2008. július 15. kedd

júl. 15
0:45
Ökölvívás: Vitalij Klicsko október 11-én csap össze Peterrel (She)
Vitalij Klicsko már májusban bejelentette, hogy négy év után visszatér a szorítóba, és Samuel Peterrel, a WBC nehézsúlyú bajnokával csap össze.
júl. 15
1:03
Anglia: a Hull menedzsere szerint Halmosi nemsokára az övék (She)
A Hull city menedzsere, Phil Brown elmondta, nagyon közel állnak ahhoz, hogy megszerezzék a Plymouth Argyle magyar légiósát, Halmosi Pétert.
júl. 15
4:03
Új kommunikációs kampány, egymillió fontos igazolások és narancssárga mez a Fradiban (Behaviour)
Új mezzel és új kommunikációs kampánnyal nyomatékosította a Ferencváros angol vezetése, hogy a zöldeknél a cél a régi: vissza kell jutni az élvonalba. A Comeback – Visszatérünk az élvonalba! – szlogen kiötlése azonban nem csak az egyedüli újítás: mostantól a Ferencváros idegenben narancssárga mezben játszik.
júl. 15
7:03
Kína: eltiltották a doppingoló gyalogló edzőjét is (She)
Négyéves eltiltást kapott Jang Ce-vej, Szung Hung-csüan kínai gyalogló edzője. A tanítványát, akinek a szervezetében eritropoetinre bukkantak, korábban szintén négy évre tiltották el.
júl. 15
7:05
Németország: Michael Ballack elvette gyermekei édesanyját (She)
Michael Ballack megnősült: a Chelsea német labdarúgója örök hűséget esküdött barátnőjének, akitől már három gyermeke született.
júl. 15
8:15
Kézilabda: a Békés csak a másodosztályra nevezett (She)
A Békés férfi kézilabda-csapata csak a másodosztályra nevezett anyagi gondjai miatt, így a következő szezonban csak az NB I B-ben indul a legutóbbi bajnokság 5. helyezettje.
júl. 15
8:15
Megveszik Ronaldinhot (Behaviour)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurós ajánlatot tett a Barcelonának Ronaldinhóért.
júl. 15
8:33
Gyorsasági motor: Pedrosa kihagyhatja a hétvégi futamot (She)
Kihagyhatja a hétvégi, egyesült államokbeli futamot a világbajnoki pontversenyben második helyen álló spanyol Dani Pedrosa a gyorsasági motorosok MotoGP osztályában.
júl. 15
8:35
Tenisz, Stanford: Czink Melinda feljutott a főtáblára (She)
Harmadik selejtezőbeli mérkőzését is megnyerte, így feljutott a főtáblára Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású, stanfordi kemény pályás női tenisztornán.
júl. 15
8:51
Cottbus: Oláh Lóránt biztosan nem igazol a német klubhoz (She)
Eldőlt, hogy nem igazol a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Energie Cottbus együtteséhez Oláh Lóránt, a Gabona Transz-Kaposvári Rákóczi FC támadója.
júl. 15
9:09
Diósgyőr: hivatalosan is a klub játékosa lett Jimmy Tchana (She)
Hivatalosan is a DVTK labdarúgója lett a korábbi debreceni és soproni támadó, Jimmy Jones Tchana, olvasható a miskolciak honlapján.
júl. 15
9:27
Tiszeker: Naivitás lehet azt gondolni, hogy itthon nincs dopping (Infostart)
Elgondolkodtatónak tartja a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója, hogy eddig nem volt az olimpiai csapatban olyan versenyző, akinek az ellenőrzések során pozitív lett volna a doppingtesztje. Egyrészről örül neki, másrészről úgy gondolja, mindez gyanakvásra is okot adhat. A végső eredményekre persze még várni kell.
júl. 15
9:27
Tenisz, Indianapolis: Ginepri már az első fordulóban kiesett (She)
A 7. helyen kiemelt Robby Ginepri már az első fordulóban kiesett az Indianapolisban zajló, 525 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornán, mert a chilei Paul Capdeville két játszmában legyőzte az amerikai játékost.
júl. 15
9:27
Alekna nagy dobása Görögországban (Behaviour)
A kétszeres olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna 70,86 méterrel, a világ idei harmadik legjobb eredményével nyerte a férfi diszkoszvetést a Réthimnóban rendezett atlétikai viadalon.
júl. 15
9:45
Tenisz, Stanford: Bartoli két sima szettet követően a 16 között (She)
A 6. helyen kiemelt francia Marion Bartoli két sima szettben nyert az üzbég Akgul Amanmuradova ellen, ezzel bejutott a második fordulóba a 600 ezer dollár összdíjazású egyesült államokbeli kemény pályás női tenisztornán, Stanfordban. Játék nélkül a legjobb 16 között van az amerikai Serena Williams, az orosz Anna Csakvetadze és Vera Zvonarjova, valamint a szlovák Daniela Hantuchová.
júl. 15
10:03
Atlétika: Virgilijus Alekna nagy dobása Görögországban (She)
A kétszeres olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna 70.86 méterrel, a világ idei harmadik legjobb eredményével nyerte meg a férfi diszkoszvetést a Rethimnóban rendezett atlétikai viadalon. Alekna magabiztos szerepléssel győzött, többek között a ranglistavezető (71.88 m) észt Gert Kanter is a vert mezőnyben volt.
júl. 15
10:03
A 10 etap végén a Tour de France országúti kerékpáros körverseny (Behaviour)
Az olasz Leonardo Piepoli nyerte a Pireneusok királyszakaszát a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, összetettben pedig az ausztrál Cadel Evans vette át a vezetést a luxemburgi Kim Kirchentől, de előnye mindössze egyetlen másodperc a szintén luxem­burgi Frank Schleck előtt.
júl. 15
10:39
Peking 2008: autóbalesetet szenvedett a kubai kerékpáros (She)
Autóbalesetet szenvedett, s kórházban kezelik Pedro Pablo Pérezt, a pekingi olimpiára készülő kubai kerékpároscsapat tagját.
júl. 15
10:41
MACS: doppingismereti tanfolyamot szerveznek az olimpikonoknak (She)
Doppingellenőrzési ismeretek elsajátítására tanfolyamot szervez ? elsősorban ? az olimpiai és a paralimpiai keret tagjai számára a Magyar Antidopping Csoport (MACS). Az első tanfolyam részvételi díját, valamint a vizsgadíjat a MACS teljes egészében átvállalja ? tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
júl. 15
10:57
Peking 2008: Breaux Greer is bekerült az amerikai atlétacsapatba (She)
Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége (USATF) kihirdette 126 fős olimpiai csapatát, melyben gyenge válogatóbeli eredménye ellenére helyett kapott Breaux Greer, világbajnoki bronzérmes gerelyhajító is.
júl. 15
10:57
Hamilton gyorsabb a repülőnél (Blikk)
A McLaren-Mercedes Forma–1-es versenyzője egy repülőgéppel vette fel a versenyt egy légifesztiválon
júl. 15
11:15
A magyar szurkolók kedvencévé nőheti ki magát az U19-es csapat (She)
Hétfőn Csehországban megkezdődött a 19 éven alattak Európa-bajnoksága. Fiatal labdarúgóink szereplése hatalmas érdeklődést vált ki a szurkolók körében. Nem véletlenül, a tehetséges generáció újabb jó szereplésével bizonyíthatja, hogy a jövőben képes lesz helyt állni akkor is, ha komoly kihívásokkal néz szembe.
júl. 15
11:17
Németország: 57 évesen elhunyt az Afrika-szakértő edző (She)
Hosszú, súlyos betegség után ötvenhét éves korában elhunyt Reinhard Fabisch, aki legutóbb a benini válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.
júl. 15
11:33
FIA Challenge: Hernádi László az ötödik futamot is megnyerte (She)
Az ötödik futamon is győzött az autós FIA Challenge-sorozatban Hernádi László.
júl. 15
11:35
Hertha BSC: brazil irányító-középpályással erősítettek (She)
Újabb brazil labdarúgóval erősítette meg keretét a német Bundesligában szereplő Hertha BSC.
júl. 15
12:09
Elhunyt Kolonics György (Infostart)
Elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus. A sportolónak megállt a szíve, a kiérkező mentők nem tudtak már segíteni rajta. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.
júl. 15
12:09
Kajak-kenu: elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok (She)
Elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus ? értesült az MTI. A sportoló ötödik olimpiai részvételére készült, Atlantában kenu kettesben, Sydney-ben egyesben nyert 500 méteren, tizenötszörös világbajnok volt. Auguszusban Pekingben 1000 és 500 méteren indult volna Kozmann Györggyel kenu kettesben.
júl. 15
12:27
Kajak-kenu: Kolonics György edzés közben hunyt el (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Kolonics György edzés közben hunyt el. További részletek egyelőre nem ismertek a kétszeres olimpiai bajnok haláláról.
júl. 15
12:45
Támogatás: Máté, Varga és Juhász a K&H; Bank díjazottja (She)
A diszkoszvető Máté Gábor, a tőröző Varga Gabriella és a kerekesszékes vívó Juhász Veronika kapta meg a K&H Bank kártyatámogatási programjának negyedik alkalommal odaítélt díját, így fejenként egymillió forinttal gazdagodtak.
júl. 15
12:47
Öttusa Eb: nem rendeztek selejtezőt a nőknél (She)
Valamennyi magyar ott lesz a csütörtöki női döntőben a moszkvai öttusa Európa-bajnokságon, ugyanis az orosz fővárosban nem rendeztek selejtezőt a hölgyek számára.
júl. 15
13:03
Celtic: Szamarasz három évre írt alá a ?keltákhoz? (She)
A Celtic csapata átigazolta Georgiosz Szamaraszt a Manchester City együttesétől.
júl. 15
13:21
Extrém hegyi futás: két versenyző összeesett, és meghalt (She)
júl. 15
13:39
Kemény Dénes: "Messze van az olimpia, sokat tudunk még dolgozni" (Infostart)
Csak jövő hétfőn adja le olimpiai csapatának névsorát Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes az elmúlt három év ezüstsorozata után a malagai Európa-bajnokságról bronzéremmel tért haza.
júl. 15
13:39
Hirtelen szívhalál vezethetett Kolonics György tragédiájához (She)
Amint arról beszámoltunk, 36 éves korában elhunyt Kolonics György, kétszeres olimpiai bajnok kenus. Kolonics edzés közben lett rosszul, a parton már nem tudtak segíteni rajta, a szövetség szerint az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál okozta a tragédiát.
júl. 15
14:18
A Milan 15 millió eurót adna Ronaldinhóért (Infostart)
Olasz lapértesülések szerint az AC Milan kész 15 millió eurót is adni Ronaldinhóért, az FC Barcelona világbajnok brazil labdarúgójáért.
júl. 15
14:18
Olaszország: életét vesztette a Treviso labdarúgója (She)
Halálos balesetet szenvedett Gionata Mingozzi, a Treviso labdarúgója. A 23 éves középpályás autója Velence közelében frontálisan ütközött egy kamionnal.
júl. 15
14:18
Edzés közben rosszul lett és meghalt Kolonics György (Behaviour)
Baráth Etele, a sportági szövetség elnöke elmondta, Kolonics Csepelen, edzés közben rosszul lett egy résztáv végén, rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, a kiérkező mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta. A szövetség információja szerint az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.
júl. 15
14:54
Kajak-kenu: az államtitkár a könnyeivel küszködik (She)
Elbert Gábor sportszakállamtitkár ? amint azt az MTI-nek elmondta ? jól ismerte Kolonics Györgyöt, akivel sokáig egy társaságba járt.
júl. 15
14:54
Egyre gyakoribb a szívhalál a versenysportban (Behaviour)
Csepelen edzés közben rosszul lett, eszméletét vesztette s meghalt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához. Az MTI Sajtóadatbankjának összeállítása sportolóknak a pályán bekövetkezett szívhaláláról:
júl. 15
15:12
"Olimpikonjainknak nagyobb gondoskodásra lenne szükségük" (Infostart)
Kolonics György halálában közrejátszhatott, hogy veteránnak számított, hiszen 36 évesen már túlterhelhette a szervezetét - mondta az InfoRádiónak a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke. A kedden elhunyt kenus ötödik olimpiájára készült, már 1992-ben is ott volt Barcelonában.
júl. 15
15:12
Peking 2008: Knapp és Koubek is visszalépett a tenisztornától (She)
A 31 éves osztrák Stefan Koubek és a nála 10 évvel fiatalabb olasz Karin Knapp is sérülés miatt lépett vissza az olimpiai játékok tenisztornájától.
júl. 15
15:14
Anglia: heti 130 000 fontot ajánlanak Drogbának, hogy maradjon (She)
Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere a vezetőkkel konzultálva új, négyéves szerződést ajánlana az elefántcsontparti labdarúgónak.
júl. 15
15:30
Szívgyógyász véleménye Kolonics György haláláról (She)
Minden szívhalállal végződő esetnél kulcskérdés, hogy mennyire gyorsan érkezik a segítség, s kezdődik el a mellkas nyomogatásával a keringés fenntartása, illetve van-e a közelben életmentő készülék, defibrillátor.
júl. 15
15:30
A szívgyógyász véleménye Kolonics György halálával kapcsolatban (Behaviour)
Minden szívhalálos esetnél kulcskérdés, hogy mennyire gyorsan érkezik a segítség, s kezdődik el a mellkas nyomogatásával a keringés fenntartása, illetve, van-e a közelben életmentő készülék, defibrillátor.
júl. 15
15:48
Barcelona: Eto?óért 40 millió eurót ajánlana a Kuruvcsi (She)
Meglehetősen kétkedve fogadtuk a hétfőn megjelent hírt, mely szerint a Barcelona támadója, Samuel Eto?o az üzbég PFC Kuruvcsi csapatába igazolna. Ám lehet, hogy ennek van alapja, mivel egyes információk szerint az ázsiai csapat vezetői 40 millió eurót adnának a támadóért.
júl. 15
15:50
Bajnokok Ligája: a CAS szerint is indulhat a Porto (She)
A berni székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette, hogy az FC Porto indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008?2009-es idényében.
júl. 15
15:52
Kosárlabda: elhunyt Gennagyij Volnov olimpiai bajnok kosárlabdázó (She)
Hatvannyolc éves korában elhunyt Gennagyij Volnov olimpiai bajnok kosárlabdázó.
júl. 15
15:54
Anglia: a West Brom megvette a Porto szlovák hátvédjét (She)
Az idén a Premier League-be feljutott West Bromwich Albion igazolta Marek Cechet, a Porto szlovák játékosát.
júl. 15
16:06
Real Madrid: De la Red egy év után visszatért a fővárosba (She)
Kedden visszatért Rubén de la Red a Real Madrid csapatába, miután egy évet szerepelt kölcsönben a Getafénél.
júl. 15
16:24
Peking 2008: ötvenezer dollár a dél-koreai aranyérmesek jutalma (She)
A dél-koreai sportolók közül az aranyérmesek 50 ezer dollárt (7.4 millió forint) kapnak a pekingi olimpián. Ez két és félszerese az athéni prémiumnak, amely 20 ezer dollár volt.

Keresés