2022. február 20. vasárnap

febr. 20
0:12
Az EU polgárvédelmi gyorssegélyt nyújt Ukrajnának (ProfitLine)
Az Európai Bizottság, polgárvédelmi mechanizmusán keresztül, a lakosságot támogató alapvető fogyasztási cikkeket és eszközöket tartalmazó gyorssegélyt nyújt Ukrajnának - tájékoztatott a brüsszeli testület szombat délutáni sajtóközleményében.
febr. 20
0:12
Nagy port kavart a horvát euró, és még aranytartalék sincs mögötte (vg.hu)
Zágráb kevesebb mint egy év múlva száműzi eddigi fizetőeszközét, a kunát, s bevezeti a közös európai pénzt. Déli szomszédunk lesz az egyetlen ország az euróövezetben, amelynek egyáltalán nincs aranytartaléka.
febr. 20
0:16
Okostelefon jár az oltásért (vg.hu)
Kedvezményes előfizetéshez és ingyenes készülékhez juthatnak április elsejétől azok a hatvan éven felüli állampolgárok, akik beoltatják magukat – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a múlt héten, a Diia Summit elnevezésű fórumon, amelyen a két évvel ezelőtt elindított s egyre népszerűbb e-ügyintézési platform és mobilalkalmazás, a Gyij
febr. 20
1:27
Erre figyeljünk első ingatlanunk vásárlásánál (TőzsdeFórum)
Jó lokáció, vagy tökéletes élettér? Mindent nem lehet!
febr. 20
1:31
Erős ellenszélben a beruházások (TőzsdeFórum)
Az EY felmérése szerint a külső bizonytalanságok veszélyeztetik a beruházásokat.
febr. 20
1:35
Kereskedelmi jóbaráttá vált Románia és Németország (TőzsdeFórum)
Tavaly 12,3 százalékkal nőtt a román-német kétoldalú kereskedelmi forgalom volumene.
febr. 20
1:39
Hatalmas meglepetést okozott a lakáspiac a tengerentúlon (TőzsdeFórum)
Nőtt az eladott használt lakások száma januárban az Egyesült Államokban.
febr. 20
1:43
Csökkent az Allianz profitja, nőtt a bevétele (TőzsdeFórum)
A német Allianz SE tavalyi adózott eredménye 2,9 százalékkal, 6,61 milliárd euróra mérséklődött a 2020. évi 6,81 milliárd euróról, miközben a bevétele 5,7 százalékkal, 140,5 milliárd euróról 148,5 milliárd euróra nőtt.
febr. 20
1:47
Külföldön tanulna a kölyök? – drága lesz (TőzsdeFórum)
A gyerek külföldi egyetemen szeretne továbbtanulni? – a szülők akár évi 10 milliós kiadással is számolhatnak.
febr. 20
1:51
Óriási bajban vannak a társasházak (TőzsdeFórum)
Sok helyen romló a műszaki állapot, elszabadultak az építőipari árak, és a közös képviselőknek is változniuk kellene.
febr. 20
1:55
Ingatlanhirdetési portálokat vásárol az OTP (TőzsdeFórum)
Megvásárolja a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu ingatlanhirdetési portálokat az OTP Csoport - közölte a társaság
febr. 20
1:59
Sztrájkoltak a közlekedésiek, megbénult a város (TőzsdeFórum)
Megbénult pénteken Párizsban a tömegközlekedés a fizetésemelést követelő dolgozók sztrájkja miatt: a 14 metróvonal közül nyolcon egyáltalán nem indultak szerelvények, haton pedig csak a reggeli és az esti csúcsforgalmi időkben közlekednek vonatok; a buszok, a villamosok és az elővárosi vonatok (RER) is ritkán járnak.
febr. 20
2:03
Szépen kasszírozott a Rossmann (TőzsdeFórum)
A Rossmann Magyarország több mint 115 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 9 százalékkal többet az előző évinél, az üzletek és a webshop forgalma is nőtt - közölte a vállalat.
febr. 20
2:12
Meghosszabbított határidővel lehet hitelesíteni az E-felvételiben (ProfitLine)
Meghosszabbítják egy nappal, február 21-ig a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítési határidejét - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szombaton a honlapján.
febr. 20
3:12
10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt fogszabályzásra szánod magad – avagy tapasztalataim, hogy neked már ne kelljen meglepődnöd (Forbes)
Divat is, kell is, de mennyibe kerül valójában a fogszabályozás? Durvább, mint gondolnád. Tíz pontba szedtem a személyes tapasztalataimat, hogy neked már ne kelljen meglepődnöd.
febr. 20
4:24
Felhős és napos időszakok válthatják ma egymást (Agrofórum)
Éjszaka észak felől egyre nagyobb területen vékonyodik, csökken a felhőzet, főleg az északkeleti harmadban átmenetileg nagyobb területen is kiderülhet az ég. Hajnalra a délnyugati megyékben alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, illetve párássá válhat a levegő.
febr. 20
4:24
LAZA: a bravúros megoldással mégis repül a MAV (okosipar.hu)
A Bristoli Egyetem áttörése az a mikroméretű légi jármű (MAV), ami nem motor, fogaskerék vagy más bonyolult erőátviteli rendszer segítségével, hanem a méhekéhez hasonló szárnymozgást előidéző, szabad fordításban „folyékony szigetelést összehúzó eszközzel” (LAZA) száll a magasba. A Science Roboticsban leírt kutatás során sikerült megépíteni az első
febr. 20
4:24
A növényi alapú húspótlók elegendő fehérjét tartalmaznak? (Magyar Mezőgazdaság)
A húspótlók lényegében a környezettudatos fogyasztók számára két fontos szempont legjobb megközelítését jelentik, egyrészt kielégítik a hamburger utáni vágyukat, másrészt elkerülik a szarvasmarhatartás szén-dioxid-kibocsátásának költségeit.
febr. 20
4:48
A sertésállomány a nagyméretű gazdaságoknál koncentrálódik (Agrofórum)
2020-ban a sertésállomány darabszáma 2,9 millió volt Magyarországon, 2010-hez képest 7,4 százalékkal lett kevesebb. Az anyakoca-állomány nagysága 169 ezer volt, negyedére zsugorodott 2010 óta.
febr. 20
4:48
300 000 elektromotor: újabb mérföldkő az Audi Hungariánál (New Technology)
Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 000. elektromos hajtást, egy Performance típusú e-motort, 196 kW (262 LE) teljesítménnyel. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat az elekt
febr. 20
4:54
Tényleg nyerészkedik az állam a kutakat bedöntő üzemanyagárstopon? (G7)
Az elmúlt hetekben jó eséllyel már igen, amit ugyanis elbukik a költségvetés az áfán, azt többszörösen hozhatja vissza a jövedékiadó-bevételen.
febr. 20
5:12
227 notebookot kap a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium (ProfitLine)
Összesen 227 notebookot kapnak a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium pedagógusai és 9. évfolyamos tanulói - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón.
febr. 20
5:24
Éjjel-nappal tiszta áramot biztosít a világ legnagyobb úszó naperőműve (okosipar.hu)
Megkezdte múlt év végén az energiatermelést a thaiföldi Sirindhorn-gátnál megvalósított hibrid erőmű. A méretét tekintve világrekorder– csaknem hetven focipályányi területen elhelyezkedő – hibrid erőmű vízen lebegő napelemparkja 45 megawatt, vízerőműve pedig 36 megawatt kapacitásával éjjel-nappal termel áramot, megújuló energiaforrásokból. Míg a 14
febr. 20
5:48
Hazai találmány a napelemes térkő (Tiszta Jövő)
2015-ben jött a napelemes járda ötlete.
febr. 20
5:48
A Fanuc automatizált CNC-marást visz az oktatásba (New Technology)
Iskolák, főiskolák, egyetemek, független képzési központok és OEM képzési létesítmények mind profitálhatnak a Fanuc új oktatási csomagjából, amely kombinálja a Robodrill szerszámgépek és a Fanuc kollaboratív robotok előnyeit. A számos vezető iparági partnerrel közösen kifejlesztett Robodrill Educational Cell (Oktatási cella) az automatizált CNC-mar
febr. 20
5:48
Kombájnok: több automatizálás és It-alkalmazások (Agrárágazat)
A szokásos rendszerek mellett képfeldolgozási technikákat is kifejlesztettek az egyszerű szemveszteség meghatározására.
febr. 20
5:48
A traktorfejlesztés 2021/22-es trendjei (Mezőhír)
Az Agritechnica szakkiállítás idén elmarad, de a fő traktorfejlesztési irányok láthatók a kiállítási díjra beadott pályázatokból is.
febr. 20
5:48
A hibák felismerése még azok megjelenése előtt (GépMax)
Intelligens karbantartás: a hibák felismerése még azok megjelenése előtt.
febr. 20
5:54
Nagyobb profitra számít az áremelések után a John Deere (Agrofórum)
A Deere & Co megemelte éves profit-előrejelzését, mivel a világ legnagyobb mezőgazdasági gépeket gyártó vállalata áremelkedésre, valamint traktorai és kombájnjai iránti szilárd keresletre számít. Az Illinois állambeli cég részvényeinek árfolyama emelkedett a hírek hatására.
febr. 20
6:00
Nagy a baj – hétfőtől megszűnik a polgári repülés Ukrajna keleti részébe (Piac és Profit)
Hat légitársaság hétfőtől nem repül Ukrajnába. A Lufthansa, az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss, az Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines járatait február végéig törölték.
febr. 20
6:00
Mit kezdjünk magunkkal, ha idősödve sem tudjuk elengedni a munkát? (Forbes)
A magas kort egyre kevésbé a biológiai életkor, sokkal inkább az életszakasz nyomán szokás meghatározni. Sokan tartanak az öregedéstől, s bár még a nyugdíj messze van, a munkahelyen is észlelnek magunkban egyfajta diszkomfortérzetet: takargatni való lenne az öregedés? Egyáltalán, mi a probléma vele?
febr. 20
6:06
Több mint duplájára növelné árbevételét a Ganz 2022-ben (hirado.hu)
A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. erőteljes növekedést tervez idén.
febr. 20
6:18
Környezettudatos karrierváltók (NRGreport)
Todd Smith kisfiúként figyelte a Red Arrows repülését az égen, és tudta, hogy idősebb korában a repüléssel szeretne foglalkozni. Ötéves, 100 000 fontba kerülő képzés, majd két év repülésoktatói munka után, a húszas évei végén végre megkapta álmai állását: légitársasági pilótaként dolgozott. De 2019-ben az utazási cég, amelynek dolgozott – a Thomas
febr. 20
6:24
Kevesebb műanyagot használ a szalámik csomagolásához a Pick (hirado.hu)
A legtöbb szeletelt Pick szalámi tálcaméretét 3 centiméterrel csökkentették.
febr. 20
6:30
Új céggel indították az évet Mészáros Lőrinc gyerekei (Menedzsment Fórum)
Az új szerzeménynek köszönhetően akár szintetikus kaucsukot is gyárthatnak a felcsúti milliárdos gyerekei, amit az egyik leggyorsabban terjedő szigetelőanyagnak tartanak a szakemberek.
febr. 20
6:30
Külföldön dolgozó magánszemély magyarországi megbízási díjának adó- és járulékterhei (Adózóna)
Egyik munkavállalónk külföldön vállalt munkát, életvitelszerűen kiköltözött Skóciába – írja olvasónk. Hozzátéve: magyar székhellyel rendelkező vállalatként a minimálbér fölötti havi díjjal, megbízási szerződéssel foglalkoztatnánk a magánszemélyt távmunkában elvégezhető informatikai feladatokra. Kérem szíves állásfoglalásukat, hogy milyen adó- és já
febr. 20
6:30
Kiderült, hol üt a legnagyobbat a világgazdaság súlyos betegsége (Portfolio)
Lassan két éve napi szinten hallani a beszállítói láncok fennakadásairól, a folyamatos problémák a gazdasági növekedésre és az inflációra is hatással vannak. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) most egy friss cikkben mutatott rá arra, hol okozza a legnagyobb fennakadást a beszállítói láncok akadozása, érdekes módon nem kell messzire menni Magyarországról
febr. 20
6:30
Forradalmi digitális megoldások az Efi konferenciáján (signanddisplay.hu)
A 2021-ben jubilált vállalat idei, Las Vegasban tartott rendezvényén (Connect) olyan újdonságokat jelentettek be, amelyek végleg nyugdíjba küldhetnek ma alapvetőnek gondolt analóg megoldásokat – lelkendezik az eseményről szóló riportjában az Image Magazine. Az eseményen korszerű, piacformáló technológiák egész sorát vonultatták fel, például az aktu
febr. 20
6:42
Avatár-szalon, űrmedence, orvosi multiplex – ilyenek lehetnek a jövő plázái (Privátbankár)
Majdnem minden virtuális lesz és bármi megtörténhet. Csak győzzük ellenőrizni, hogy tényleg így lesz-e, mondjuk 10 év múlva Magyarországon. Addig is még több ideiglenes pavilon és kevesebb mozi lesz, mert a fiatalok végképp áttérnek az otthoni netes filmnézésre.
febr. 20
6:48
Készülhet a fenntartható cement (New Technology)
Hát persze, hogy az angolok találták ki: a kutatók fémmegmunkáló üzemek melléktermékeivel pótolnák a cement azon alkotóelemeit, amelyek a legtöbb károsanyag-kibocsátásért felelősek. A legjobb az egészben az, hogy a váltás – más innovációk bevezetéséhez képest – anyagilag sem fájna az iparnak, sőt. A The Engineer beszámolója megjegyzi: miközben csak
febr. 20
6:54
Furcsa módon növelték a napelemek hatékonyságát (Alternatív Energia)
A napelem panelek elrendezésének megváltoztatása elég volt a hatékonyság növelésére.
febr. 20
6:54
Újabb támogatások, így éri meg zöldségeket termeszteni, új fejlesztés a levéltetvek ellen (Agroinform)
140 millió forintos támogatás, jelentős a talajok vízhiánya, forradalmi változás jöhet a növénytermesztésben. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
febr. 20
6:54
Rendkívüli támogatáshoz jutnak a sertéstartók (Agrofórum)
Az Agrárminisztérium 4 milliárd forint összegű rendkívüli támogatást biztosít a sertéskoca-tartók számára - jelentette be Nagy István tárcavezető.
febr. 20
6:54
Néha nagy kell, máskor meg kicsi - mitől háziasítható egy állat? (Magyar Mezőgazdaság)
Nem minden állatfaj alkalmas háziasításra. Több tulajdonság is kellett ahhoz, hogy háziállataink háziállattá váljanak. A célok pedig nagyon eltérőek: ha húsnak kell legyen nagy méretű, ha társállatnak akkor kicsi és cuki…
febr. 20
6:56
Frontok szorításában: Mikor kapunk jelentős esőt? (Agroinform)
Még mindig porzik a határ... Időjárás előrejelzés hétfő reggelig.
febr. 20
7:00
Trendforduló a magyar műtárgypiacon (Növekedés)
Pénzbőség a műtárgypiacon, plusz erős az infláció felhajtóhatása, ennek következtében a befektetők a tartós, értékálló invesztíciót helyezik előtérbe. Nem csoda ha sorra születnek a rekordok – többek között ezeknek köszönhető, hogy nem akármilyen módon szárnyal a hazai festmény- és műtárgypiac. A trendfordulóról a Virág Judit galéria tulajdonosával
febr. 20
7:12
Koronavírus: a jövő héten minden korlátozás megszűnhet Angliában (Növekedés)
A jövő héten megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában - közölte a londoni miniszterelnöki hivatal vasárnap.
febr. 20
7:24
Rekordmennyiségű magyar nyaralhat idén az Adrián: így csípheted el a legolcsóbb utakat (Pénzcentrum)
Lassan magukhoz térnek a magyar turisták, egyre bátrabban foglalunk repjegyeket akár távoli országokba is. Azonban a vírushelyzet ezt a piacot is jelentősen átalakította. Tóth Ákos, az Utazómajom nevű blog alapítója a Pénzcentrumnak elmondta, ugyan valóban ki lehet fogni extrém olcsó ajánlatokat, de a légitársaságok dinamikus árazást alkalmaznak: h
febr. 20
7:24
Milyen színű rovarcsapdát használjunk a kertben? (Agrofórum)
Szeretném a vegyszereket csökkenteni kertemben, csapdákkal helyettesíteni azokat, ahol lehet. Milyen színű rovarcsapdák léteznek, milyen rovarokat fognak?
febr. 20
7:30
Oroszország 1945 óta nem látott méretű háborúra készülhet Ukrajnában (Növekedés)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint Oroszország olyan méretű háborút tervezhet Ukrajnában, amilyenre Európában 1945 óta nem volt példa.

Keresés