2022. február 13. vasárnap

febr. 13
0:09
Orbán Viktor: a mostani válságból erősebben jövünk ki, mint ahogy belementünk (vg.hu)
A mostani választás legfőbb tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai korszak. Ma hivatalosan is elkezdődött a 2022-es országgyűlési választás kampányidőszaka - közölte évértékelőjén Orbán Viktor miniszterelnök.
febr. 13
0:13
Megkezdték a kanadai határon lezárt híd kiszabadítását (vg.hu)
A fontos kereskedelmi csomópont lezárása öt napja tart, megbénítva az Egyesült Államok és Kanada közötti kereskedelmet. Ennek igyekeznek véget vetni a kanadai rendőrök.
febr. 13
0:17
Az ukrán elnök csendre intette az amerikaiakat (vg.hu)
Pánikot keltenek a küszöbön álló orosz támadásra vonatkozó amerikai figyelmeztetések az ukrán elnök szerint.
febr. 13
0:18
Hétfőn kezdődik az online japán filmfesztivál (ProfitLine)
Az elmúlt évek japán filmterméséből 20 alkotást láthatnak az érdeklődők a JFF Online Japán Filmfesztiválon február 14. és 27. között.
febr. 13
0:21
Kínával kel versenyre Afrikáért az EU (vg.hu)
A világ egyik gazdasági szuperhatalmaként az unió sem engedheti meg magának, hogy elveszítse befolyását a fekete kontinensen.
febr. 13
0:25
Könnygázban úszik Párizs (vg.hu)
A kanadai kamionosok új lendületet adtak a francia oltáselleneseknek is, miközben az országban a romló életszínvonal és a magas infláció is az utcára szólítja az embereket.
febr. 13
0:29
Orbán: Marad az üzemanyagárstop (vg.hu)
A következő három hónapban sem kell a benzinár miatt aggódniuk az autósoknak Orbán bejelentését követően. Azonban az olajárak a világpiacon egyre magasabbak, kérdéses, hogy mikor okoz ez Magyarországon hiányt.
febr. 13
0:33
Dinóbébiktől szabadulna az IBM (vg.hu)
A vállalatot sokan perelik, mert úgy gondolják, hogy koruk miatt bocsátották őket el. A bíróság által nyilvánossá tett üzenetek nem segítik a cég ügyét.
febr. 13
0:37
A Cent felfüggeszti a legtöbb NFT-értékesítést, „elburjánzó” hamisítványokra és plágiumra hivatkozva (vg.hu)
Az NFT, vagyis a nem helyettesíthető tokenek értékesítése 2021-ben körülbelül 25 milliárd dollárra nőtt.
febr. 13
0:41
Ismét beszélt Biden Putyinnal. Semmi újdonság: Biden súlyos következményekről, Putyin amerikai hisztiről beszél (vg.hu)
Joe Biden amerikai elnök szombaton több mint egyórás telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyinnal, amelynek során ismét súlyos következményekkel fenyegette, ha megtámadná Ukrajnát.
febr. 13
0:45
Kína engedélyezte a Pfizer koronavírus elleni gyógyszerét (vg.hu)
Feltételes engedélyt adott ki a kínai nemzeti gyógyszerügynökség a Covid-19 kezelésére használható Pfizer tabletták használatára.
febr. 13
1:12
Hogyan könnyíthető meg a padló tisztítása? (ProfitLine)
A padló tisztítása általánosságban nem a legkedveltebb házimunka. Természetesen ettől függetlenül rendszeresen el kell végezni, hiszen a por, az esetlegesen lehulló morzsák, illetve az egyéb szennyeződések hamar zavaróvá válhatnak.
febr. 13
3:18
Dráguló cigaretták - siess, még hétfőig vásárolhatsz a régi árakon! (ProfitLine)
2022. január 1-től a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) helyett az un. Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnevezésű intézmény hivatott közzétenni az aktuális cigaretta és dohány kiskereskedelmi árakat és azok változásait.
febr. 13
4:18
Az ingatlan.com fogyasztói tájékoztatását vizsgálja a Versenyhivatal (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert a portál jelentős információkat hallgathat el a fogyasztók elől a hirdetési csomagokkal kapcsolatban.
febr. 13
4:21
Súlylimit a világűrben (okosipar.hu)
A SpaceX tavaly kisorsolt egy helyet az első turistákat szállító űrutazására. A győztes egy floridai férfi, Kyle Hippchen, aki kénytelen volt odaadni a jegyet barátjának, mert ő átlépte a 110 kilogrammos súlyhatárt. Az utazást így Chris Sembroski kapta, aki adatmérnök Washingtonban – írja cikkében a The Guardian. A két barát az Embry-Riddle Aeronau
febr. 13
4:51
Légi szervizzel válnak hatékonyabbá a drónok (New Technology)
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a Darpa új fejlesztést mutatott be. A C-130 Hercules teherszállító repülőgép egy X-61A Gremlins drónt sikeresen fogadott a fedélzetén. A művelet különlegessége, hogy ezáltal a levegőben képesek szervizt biztosítani a pilóta nélküli eszközöknek – írja a Thedefensepost.com. A
febr. 13
5:18
Románia vissza nem térítendő támogatást ad a Moldovai Köztársaságnak (ProfitLine)
Románia 100 millió euró vissza nem térítendő támogatást ad a Moldovai Köztársaságnak, az erről szóló kétoldalú megállapodást pénteken Chisinauban írták alá a román és a moldovai kormány együttes ülése alkalmából.
febr. 13
5:51
3 napos időjárás-előrejelzés: nehéz lesz eldönteni, hogy milyen évszak van (Agroinform)
A hétvégi viszonylag hűvös, de az átlagosnál enyhébb idő után hétfőtől egyre melegebb levegő érkezik Magyarország fölé. Talán némi csapadék is hullik majd.
febr. 13
5:51
Életre kel(t)ő védelem az Fmc szántóföldi webkonferenciáján (Mezőhír)
A környezetvédelmi szigorítások kihívás elé állítják a növényvédelmet. Megoldások az Fmc szántóföldi webkonferenciájáról.
febr. 13
5:51
Kirovec K700 – A leningrádi traktor (GépMax)
A K-700 első prototípusa 1962-ben hagyta el a leningrádi gyár kapuit, és 1975-ig jóval több mint 100 ezret gyártottak.
febr. 13
5:51
A hígtrágya kezelése, kijuttatása, technológiája és műszaki eszközei (Agrárágazat)
A hígtrágya tárolását, kezelését, kijuttatását és hasznosítását számos Eu komform jogszabály szabályozza.
febr. 13
6:03
Orbán Viktor választási kampányának aduásza nem biztos, hogy Magyarországra tud jönni, annyi nyomozás folyik ellene (Piac és Profit)
Orbán Viktor meghívására Magyarországra utazhat az elkövetkező hetekben Donald Trump volt amerikai elnök, írta két napja a Guardian. A CNN friss beszámolója szerint viszont olyan számú nyomozás folyik Trump ellen, ami valószínűleg példa nélküli és igencsak megnehezítheti a politikus külföldi útjait.
febr. 13
6:18
A focista fizetésekkel borzoltuk olvasóink idegeit (Menedzsment Fórum)
Az UEFA friss jelentése több érdekességre is rávilágít a magyar bajnokság pénzügyeivel kapcsolatban. Brutális mértékben nőttek a járvány alatt a focista fizetések, és ezzel párhuzamosan a bajnokság bevételei is. Ezen a héten a témában a legfontosabbakat kolléganőnk, Székely Sarolta foglalja össze.
febr. 13
6:18
Nincs fék az árakon: tovább emelkedett a magyar infláció (ProfitLine)
Inflációs adatokat tett ma reggel közzé a KSH: 2022 januárjában a fogyasztói árak átlagosan 7,9%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,4%-kal nőttek.
febr. 13
6:27
„Szoptatok a tárgyalóban, dolgozom a kanapén” – mondja az új amerikai irodista (Privátbankár)
Terjedőben van az inkább klub, mint iroda modellje az Egyesült Államokban. Már Európában is egyre több ilyen működik. Hozzánk még nem nagyon ért el ez a hullám.
febr. 13
6:27
Ezzel a technológiával működhet hatékonyabban a napelem (Alternatív Energia)
A sivatagban tesztelték, hogyan válhatnak hatékonyabbá a napelemek.
febr. 13
6:27
Elkezdik építeni a szuperszonikusrepülőgép-gyárat (okosipar.hu)
A Boom repülőgép-közlekedéssel foglalkozó startup egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a szuperszonikus szolgáltatást nyújthassanak az utazóközönségnek. A közelmúltban jelentették be, hogy gyártóüzemet építenek az észak-karolinai Piedmont Triad nemzetközi repülőtéren. A tervek szerint 2030-ra fog elkészülni a gyár, amely hozzávetőleg 1750 dolgo
febr. 13
6:27
Az NFL egyik legnagyobb problémája a nepotizmus – nagyinterjú Buday Zoltánnal (Forbes)
Tudatalatti rasszizmus és európai terjeszkedés, a két nagy kihívás, amivel a generációváltás előtt álló NFL-nek most meg kell küzdenie. Az eddigi eredményeik ezeken a fronton felemásak. Nagyinterjú Buday Zoltán sport-adatelemzővel, szakkommentátorral.
febr. 13
6:27
A világ első klímsemleges tulipánjai (Magyar Mezőgazdaság)
Tulips by Sam márkanévvel Sam Ruijter holland virágtermesztő elsőként hozott forgalomba klímasemleges tulipánt. A kertész szerint a tulipán csodálatos lehetőség arra, hogy a fogyasztók figyelmét felhívja az éghajlatváltozásra.
febr. 13
6:30
Meddig lehet fizetés nélküli szabadságon a dolgozó? (Adózóna)
Az Adózóna olvasójának egyik dolgozója a járványhelyzetre tekintettel fizetés nélküli szabadságot kért 2020 áprilisában. Meddig maradhat otthon? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.
febr. 13
6:30
Étolaj, zöldség, kenyér – Minden nap egyre erősebben érezzük az infláció szorítását (Portfolio)
Januárban ismét hidegzuhanyként érte az elemzőket, hogy tovább emelkedett az infláció, a 7,9 százalékos érték 2007 nyara óta a legmagasabb volt. A tavaly még átmenetinek tekintett drágulás mostanra szinte minden termékbe begyűrűzött, vagyis nem túlzás azt mondani, hogy az emberek nap, mint nap a bevásárlás során a bővükön érzik a magasabb árakat.
febr. 13
6:33
Ezektől az Ooh-hirdetésektől a szó is elakad (signanddisplay.hu)
Miközben az óév vége a hanyatlás utáni nagy rekorddöntésektől volt hangos, és 2022-re még kiugróbb növekedést jósol a szakma a kültéri hirdetéseknek (Ooh), a SignLink összeszedett néhány kimagasló adventi kampányt, amelyekkel jól illusztrálható, mekkorát fordult a világ. A kreativitás mellett egyébként anyagilag is – erről több lejjebb… A signipar
febr. 13
6:51
Változások a támogatáspolitikában, drónos permetezésben, növényvédő szerek használatában (Agroinform)
Miben változik a támogatáspolitika, hogyan nyerhetnek egérutat az agrárvállalkozások, rapszodikus áringadozás a gabonapiacon. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
febr. 13
6:51
Művészeti kiállításon debütált a Neumann Társaság egyik ikonikus ősszámítógépe a Ludwig Múzeumban (New Technology)
Frey Krisztián, a nemzetközi computer art korai úttörőjének  életművéből tart nagyszabású életműkiállítást a Ludwig Múzeum. A tárlaton a Neumann Társaság  szegedi Informatika Történeti Kiállításából egy PDP-11/45 számítógép is látható, mivel Frey első komputergrafikáit pontosan ilyen gépen programozta – egyébként e modellen generálták le a Csillago
febr. 13
6:51
Lópihentető állomás épül uniós támogatással Hajdú-Bihar megyében (Növekedés)
A professzionális lószállítással foglalkozó Horse Trans Cargo Kft. 209,28 millió forint támogatást nyert a vámospércsi projektre.
febr. 13
6:57
Az okosablakok hozhatják el az energiahatékony épületeket (Tiszta Jövő)
Okos üvegfóliákkal vonhatják be a jövő épületeit.
febr. 13
6:57
Nem bír leállni a vásárlással? Vigyázat, lehet, hogy függő! (Növekedés)
A koronavírus-járvány egyik sajátos következménye, hogy miközben a hagyományos üzletek forgalma jelentősen visszaesett, addig az online kereskedelmi értékesítés soha nem látott magasságokba tört. Vannak, akikhez szinte naponta járnak a futárcégek emberei, mert nem bírják megállni, hogy ne rendeljenek valamit. A vásárlásmániáról Németh Attila pszich
febr. 13
7:15
Százmilliókat csakliznak el az adathalászok (Azenpenzem)
Tömegével támadják a banki ügyfeleket a csalók, ugyanazt a becsapós levelet különböző hitelintézetek nevében is kiküldik. A Magyar nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2021 harmadik negyedévében a határon belül az adathalászattal okozott kár meghaladta a 120 millió forintot, míg a határokon túl nyúló az 500 millió forintot.
febr. 13
7:21
A valódi James Bondok élete: az igazi kémeknek így telnek a mindennapjai (Növekedés)
Bár nincs benne annyi martinizés, robbanás és autós üldözés, mint a filmekben a titkos-ügynökök élete így sem mondható unalmasnak.
febr. 13
7:21
Öt ok, a friss zöldborsófogyasztás mellett (Magyar Mezőgazdaság)
Mi a különbség a friss és a szárított zöldborsó között, amelyet a polcokon találunk, és hogy mennyi tápanyagot és ásványi anyagot tartalmaznak ezek az apró szemek?
febr. 13
7:21
A hideg reggel után, nyugaton már kissé kisüt a nap (Agrotrend)
A Dunántúlon jobbára derült időre számíthatunk, keletebbre viszont a nap folyamán dél felől többé-kevésbé összefüggő réteges felhőzet terjeszkedik, de csapadék ott sem várható. A délkeleti, déli szelet főként a Duna-Tisza közén és az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általáb
febr. 13
7:45
Gattyán és az állam milliárdjai együtt égnek el a teqballban (G7)
A politikába beszálló milliárdos nagyon hisz benne, hogy 10-20 éven belül megtérül most még erősen veszteséges befektetése, amelybe a kormányzat is besegített.
febr. 13
8:06
Így alakult a héten a BUX (ProfitLine)
Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 52 141,58 ponton zárt pénteken, 335,18 ponttal, 0,65 százalékkal magasabban, mint egy hete.
febr. 13
8:27
A John Deere többségi tulajdont szerzett a Kreisel Electricben – milyen előnyökkel jár ez? (Agroinform)
A vállalat 2021 decemberében jelentette be a Kreisel Electric felvásárlását, amit időközben a hatóságok is hivatalosan jóváhagytak.
febr. 13
8:27
A drágulás tovább koncentrálja a mezőgazdaságot (Agrárágazat)
Román szakemberek agrárprognózisa az idei nehéz évre.
febr. 13
8:27
A Gomselmash idén teszteli az új Ms350 eszközhordozóját (GépMax)
A Gomselmash az Ms350-es eszközhordozó új prototípusát precíziós gazdálkodási rendszerekkel is felvértezte.
febr. 13
8:27
Csak precízen a permetezéssel! Jöhetnek a drónok (Mezőhír)
Évek óta a mezőgazdaság egyik témája a drónos permetezés, most léptünk egyet előre.
febr. 13
8:33
Orbán Viktor barátja vezetheti tovább a cseh ellenzéket (Piac és Profit)
Továbbra is Andrej Babis, volt miniszterelnök vezeti a csehországi ANO mozgalmat.
febr. 13
8:33
Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány - heti hírösszefoglaló (Agrotrend)
A növényvédő szer tiltólista már nyilvánosan elérhető, lemondott a kacsa- és a libaszövetség vezetése, nincs szükség közvetítőre az állatjóléti támogatásokhoz. Heti hírösszefoglaló.
febr. 13
8:42
Indul az Szte Szabadegyetem tavaszi szemesztere (ProfitLine)
Buda László orvos pszichiáter, pszichoterapeuta Testi-lelki egyensúly, érzelmi érettség, párkapcsolati harmónia című előadásával szerdán megkezdődik a Szegedi Tudományegyetem (Szte) Szabadegyetem tavaszi szemesztere - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Keresés