2016. április 24. vasárnap

ápr. 24
0:15
Gyász: meccs közben lett rosszul, elhunyt a zalai focista (She)
Játék közben rosszul lett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Bernáth Dávid, a Zala megyei II. osztályban szereplő Gyenesdiás 28 éves labdarúgója.
ápr. 24
0:33
Ökölvívás: Bedák alsó ajkát 12 öltéssel varrták össze (She)
Ahogy beszámoltunk róla, Bedák Zsolt a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért bokszolt a címvédő Nonito Donaire-rel, és a harmadik menetben T. K. O.-val vereséget szenvedett Cebu Cityben.
ápr. 24
0:37
La Liga: ilyen csapat még nem volt a spanyol élvonalban (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat késő esti mérkőzésén a Deportivo 1–1-es döntetlent játszott az Eibar vendégeként. Ezzel a La Coruna-i csapat lett az első, amely egy bajnoki idényen belül 18 döntetlenig jutott. Korábban még egyetlen csapat sem játszott ilyen sok döntetlent a spanyol élvonalban.
ápr. 24
0:51
NS: csabai búskomorság, Üllői úti hangulat, Ferjáncz-emlékezés – vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
ápr. 24
1:45
Vasárnapi sportműsor: WTCC a Hungaroringen (She)
Vasárnap rendezik a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyét a Hungaroringen, az első futam 14.15 órakor, a második 17.15-kor indul. A labdarúgópályákon a Leicester City a Swansea City, a Juventus a Fiorentina legyőzésével léphet nagyot a bajnoki cím felé, a magyar NB II-ben a Mezőkövesd Kisvárdán szerepel. Kézilabdában az ETO–Érd párharcot a magyar bajnoki döntőbe jutásért vívják,…
ápr. 24
7:36
NHL: továbbjutott a Pittsburgh, életben maradt a Chicago (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Pittsburgh Penguins hazai közönség előtt 6–3-ra legyőzte a New York Rangers együttesét, ezzel 4–1-es összesítéssel megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot, és bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe.
ápr. 24
8:12
NBA: Duranték nagyon közel állnak a Dallas kiejtéséhez (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoport-negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén az Oklahoma City Thunder idegenben 119–108-ra megverte a Dallas Maverickset, ezzel 3–1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban, és már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól. Az OKC-ben Russell Westbrook 25, míg Kevin Durant 17 pontig jutott, a hazaiaknál Dirk…
ápr. 24
8:30
Katar: Németh készítette elő az al-Garafa győztes gólját – videó (She)
A Németh Krisztiánnal felálló al-Garafa 1–0-ra legyőzte a másodosztályú bajnokságot megnyerő Muaiter SC-t az Emír-kupa második fordulójában, ezzel továbbjutott. A mérkőzés egyetlen gólját a magyar válogatott csatár átadása után Vladimír Weiss szerezte az 52. percben. Az al-Garafa a következő körben az Umm-Szalallal találkozik.
ápr. 24
8:48
Videó: Gerrard 11-est hibázott, de javított – nem is akárhogy (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Los Angeles Galaxy hazai pályán 5–2-re legyőzte a Real Salt Lake együttesét. A házigazdáknál a mérkőzés elején Steven Gerrard tizenegyest rontott, az angol válogatott középpályás azonban a meccs hosszabbításában jóvátette a hibáját, amikor remek egyéni alakítás végén beállította a végeredményt.
ápr. 24
9:06
NB I: „Böde elfáradt” – Ez lehet az ellenszer a kupadöntőre (She)
A szombati FTC–Újpest (2–2) NB I-es rangadó után Balajcza Szabolcs, Varga Roland, Pintér Ádám és Lencse László értékelte a látottakat.
ápr. 24
9:08
Barca: nem merik bevállalni Neymar fizetését – felkészültek az eladásra? (She)
Angol sajtóinformációk szerint az FC Barcelona labdarúgója, Neymar anyagi okok miatt a szezon végén távozni kényszerül Spanyolországból.
ápr. 24
9:24
Birkózó ol. sel.: már nyolc – Ligeti Dániel is kvótát szerzett! (She)
Ligeti Dániel olimpiai kvótát szerzett a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában vasárnap, a birkózók Ulánbátorban zajló kvalifikációs versenyén.
ápr. 24
9:42
PL: ekkora büntetésre számíthat a doppinggal megbukó liverpooli (She)
Szombaton robbant a hír, miszerint Mamadou Sakho, a Liverpool francia válogatott labdarúgója megbukott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) doppingtesztjén, klubja pedig – közös megegyezéssel – határozatlan időre felfüggesztette a játékost. Angliában a vasárnapi lapok arról írtak, hogy mekkora büntetésre számíthat Sakho, ha az ő szempontjából a legrosszabb forgatókönyv érvényesül.
ápr. 24
9:44
Sznúker-vb: O’Sullivan hátránya; Selby negyeddöntős (She)
Hátrányba került Ronnie O’Sullivan a sheffieldi sznúker-vilégbajnokságon a nyolc közé jutásért zajló meccsen Barry Hawkins ellen. A második helyen kiemelt, a világelső Mark Selbynek megszenvedett a továbbjutásért Sam Baird ellen.
ápr. 24
10:39
NB I: a derbi alulmaradt a derbivel szemben – nézőszámok (She)
Olvasóink már megszokhatták, hogy a Nemzeti Sport Online a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően a kluboktól összegyűjti a mérkőzések hivatalos látogatottsági adatait. A 32. forduló az FTC–Újpest derbinek köszönhetően ismét kilóg a sorból, ám a szezoncsúcs még így is messze maradt, pedig a bajnokság végkimenetelét figyelembe véve több fontos mérkőzést is rendeztek szombaton.
ápr. 24
10:57
PSG: az elnök bejelentést tett, örülhetnek az MU-drukkerek? (She)
Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke megerősítette, hogy a következő szezonban is a jelenlegi vezetőedző, Laurent Blanc irányítja a francia bajnokcsapatot.
ápr. 24
10:57
Ligeti Dániel is mehet Rióba (Metropol)
Olimpiai kvótát szerzett vasárnap, a birkózók ulánbátori kvalifikációs versenyének utolsó napján.
ápr. 24
11:15
Barca: „Nem szurkolok a Realnak!” A sztár kiakadt a madridi sajtóra (She)
Rendkívül érdekes interjú jelent meg a madridi kötődésű sportsajtóban Ivan Rakiticről, a Barcelona labdarúgójáról. A Marca és az As is arról számolt be egy horvát internetes oldalon megjelent interjúra hivatkozva, hogy Rakitic azt szeretné, hogy a Real Madrid nyerje meg a Bajnokok Ligáját. Nos, ez így nem teljesen igaz…
ápr. 24
12:09
Arsenal: Wenger legnagyobb baklövése? A Pool-legenda szerint ez! (She)
Jamie Carragher, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool legendás védője elárulta a rivális Arsenal sikertelenségének okát, valamint azt, mely lépése volt a legnagyobb hibája a klub menedzserének, Arsene Wengernek.
ápr. 24
12:27
Úszás: Gyárfás Tamás elsöprő többséggel kapott bizalmat (She)
Elsöprő többséggel bizalmat szavazott Gyárfás Tamásnak a közgyűlés, így továbbra is ő a Magyar Úszószövetség elnöke.
ápr. 24
12:45
Videó: szívszorító megemlékezés a brugge-i tragédia után (She)
Tragédia árnyékolta be a Club Brugge (FC Bruges) 5–0-s győzelmét szombaton a Zulte Waregem ellen a belga labdarúgó-bajnokságban. A hazaiak egyik szurkolója szívrohamot kapott a mérkőzés közben, s már nem tudták megmenteni az életét. A játékosok természetesen nem ünnepelték meg a kiütéses sikert, hanem a lefújás után odamentek a szurkolókhoz, hogy egy jól ismert dal, a You'll Never Walk Alone…
ápr. 24
13:03
Kép: Ronaldo egy angol stadionban tűnt fel a hétvégén (She)
Szombat este a szemfüles tévénézők kiszúrhatták Ronaldót (az „eredetit”) a Wembley Stadion lelátóján. A brazil sztár az FA-kupa-elődöntőt nézte meg, ezen a Manchester United drámai végjátékban legyőzte az Evertont.
ápr. 24
13:03
Gyárfás Tamás maradhat (Metropol)
Elsöprő többséggel kapott bizalmat az úszószövetség közgyűlésén.
ápr. 24
13:05
Légiósok: „Nem rám vallana” – Nikolics ilyen gólt még nem lőtt (She)
Góllal és gólpasszal zárta péntek este a Cracovia ellen hazai pályán 4–0-ra megnyert bajnoki mérkőzést Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar válogatott csatára, aki így már 26 gólos és tíz gólpasszos az Ekstraklasa 2015–2016-os szezonjában. És immár túl van idénybeli 50. klubmérkőzésén.
ápr. 24
13:07
Cselgáncs Eb: a férfiak búcsúztak, a nők vigaszágon (She)
A férfiegyüttes 5:0-s vereséget szenvedett a grúzoktól, ezzel kiesett, míg a nők 3:2-re kikaptak a lengyelektől, így vigaszágra kerültek a kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.
ápr. 24
13:18
Kvíz: „Egység, Épség, Egyetértés”, „Mia san Mia” – jelmondatok (She)
Ezúttal igen nehéz kvízt ajánlunk olvasóinknak. A téma a labdarúgás és a klubok jelmondatai. Bár vannak benne könnyű kérdések is, alapjában véve minden egyes pontért meg kell küzdeni...
ápr. 24
13:54
Női vízi Euroliga: elmaradt a bravúr, ezüstérmes az UVSE (She)
Az UVSE 11–8-ra kikapott a házigazda Sabadelltől a női vízilabda Euroliga döntőjében, így ezüstérmet szerzett. A spanyol csapat 2011 óta negyedszer nyerte meg a sorozatot.
ápr. 24
14:12
NB III: hiába Filkor gólja, Törőcsikék nyertek Újpesten (She)
A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 28. fordulójában az Újpest II hazai pályán 2–1-re kikapott a Rákosmentétől.
ápr. 24
14:14
WTCC: Hungaroring, 1. futam élőben az NSO-n! (She)
Michelisz Norbert az idén is megmozgatja rajongóit, a hűvös, esős, szeles időjárás ellenére az idén is megtelt a Hungaroring célegyenesbeli fedett lelátója a túraautó-vb futamaira. Az immár gyári Hondával száguldó Michelisz az első futamot az ötödik, a másodikat a hatodik rajthelyről kezdi. A Honda óvás alatt versenyez ezen a hétvégén, a Civic padlólemeze ugyanis az FIA szerint szabálytalan, de a…
ápr. 24
14:30
La Liga: elszúrták a végjátékot, irány a másodosztály? (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában a sereghajtó Levante hazai pályán a 88. percig két góllal vezetett az Athletic Bilbao ellen, amely azonban a hajrában egyenlített, így 2–2-es döntetlennel végződött a mérkőzés.
ápr. 24
14:32
WTCC: elfüstölt Michelisz kocsija a felvezető körben (She)
Nem alakult jól a WTCC első mogyoródi futama Michelisz Norbert számára, a Honda a felvezető körben megadta magát.
ápr. 24
14:48
Serie A: három hónap után nyert meccset Balogh Norbert klubja (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójában Balogh Norbert együttese, a Palermo 2–0-ra nyert a Frosinone otthonában.
ápr. 24
14:50
Atlétika: közel a világcsúcshoz a London Marathonon (She)
A kenyai Eliud Kipchoge csaknem világcsúccsal győzött vasárnap a London Marathonon.
ápr. 24
15:06
Cselgáncs Eb: a nők hetedikek a csapatversenyben (She)
A női együttes 3:2-es vereséget szenvedett a horvátoktól a vigaszágon, így hetedikként zárt a kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.
ápr. 24
15:08
Videó: az utolsó mp-ben dobott kosarat, de rossz gyűrűbe! Kiestek! (She)
Elképesztő jelenetek játszódtak le a görög férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásának szombati Kifiszia–Arisz mérkőzésén.
ápr. 24
15:10
Milan: Berlusconi hihetetlen záradékkal adná el a klubot? (She)
Itáliai lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan tiszteletbeli elnöke hajlik arra, hogy eladja a klubot egy kínai befektetőcsoportnak, ugyanakkor elképesztő záradékot szeretne a szerződésbe bevezetni.
ápr. 24
15:12
WTCC: Michelisz autója elfüstölt, Ficza pontokat szerzett (She)
Michelisz Norbert Hondája már a felvezető körben elfüstölt a túraautó-világbajnokság magyarországi állomásának első futamán, így a gyári Honda magyar versenyzője nélkül tartották meg az esős futamot. A Zengő Motorsport Hondájával versenyző Ficza Ferenc a gyári Hondákat és a gyári Citroëneket megelőzve 9. lett, megszerezte első vb-pontjait. A versenyt Mehdi Bennani nyerte meg.
ápr. 24
15:24
Férfi kézi BL: A Vardarnak már nincs vesztenivalója – Nagy L. (She)
Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya arra számít, hogy Raúl González, a saját pályáján térdre kényszerített Vardar Szkopje (29–26) edzője a jövő szombati Bajnokok Ligája-visszavágóra olyan taktikát dolgoz ki, ami ha csak átmenetileg is, de fejtörést okozhat a négyes döntőbe pályázó magyar bajnokcsapatnak.
ápr. 24
15:24
Újabb magyar kvóta Rióba (Metropol)
Erdélyi Zsófia a düsseldorfi maratonon elért 2:35:34 órás idejével vasárnap indulási jogot szerzett a riói olimpiára.
ápr. 24
15:26
MotoGP: augusztus óta először nyert futamot Rossi (She)
Valentino Rossi nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Jerezi Nagydíját a királykategóriában, Moto2-ben brit, Moto3-ban dél-afrikai siker született. A kilencszeres vb-győztes olasz klasszis az augusztusi, Brit Nagydíj után nyert ismét futamot.
ápr. 24
15:28
Rio 2016: Erdélyi Zsófia olimpiai kvótát szerzett (She)
Erdélyi Zsófia a düsseldorfi maratonon elért 2:35:34 órás idejével vasárnap indulási jogot szerzett a riói olimpiára.
ápr. 24
15:42
Videó: brazilos mozdulat az orosztól – szenzációs gól (She)
Szenzációs gólt lőtt Fjodor Szmolov, az FK Krasznodar labdarúgója az Ufa elleni meccsen az orosz bajnokságban.
ápr. 24
15:44
Tenisz: Porschét ért Kerbernek a 10:0-s zárás Stuttgartban (She)
A második helyen kiemelt német Angelique Kerber sikerével ért véget a stuttgarti női tenisztorna, így ő kapta meg a fődíjként járó Porschét.
ápr. 24
16:00
Barca: Suárez történelmet írt – erre még Kubala sem volt képes (She)
A listavezető FC Barcelona hazai pályán 6–0-ra megverte a Sporting Gijónt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában. A katalánok magabiztos sikeréből (ismét) négy góllal vette ki a részét Luis Suárez, aki ezen a héten egyedülálló teljesítményt mutatott be.
ápr. 24
16:00
Michelisz turbója tönkrement, Ficza a 9. (Metropol)
Michelisz Norbert műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjének első vasárnapi futamán.
ápr. 24
16:02
Cselgáncs Eb: felülmúlható a londoni éremtermés (She)
A kazanyi Európa-bajnokságon látottak alapján a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint Rio de Janeiróban felülmúlható a londoni olimpia éremtermése.
ápr. 24
16:33
NB I: válogatott játékost nézett meg a Lech Poznan (She)
A Nemzeti Sport értesülése szerint a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Lech Poznan játékosmegfigyelője a helyszínen tekintette meg a szombati Vasas–Puskás Akadémia (1–0) mérkőzést.
ápr. 24
16:35
NB I: hiába pályaválasztó az MTK, Angyalföldön játszhat a Vasassal (She)
A Nemzeti Sport Online információja szerint könnyen lehet, hogy az MTK–Vasas labdarúgó-mérkőzést – amely a bennmaradásról és az éremről is dönthet – a Vasas stadionjában, a Fáy utcában rendezik meg annak ellenére, hogy a kék-fehérek a pályaválasztók.
ápr. 24
16:51
Női foci: a magyar támadó első ízben tett ilyet a Bundesligában (She)
A Hoffenheim hazai pályán 4–0-ra legyőzte a sereghajtó 1. FC Köln együttesét a német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A házigazdák második gólját a 30. percben a mérkőzést végigjátszó Zeller Dóra szerezte, aki a hajrában kiharcolt egy tizenegyest.
ápr. 24
16:51
Kerber megvédte címét Stuttgartban (Metropol)
A második helyen kiemelt, címvédő Angelique Kerber nyerte a salakpályás női tenisztorna döntőjét.

Keresés