rally a FIA rally világbajnokság egyetlen igazi téli fordulója, amelyen hóval és jéggel borított utakon száguldoznak a versenyzők nagy sebességgel.   A TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló rally csapata a múlt hónapba
febr. 22
5:24
Milyen növények díszíthetik télen is kertünket az örökzöldeken kívül? (Agrofórum)
Kertünknek télen sem kell egyszínűnek, unalmasnak lennie, hiszen számos növény, bokor, cserje és fa létezik, melyek megjelenésükkel a hideg időszakban is képesek díszíteni.
febr. 22
5:24
A gének teszik „szuperkártevővé” (Magyar Mezőgazdaság)
A krumplibogár több, mint 50 különböző növényvédőszerrel szemben rezisztens, emiatt úgy tekinthetünk rá, mint „szuperkártevőre”. Ez a magyarázata annak, hogy világszerte számos országban képes óriási károkat okozni a burgonyaföldeken.
febr. 22
5:42
Erősödő gazdasági fellendülést vár a német jegybank (ProfitLine)
Változatlanul magas inflációra számít az idén a Bundesbank havi rendszeres gazdasági jelentésében, a német jegybank várakozásai szerint az új vírusvariáns átmeneti fékező hatásának a csillapodásával ismét erőre kap a gazdasági növekedés.
febr. 22
5:42
Ezekre az adatokra várunk kedden (vg.hu)
Az MNB monetáris tanácsa megtartja soron következő kamatdöntő ülését.
febr. 22
5:48
Hadüzenet Ukrajnának – Putyin végzetes útra lépett (Privátbankár)
A szakadár régiók elismerése gyakorlatilag hadüzenet Ukrajnának, amelyre a Nyugatnak is reagálnia kell szankciókkal. Oroszországban a rendőrállami reflexek várhatóan tovább erősödnének és mindez a gazdaság megrendülésével párhuzamosan már a legyengült szovjet rezsimet idézheti. Káncz Csaba jegyzete.
febr. 22
5:48
Időjárás: A lelkünket is kifújja a viharos szél (Agroinform)
A következő napokban nagy területen kell erős szélre számítani.
febr. 22
5:48
Megújul az Efott (Márkamonitor)
2022-ben megújul az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT. A 2020 óta tartó koronavírus-járvány vonzata, hogy számos ponton változott meg a fiatalok élete, és ez a fogyasztói igények változását is maga után vonta. Felértékelődtek a közösségi élmények, a családias hangulat, a célzottan fiataloknak szóló programok, valamint a megfizethető
febr. 22
5:48
A méhbarát kert növényei (Agrofórum)
A kertünkben számos mézelő növényt nevelhetünk, amelyek több hónapon keresztül kiszolgálják a beporzó rovarokat virágporral és nektárral. Nézzük, melyek azok a legismertebb gyógy- és fűszernövények, évelő és egynyári dísznövények, amelyek segítenek a különböző méhfajoknak.
febr. 22
5:48
A Continental technológiája innovatív felhasználói élményt hoz az elektromos BMW iX-be (New Technology)
A Continental technológiai vállalat alapvető elemek szállításával járul hozzá az új BMW iX által nyújtott intuitív és magával ragadó felhasználói élményhez. A járművek digitalizálását megcélzó irányvonalhoz igazodva ebben az elektromos autóban megtalálható a Continental nagy teljesítményű számítógépe, a Cockpit High Performance Computer. A számítóg
febr. 22
5:48
Több évtized legalacsonyabb kukoricatermelése (Agrárágazat)
Hideg tavasz, csapadékszegény nyár jellemezte az elmúlt év mezőgazdaságát, a kukorica ezt nem bírta.
febr. 22
5:48
Ksh: a kukorica lutrisabb, mint az árpa, a cukorrépa zuhan (Mezőhír)
Így alakultak a főbb mezőgazdasági kultúrák terméseredményei a Központi Statisztikai Hivatal (Ksh) adatai szerint.
febr. 22
5:48
Íme, a webshop-világ új kihívása: a „sötét üzletek” (Transpack)
Ha nem a logisztika és a gazdaság, akkor a belvárosi lakosság pihenéshez fűződő joga szab gátat a belvárosi webshop-raktáraknak.
febr. 22
5:48
Megkezdődött az új orosz traktorgyár építése (GépMax)
A Rostselmash teljes traktorkínálatát gyártja majd az új üzemben, 170 Le és 600 Le közötti teljesítményben.

Keresés