2022. február 27. vasárnap

febr. 27
0:12
Rendkívüli tanácskozást tartanak hétfőn az Európai Unió energetikai miniszterei (Adózóna)
Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Franciaország hétfőre összehívta az Európai Unió tagállamai energetikai minisztereinek rendkívüli tanácskozását – jelentette be szombaton Barbara Pompili, az ökológiai átmenetért felelős francia miniszter.
febr. 27
0:12
Tőkeinjekcióval és modellváltással újulna meg a brazil foci (vg.hu)
A hagyományos, nonprofit egyesületi forma adóssághegyekhez vezetett a brazil futballban. A magántőke bevonásának azonban számos ellenzője akad a társadalomban; ők nem szívesen látják a szurkolók kiszorítását a klubvezetésből.
febr. 27
0:12
Látványos képeken a Honvédség egységei - hadgyakorlatot tartottak Hajdúhadház mellett (Növekedés)
Folyamatosan érkeznek a Honvédség egységei a keleti országrészbe. Hajdúhadházon gyakorlatot tartottak a magyar katonák. Ruszin-Szendi Romulusz elmondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van. Többek közt Gidránokat, T72-es harckocsikat, BTR-80-as harcjárműveket, valamint Mi24-es és H145-M helikoptereket is a keleti megyékbe vezényeltek. Galér
febr. 27
0:16
Nagy erőkkel segítik a hazai segélyszervezetek a bajba jutott ukránokat (vg.hu)
A következő adományvonalakon lehet hozzájárulni a segítségnyújtáshoz.
febr. 27
0:16
Fegyverbeszerzéshez nyújt segítséget az USA Ukrajnának, az Egyesült Királyság is küld hadianyagot (Növekedés)
Joe Biden aláírta az Ukrajnának nyújtandó 600 millió dolláros segélyt engedélyező rendeletet. Az Egyesült Királyság újabb fegyverszállítmányt küldhet Ukrajnának. Nagy-Britannia mellett Csehország és Lengyelország is kitiltja a légteréből az orosz légitársaságok gépeit.
febr. 27
0:20
Németország nem blokkolja tovább a fegyverszállítmányokat (vg.hu)
.
febr. 27
0:20
Kétezer ukrajnai menekült kaphat szállást és ételt Budapesten (Növekedés)
A fővárosi önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve kétezer Ukrajnából érkező menekült számára tud szállást és napi háromszori étkezést nyújtani. Már az ELTE, a Debreceni Egyetem és a szolnoki önkormányzat is bejelentette, hogy tud menekülteket fogadni.
febr. 27
0:24
Ukrán tolmácsok jelentkezését kéri a rendőrség (vg.hu)
A menekültekkel való kommunikáció során több szakemberre lenne szükség.
febr. 27
0:24
Vennék a Pfizer-gyógyszert a magyarok, de az unió még nem rendelt (Növekedés)
Lassan egy hónapja forgalmazható az Európai Unióban a Pfizer szájon át szedhető koronavírus elleni gyógyszere, a Paxlovid, de még sehol nem kapható. Ennek egyik oka, hogy – mint a Növekedés.hu megtudta – a korábbi hírekkel ellentétben még nem indult közös uniós beszerzés, pedig Magyarország is ily módon szeretne első körben 50 ezer kezelésre elegen
febr. 27
0:28
Kicsoda Volodomir Zelenszkij? Az egykori színész, aki élete legnehezebb szerepét játssza most (vg.hu)
Hatalmas nyomás alatt áll a háborús helyzetben Ukrajna elnöke, akit most az egész világ megismert. Utánajártunk a 44 éves politikus eddigi pályafutásának.
febr. 27
0:28
Máltai Szeretetszolgálat: Aki segíteni kíván ne mulassza el (Növekedés)
Felhívást tett közzé a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya, és a köztársasági elnök felesége, dr. Herczegh Anita asszony, a szervezet jószolgálati nagykövete. Arra kérik az embereket, támogatásukkal csatlakozzanak a háború elől menekülő, és annak következményeitől szenvedő embereket segítő szolgálathoz. A felhívásban Koz
febr. 27
0:32
Több nagyvárosban megszólaltak a légvédelmi szirénák (vg.hu)
Az ukránok újabb orosz offenzívára készülnek.
febr. 27
0:32
Orosz kézre került Melitopol - Törökország mérlegeli hogy lezárja a Fekete-tengert (Növekedés)
Úgy tűnik, Oroszország átvette az ellenőrzést Melitopol városa fölött. Ezután szabaddá válik az út az orosz csapatok számára Mariupol felé. Kijevk körül egyre szorosabbra zárul az ostromgyűrű. Törökország mérlegeli hogy lezárja a Fekete-tengert az orosz hadihajók elől. Nincs elég élelmiszer, üzemanyag és készpénz Ukrajnában
febr. 27
0:36
Roman Abramovics távozik a Chelsea eléről (vg.hu)
Az orosz milliárdos egyelőre nem adja el a klubot, de a döntésekbe már nem szól bele.
febr. 27
0:36
Orbán Viktor: Fel kell készülni arra, hogy Kárpátalján is lesznek katonai cselekmények (Növekedés)
Az Ukrajnából érkezők baráti helyre jönnek. A szabály az, hogy minden menekültet segíteni kell. A polgármesterek beszámolói alapján befogadóak az ukrán határ közelében élő magyarok. Fel kell készülnünk rá, hogy akár Kárpátalján is lehetnek harcok. A következő héten lesz szükség erősebb lélekjelenlétre, mert nem akarunk belekeveredni ebbe a fegyvere
febr. 27
0:40
Vasárnap egyeztetnek az uniós külügyminiszterek (vg.hu)
Segélyekről és szankciókról egyaránt egyeztetnek majd a tárcavezetők.
febr. 27
0:40
Az MCC mindenben igyekszik segíteni kárpátaljai diákjait és azok családját (Növekedés)
Ellátást nyújt Magyarországon a kárpátaljai munkatársainak, diákjainak és mindannyiuk családjának a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Azoknak akik Ukrajnában maradtak segélycsomagot állít össze az MCC.
febr. 27
0:44
Németország is fegyverekkel segít Ukrajnának (vg.hu)
Páncéltörőket és rakétákat küld a válságövezetbe Berlin.
febr. 27
0:44
Trump köreit zavarba hozta az ukrán-orosz háború (Növekedés)
Több republikánus politikus kénytelen volt teljesen megváltoztatni a véleményét Putyinról, azután, hogy elindultak az ukrán harcok.
febr. 27
0:48
Megszületett a döntés: több orosz bankot kitesznek a SWIFT-rendszerből (vg.hu)
Az elkövetkező napokban a kiválasztott orosz bankok eltávolításra kerülnek a SWIFT üzenetküldő rendszeréből.
febr. 27
0:48
Szijjártó Péter: Magyarország nem blokkol semmilyen szankciós intézkedést! (Növekedés)
Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb véget érjen a háború - fogalmazott Szijjártó Péter New Yorkban, ahol az ENSZ vezetőivel tárgyalt. Kifejtette, hogy eddig egy magyar nemzetiségű halálos áldozatról tudnak Ukrajnában. Magyarország nem blokkol semmilyen szankciós intézkedést, minden egységes európai döntésnek a részese volt és ez így lesz
febr. 27
1:00
Kizárják az orosz bankokat a nemzetközi SWIFT-rendszerből (hirado.hu)
Az intézkedést, egyik kezdeményezőként a brit kormány jelentette be.
febr. 27
1:12
Nem lesz sakkolimpia Oroszországban (ProfitLine)
A Nemzetközi Sakk Szövetség (Fide) pénteki bejelentése értelmében nem Oroszországban rendezik idén a sportági olimpiát, illetve a szervezet kongresszusát.
febr. 27
1:36
Egyeztet a MÁV a mozdonyvezetőkkel a sztrájk előtt (TőzsdeFórum)
Február 28-án folytatódnak az egyeztetések a MÁV-Start és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) között - jelezte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.
febr. 27
1:40
Mol: zavartalan az olajszállítás a Barátság vezetéken (TőzsdeFórum)
Zavartalan az olajszállítás a Barátság vezetéken - közölte a Mol.
febr. 27
1:44
OECD: nem tárgyalnak többet Oroszország tagságáról (TőzsdeFórum)
Végleg befejeződtek a 2014 óta felfüggesztett tárgyalások Oroszország csatlakozásáról a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) - áll a párizsi székhelyű szervezet honlapjára felkerült közleményben.
febr. 27
1:48
Az SDN listára felkerült orosz bankok kártyáival nem lehet külföldön fizetni (TőzsdeFórum)
- Az amerikai feketelistára (SDN-lista) felkerült orosz bankok kártyáival nem lehet fizetni külföldön és a szankciókat támogató országokban bejegyzett online áruházakban.
febr. 27
1:52
Megugrott a Deutsche Telekom AG nyeresége (TőzsdeFórum)
Európa legnagyobb távközlési vállalata, a Deutsche Telekom AG adózott eredménye 72 százalékkal, 471 millió euróra zsugorodott a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 1,67 milliárd euróról.
febr. 27
1:56
A Covid-19 antitest gyorstesztek piacát vizsgálja (TőzsdeFórum)
- A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a koronavírussal szembeni ellenanyag jelenlétének ellenőrzésére szolgáló, antitest gyorstesztek hazai piacán, mert a versenyt torzító jelenségeket gyanít - írta közleményében a GVH.
febr. 27
2:00
A Ryanair erősíti magyarországi jelenlétét (TőzsdeFórum)
A Ryanair erősíti magyarországi jelenlétét, 2022 nyarán heti 500 budapesti járatot fog üzemeltetni, 150-nel többet, mint 2019-ben, a járvány előtti utolsó nyáron - közölte a légitársaság.
febr. 27
2:12
Csökkent a román államháztartási hiány januárban (ProfitLine)
Januárban a román államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 0,13 százalékát tette ki, ami 0,18 százalékpontos csökkenés a tavalyi első hónaphoz képest - közölte pénteken a bukaresti pénzügyminisztérium.
febr. 27
3:18
Szeretnél Te is vonzó lenni? A vonzerő 3 tényezőn múlik... (ProfitLine)
1944-ben kísérletet végezte újszülött csecsemőkön. Tökéletesen ellátták őket, etették, itatták, tisztába rakták, csak éppen semmilyen szeretetet nem kaptak. Sem egy érintés, sem egy ölelés, de még egy mosolyt sem. 4 hónap után le kellett állítani a kísérletet, mert a csecsemők 50%-a meghalt, noha semmilyen egészségügyi problémájuk nem volt. Csak ép
febr. 27
4:18
Hogyan kezelhetik a vállalkozások a vízhiányt? (NRGreport)
A vállalatok világszerte megkezdték működésük átalakítását, hogy elérjék a nettó zérós klímacélokat. A szénlábnyom minimalizálására irányuló intézkedések valóban létfontosságúak, de ugyanúgy a vízhiány és a rossz vízgazdálkodás környezeti problémái is. A nettó zéró kibocsátási célok elérése mellett a szervezeteknek csökkenteniük kell a vízlábnyomuk
febr. 27
4:24
A vasút az egyik megoldás a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére (okosipar.hu)
A Bécs és Düsseldorf közötti vasúti közlekedés akár 70 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid- kibocsátást. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően a logisztika számára is vonzóvá vált ez a forma, hiszen az autók berakodása is egyszerűbbé vált. A Gebrüder Weiss szállítmányozási és logisztikai szolgáltató, valamint a fogyasztási cikkekre szakosod
febr. 27
4:48
E-autó töltőberendezések: szigorúbb uniós szabályozás lépett életbe (New Technology)
Február elején módosultak az Európai Unióban és néhány további európai országban az elektromos autók töltőire vonatkozó előírások. Az új szabványnak megfelelő töltők jobban tolerálják a környezeti változásokat, a hőingadozást, illetve nagyon szigorú teszteken kell átmenniük a por és víz, valamint a véletlen érintések elleni védelem kapcsán. Így öss
febr. 27
4:54
Nem véletlenül a rezsicsökkentés jutott rögtön Orbán Viktor eszébe a háborúról (G7)
Ha az Oroszország elleni szankciók miatt még tovább emelkedne a gáz ára, lényegében fenntarthatatlanná válna a rezsicsökkentés.
febr. 27
5:12
Ünnepi koncertet rendeztek a Terror Háza Múzeum alapításának 20. évfordulója alkalmából (ProfitLine)
Ünnepi koncertet rendeztek a Terror Háza Múzeum előtt, az Andrássy úton az intézmény alapításának 20. évfordulója alkalmából szombaton. A programot archív felvételek, kisfilmek és színpadi beszélgetések színesítették.
febr. 27
5:18
A Bud Spencer–Terence Hill-kultusz újjáéledése (Márkamonitor)
Megint dühbe jönnek – és divatba is Szerző: Papp-Váry Árpád Ferenc | dékán | Budapesti Metropolitan Egyetem E-mail: apappvary@metropolitan.hu   Ha itt a karácsony, a kereskedelmi adók ismét műsorra tűznek egy-egy Bud Spencer–Terence Hill-klasszikust, ami elé újra leül majd sok százezer ember. Az igazi rajongók azonban ennél is tovább mennek.   A Fa
febr. 27
5:24
Jó példák egy ausztrál borásztól (Magyar Mezőgazdaság)
Igaz, hogy több ezer kilométerre fekszik tőlünk Ausztrália, a világ két táján a gazdálkodók gondjai mégis nagyon is hasonlók. Éppen ezért a jó gyakorlatokat is érdemes ellesni egymástól - nemcsak termelőként, de vásárlóként is.
febr. 27
5:48
A meglévő gépek felokosításával csak nyerhetünk (New Technology)
A kisebb termékek kiválogatása, számlálása fontos, ám megterhelő feladat. A humán munkaerő számára megerőltető a monoton munka, ám ez a folyamat automatizálható, s ezáltal hatékonyabbá tehető. Az alábbiakban élelmiszeripari áru szortírozásának és számlálásának hatékonyabbá tételének példáján mutatjuk be, hogy az automatizáció mekkora segítséget nyú
febr. 27
5:48
Már az európai középmezőnyben járunk az ökogazdálkodással (Agrárágazat)
A hazai mezőgazdaság ökológiai, biotermelési szegmense is folyamatosan erősödik, már az európai középmezőnyben jár.
febr. 27
5:48
A forgóborona, mint a magágykészítés eszköze (Mezőhír)
A nyugat-európai gazdák főleg gabonavetéssel egy munkamenetbe kapcsolva már hosszú évtizedek óta alkalmazzák.
febr. 27
5:48
Fulfillment: a Complexpress sikersztorija (Transpack)
Csomagolás, fuvarozás: az internetes kereskedelem lassan elképzelhetetlen kiszervezett, fulfillment-szolgáltatások nélkül.
febr. 27
5:48
Emelve üríti másik járműbe rakományát a holland pótkocsi (GépMax)
Hagyományos lehordószerkezetes konstrukciónak tűnik, de annál kicsit többet nyújt a Van Ginkel Hl pótkocsi.
febr. 27
5:54
Róna Péter: búcsút inthetünk a keleti nyitásról szőtt álmoknak (Menedzsment Fórum)
Az egységes ellenzék köztársaságielnök-jelöltje a lapunknak adott mini-interjújában egyebek mellett azt is kijelentette, az a fajta függőségi állapot, amely a jelenlegi magyar kormánynak az Oroszországhoz való viszonyát jellemzi, kezelhetetlenné válhat a jövőben.
febr. 27
6:18
A Lexus NX lehet a Világ Év Autója (Márkamonitor)
Még csak a napokban érkezik meg a márkakereskedésekbe, de máris magáénak tudhat egy rangos díjat és egy hasonlóan rangos jelölést a vadonatúj NX, a Lexus első modellje amely a világ jelenleg elérhető legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtása mellett a világ ugyancsak legfejlettebb, harmadik generációs plug-in hibrid elekt
febr. 27
6:18
Kell-e aggódniuk a SWIFT-embargó miatt a magyar Sberbank ügyfeleinek? (Bank360 blog)
Magyarországon egy orosz kézben lévő kereskedelmi bank működik, amelynek az ügyfelei aligha most élik a legnyugodtabb pillanataikat. A Bank360.hu megnézte, van-e miért aggódniuk, és mit jelenthet számukra az Oroszország elleni szankciók pénzügyi csúcsfegyvere, a tervezett SWIFT-embargó.
febr. 27
6:18
Szabadföld vagy hidrokultúra: melyik egészségesebb? (Magyar Mezőgazdaság)
Van-e összefüggés az egészségesebb mezőgazdasági talajok, a mezőgazdasági biodiverzitás és az emberi egészség között? Erre keresi a választ egy nemzetközi kutatás.
febr. 27
6:30
A home office marad, de a négynapos munkahetet még elfelejthetik a magyarok (Piac és Profit)
A gyártóiparon és a turizmuson kívül gyakorlatilag minden egyéb szegmensben továbbra is adott a lehetőség az otthoni munkavégzésre, sőt, sok cégnél teljes munkaidőben home office-ban dolgoznak az alkalmazottak. Egy friss felmérés szerint várhatóan a pandémia után is marad a home office rendszere. A közvélemény-kutatásban megkérdezett munkáltatók tö
febr. 27
6:30
Számla külföldi adókulccsal: így könyveljük (Adózóna)
Belföldi gazdasági társaság 2021. évet érintő – külföldi adókulcsok szerint számított áfát tartalmazó – számláinak áfa-visszaigénylése folyamatban van. Hogyan kell ezt szabályosan könyvelni? Olvasói kérdésre Greff Magdolna okleveles adószakértő, a Finacont Kft. munkatársa válaszolt.

Keresés