2022. február 18. péntek

febr. 18
0:12
Szijjártó Péter: magyar–orosz vasúti vegyesvállalat létesül (Infostart)
Még a tavasszal – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.
febr. 18
0:12
Működnek a szigorúbb rendelkezések (ProfitLine)
Működnek a szigorúbb intézkedések, kétharmadával több "túlsúlyos gépszörnynek" állta útját a közlekedési hatóság - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.
febr. 18
0:12
A kormány 48 milliárdot pumpál a Demeter Szilárd köré épített alapítványba (444.hu)
2025-ig kapják a pénzt a költségvetésből.
febr. 18
0:12
Zöld kötvényt bocsátott ki a magyar sertésfeldolgozó (Forbes)
Európában első sertésfeldolgozóként kaptak zöld minősítést.
febr. 18
0:12
Sokkoló áremelés jöhet a hazai éttermekben (Agrotrend)
20-50 százalékos áremelés is jöhet az éttermekben, vendéglátóhelyeken – véli a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Kovács László szerint az egyre súlyosabb munkaerőhiányt, a nagyot emelkedő béreket, illetve nyersanyag- és energiaköltséget már nem tudják másként kigazdálkodni.
febr. 18
0:16
Matolcsy Ádám tényleg lakott a jegybank által korábban 1,3 milliárdért vett villában, és úgy tűnik, jól is érezte magát (444.hu)
Mert vissza is költözne, ha úgy hozza az élet.
febr. 18
0:16
Nagy bevásárlásban az OTP: új piacra lép be, épül az Ingatlan.com riválisa (Forbes)
Az OTP új piacra lép be kisebb hirdetési oldalak felvásárlásával, új riválist kap a piacvezető Ingatlan.com.
febr. 18
0:16
Süllőre ment, de egy 12 kilós ponty lett belőle (Agrotrend)
Süllőzni indult Inokai András egy Vas megyei bányatóhoz, azonban maga is meglepődött, amikor meglátta, hogy mi akadt a horgára.
febr. 18
0:20
Már több mint egy éve kapható, de csak most éri meg beszerezni. Mi az? (Forbes)
És most még harmadannyiba is kerül, mintha a rajtkor fizettünk volna be rá, micsoda biznisz!
febr. 18
0:20
Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság (Agrotrend)
Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság, 1.800 milliárd forintnyi fejlesztési forrást juttatnak el a magyar településekhez a következő években - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a közösségi oldalára feltöltött videójában.
febr. 18
0:24
Veszélyben a húsmarhaállomány (Agrotrend)
Komoly gazdasági kárral fenyegető kór ütötte fel a fejét az országban. A hatóság nemrég egy Bács-Kiskun megyei húsmarhatelepen gümőkórral fertőzött állatokat talált. Az állományt azonnal felszámolták, és megkezdték a járványügyi nyomozást is. A gyors intézkedés rendkívül fontos, mivel ha elszabadul a járvány, az exportpiacok elvesztésével az egész
febr. 18
0:28
Megjelent az alkoholízű alkoholmentes sör (Agrotrend)
A komló aromáját mesterségesen pótolták, így az "alkoholíz" is megmarad a nullaszázalékos sörben. Komló egyáltalán nem kerül az italba, ez pedig környezetkímélő, hiszen nem kell megtermelni és szállítani a növényt.
febr. 18
0:32
Két héttel korábban borultak virágba a barackültetvények Olaszországban (Agrotrend)
A fagyok hiánya és az enyhe, néhol kifejezetten meleg, akár a 20°C-os napi csúcsot is meghaladó időjárás hatására Dél-Olaszországban, Bari környékén virágozni kezdtek a kajszi- és őszibarack-ültetvények.
febr. 18
0:36
Vándorsólymok telelnek a Körös-Maros Nemzeti Parkban (Agrotrend)
A korábbi évekhez hasonlóan ezen a télen is megfigyeltünk néhány vándorsólymot a Körös-Maros Nemzeti Parkban.
febr. 18
0:40
A vadászattal együtt jár a természet szeretete (Agrotrend)
A halászati, vadászati hagyományaink nemcsak a természet ismeretét, hanem nemzetünk több mint ezeréves tapasztalatát is hordozzák - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 28. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás megnyitóján.
febr. 18
0:44
Felhívás a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra (Agrotrend)
Idén húsz éves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye. A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére az Agrárminisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos. A következő, jubileumi Bíráló Bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várjuk - közölte Tarpataki Tamás agr
febr. 18
0:48
Több megyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el (Agrotrend)
Jelenleg négy megyében – Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében – van tűzgyújtási tilalom
febr. 18
1:00
A Nestlé felvásárlásokkal erősítené piaci pozícióját (TőzsdeFórum)
A svájci Nestlé élelmiszer- és italipari óriás vezérigazgatója kijelentette, hogy nyitott lenne egy „nagy üzlet” megtételére, mivel újra megerősíti növekedési stratégiáját, miután csökkentette részesedését a L'Oreal francia kozmetikai üzletágban.
febr. 18
1:04
A Ford taszította le a Teslát a trónról (TőzsdeFórum)
A Ford Mustang Mach-E – az autógyár merész fogadása arra, hogy több elektromos jármű értékesítésére helyezze a hangsúlyt – 2022-ben felváltotta a Tesla Model 3-at, mint a Consumer Reports „Top Pick” elektromos járművet.
febr. 18
1:42
Csökkent tavaly az építőipari termelés Romániában (ProfitLine)
Romániában tavaly 0,6 százalékkal csökkent az építőipari termelés az előző évihez mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.
febr. 18
2:18
Az Arktyika atomjégtörő kelet-nyugati irányban vezeti át a hajókat az Északi-tengeri útvonalon (ProfitLine)
A Roszatomhoz tartozó Atomflot nukleáris jégtörő flottájának univerzális jégtörő hajója, a 22220-as projektszámú Arktyika, a kelet-szibériai Pevek kikötőjéből indulva kelet-nyugati irányban haladva először vezet át hajókat a vastag jéggel borított Kara-tengeren. Korábban a vastag jég miatt novemberrel lezárult a hajózás ezen a zord viszonyok uralta
febr. 18
2:42
Ingatlanfejlesztőket várnak Dél-Pestre (ProfitLine)
A magyar gazdaság inflációs kilátásai, az ingatlanfejlesztés legfrissebb trendjei és egy különleges fővárosi városrehabilitációs program is szóba került azon a konferencián, amelyen többek között felszólalt dr. Surányi György volt jegybankelnök is.
febr. 18
3:18
Ki a világ legszebb nője? Íme a lista! Nézegesd és ítélkezz! (ProfitLine)
A világ legszebb női. Kik ők? Világhírű szépségekről kiderült, hogy voltak hibáik bőséggel. Kleopátrának hosszú volt az orra, Szép Heléna – számoljanak csak utána – öreg volt, mint az országút, Pompadour csapott válláról, Dubarry anyajegyeiről nem is beszélve. Mégis bomlottak utánuk a férfiak, eldobtak szerelmükért pénzt, birodalmat, életet. Ezt pe
febr. 18
4:12
Ingatlanhirdetési portálokat vásárol az OTP Csoport (ProfitLine)
Az OTP Otthonmegoldások Kft-t az OTP Bank azért hozta létre, hogy egy olyan egyedülálló lakásökoszisztémát alakítson ki, amely támogatást nyújt a lakásmegoldást kereső ügyfeleknek a teljes ingatlan adás-vételi folyamat során. Ennek egyik első lépéseként a cég megvásárolja a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.huingatlanhirdetési portálokat.
febr. 18
4:18
Ciklámenek és szaporításuk (Agrofórum)
Nagy ciklámen-rajongó vagyok, nem is tagadom és nagy szívfájdalmam, hogy bejöttek az olyan hibrid fajták, melyeket már magvetéssel nem lehet szaporítani. Gyerekkorom óta, míg beérlelték a magvakat a ciklámeneim, sorra visszavetettem őket és egy többszázas gyűjteményem volt egy időben ciklámenekből.
febr. 18
4:18
A Jaguar Land Rover együttműködési megállapodást kötött az Nvidia vállalattal (okosipar.hu)
A Jaguar Land Rover több évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a mesterséges intelligencia (AI) és a számítástechnikai megoldások terén vezető szerepet betöltő NVIDIA vállalattal, hogy közös erővel új generációs automatizált vezetési rendszereket, valamint mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat és élményt fejlesszen
febr. 18
4:24
Még a fűszerekkel is csalnak (Magyar Mezőgazdaság)
Egy tanulmány szerint az Európai Unióban a gyógy- és fűszernövények közül leginkább az oregánóval csalnak. Az Európai Bizottság közös kutatóközpontja felfedte, hogy az oregánónak kínált fűszerek 48 százaléka nem az volt, hanem jórészt olajfalevél.
febr. 18
4:48
Beteg gyerekekért futottak 15 ezer kilométert a Bosch munkatársai (New Technology)
Jótékonysági kihívást indított munkatársai körében a Bosch budapesti központja. A vállalat dolgozói egy hónapon át egy közös célért rótták a kilométereket, hogy minél nagyobb összeget gyűjtsenek a súlyos és krónikus beteg gyermekeket, valamint családjaikat segítő Bátor Tábor számára. A meghirdetett akcióhoz 120 kolléga csatlakozott, akik négy külön
febr. 18
5:12
Zsoldosok a munkaerő-piacon! (ProfitLine)
Ma Magyarországon a regisztrált munkanélküliek száma a KSH év eleji adatai alapján nagyjából 300.000 fő, ami a teljes lakosságnak csupán a 3%-a. Ez a szám meglehetősen alacsony és ez folyamatosan csökken. A foglalkoztatottak száma magasan van, ugyanakkor a felvevő piac igénye nagy. A gazdaság fellendülésben van, hiszen sok vállalkozás arról számol
febr. 18
5:18
A bűncselekmények többsége megelőzhető lenne a társasházakban (Márkamonitor)
A társasházi bűncselekményekről valószínűleg a betörések jutnak először az eszünkbe, pedig más típusú szabálysértések sem ritkák a többemeletes lakóépületekben. Az MNS Védelem Kft. statisztikái szerint rendkívül gyakorinak számít a liftek, ajtók, postaládák rongálása, de testi sértés, garázdaság, kerékpárlopás és gépjárműrongálás miatt is rendszere
febr. 18
5:18
Melyik típusú napelemet érdemes telepíteni? (Tiszta Jövő)
Milyen különbségek vannak a napelemek között? Százalékokban szemlélve hatalmas.
febr. 18
5:18
Légbújtás: tegyük szebbé a felkopaszodott növényeket (Agrofórum)
A légbújtás régen nayon divat volt, mert még egy panellakásban is lehetett alkalmazni a felkopaszodott növényekre. Manapság már egyre kevesebben ismerik, így most a légbújtásról hoztam pár érdekességet az olvasóknak.
febr. 18
5:18
Új európai piacért felelős értékesítési igazgató az Audinál (okosipar.hu)
Miután a Porschénél számos különböző nemzetközi értékesítési pozícióban bizonyította rátermettségét, Jens Puttfarcken az Audinál folytatja pályafutását és 2022. június 1-jétől ő lesz az európai piacért felelős értékesítési igazgató. Puttfarcken ötvözi a jövőre nézve fontos értékesítési és marketing stratégiákat a szériagyártástól egészen a luxusmár
febr. 18
5:18
Tenyésztési tilalom fenyeget két nagyon népszerű kutyafajtát (Magyar Mezőgazdaság)
A francia bulldogok és a mopszok is a lapos pofájú kutyák tenyésztésének tilalma alá kerülhetnek Norvégiában, akárcsak az angol bulldogok és a king charles cavalier spánielek.
febr. 18
5:42
Nagyon visszaesett az autógyártás Csehországban (ProfitLine)
Januárban 11,4 százalékkal csökkent az új személyautók gyártása Csehországban az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A legyártott 92 657 személygépkocsi 2010 óta a legrosszabb év eleji eredmény - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában.
febr. 18
5:42
Ezekre az adatokra várunk pénteken (vg.hu)
Oroszországból GDP-, az Egyesült Államokból lakásértékesítésekkel kapcsolatos adatok érkeznek.
febr. 18
5:54
Hová tűnt a 17 ezer egészségügyi dolgozó? (Menedzsment Fórum)
Az elmúlt két évben egyes források szerint 17 ezer, más források szerint „csak” 5-7 ezer dolgozó tűnt el az állami egészségügyből. Arról, hogy vajon hány embert szívhatott fel belőlük a magán egészségügyi szektor Rékassy Balázs orvost, egészségügyi szakközgazdászt is megkérdeztük.
febr. 18
5:54
Viharciklonok szorításában – 3 napos időjárás-előrejelzés (Agroinform)
Csak lassan csendesedik a szél a következő napokban. A nedvesebb, csapadékosabb léghullámok elkerülnek minket.
febr. 18
5:54
Maserati Grecale: lefotózták a hivatalos bemutató előtt (Márkamonitor)
Exkluzív fotók: a globális bemutatódátum előtt csípték el a Grecalét Modena útjain. A Maserati új SUV-jának volánja mögé már több Maserati-dolgozó is beülhetett, így az autó megszületését lehetővé tevő tervező és összeszerelő kollégák mindennapjaiban már kézzelfoghatóan jelen van a modell.   A Maserati ezúttal egy vadiúj, különleges mintát választo
febr. 18
5:54
Klímasemleges e-biciklik a MEWA szolgálatában (New Technology)
A MEWA textilszolgáltatóként jelentős gépjárműflottát üzemeltet. Járművei csak Németországban 26 millió kilométert teljesítenek évente, miközben kiszállítják és begyűjtik ügyfeleiktől a bérbe adott munkaruhákat, törlőkendőket és egyéb üzemi textíliákat. A vállalat elhatározta, hogy jelentősen csökkenteni kívánja az ebből eredő széndioxid-kibocsátás
febr. 18
5:54
Az európai piacon is elérhető lesz a Toyota Hilux Gr Sport (GépMax)
Egyedi karakterű hűtőrácsáról már messziről fel lehet ismerni Gr Sport verziót a Toyota Hilux pickupból.
febr. 18
5:54
Márciusban jön az 1,9 milliárdos támogatás (Agrárágazat)
A mezőgazdaságért felelős miniszter rendelete megjelent, a gazdáknak nincs dolguk, a Mák utal.
febr. 18
5:54
Hódítottak a traktorok tavaly Bolognában (Mezőhír)
Az Emia-n végre testközelből láthatták az érdeklődők a mezőgazdasági traktor és robot(!) újdonságokat.
febr. 18
5:54
Mínusz 20-ban elég ütős tud lenni a száguldás – a City Grill halott, de Finnország mennyire él! (Forbes)
Amikor 88-ban megnyitott az első McDonald’s Magyarországon, mindig hatalmas sorok kígyóztak a Régiposta utcai bejárat előtt. De volt egy versenytárs magyar lánc, amelynek a burgereit sokkal szívesebben habzsoltam.
febr. 18
5:56
Hivatalosan felavatták az új tesztközpontot az Idiadán (New Technology)
A gumiabroncsgyártó Hankook már hosszú évek óta invesztál a kutatás és fejlesztés, valamint a tesztelési kapacitások bővítésének területén. A finnországi Ivalóban a téli abroncsok tesztelésére létesített Technotrac tesztközpont és a 2021 végén megnyitott Hankook Nürburgring Workshop mellett immár hivatalosan is felavatták az Applus+ spanyolországi
febr. 18
6:00
Hogyan legyen palotád az adófizetők pénzéből? (Piac és Profit)
Úgy tűnik új biznisz van kibontakozóban a politikai elitben. A szegény gazdagok állami pénzekből oldják meg lakhatási gondjaikat.
febr. 18
6:00
Itt a lesújtó igazság: a legtöbb magyarnak csak szenvedés a munkahelye, ide menekülnek inkább (Pénzcentrum)
A Pénzcentrum oldalán tavaly év végén fútó nagy Boldogságtesztben  a vállalkozók vallották magukat a legboldogabbnak. Mi lehet ennek az oka? Ilyés Márton, a Budapesti Vállalkozásfejllesztési Közalapítvány vezetője szerint egy rossz munkahelyhez képest vállalkozónak lenni jó, mégiscsak egy fajta függetlenséget, magamura érzést tud nyújtani, ami bizo
febr. 18
6:00
A csipszadó mintájára tehetnének rendet a dohányiparban (vg.hu)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohányiparban nem járható út a differenciálatlan adóztatás, ha valóban az ártalomcsökkentés a cél. Ugyancsak sarkalatos pont az ízesítések tiltása, korlátozása. Ez a lépés éppen a célcsoportot nem fogja ösztönözni a váltásra, sőt, az óvott korosztály a feketepiacon szerzi be, ellenőrizetlen forrásokból a te
febr. 18
6:12
A követhetetlen beutazási szabályok jelentenek újra esélyt az utazási irodáknak (Infostart)
Idén már meghaladja a járvány előtti szint felét az induló charterjáratok száma, de nagyon messze még az utolsó "békeév" teljesítménye. És mindehhez jön még az újonnan fellépett inflációs nyomás. Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke mondta el a részleteket az InfoRádióban.
febr. 18
6:12
Klímaváltozás: súlyos veszélyben a bükkerdők Magyarországon (Privátbankár)
A bükkerdők kipusztulhatnak. Az alacsony talajvízszint hosszú távon aszálykárokhoz, pusztuláshoz vezethet a termelésben és az erdőgazdálkodásban. A lapunknak nyilatkozó szakértők szerint a több éves esőhiány vagy nem megfelelő esőzés a mezőgazdaságban komoly változtatást követel a termelőktől, az erdők térképe pedig teljesen megváltozhat Magyarorsz

Keresés