2016. április 25. hétfő

ápr. 25
0:30
Hétfői sportműsor: Tottenham–WBA, Roma–Napoli, Verona–Milan (She)
A bajnoki címre hajtó Tottenham a West Bromwichot fogadja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétfői mérkőzésén. A Serie A-ban három találkozót is rendeznek, ezek közül kiemelkedik a Roma–Napoli rangadó, míg a spanyol La Ligában Celta Vigo–Granada meccs szerepel a programban. Hazánkban bajnok lehet a Kaposvár férfi röplabdacsapata és a Sopron női kosárlabdacsapata, míg a szombaton még…
ápr. 25
0:34
NBA: Curry újra megsérült, a GSW nyert – videó (She)
A Golden State Warriors előző két mérkőzését bokasérülés miatt kihagyó Steph Curry visszatért vasárnap este, ám a Houston Rockets elleni mérkőzés második negyedében térdsérülést szenvedett, és a második félidőben már nem is lépett pályára. A GSW így is 121–94-re nyert Texasban, így 3–1-re vezet a párharcban.
ápr. 25
0:38
PL: a játékosoknál a Leicester-támadó az idény legjobbja (She)
Az Angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szerint Rijad Mahrez, az éllovas Leicester City csatára volt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2015–2016-os szezonjának legjobb játékosa.
ápr. 25
6:54
PL: a társak döntöttek, algériai az év játékosa Angliában (She)
Rijad Mahrezt, a Premiere League-ben éllovas Leicester City algériai középpályását választották az idény legjobbjának az angol profi labdarúgók szövetségének (PFA) tagjai.
ápr. 25
7:12
NHL: kialakult az elődöntő párosítása a Keleti főcsoportban (She)
Három párharc is lezárult az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján: a Washington a Philadelphiát, a New York Islanders a Floridát, a Dallas a Minnesotát búcsúztatta 4–2-es összesítéssel. A legnehezebben a Panthers adta meg magát, kétszeri hosszabbítás után kapott ki az Islanderstől. A Keleti főcsoportban kialakult az elődöntő párosítása: Tampa Bay–NY Islanders és Washington–Pittsburgh párharc…
ápr. 25
8:24
Arsenal: „Agymosást végeztek, elhiszik, hogy elég a 4. hely” (She)
Jamie Redknapp korábbi angol válogatott középpályás, a Sky Sport szakértője szerint az Arsenalnál az a legnagyobb probléma, hogy Arsene Wenger kialakított egy kultúrát, amely szerint a negyedik helyezés is megfelel. Pedig ez a szezon volt a nagy, mondhatni soha vissza nem térő lehetőség a bajnoki címre.
ápr. 25
9:24
Kétgólos hátrányból egyenlített a Fradi (Metropol)
A Békéscsaba kiesett, nagy bajban a Puskás Akadémia.
ápr. 25
9:33
Jégkorong-vb: újabb kínos lengyel vereség Katowicében (She)
A budapesti olimpiai előselejtezőn a továbbjutástól a házigazda magyar jégkorong-válogatottat elütő lengyel együttes a hazai rendezésű divízió 1/A vb-n újabb kínos vereséget szenvedett.
ápr. 25
9:35
Tenisz: Babos továbbra is a 40. és a 11. helyen áll (She)
Babos Tímea változatlanul a 40. helyen áll a WTA-világranglistán egyesben. Párosban továbbra is a 11. a magyar teniszező. Az élcsoportban a 6. helyre feljött Petra Kvitová, aki Simona Halepet előzte meg. A férfiaknál is egy változás történt a top 10-ben, Tomás Berdych előzte meg az eddig a 8. helyen álló David Ferrert.
ápr. 25
9:51
Férfi kézi BL: egy veszprémi az álomcsapatban, nem Alilovic védése a legszebb (She)
Az EHF Tv megválasztotta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzéseinek legszebb góljait, védéseit, valamint a forduló álomcsapatát. Az MVM Veszprémből Aron Pálmarsson és Mirko Alilovic került be az összeállításokba.
ápr. 25
9:53
Videó: 35-ről bombagólt rúgott a brazil, őrjöngött a stadion (She)
Látványos találattal vette ki részét csapata győzelméből Walace Souza a Gremio–Juventude (3–1) brazil labdarúgó-mérkőzésen. A hazaiak 21 éves középpályása a találkozó 4. percében talált be.
ápr. 25
10:09
NFL: Manziel ellen eljárás indult, sztárjátékos Washingtonban (She)
A Carolina Panthersszel Super Bowlba jutó Josh Norman nem sokáig volt csapat nélkül: miután a Párducok visszavonták a franchise taget, a Washington Redskins hamar lépett és ötéves szerződést kötött a szélső hátvéddel.
ápr. 25
10:11
Rio 2016: százhuszonötre nőtt a magyar kvótások száma (She)
Az ulánbátori kvalifikációs versenyen sikeresen szerepelt négy birkózóval, illetve a maratonfutó Erdélyi Zsófiával 125-re nőtt az olimpiai indulási joggal rendelkező magyar sportolók száma.
ápr. 25
10:27
Videó: a siker egyik kulcsa, hat szenzációs Buffon-védés (She)
A Juventus labdarúgócsapata 2–1-re nyert a Fiorentina otthonában a Serie A 35. fordulójában, ezzel 32. élvonalbeli bajnoki címének küszöbére ért. A találkozón a „zebrák” kapusa, Gianluigi Buffon büntetőt hárított, valamint látványos védésekkel segítette csapatát győzelemhez.
ápr. 25
10:29
Aranycipő: Nikolics Müller előtt, Suárez „körbeautózta” CR-t (She)
Luis Suárez egy hét alatt az ötödik helyről az élre állt az Aranycipőért folyó versenyben. Az uruguayi csatár ugyanis két meccsen nyolc gólt vágott, ezzel megelőzte Cristiano Ronaldót.
ápr. 25
10:45
Hertha: Ezt csak a következő szezonban terveztem – Dárdai (She)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzője elégedett volt a 19 éves Maximilian Mittelstädt bemutatkozásával.
ápr. 25
11:03
Tokió 2020: bemutatták az új logót – nem mindenki örül neki (She)
A 2020-as tokiói olimpia szervezői hétfőn bemutatták a négy év múlva esedékes nyári ötkarikás játékok új emblémáját, amelyre azért volt szükség, mert a pályázat során használt eredeti logó miatt plágiummal vádolták meg a japánokat – a tervező el is ismerte, hogy az interneten böngészve talált ihletet.
ápr. 25
11:05
MU: Herrera szerint csapattársa a világ legjobbja (She)
Ander Herrera, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United középpályása szerint David de Gea posztja legjobbja a világon.
ápr. 25
11:36
Sportfogadás: 4 meccs, 28 gól – 295 forintból 800 ezer! (She)
A Tippmixpro fogadóiroda hétről hétre összeszedi azon fogadóit, akik a legkevesebb pénzzel a legnagyobb díjat veszik ki a kasszából. Most négy igazi gólzápor ért pénzesőt!
ápr. 25
11:38
Kempo: hatvanegy magyar érem a világbajnokságon (She)
A magyar válogatott összesen 61 érmet nyert a Nemzetközi Kemposzövetség (IKF) 13. világbajnokságán, amelyet a múlt héten rendeztek Bukarestben.
ápr. 25
12:12
Megyei foci: hetet vágott a Kaposvár, két pécsi mesterhármas (She)
Csakúgy, mint az ősszel, a tavaszi szezonban is nyomon követjük azon labdarúgócsapatok eredményeit, amelyek az előző kiírásban vagy a 2013–2014-es szezonban még az első osztályban szerepeltek, ám licencproblémák miatt ebben az idényben már csak a megyei bajnokságban indulhattak.
ápr. 25
12:30
Arsenal: Wenger tudja, nem biztos, hogy BL-t ér a 4. hely (She)
Arsene Wenger szerint az Arsenalnak számolnia kell vele, hogy a bajnoki negyedik helyezés nem érhet Bajnokok Ligája-szereplést – ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Manchester City a BL-t, a Liverpool az El-t nyeri meg, és egyik sem végez dobogón a PL-ben. Így ugyanis már hat angol indulna a BL-ben, ami nem lehetséges, és ez esetben a bajnoki negyedik marad hoppon.
ápr. 25
12:48
Videó: tudja, miért Mahrez a PL legjobbja? Megmutatjuk! (She)
Az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szerint Rijad Mahrez, az éllovas Leicester City szélsője volt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2015–2016-os szezonjának legjobb játékosa. Az algériai labdarúgó 34 bajnokin 17 gólt és 11 gólpasszt jegyzett a Premier League mostani idényében, főszerepe van tehát a Leicester álomszerű menetelésében. Az alábbi összeállításban…
ápr. 25
12:50
Megyei foci: hétgólos siker után távozik a Kaposvár edzője (She)
Már nem Pusztai László felel a Somogy megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban listavezető Kaposvári Rákóczi BFLA irányításáért, az új tréner Házi László lesz – számolt be róla a kapos.hu.
ápr. 25
14:00
Videó: elkapta Nani mezét, de nagyon gyorsan megbánta (She)
Finoman szólva eseménydúsra sikeredett a Fenerbahce Trabzonspor elleni bajnoki mérkőzése. A találkozót a vendégek nagyon könnyedén, 4–0-ra húzták be, a hazaiak drukkerei pedig kis híján idegrohamot kaptak. Volt itt bíróverés, cipődobálás, sőt, a lelátón is akadt „látnivaló”…
ápr. 25
14:15
Ökölvívás: veretlen amerikai ellen védheti meg címét Joshua (She)
Az angol Anthony Joshua az amerikai Dominic Breazeale ellen teszi kockára először a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét.
ápr. 25
14:51
Bridzs: olimpiai bajnokokat vert meg a Vakrandi az MK-döntőben (She)
A Czímer Csaba, Kuttner György, Marjai Péter, Minarik Gábor, Riesz András, Szabó Csaba összeállításban versenyző Vakrandi csapat nyerte a bridzsezők Magyar Kupáját.
ápr. 25
14:53
Real Madrid: Ronaldóval néha önzőnek kell lennünk – Bale (She)
Gareth Bale, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid támadója szerint Cristiano Ronaldónak és neki néha önzőnek kell lennie.
ápr. 25
14:55
PL: a Juve elleni meccsel avatja fel új stadionját a West Ham (She)
A West Ham United a Juventus elleni gálamérkőzéssel avatja fel új otthonát, a londoni Olimpiai Stadiont augusztusban.
ápr. 25
15:09
Chelsea: Hazard nagyon boldog a klubnál – Hiddink a pletykákra (She)
Guus Hiddink, a Chelsea ideiglenesen kinevezett trénere elhárította az Eden Hazard távozásával foglalkozó híreket.
ápr. 25
15:15
Ennyi maradt a lángoló kamionból az M5-ösön - Fotók! (Behaviour)
Egy autóalkatrészeket szállító kamion az M5-ös autópálya a Bács-Kiskun megyei Petőfiszállásnál, az érintett szakaszon egy ideig mindkét irányban állt a közlekedés.
ápr. 25
15:17
A SZÉP-kártyások fele nem költene utazásra, ha készpénzt kapna (Behaviour)
A tulajdonosok 40 százaléka mindennapi étkezésre fordítaná, 22 százalék pedig ruhákat venne belőle.
ápr. 25
15:19
Együtt: ez a hideg polgárháború alkotmánya (Behaviour)
Együtt: Orbán Viktor veresége a rendszerének vereségét jelenti majd.
ápr. 25
15:21
LMP: a kormány bebizonyította, hogy nem akar oktatási reformot (Behaviour)
A középiskolák átalakításával tudatosan és tervezetten le akarják butítani a szakképzést.
ápr. 25
15:23
PM: új köztársaság és új alkotmány kell (Behaviour)
Az alaptörvény "az orbánizmus esszenciája - egy illegitim papírkupac".
ápr. 25
15:25
MLP: egypárti diktátum született öt éve (Behaviour)
A jogszabály szembemegy a jogállamisággal és lényegében felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét.
ápr. 25
15:27
Ketten meghaltak feltehetően drogbandák közötti leszámolásban (Behaviour)
Tavaly szeptemberben egy 22 éves férfit az utcán hasonló körülmények között öltek meg.
ápr. 25
16:03
Női rögbi7: a válogatott Brnóban nyert felkészülési tornát (She)
Brnóban nyert felkészülési tornát a magyar női hetesrögbi-válogatott, amely szakág a riói és a tokiói olimpia műsorán is szerepel majd. Legjobbjaink három meccset játszottak a vendéglátókkal, előbb tíz, majd harminc ponttal győztek, végül tíz ponttal kikaptak.
ápr. 25
16:05
Autósport: Coulthard is Budapestre jön a „flúgos futammal” (She)
Vasárnap Dublinból rajtol a Gumball3000 elnevezésű autóverseny, melynek résztvevői hat nap alatt tizenegy országot átszelve több mint háromezer mérföldet tesznek majd meg, Budapestre jövő csütörtökön érkeznek.
ápr. 25
16:07
Törökország: a listavezető a Barcából igazolna a nyáron (She)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) első helyén álló Besiktas helyi lapértesülés szerint a Barcelonából erősítené meg a keretét a nyáron.
ápr. 25
16:09
Bundesliga: kirúgták a kupagyőztes támadót (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburg azonnali hatállyal felbontotta Nicklas Bendtner 2017-ig szóló szerződését.
ápr. 25
16:36
Barcelona: fizetésemelést érhet a bomba forma Suáreznek (She)
Spanyol lapértesülés szerint a Barcelona arra készül, hogy új, jövedelmezőbb szerződést kössön támadójával, Luis Suárezzel.
ápr. 25
16:45
A sürgősségi gyermekellátás fejlesztését ígérik (Behaviour)
A program szeptemberben indulhat, a szükséges beruházások jövőre kezdődhetnek meg.
ápr. 25
16:47
Döbbenetes módon próbálja szépíteni a kormány a megalázó nyugdíjemelést (Behaviour)
A kormány embere szerint már a rezsicsökkentés kedvezményezettjei is "kiemelt mértékben" az idősek voltak.
ápr. 25
17:30
Videó: kisgatyában, meztelenül ünnepeltek a Juve játékosai (She)
Az AS Roma Napoli elleni győzelmével eldőlt, hogy a Juventus nyerte az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2015–2016-os szezonját. Miután a torinóiak megtudták a jó hírt, hatalmas ünneplésbe kezdtek. Még Massimiliano Allegri vezetőedző is „repült.”
ápr. 25
17:48
Rio 2016: ennyi jutalmat kapnak a német versenyzők (She)
Ugyanakkora jutalmakat kapnak az augusztusi riói olimpián sikeresen szereplő német sportolók, mint két éve a szocsi téli játékok helyezettjei.
ápr. 25
18:12
A Roma győzelmével bajnok a Juventus (Metropol)
A nápolyiaknak nyerniük kellett volna ahhoz, hogy matematikai esélyük legyen befogni a címvédő Zebrákat.
ápr. 25
18:30
Babos nagy csata után nyolcaddöntős (Metropol)
Babos Tímea bejutott a legjobb 16 közé a 250 ezer dollár (69 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztornán.
ápr. 25
18:42
Női kosár NB I: tizedik alkalommal bajnok a Sopron (She)
Az Uniqa Sopron 81–60-ra győzött hazai pályán a CMB Cargo UNI Győr ellen a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, így a párharcot 3–0-ra megnyerve megvédte címét.
ápr. 25
19:00
Vívás: negyeddöntős a női tőr- és a férfi kardválogatott (She)
Negyeddöntőbe jutott a magyar női tőr-, illetve férfi kardválogatott a Rio de Janeiró-i csapat vívó-világbajnokságon.

Keresés