2016. május 2. hétfő

máj. 2
0:12
NBA: a Warriors simán nyerte a Portland elleni első meccset (She)
A címvédő Golden State Warriors 118–106-ra nyert a Portland Trail Blazers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjének első mérkőzésén.
máj. 2
0:16
Hétfői sportműsor: Chelsea–Spurs, Lech–Legia döntő (She)
Angliában két érdekes futballmérkőzést is rendeznek hétfőn. Délután a legendák mérkőzésén korábbi angol és német válogatott labdarúgók (hazai oldalon például Darren Anderton, Teddy Sheringham, Steve McManaman, Paul Scholes és Sol Campbell) és hírességek lépnek pályára a Legendák mérkőzésén, este pedig a Premier League-ben a Chelsea a Tottenhamet fogadja. Ha a Tottenham nem nyer, bajnok a…
máj. 2
1:42
Sznúker-vb: maratoni csata, Selby vezet a döntőben (She)
Mark Selby 10–7-re vezet a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjének első napja után a kínai Ting Csün-huj (angolul Ding Junhui) ellen. Az egyik fél 18. nyert frémjéig tartó összecsapás hétfő délután folytatódik.
máj. 2
7:03
NBA: klubtörténeti sikert aratott a Toronto Raptors (She)
A 30 pontot szerző DeMar DeRozan vezérletével a Toronto Raptors hazai pályán 89–84-re legyőzte az Indiana Pacerst hétfőre virradóra, és 4–3-as összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjébe.
máj. 2
7:39
NHL: fontos születésnapi gól a hosszúra nyúlt ráadásban (She)
A San Jose Sharks hazai jégen másodszor is legyőzte a Nashville Predatorst, a St. Louis Blues hosszabbításban kiharcolt sikerrel egyenlített a Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoport-elődöntőjének vasárnapi játéknapján.
máj. 2
7:57
Hét vb-újonc utazhat (Metropol)
Két 3-2-es vereséggel zárta világbajnoki felkészülését a magyar férfiválogatott, mégis kijárt az ünneplés pénteken és szombaton is a csapatnak a budai Tüskecsarnokban.
máj. 2
8:15
Újra a négy között (Metropol)
A magyar bajnok 59-56-os összesítéssel jutott el a május végi, kölni Final Fourba.
máj. 2
8:51
MLS: orvosi vizsgálatra érkezik az NB I-es középpályás (She)
Az MTK-tól a Chicago Fire-höz tartó szenegáli Khaly Iyane Thiam kedden orvosi vizsgálaton vesz részt az amerikai profi ligában (MLS) szereplő csapatnál.
máj. 2
8:53
Atlétika: a világcsúcs a cél a balatonfüredi ultramaratonon (She)
A világcsúcs megjavítása a cél a Balatonfüreden szerdán kezdődő hatnapos ultramaratoni futóversenyen.
máj. 2
9:09
MTK: itt tart az új stadion építése – fotók (She)
Az MTK friss fotókat tett közzé az épülő Hidegkuti Nándor Stadionról – íme, itt tart a labdarúgó-stadion építkezése!
máj. 2
9:11
Vitorlázás: Fa Nándor lemondta a New York-Vendée versenyt (She)
Fa Nándor lemondta a részvételt a New York-Vendée transzatlanti vitorlásversenyen, mert nem készültek el a Spirit of Hungary új vitorlái.
máj. 2
9:13
Videó: büntető vagy sem? Már bajnok lehetne a Leicester! (She)
Mint beszámoltunk róla, elmaradt a bajnokavatás, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójában a Leicester City 1–1-et játszott a Manchester United otthonában. A britek szerint azonban papíron már bajnoknak kellene lennie a „kis csapatnak”, ugyanis Marcos Rojo belépőjénél elmaradt egy Leicester-büntető.
máj. 2
9:27
Tenisz: Babos Tímea két helyet visszacsúszott – világranglisták (She)
A múlt héten a rabati WTA-tornán elődöntőbe jutó – azóta a madridi tornán már az első fordulóban búcsúzó – Babos Tímea két helyet visszacsúszott a legfrissebb világranglistán, amelyet a nőknél továbbra is magabiztosan vezet Serena Williams (amerikai). A top 500-ban hét magyar játékost találunk, és a nyolcadik, Barzó Lilla (505.) is ott van a határon. Érdekesség, hogy a listán 2. és 3. helyen álló…
máj. 2
9:27
Fa Nándor nem indul a New York-Vendée versenyen (Metropol)
A magyar hajós azért mondta le a versenyt, mert nem készültek el a Spirit of Hungary új vitorlái.
máj. 2
9:45
Hiába nyert, mégis kiesett a Puskás AFC (Metropol)
Hogy ezzel a gárdával miként sikerült ilyen szörnyű szezont produkálnia a Puskásnak, azt majd az érintettek nyilván megmagyarázzák.
máj. 2
10:03
Férfi kézi NB I: edzőcsere követte a súlyos vereséget (She)
Edzőt cserélt a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Komló: Ratko Djurkovics munkáját megköszönték, a helyére az eddigi másodedző, Kilvinger Bálint került – derült ki a klub közleményéből.
máj. 2
10:05
MTK: a 23 éves középpályás az MLS-ben folytatja – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I szombaton véget ért szezonjában negyedik helyen végző MTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Khaly Iyane Thiamot az év végéig kölcsönadta a tengerentúli profi ligában (MLS) szereplő Chicago Fire-nek. Az amerikai klub kölcsönvételi díjat fizet a 23 esztendős szenegáli játékosért, akinek a végleges megvásárlására opciós jogot szerzett.
máj. 2
10:07
U23-as vívó Eb: magyar bronz férfi párbajtőrben (She)
Cho Taeun Sándor bronzérmet nyert férfi párbajtőrben a plovdivi U23-as vívó Európa-bajnokságon.
máj. 2
10:09
Képek: ellenfele feladta volna, a magyar lány reakciójának hatalmas visszhangja lett (She)
„A tollaslabda a világ legjobb sportja!” – nyit Mark Phelan a blogján legújabb bejegyzésében, ráadásul példával is tudja bizonyítani állítását. Méghozzá magyar példával.
máj. 2
10:11
Videó: így úszta meg a tragédiát a Nagy futam egyik pilótája (She)
Kevésen múlt, hogy nem balesettel végződött a vasárnap Budapesten rendezett Nagy futam egyik repülős bemutatója. Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok két dél-afrikai társával együtt Guinness-rekordot szeretett volna felállítani azzal, hogy egyszerre hárman repülnek át a Lánchíd alatt. A mutatvány során azonban Larry Beamish repülőjének kerekei a vízhez értek, de a pilótának még időben sikerült…
máj. 2
10:13
Videó: sokba került a volt újpesti kapus kapitális hibája (She)
A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Osasuna komikus kapushiba után nyert az Alcorcón otthonában. A 25. percben a hazaiak togói védője, Djené visszagurította a labdát kapusának, a szerb Marko Dmitrovicsnak, azonban a korábbi újpesti kapus hatalmas luftot rúgott. A pamplonai csapat ezzel a góllal nyert, és a tabellán feljött a hatodik, rájátszást érő helyre, míg az Alcorcón…
máj. 2
10:18
Férfi kézi BL: Nagy László és Alilovic a hétvége válogatottjában (She)
Az MVM Veszprém a macedón Vardar Szkopjét búcsúztatva bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A negyeddöntő visszavágói után összeállított válogatottba két veszprémi játékos, Nagy László és Mirko Alilovic is helyet kapott, utóbbi ráadásul a hétvége egyik legszebb védését is magáénak mondhatja.
máj. 2
10:20
Női vízi: Keszthelyi és Gangl nélkül a franciák ellen (She)
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 fős keretét a keddi, franciák elleni Világliga-mérkőzésre.
máj. 2
10:36
Aranycipő: Suárez előnye nőtt, közel a végső győzelem (She)
Közvetlen vetélytársaival ellentétben Luis Suárez, a Barcelona uruguayi válogatott támadója az európai topligák legutóbbi fordulójában is eredményes volt, így nyolc pont előnyre tett szert Jonas és Cristiano Ronaldo előtt az európai Aranycipőért folyó versenyfutásban.
máj. 2
10:38
F1: „Mégis, mi a f.sz történik itt?”; Megvan az új Maldonado (She)
Kaotikus rajt, túlzottan motivált Danyiil Kvjat, emlékezetes Sebastian Vettel-hiszti, tökéletes verseny Lewis Hamiltontól és újabb tükörsima futamgyőzelem Nico Rosbergtől. Sorozatban a hetedik. Nézzük a nézők szempontjából eseménydús rajtot, de nem túl izgalmas versenyt hozó Orosz Nagydíj emlékezetes pillanatait, azaz, itt a negyedik F1-leg a 2016-os szezonban.
máj. 2
10:54
Videó: ilyen kapussal még Messi sem találkozott, elfogadta a kihívást (She)
Lionel Messi újabb kihívást fogadott el egy japán televíziós műsorban. A Barcelona labdarúgójának ezúttal egy óriási, felfújható kapussal kellett megbirkóznia.
máj. 2
10:56
F1: a Red Bull raportra hívta Kvjatot a szocsi baleset miatt (She)
A Red Bull-istálló vezetősége a héten elbeszélget Danyiil Kvjattal az Orosz Nagydíj első köréről. Az osztrák csapat Szocsiban nem akart első felindulásból értékelni, de Daniel Ricciardo szerint a legkevesebb a bocsánatkérés.
máj. 2
10:58
FTC: ezt a támadót figyelheti Doll a dán élvonalból (She)
Az FTC elnöke, Kubatov Gábor vasárnap az M4 Sportnak beszélt a labdarúgócsapat kiszemeltjeiről. Egyikük a dán Nordsjaellandban szereplő Joshua John lehet – tudta meg a Nemzeti Sport Online.
máj. 2
11:12
Amatőr Kupa: Szolnokon lesz a döntő, ez a két csapat vívja (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságának döntése értelmében május 18-án Szolnokon rendezik az Amatőr Kupa döntőjét, amelyben az Inter CDF és a Géderlak csap össze.
máj. 2
11:30
Videó: repülje körül egy drónnal a Puskás-stadion bontását (She)
Látványos drónfelvételek készültek a Puskás Ferenc Stadion bontásáról. A képeken jól látható, hogy a lelátóból már csak néhány szektor maradt meg, jelenleg pedig a főtribün bontási munkálatai zajlanak. A tervek szerint nyolc hónapig tart a Puskás-stadion bontása, az új aréna építése pedig idén decemberben kezdődik és 2019-ben fejeződik be.
máj. 2
11:32
F1: Ratzenberger apja 22 év alatt megbékélt fia sorsával (She)
Huszonkét évvel ezelőtt, az 1994-es San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén halálos balesetet szenvedett Roland Ratzenberger és Ayrton Senna. Az osztrák pilóta édesapja most azt mondja, megbékélt fia sorsával, és Michael Schumacher síbalesete mutatja, hogy lehetett volna rosszabb.
máj. 2
11:34
PL: újabb leicesteri győztes – az újságíróknál Vardy a legjobb (She)
Az angol Sportújságírók szövetsége (FWA) a Leicester City csatárát, Jamie Vardyt választotta meg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2015–2016-os szezonja legjobb játékosának. Az angol válogatott támadó két csapattársát, Rijad Mahrezt és N’Golo Kantét előzte meg a voksoláson.
máj. 2
11:48
Heti program: MK-döntő, hajrá Európában, hoki-vb, kézi BL (She)
A Bajnokok Ligájában és az El-ben is kialakul a döntő párosítása, majd a hét végén az európai topligákban folytatódik a nagy hajrá. Németországban, Spanyolországban és Franciaországban már egy időpontban lesz az összes bajnoki. Szombat este Magyar Kupa-döntőt rendeznek a Groupama Arénában, ezért az NB II és az NB III meccseit is vasárnap játsszák.
máj. 2
11:50
Videó: botrány Belgiumban – elmaradt a siker, kigyulladt a rendőrautó (She)
Hatalmas tömegverekedéssel végződött a belga másodosztályú labdarúgó-bajnokság 32., utolsó fordulójában rendezett Antwerpen–Eupen (0–0) mérkőzés. Mivel az első helyen álló White Star Bruxelles nyert, feljutott, így az Antwerpen és az Eupen összecsapásának végeredménye már nem számított. Az elkeseredett szurkolók a lefújás után a pályán egymásnak estek, de a gyorsan megérkező rendőrség és egy…
máj. 2
11:52
Férfi kézi BL: feljelentést tett egy szurkolóval szemben a Veszprém (She)
Az MVM Veszprém kézilabdacsapata feljelentést tett egy szurkolóval szemben sportrendezvény megzavarása miatt (a magáról megfeledkezett drukker a meccs utolsó percében ellökte a bírót). A klub a hivatalos oldalán jelentetett meg közleményt, ezt tartalmi változtatás nélkül olvashatják az alábbiakban.
máj. 2
12:06
F1: Button jövőre visszatér a Williamshez – sajtóhír (She)
A múlt héten beindult a Formula–1 „silly seasonja”, azaz átigazolási pletykaáradata. Max Verstappen és Danyiil Kvjat helycseréje után az is szóba került, hogy Jenson Button jövőre visszatér első F1-es csapatához, a Williams-istállóhoz, hogy keretbe zárja karrierjét.
máj. 2
12:24
Sportlövészet: szétfagytak az izmai, de vk-t nyert a magyar (She)
Az olimpiai induló Péni István megnyerte a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számot a junior sportlövők németországi világkupa-versenyén, Suhlban.
máj. 2
12:42
Megyei foci: ötöt vágott Sub Bass Monster szülőhelyén a Pápa (She)
Csakúgy, mint az ősszel, a tavaszi szezonban is nyomon követjük azon labdarúgócsapatok eredményeit, amelyek az előző kiírásban vagy a 2013–2014-es szezonban még az első osztályban szerepeltek, ám licencproblémák miatt ebben az idényben már csak a megyei bajnokságban indulhattak.
máj. 2
12:44
Birkózó ol. sel.: Deák Bárdos Mihály indul nehézsúlyban (She)
A tatai „próbajátékon” megfelelt, így a 41 éves Deák Bárdos Mihály lesz a kötöttfogás 130 kilogrammos kategóriájának magyar indulója a birkózók pénteken kezdődő, utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén Isztambulban.
máj. 2
13:00
Sportfogadás: 3 tippel és 100 forinttal nyert 220 ezret! (She)
A Tippmixpro fogadóiroda hétről hétre összeszedi azon fogadóit, akik a legkevesebb pénzzel a legnagyobb díjat veszik ki a kasszából. Most egy látszólag egyszerű, de precíz tipp vitte el a „főnyereményt”!
máj. 2
13:02
BL: elődöntő után elődöntő – Cakir megkapta a másik meccset is (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kijelölte a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóinak játékvezetőit.
máj. 2
13:15
Videó: megvadult az olimpiai bajnok, könnygázt vetettek be ellene (She)
Az ukrán Vjacseszlav Olejnik az 1996-os atlantai olimpián nyert aranyérmet a kötöttfogásúak 90 kg-os mezőnyében. Az 50 éves korábbi sportoló a mai napig remek formában van, igaz, legutóbbi tettére nem szívesen emlékszik majd vissza. Olejniket Kijevben szerették volna igazoltatni, de terepjárójával továbbhajtott. Amikor a rendőrök újra megállították, valósággal megvadult, még könnygázt is be…
máj. 2
13:33
F1: a McLaren 50 másodpercet vesztett a spórolással (She)
Fernando Alonso Orosz Nagydíjon megszerzett hatodik helyezése után a McLaren-istálló vezetői amondóak, hogy a Honda-motor fogyasztásának csökkentése lehet a következő lépés az élcsoport utolérése felé. Éric Boullier csapatfőnök szerint Alonso 50 másodpercet vesztett a verseny alatt a Mercedes-motoros autókhoz képest a spórolás miatt – 52 másodperccel kapott ki a 4. helyen célba érő Valtteri…
máj. 2
13:51
Válogatott: Németh Krisztián térdsérülést szenvedett (She)
Németh Krisztián térdsérülést szenvedett csapata, az al-Garafa Umm-Szalal elleni kupameccsén.
máj. 2
13:53
F1: „Fénysebességgel utol kell érnünk a Mercedest” (She)
Bár a Ferrari 2014 végén kinevezett vezetősége tavaly még szerényen nyilatkozott a csapat céljairól, Sergio Marchionne elnök már olyan beszél a Mercedest üldöző Scuderiáról, mint egykor Luca di Montezemolo.
máj. 2
13:55
Búvárúszás: Senánszky Petra világcsúcsot úszott (She)
Senánszky Petra megjavította a 100 méteres uszonyos gyorsúszás világrekordját az Egerben rendezett Dobó Kupa uszonyosúszó versenyen.
máj. 2
14:09
FTC: megkapta az ajánlásokat, Rákosi elnökségi tag lehet (She)
A korábbi kiváló labdarúgó, Rákosi Gyula megkapta az ötven ajánlást, így hivatalosan jelöltté vált, és megválasztása esetén tagja lehet a Ferencváros elnökségének – adta hírül hivatalos honlapján a zöld-fehér klub.
máj. 2
14:11
Bundesliga: BL-győztes támadó térhet vissza a „farkasokhoz” (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburghoz igazolhat a korábban a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyerő Mario Gomez.
máj. 2
14:13
NB I: „Valóra váltottuk több tízezer Vasas-drukker álmát” (She)
A Vasas bennmaradása után Remili Mohamed csapatkapitány értékelte a csapat szezonját, valamint a hétvégi, MTK elleni mérkőzést.
máj. 2
14:15
NB I: Doll, Nagy, Gera, Böde, Kassai – a legjobbakat díjazták (She)
Hétfő a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában díjazták az NB I legutóbbi idényének legjobbjait a Rangadó-díjátadó gála keretében.

Keresés