2012. január 13. péntek

jan. 13
14:10
Premier League: Bogdánék egy nappal később fogadják az Arsenalt (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton egy nappal később fogadja az Arsenalt. A mérkőzést eredetileg január 31-én, kedden játszották volna, az új időpont február elseje, szerda.
jan. 13
14:24
Férfi kosárlabda: Costa Rica-i centert tesztel az Atomerőmű (She)
Minthogy a gazdagság és a boldogság nincs szoros összefüggésben egymással, Costa Ricában annak ellenére kiválóan érzik magukat az emberek, hogy a többség nem dúskál kincsekben. Egy felmérés szerint ott a legboldogabbak az emberek a világon, így remélhetőleg jókedvű játékos érkezik az Atomerőmű kosárlabdacsapatához – a próbaidős Hernold Gardener ugyanis Costa Rica-i.
jan. 13
14:42
Elismerés: Fair Play-díj pályázatot hirdetett a MOB (She)
Január 19-ig lehet javaslatokat tenni a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB) arra, hogy kik kapják meg a tavalyi évre vonatkozó Fair Play díjakat.
jan. 13
14:44
Újpest: távozik a rappelésben sem utolsó támadó - sajtóhír (She)
A hajralilak.hu információi szerint Széki Attila távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpesttől. A 22 éves támadó várhatóan alacsonyabb osztályú klubban folytatja pályafutását játéklehetőség reményében.
jan. 13
14:46
Ifjúsági téli olimpia: megújulást remél a NOB elnöke (She)
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt reméli az első ifjúsági téli játékoktól, hogy új sportágakat és új szakágakat hoz a tradicionális ötkarikás programba.
jan. 13
14:48
Dakar-rali: nem valószínű, hogy a verseny visszatér Afrikába (She)
A jövő évben is Dél-Amerikában rendezik meg a Dakar-ralit, s a szervezők egyelőre nem tervezik, hogy a viadalt újra Afrikában bonyolítsák le.
jan. 13
14:50
Győr: Varga ügye hétfőn zárulhat le, Bödével és Pátkaival még tárgyalnak (She)
A Győri ETO labdarúgócsapatánál várható játékosmozgásokról Klement Tibor ügyvezető nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.
jan. 13
14:52
Hull City: a Sunderland mellőzött kapusa lett Gulácsi vetélytársa (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hull City egy hónapra kölcsönvette a Sunderland mellőzött kapusát, Trevor Carsont. A 23 esztendős kapuvédő korábban az északír U21-es válogatott mezét is magára ölthette.
jan. 13
15:00
Újpest: bő egy hónap után Monacóba távozott az ügyvezető igazgató (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos honlapján tette közzé, hogy Filips Dhondt ügyvezető igazgató az AS Monacóhoz távozik a klubtól.
jan. 13
15:18
Vízilabda: itt az Eb-keret, Gór-Nagy és Török nem utazik (She)
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette tizenhármas utazó keretét a jövő hétfőn kezdődő eindhoveni kontinensviadalra. A vlv.hu – a válogatott hivatalos oldala – tájékoztatása szerint Gór-Nagy Miklós és Török Béla marad itthon a tizenötös keretből.
jan. 13
15:36
Légiósok: Hollandiából is érdeklődnek Huszti iránt - sajtóhír (She)
Tegnap már bejárta a nemzetközi sajtót a hír, hogy három angol élvonalbeli csapatnál, a Blackburnnél, a Wigannél és a Fulhamnél is felvetődött Huszti Szabolcs neve, a középpályást kölcsönvennék a szóban forgó klubok. A legfrissebb információk szerint azonban nem csak Angliából érdeklődnek a 28 éves futballista iránt.
jan. 13
15:38
Barcelona: Pedro megsérült, három mérkőzést kell kihagynia (She)
A csütörtöki, Osasuna elleni 2–1-re megnyert Király-kupa meccsen megsérült Pedro, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona játékosa. A 24 esztendős támadó bal lábában sérült meg egy izom.
jan. 13
15:39
Szalayék a 17. időt autózták (Metropol)
A Szalay Balázs, Bunkoczy László kettős a 17. időt érte el csütörtökön a Dakar-rali 11. szakaszán, és összetettben a 22. helyen állnak.
jan. 13
15:40
Ökölvívás: a WBA elrendelte Khan és Peterson meccsének újrajátszását (She)
A Bokszvilágszervezet elrendelte Amir Khan és Lamont Peterson decemberi mérkőzésének újrajátszását. A 27 éves amerikai ökölvívó meglepetésre megosztott pontozással legyőzte Khant, aki élesen kritizálta a bírót az összecsapás után.
jan. 13
15:41
A Dakar-rali jövőre sem tér vissza Afrikába (Metropol)
A jövő évben is Dél-Amerikában rendezik meg a Dakar-ralit, s a szervezők egyelőre nem tervezik, hogy a viadalt újra Afrikában bonyolítsák le.
jan. 13
15:43
Alig egy hónap után távozik az Újpest ügyvezetője (Metropol)
Távozik posztjáról, s a francia AS Monacónál dolgozik tovább Filips Dhondt, a labdarúgó OTP Bank Ligában tizedik Újpest FC labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. A belga szakember nem töltött sok időt a fővárosi klubnál, mivel december 5-én nevezték ki Bartha Csaba utódjává.
jan. 13
16:12
Alpesi sí: Ivica Kostelic nyerte a szuperkombinációt Wengenben (She)
A svájci Wengenben folytatódott a férfi alpesi sízők világkupa-sorozata, ahol ezúttal szuperkombináció futamot rendeztek. A győzelmet a horvát Ivica Kostelic szerezte meg a svájci Beat Feuz és az amerikai Bode Miller előtt.
jan. 13
16:14
Sílövészet: Zajceva hibátlan lövészete aranyat ért a Nove Mestóban (She)
A nők 7.5 km-es sprintversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a csehországi Nove Mestóban. A győzelmet az orosz Olga Zajceva szerezte meg a norvég Tora Berger és a német Magdalena Neuner előtt.
jan. 13
16:16
Fogadási csalás: Horváth Gábor vallomása nyomán vizsgálódnak a Serie A-ban (She)
Olasz források szerint egy magyar játékos, a fogadási botrányban hazánkban már meggyanúsított Horváth Gábor vallomása alapján is vizsgálódik a rendőrség az olaszországi fogadási botrányban. A futballista a hírek szerint a 2011. május 22-i Lecce–Lazio (2–4) találkozó kapcsán tett terhelő vallomást.
jan. 13
16:30
NB II: üzbég klubnál is megfordult irányító érkezett a Pálhalmához (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Dunaújváros Pálhalma SE szerződtette Vörös Pétert. A rutinos irányító több élvonalbeli klubnál is megfordult, illetve futballozott Üzbegisztánban, Malajziában és Németországban is.
jan. 13
16:32
Real Madrid: Mourinho nem tartalékol, a liga fontosabb a Barca elleni kupaharcnál (She)
José Mourinho, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid vezetőedzője a Mallorca elleni, holnapi bajnoki előtti sajtótájékoztatón elmondta, nem pihentet senkit a jövő heti, Barcelona elleni kupapárharc miatt.
jan. 13
16:34
NHL: óriási Ottawa-fölény az All-Star-szavazáson - keretek (She)
Kihirdették a tengerentúli profi jégkorongbajnokság (NHL) All-Star-gálájának teljes keretét. A szurkolói szavazatok elsöprő Ottawa Senators-fölényt hoztak, a posztonkénti választás során mindhárom támadó (Daniel Alfredsson, Jason Spezza és Milan Michálek) a kanadai csapatból került ki, csak úgy mind a védő Erik Karlsson, aki 939 591 voksával a legtöbbet gyűjtötte a játékosok közül. A szurkolói…
jan. 13
16:36
Északi összetett: Alessandro Pittin pályafutása első vk-sikere (She)
A franciaországi Chaux-Neuve-ben folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. Pénteken a Zakopánéban elhalasztott Gundersen-versenyt pótolták be. A győzelmet az olasz Alessandro Pittin szerezte meg a francia Jason Lamy-Chappuis és a német Fabian Riessle előtt.
jan. 13
16:48
DVSC: Dombi nem telhetetlen, de még egyszer játszana a BL-ben (She)
Kirobbanó formában van Dombi Tibor, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva 38 esztendős jobbszélsője. A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a rutinos futballista az egyik legjobb eredményt produkálta a speciális terheléses teszten.
jan. 13
17:24
MotoGP: végleges a 2012-es rajtlista, 21 pilóta a királykategóriában (She)
Véglegesítették a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának 2012-es rajtlistáját. Az április nyolcadikán, a Katari Nagydíjjal induló szezonban 21 versenyző áll majd rajthoz.
jan. 13
17:26
Videó: a mexikói csatár óriási butaságával csak hátráltatta csapatát (She)
Nagyon rossz véget ért a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő Arisz számára az Atromitosz elleni idegenbeli bajnoki. A vendégek a 90. percben gólt kaptak, majd a 92. percben a vendégek mexikói csatára, az egy sárga lapot már begyűjtő Nery Castillo elveszítette a fejét és hátulról összerúgta Elini Dimucosz sarkát, amiért a játékvezető kiállította. A támadó ezt nem akarta tudomásul venni, végül…
jan. 13
17:28
Férfi kézilabda: határátlépési információk a szerbiai Eb-re utazóknak (She)
A vasárnap kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságra a magyar rendőrség a röszkei határátkelőn lehetővé teszi a Magyarországról Szerbiába csoportosan utazók számára a külön sávon történő beutazást. A könnyített határátlépés érdekében a határon a buszok vezetői fokozottan figyeljék a rendőri jelzéseket – figyelmeztet a Magyar Kézilabda-szövetség közleménye.
jan. 13
17:42
Milan: Allegrivel elégedettek, meghosszabbították a szerződését (She)
Péntek délután bejelentették: két évvel, 2014 júniusáig meghosszabbították Massimiliano Allegrinek, az olasz labdarúgó-bajnokság tabelláját vezető Milan vezetőedzőjének szerződését.
jan. 13
17:44
Bp. Honvéd: a finn után az osztrák próbajátékos is elköszönt (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján tette közzé, hogy a próbajátékon szereplő osztrák Stefan Pötzl úgy döntött, máshol folytatja pályafutását, ezért elköszönt a csapattól.
jan. 13
17:46
Ukrajna: doppingügy miatt úszhat el az Eb a Sahtar kapusának (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztette a Sahtar Doneck ukrán válogatott kapusának, Olekszandr Ribkának a játékjogát, miután a kapuvédő még 2011-ben vízhajtóval megbukott egy doppingellenőrzésen.
jan. 13
18:00
PSG: a Chelsea brazil védője, Alex is követi Ancelottit? (She)
Angol lapértesülés szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea 18-szoros brazil védője, Alex kikosarazta Buzsáky Ákos együttesét, a QPR-t.
jan. 13
18:18
NB II: Lannert Bence az SZTK-ban, Haman Sadjo külföldre megy (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 13. helyén álló SZTK-Erima pénteken hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Lannert Bencét, illetve hozzájárult Haman Sadjo külföldre szerződéséhez.
jan. 13
18:20
Videó: pazar emelés, óriási öngól - íme, az elvileg manipulált olasz bajnoki! (She)
Mint arról már beszámoltunk, olasz források szerint egy magyar játékos vallomása alapján vizsgálódik a rendőrség a fogadási botrányban. A futballista a hírek szerint a 2011. május 22-i Lecce–Lazio (2–4) találkozó kapcsán tett terhelő vallomást. Íme, a meccs, amelynek végeredményét valószínűleg manipulálták.
jan. 13
18:22
KTE: a hosszabb szabadságot kapók is csatlakoztak, Ebala külön edzett (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét mai edzésén már a hosszabb téli szabadságáról visszatérő Alekszandar Alempijevics, Vladan Csukics és Vladan Szavics is részt vett.
jan. 13
18:24
Birkózás: Czene Attila fogadta a nemzetközi szövetség főtitkárát (She)
Michel Dusson, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) főtitkára szerint ideális helyszíne lesz a sportág 2013-as világbajnokságának Budapest.
jan. 13
18:26
Felkészülés: Drogba 50. gólja a válogatottban, chelsea-s találatok Tunéziának (She)
Didier Drogba megszerezte 50. gólját az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottban, amely 2–0-ra nyert Tunézia ellen felkészülési mérkőzésen.
jan. 13
18:36
Labdarúgás: Suárez a télen biztosan nem igazol az Arsenalhoz (She)
Bár felvetődtek hírek, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal élénken érdeklődik a belga Anderlecht argentin támadója, Matías Suárez iránt, a játékos cáfolta, hogy a szezon vége előtt elhagyná Juhász Roland együttesét.
jan. 13
18:54
Portsmouth: Futács Márkó lesz a West Ham elleni szombati meccs arca (She)
Futács Márkóval, a csapat remek formába lendült fiatal magyar támadójával készítette címlapsztoriját az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Portsmouth hivatalos műsorfüzete, amelyet a West Ham United elleni szombati mérkőzésre adtak ki.
jan. 13
18:57
Thorpe egyre távolabb Londontól (Metropol)
Az egykori "Thorpedo" pénteken a 100 m gyors selejtezőjéből nem jutott tovább, mivel futamában - 51.05 másodperces idővel - csak a hetedik lett, az összesítésben pedig csupán a 13.
jan. 13
19:12
Gyász: elhunyt a Real Madridot is irányító jugoszláv edzőikon (She)
Életének 81. évében elhunyt Miljan Miljanic, a Real Madridot is sikerre vezető jugoszláv edzőikon.
jan. 13
19:30
Anglia: a Blackpool érdeklődik Buzsáky Ákos iránt - sajtóhír (She)
A patinás The Times értesülései szerint az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Blackpool szeretné szerződtetni Buzsáky Ákost az élvonalbeli QPR-tól.
jan. 13
20:06
Férfi röplabda NB I: otthon verte meg a Kazincbarcika a Dunaferrt (She)
A Kazincbarcika ötszettes mérkőzésen nyert a Dunaferr ellen a férfi röplabda NB I pénteki játéknapján.
jan. 13
20:08
DVTK: a Honvéd akadémiáján is megfordult 21 éves brazilt tesztelnek (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján tette közzé, hogy teszteli a 21 éves Bernardo Frizoni Da Cruz Diást, aki a bal oldalon vethető be védőként és középpályásként.
jan. 13
20:10
Női kosár NB I: pontzuhatagot küldött ellenfelére a Pécs és a ZTE (She)
A Pécs és a Zalaegerszeg is elérte a 90 pontos határt, mindkét csapat fölényesen győzött a női kosárlabda NB I 16. fordulójának pénteki játéknapján.
jan. 13
20:24
Újpest: a lilákkal is hírbe hozott Bozic Európa-liga-résztvevőnél próbázik (She)
A napokban vetődött fel annak a lehetősége, hogy a kétszeres bosnyák válogatott Mario Bozic a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpestben folytathatná pályafutását.
jan. 13
20:26
Jégkorong, Mol Liga: a Brassó két góllal győzött Újpesten (She)
A Brassó 5–3-ra győzött az Újpest ellen idegenben a jégkorong Mol-liga pénteki játéknapján. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első és a második harmadban is vezetést szereztek, de a vendégek az utolsó játékrészben háromszor is betaláló Borsos Attila vezetésével megnyerték az összecsapást.
jan. 13
20:42
Női röplabda Közép-európai Liga: kikapott a Vasas hazai pályán (She)
A Vasas hazai pályán három játszmában kikapott a Doprastav Bratislava együttesétől pénteken a női röplabda Közép-európai Ligában.
jan. 13
21:18
Jégkorong, Mol Liga: szétlövéssel nyert a Miskolc a Csíkszereda ellen (She)
A Miskolc hatalmas csatában, szétlövéssel győzött 4–3-ra a listavezető Csíkszereda ellen a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján.
jan. 13
21:36
Felkészülés: Szalai Ádám újra játszott, Korcsmár Zsolték döntősök (She)
Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Mainz 1–1-et játszott a német harmadik ligás Kickers Offenbach vendégeként péntek este felkészülési mérkőzésen. Pályán volt Korcsmár Zsolt csapata, a norvég Brann is.
jan. 13
21:54
Jégkorong, Mol Liga: a Dunaújváros győzött a Steaua ellen (She)
A Dab.Docler 3–2-re győzött a Steaua Rangers ellen hazai pályán a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján. A dunaújvárosiak már az első harmadban háromgólos előnybe kerültek Hegyi Ádám duplájának is köszönhetően, de a vendégek az utolsó játékrészben kétszer is betaláltak.

Keresés