2022. február 24. csütörtök

febr. 24
0:12
Hosszú tél köszönt be kriptoföldjén sokak örömére (Napi)
Legalább két-három évet kell még várni arra, hogy újra meginduljon a bitcoin árfolyama - véli az egyik kriptotőzsde alapítója. Eközben az Etherum egyik megalkotója is valószínűnek tart egy akár évekig tartó árlemorzsolódást a piacon, aminek szerinte a technológia iránt elköteleztek csak örülhetnek.
febr. 24
0:12
Közel tíz százalékkal nőtt a magyar átlagkereset (Infostart)
A közfoglalkoztatottakat nem számítva havi félmillió fölött van az átlagos bruttóbér a KSH szerint.
febr. 24
0:12
Külföldön is tarol a BioTechUSA (vg.hu)
A magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport jelentősen növelte tavaly az árbevételét, elkezdte korábbi irodaépületének átalakítását, illetve szadai logisztikai központjának bővítését.
febr. 24
0:12
Mastercard: A magyarok háromnegyede már rendszeresen kártyával fizet (Növekedés)
A Mastercard ma publikálta a kártyahasználati szokásokkal és attitűdökkel kapcsolatos kutatása eredményeit. Ez alapján a magyar banki ügyfelek 58 százaléka napi szinten használja kártyáját bolti fizetések során, de a megkérdezettek közel háromnegyede (72%) havonta több alkalommal is így tesz.
febr. 24
0:12
Ezek a szankciók fájhatnak igazán Oroszországnak (Forbes)
Kevesebb mint 24 órával azután, hogy Oroszország elrendelte katonai erők bevetését Kelet-Ukrajnában, a Nyugat egyértelmű üzenetet küldött, hogy Moszkva agressziója nem maradhat válasz nélkül. A legszigorúbb szankciókat azonban még tartalékolni lehet, hogy elriasszák Oroszországot a további lépésektől.
febr. 24
0:16
Várakozás feletti eredmények születtek a Magyar Telekomnál (Napi)
A menedzsment várakozásait meghaladóan nőtt a Magyar Telekom árbevétele és eredménye tavaly. Az igazgatóság 29,6 milliárd forint részvényesi javadalmazás kifizetését javasolja 2022-ben - közölte a Magyar Telekom Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán.
febr. 24
0:16
Adóelengedést és áfacsökkentést követel az új benzinkutas szervezet (Infostart)
A hatósági ár törvényes képzését kéri a kormánytól a most megalakult Független Benzinkutak Szövetsége – mondta Egri Gábor elnök. A szervezet a jövedéki adó áfamentességét, továbbá az üzemanyagok áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja.
febr. 24
0:16
Megszünteti a Google a Hangouts csevegőalkalmazást (vg.hu)
Március végétől Google Chat lesz helyette.
febr. 24
0:16
Ukrán válság - Johnson: több száz embert és több tízmilliárd font vagyont érintenek a brit szankciók (Növekedés)
Több száz embert és több tízmilliárd font értékű vagyoneszközt érintenek a brit kormány által Oroszországgal szemben eddig érvénybe léptetett szankciók - mondta szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
febr. 24
0:16
Miért annyira fontosak Putyinnak a háborút kirobbantható ukrán szakadár területek? (Forbes)
Fontos mozzanat Donyeck és Luhanszk Oroszország által elismert függetlenedése – de miért olyan fontos az oroszoknak, hogy háborúzni kelljen értük?
febr. 24
0:20
Egy százaléknál is nagyobbat gyengült a forint (Napi)
Nagy, egy százalékot meghaladó mértékben gyengült a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
febr. 24
0:20
Az orosz–ukrán konfliktus újabb csapás az ellátási láncnak (Infostart)
Az olaj- és gázárak emelkedése nem az egyetlen olyan folyamat, amelyet a folyamatosan eszkalálódó konfliktus kiválthat, akár kenyérhiány is lehet.
febr. 24
0:20
Éves csúcson az aranyár, aggódnak a befektetők Ukrajna miatt (vg.hu)
Legutóbb tavaly év elején járt magasabban a menekülőeszköznek tekintett nemesfém árfolyama.
febr. 24
0:20
BÉT Legek: Az Equilor „Az év befektetési szolgáltatója” (Növekedés)
Az Equilor Befektetési Zrt-nek ítélte a Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrije a BÉT Legek 2021 „Az év befektetési szolgáltatója” díjat. A több mint 30 éves, ezzel legrégebbi független hazai befektetési szolgáltató többek között a tőkepiac és a hazai árupiac fejlesztésében nyújtott teljesítményének köszönhetően kapta meg az elismerést, idén immár má
febr. 24
0:20
50 százalékkal több erdőtűz várhat ránk, mint eddig (Forbes)
Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint olyan területeken is megnőhet a tüzek kialakulásának esélye, ahol ilyen katasztrófákra eddig még nem volt példa, például az Arktiszon.
febr. 24
0:24
Kilőtt a Rába profitja (Napi)
A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2021 negyedik negyedévében 111,3 millió forint adózott eredményt ért el, amely 90,2 százalékkal marad el a 2020 azonos időszakitól, ugyanakkor éves profitja 223,4 százalékkal, 1,272 milliárd forintra nőtt 2021-ben - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
febr. 24
0:24
Brüsszel beszáll a Szajol és Debrecen közötti vasút korszerűsítésébe (Infostart)
Három átjáró helyett felüljárót építenek.
febr. 24
0:24
EU-s stratégia készül a gyermekmunka felszámolására (vg.hu)
A világon legalább 160 millió kiskorú kényszerül gyermekmunkára.
febr. 24
0:24
Az egész országra kiterjedő rendkívüli állapot bevezetéséről döntöttek Ukrajnában (Növekedés)
Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) úgy határozott, hogy az egész országban rendkívüli állapotot vezet be, kivéve Donyeck és Luhanszk megyéket, ahol ez a vészhelyzeti jogi rendszer már érvényben van - közölte Olekszij Danyilov, az RNBO titkára szerdán, a tanács ülését követően.
febr. 24
0:24
Sok pénzt vesztettek az orosz milliárdosok a tőzsdei lejtmenet és a szankciók miatt (Forbes)
Sok pénzt buktak a leggazdagabb oroszok, napon belül is sok milliárd dollár tűnt el a tőzsdei lejtmenet miatt. És az igazán komoly nevek még fent sincsenek az új szankciós listán: vagy várnak a sorukra vagy már 2014 óta szankciók alatt állnak.
febr. 24
0:28
A Telenor–Yettel átállás éjszakáján ezek a funkciók nem fognak működni (Infostart)
Március 1-jétől a Telenor Yettel néven folytatja működését, ezért hétfőről keddre virradó éjszaka bizonyos szolgáltatások nem lesznek elérhetők.
febr. 24
0:28
Elhalasztott kubai hiteltörlesztésért cserébe orosz rakéták (vg.hu)
A jó kapcsolat jegyében Oroszország fizetési haladékot adott Kubának. Ha az ukrán helyzet tovább eszkalálódik, megismétlődhet a kubai rakétaválság.
febr. 24
0:28
Miért maradhat alacsonyan a nem-teljesítő hitelállomány hazánkban? (Növekedés)
A meghosszabbított hitelmoratórium lejárta után is nagy valószínűséggel alacsony maradhat a késedelmes hitelek aránya hazánkban. A foglalkoztatottság ugyanis csúcson van, miközben jelentős a munkaerőhiány és az átlagbérek az idén kétszámjegyű növekedést mutathatnak. Emellett az ingatlanárak is jóval magasabban vannak már, mint néhány éve. A kamatst
febr. 24
0:28
Afganisztánban azért használnak kriptót, hogy elkerüljék a katasztrófát (Forbes)
Afgánok millióinak a kriptó az egyetlen eszköze, hogy pénzhes jusson külföldről. Egyre több a kereskedő az országban, de a helyiek szerint csak addig, amíg egy vallási vezető ki nem találja, hogy legyen tiltott a terület.
febr. 24
0:30
Hamarosan lovas létesítmények fejlesztésére lehet pályázni (Adózóna)
Várhatóan márciusban jelenik meg ötmilliárd forint keretösszeggel egy új, lovas létesítmények fejlesztésére irányuló felhívás – jelentette be az agrárminiszter szerdai szerencsi sajtótájékoztatóján.
febr. 24
0:32
500-600 ezret is hazavihetnek a jó szakmunkások (Infostart)
A Velencei-tó és a Balaton környékén már többet is elkérhetnek egyes munkákért, mint a fővárosban.
febr. 24
0:32
Adóelengedés és hitelmoratórium – így menti a kisbenzinkutakat a kormány (vg.hu)
Hat intézkedést hozott a kormány a kisebb benzinkutak üzemeltetőinek megsegítésére.
febr. 24
0:32
Kibertámadás Magyarországon (Növekedés)
A Netlock Kft-t 2022 február 19-én, szombat hajnalban kibertámadás érte, melyet a korábbi napok során több kisebb támadás előzött meg. Az események feltárását és az ügy kivizsgálását az észlelést követően azonnal megkezdtük. Az okok és részletek vizsgálata jelenleg is folyamatban van. Belső vizsgálatunk eddigi megállapításai szerint a támadást több
febr. 24
0:32
Call of Duty: megtörténhet, amire lassan húsz éve nem volt példa (Forbes)
Veszélyben a jövő évi karácsony.
febr. 24
0:36
Leválasztja magát Ukrajna az áramrendszerről, Magyarországra se szállít egy ideig (Infostart)
Azt tesztelik a rendszerirányítók, hogy életképes-e az ukrán és a moldáv áramrendszer az európai, a fehérorosz és az orosz áramrendszerekkel való kapcsolata nélkül. Addig kereskedni se lehet velük, Magyarországnak se.
febr. 24
0:36
Izraeli közvetítésben bízik Ukrajna, az EU elfogadta a szankciókat (vg.hu)
Az ukrán válság legfrissebb fejleményei.
febr. 24
0:36
Ukrán válság - Orbán Viktor: Magyarországnak ebből a konfliktusból ki kell maradnia! (Növekedés)
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán látogatást tett a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában, ahol Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
febr. 24
0:36
Hogyan motiváld a csapatod, ha többen is felmondtak? (Forbes)
A megfelelő morál és elkötelezettség fenntartása az erős vezetés szerves része. Amikor fluktuáció van a csapatban, különösen fontos, hogy egy vezető még jobban figyeljen arra, hogy fenntartsa a csapata pozitív hozzáállását és motivációját.
febr. 24
0:40
A prémiumosodás és innovációk mozgatták a műszaki elektronikai piacot (Infostart)
2021 egy kivételes év volt, ami számos kihívás elé állította az iparágat. Ennek ellenére a műszaki elektronikai cikkek hazai piaca közel 840 milliárd forintot produkált, ami 7,8 százalékos értékbeni növekedést jelentett. Az év nyertes termékei a viselhető eszközök, a forrólevegős sütők, a beépíthető konyhagépek és az állóporszívók voltak – közölte
febr. 24
0:40
Újabb részletek derültek ki a 4iG és a Rheinmetall együttműködéséről (vg.hu)
A német hadi- és járműipari vállalat 33,65 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a 4iG-ben.
febr. 24
0:40
A kormány javítani akarja német kapcsolatait (Növekedés)
A magyar-német gazdasági kapcsolatok kiválóak, és a politikai kapcsolatok is "működnek", de lehetne javítani rajtuk, és a magyar kormány éppen ezt szeretné - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Berlinben.
febr. 24
0:44
Akár 23 milliárdot is érhet egy Wilson elnököt és Trockijt ábrázoló festmény (vg.hu)
Legalábbis az árverést lebonyolító brit aukciósház szerint.
febr. 24
0:44
Nézze meg fotón, kik garantálják Magyarország biztonságát - Orbán katonai parancsnokokkal találkozott (Növekedés)
Orbán Viktor miniszterelnök ma a Magyar Honvédség vezetőivel találkozott. A parancsnokok tájékoztatták a magyar biztonsági helyzetről. A Miniszterelnöki Sajtóiroda néhány képet is közreadott a találkozóról.
febr. 24
0:48
Megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya (ProfitLine)
Mintegy 2,6 milliárd forint állami támogatásból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának háromszintes épülete - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán, a fejlesztés indítását jelző alapkőletételen a kastély díszudvarában.
febr. 24
0:48
Csütörtöktől rendkívüli állapotot vezetnek be Ukrajnában, a szakadárok Putyin segítségét kérik (vg.hu)
Először harminc napra szól a rendkívüli állapot, amelyet szükség esetén Volodimir Zelenszkij elnök meghosszabbíthat.
febr. 24
1:18
Hamarosan startol az MNB új publikációs felülete (ProfitLine)
Áprilistól elindul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új statisztikai publikációs felülete, amely átláthatóbb és mélyebb adatszolgáltatást tesz lehetővé - tájékoztatott Gerendás János, a Magyar Nemzeti Bank Statisztikai igazgatóságának igazgatója online sajtótájékoztatón szerdán.
febr. 24
1:24
Bezuhant a Disney árfolyama (TőzsdeFórum)
NAPI Az utóbbi három napban megtört a Disney eddigi jó formája, a grafikon beesett az EMA(50)-es mozgóátlag alá, így nem lenne meglepő, ha a következő napokban is a medvék dominálnák a piacot. A következő támaszszint 141.00 dollárnál található, kérdés, mi lesz a részvény sorsa, ha odáig esik az ár. A jelenlegi globális helyzet nem túl
febr. 24
1:28
Lendületben a Nike, de rossz irányba (TőzsdeFórum)
NAPI Letörte a 144.00 dolláros támaszszintet a részvény árfolyama, ezzel pedig új lendületet kaphatnak a medvék. Az alsó Bollinger-szalag ugyan lassíthatja némiképp a lefelé tartó trendet, de fordulatot nem várnék, különösen, hogy a nemzetközi hangulat sem kifejezetten optimista. Az árfolyam előtti következő cél 126.00 dollár környékén húzódik. Tám
febr. 24
1:32
Orosz-ukrán helyzet – dönteni kell a kínaiaknak (TőzsdeFórum)
Az ország egy nehéz éven van túl, azonban egy esetleges háború csak rontaná helyzetét.
febr. 24
1:36
Az EU 80 millió euróval segíti a Szajol – Debrecen vasútvonal korszerűsítését (TőzsdeFórum)
Az Európai Bizottság mintegy 80 millió eurós beruházást hagyott jóvá az unió Kohéziós Alapjából a személy- és teherszállítás vasúti összeköttetéseinek javítására az észak-alföldi régióban, a Szajol és Debrecen közötti vonalon - közölte az uniós bizottság szerdán.
febr. 24
1:40
Nem nőnek eléggé a betéti kamatok – közbeléphet az állam? (TőzsdeFórum)
Ha beavatkozás történik, elsősorban a bankszektor szenvedheti meg.
febr. 24
1:44
Kókuszkrémkonzervet hívtak vissza a forgalomból (TőzsdeFórum)
A forgalmazó Paleo Centrum Kft. visszahívta a forgalomból az Aroy-D Kókuszkrém elnevezésű terméket, mert a csomagolásból nem engedélyezett anyagok oldódhatnak ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.
febr. 24
1:48
Késleltetett megjelenésre kell számítani az Activision Blizzard játékainál (TőzsdeFórum)
A Bloomberg a csütörtöki tőzsdezárást követően arról számolt be, hogy az Activision Blizzard által fejlesztett népszerű videójáték, a Call of Duty legújabb része várhatóan csak 2024-ben jelenik majd meg.
febr. 24
1:52
BörzeZárás 2022. február 23. – Csak a Telekom erősödött (TőzsdeFórum)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 415,32 pontos, 0,86 százalékos csökkenéssel, 47 762,14 ponton zárt szerdán.
febr. 24
1:56
Megtámadták Ukrajnát a kibertérben (TőzsdeFórum)
Több ukrán kormányzati webhely offline volt szerdán egy tömeges, szétosztott szolgáltatásmegtagadási támadás miatt – mondta Mikhajlo Fedorov, az ukrán digitális átalakulás minisztériumának vezetője a Telegram csatornán.

Keresés