2017. november 11. szombat

nov. 11
0:12
A magánszemélyek továbbra is korlátozás nélkül adhatják fel csomagjaikat (ProfitLine)
A Magyar Postánál bevezetett csomagfeladási korlátozás a magánszemélyeket nem érinti - közölte a Magyar Posta az MTI megkeresésére.
nov. 11
1:06
Lassan növekvő lakásárakra számíthatunk (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előrejelzése szerint lassul a lakásárak emelkedése, a jegybank idén átlagosan 12,9 százalékos növekedésre számít.
nov. 11
1:54
A félelem királysága: lakat alatt Szaúd-Arábia (NRGreport)
Szédítő tempóban zajlanak az események Szaúd-Arábiában, letartóztatást letartóztatás követ, terjednek a valós és az álhírek, s mindezek jelentősen befolyásolhatják az olajpiac alakulását.
nov. 11
2:06
Felgyorsul a koszovói gazdaság növekedése (ProfitLine)
A Nemzetközi Valuta Alap javítja a koszovói gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését, de továbbra is fenntarthatatlannak tartja az ország gazdasági modelljét.
nov. 11
2:18
Duplázott az Emirates (NRGreport)
Megduplázta a tavalyihoz képest első féléves adózott eredményét idén a Budapestre is közlekedő Emirates dubaji légitársaság.
nov. 11
3:06
Irán atomtérképe (NRGreport)
A perzsa állam nukleáris létesítményei találhatók a távirati iroda által készített illusztráción, urándúsítók, és -feldolgozók, kutatóközpontok többek között.
nov. 11
4:06
Éticsiga feldolgozóüzem épül Kisvárdán (ProfitLine)
Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.
nov. 11
5:06
Jöhet a felminősítés? (ProfitLine)
Lehetett számítani arra, hogy a Fitch Ratings pozitív döntést hoz az országgal kapcsolatban, de ez inkább későbbre volt várható, a mostani döntés a felminősítés előszobája - vélekedtek az MTI által megkérdezett szakértők, miután a hitelminősítő péntek késő este bejelentette: pozitívra javította a magyar adósbesorolás hosszú távú hitelminősítői kilá
nov. 11
5:24
Automata benzikutakat nyit az Aldi (NRGreport)
Az automata benzinkutak az Aldi áruházak parkolóiban nyílnak meg.
nov. 11
5:30
10 félelmetes szuperfegyver, amivel rettegésben tartja Putyin a világot (Portfolio)
Az elmúlt években elképesztő haderőfejlesztésbe kezdett Oroszország; a gyalogság, a harckocsizók, sőt, még a légierő arzenáljának jelentős részét is lecserélték, vagy tervezik lecserélni. Néhány fegyver, fegyverrendszer ezek közül...
nov. 11
6:06
Több ezer gyermek fogászati vizsgálatát végezte el a Gyermekmentő Szolgálat (ProfitLine)
Több mint hatezer magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes fogorvosai.
nov. 11
6:30
Többmilliárd forint jut a társadalmi hátrányok csökkentésére Bács-Kiskun megyében (hirado.hu)
Hét Bács-Kiskun megyei konzorcium mintegy 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére az Emberi erőforrás fejlesztési operatív programban (Efop) - közölte a megyei közgyűlés elnöke.
nov. 11
6:36
Többmilliárd forint jut a társadalmi hátrányok csökkentésére Bács-Kiskun megyében (Hírstart)
Hét Bács-Kiskun megyei konzorcium mintegy 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére az Emberi erőforrás fejlesztési operatív programban (Efop) - közölte a megyei közgyűlés elnöke.
nov. 11
6:54
A béremelést segítette a járulékcsökkentés (Magyar Nemzet)
Határozottan elősegítette a vállalkozásoknál a tervezettnél magasabb fizetésemelést az idei évtől jelentős, öt százalékpontos szociális hozzájárulási adómérséklés, de magas volt azon cégek aránya is, amelyek teljes egészében a bérekre fordították a járulékcsökkentést – olvasható a Vasas Szakszervezeti Szövetség lapunkhoz eljuttatott felmérésében. A
nov. 11
7:06
Fellendülhet a lengyel-magyar barátság (ProfitLine)
Az utóbbi évtizedekben talán halványulni kezdtek a hagyományos lengyel-magyar kapcsolatok, de ezeknek a lengyelországi magyar kulturális évad új lökést adott és újra közel vitte a lengyelekhez a magyar kultúra értékeit - mondta Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár.
nov. 11
7:06
Ilyen egyszerűen nyúlják le a pénzed az ATM-nél: mindened oda lehet (Pénzcentrum)
A digitális pénzhasználat ma már szerves részét képzi a mindennapoknak. Ugyanakkor bárkinek, bármikor szüksége lehet a készpénzre. Arra azonban senki nem gondol, hogy adott esetben mekkora veszélyben lehet a számlánkon tartott pénz egy...
nov. 11
7:30
Varga: A Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket (hirado.hu)
A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli közleményében.
nov. 11
7:36
Szerinted hány négyzetméternyi iroda áll üresen Budapesten? (Portfolio)
Nehéz dolga van annak a cégnek, aki mostanában irodát szeretne bérelni a bel-budai irodanegyedben. Itt ugyanis jelenleg csupán egy irodaház épül és a városrész irodáinak alig 4,6 százaléka áll csak üresen. Mindezek miatt felértékelődik...
nov. 11
7:39
Pozitívnak látja a magyar kilátásokat a hitelminősítő (Menedzsment Fórum)
Kategóriát most nem javított a besorolásunk.
nov. 11
7:45
Bajok vannak a fogászati ellátással (Napi)
A fogászati ellátás hiányosságaira mutat rá egy friss felmérés. A magyar gyerekek felének van szuvas foga, a szegényebb településeken élő és a sérült gyerekek fogai elhanyagoltabbak kortársaikénál - írta a 444.hu.
nov. 11
7:45
Kácsor Zsolt: István úr fegyverkezni kezd (Népszava)
István úr elővette az új pisztolyát, lassan kitárazta, betárazta, a pultos Laci legyintett, s azt dünnyögte, hogy hagyjátok, elvan a gyerek, ha játszik.
nov. 11
7:47
Kőbányai János: Totem és trauma (Népszava)
Egy öregember arcát feltenni az egész Magyarországot beterítő szégyentáblára nemcsak az emberi történelem bizonyos periódusait idézi, hanem a kisebbrendűség roppant mementója is egyben.
nov. 11
7:48
Már működnek az első világhírű lézerek a szegedi kutatóintézetben (Portfolio)
A napokban először mutatták be működés közben a szegedi ELI lézerközpontban a világon egyedülálló Terahertzes pumpalézert és a közép-infravörös lézerrendszert, amelynek a tesztüzeme novemberben befejeződik. Ez azt jelenti, hogy...
nov. 11
7:49
Misetics Bálint - Két csúnya szó: politika és ideológia (Népszava)
Nem az a kérdés, hogy melyik politikus melyik választókerületben szokott reggelizni, (...) a valódi kérdés az, hogy ki milyen ideológia mentén, kinek az érdekeit képviselve kívánna kormányozni.
nov. 11
7:57
Az állami bankok megússzák azt, amitől az egész pénzügyi szektor retteg (Menedzsment Fórum)
Egy elbújtatott módosító javaslattal egy év haladékot kapnak az IFRS kötelező alkalmazására.
nov. 11
8:00
Varga: A Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket (Hírstart)
A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli közleményében.
nov. 11
8:06
45 milliárd forint uniós forrás jut a szőlő- és borágazat támogatására (ProfitLine)
Több mint 45 milliárd forint, 145,5 millió euró uniós forrás áll rendelkezésre a szőlő- és borágazat támogatására a 2018. végéig tartó ötéves időszakban - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Soltvadkerten pénteken, a IX. Márton-napi újbor ünnepen.
nov. 11
8:09
Varga Mihály: a Fitch Magyarország pénzügyi sérülékenységének jelentős csökkenését emelte ki (Infostart)
A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
nov. 11
8:12
A családok pénzügyi tudatossága a gazdaságot is erősíti (Hírstart)
A családok pénzügyi tudatossága erősíti a gazdaságot és javítja a társadalmi közérzetet is, a szükséges ismeretek átadását az iskolákban kell elkezdeni.
nov. 11
8:15
Ma 70 ezer forintért lehet elrepülni oda, ahova tíz éve csak 100 ezerért lehetett (24.hu)
A fapadosok rendesen aprítják a vezető nagy európai légitársaságokat, de azok mégsem mutatják a kihalás jeleit.
nov. 11
8:30
Varga Mihály: a Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket (Magyar Nemzet)
A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
nov. 11
8:36
Kiemelkedő nyereségük lehet a lakásfejlesztőknek (Magyar Nemzet)
Erőteljesen elszakadt a fővárosi lakásárak szintje az ország többi részé-ben tapasztalttól, olyannyira, hogy Budapesten már a gazdasági helyzethez képest felülértékeltnek számítanak az ingatlanok a jegybank legfrissebb jelentése szerint. A drágulás nem áll meg, csak lassul, de éves alapon így is elérheti a 13 százalékot országosan. A társasházak el
nov. 11
8:39
Örül az NGM - minden adott a feljebb lépéshez (Napi)
Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik. Ezt Varga Mihály jelentette ki a szaktárca közleménye szerint azt követően, hogy a Fitch Ratings stabilról pozitívra javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását.
nov. 11
9:03
Heves vita a horvátoknál a csődbe ment mamutvállalat miatt (Napi)
Leszavazta a horvát parlament a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) által vezetett koalíciós kormány elmozdítására vonatkozó indítványt, amelyet Horvátország legnagyobb magánvállalata, az Agrokor súlyos pénzügyi gondjainak kezeléséhez hozott kormányzati intézkedések miatt nyújtottak be az ellenzéki pártok - írja az MTI.
nov. 11
9:06
A húszból csak kilencen indulhatnak a csehországi államfőválasztáson (ProfitLine)
Legfeljebb kilenc jelölt fog indulni a januári csehországi államfőválasztáson. A bejelentkezett húsz pályázó közül tizenegyen nem teljesítik az induláshoz szükséges törvényes feltételeket - közölte Klára Peknicová, a cseh belügyminisztérium szóvivője pénteken Prágában.
nov. 11
9:06
Jövőre folytatódhat a beruházások bővülése (Hírstart)
Minden jel arra utal, hogy az idei jelentős bővülést követően az előttünk álló években is folytatódhat a beruházások növekedése – jelentette ki tegnap ­Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
nov. 11
9:12
Jókedvűen kelt a forint (444)
Stabilról pozitívra váltottunk.
nov. 11
9:18
Varga Mihály: a Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket (GazdaságPortál)
A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Varga Mihály elmondta: a Fitch Ratings – amely pénteken pozitívra
nov. 11
9:18
Tovább működik Szentgotthárdon az Opel motorgyár (Hírstart)
Nem zár be gyárat és nem bocsát el tömegesen dolgozókat a PSA–Opel-csoport a most nyilvánosságra hozott középtávú terv szerint.
nov. 11
9:21
Meglepő lépés a luxusmárkától (Napi)
A New York-i Tiffany ékszerbolt kávézót nyitott, ahol az Álom luxuskivitelben című film hangulatát kívánja megidézni - írja az MTI.
nov. 11
9:21
Atomfegyverek nélkül nem lenne béke a világban? (Privátbankár)
Szép dolog a nukleáris lefegyverzésről beszélni, csak teljesen felesleges.
nov. 11
9:21
Milliárdokból mérsékelhetik a társadalmi hátrányokat (VG)
Hét Bács-Kiskun megyei konzorcium mintegy 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére az Emberi erőforrás fejlesztési operatív programban (Efop) – tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.
nov. 11
9:33
Komoly dicséretet kaptak a magyarok - ezután jön csak a java (Privátbankár)
Jutott még egy komoly jó hír a munkahét végére, felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság befektetési ajánlású, BBB mínusz szintű osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.
nov. 11
9:36
Ingyen is használhatod a bank pénzét (Hírstart)
Az ünnepek környéki kiadások fedezetére a hitelkártyák és a személyi kölcsönök jelenthetik a megoldást, ám az előbbieket óvatosan kell használni.
nov. 11
9:39
Néhány bolt már most pánikol a karácsonyi forgalom miatt (HVG)
A britek nagyon nem akarják elkezdeni a vásárlási rohamot, így néhány áruház már 66 százalékos árengedményekkel csábítja a vevőket.
nov. 11
9:45
Tízezer éve nem látott kórokozók bukkantak fel - a tudósok is elcsodálkoztak (Napi)
A globális felmelegedés miatt a sarkkörön túl egyre nagyobb területek olvadnak fel, a földől pedig több tízezer éve hibernálódott kórokozók kerülhetnek elő - írja a 444.hu.
nov. 11
9:51
Ezt megúszták – mégsem bukott bele az óriáscég botrányába a kormány (Privátbankár)
Nem ment át a horvát parlamenten a bizalmatlansági indítvány.
nov. 11
9:54
Érdemes szülőket foglalkoztatni (VG)
Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.
nov. 11
10:06
Rengeteg édesanyának segít a munkahelyvédelmi akció (ProfitLine)
Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.
nov. 11
10:06
Idén akár 70 százalékos árengedményeket is találhat Black Friday napján (Hírstart)
Az eMAG bejelentette, hogy idén november 24-re időzíti legnagyobb kereskedelmi akcióját, a Black Friday-t, és közel másfélszer több terméket kínál a magyar vásárlók számára, mint tavaly.

Keresés