2016. május 19. csütörtök

máj. 19
0:30
A Sevilla nyerte az EL-t (Metropol)
A legutóbbi két kiírás győztese, a Sevilla nyerte a labdarúgó Európa Ligát, mivel a bázeli döntőben 3-1-re verte a Liverpoolt.
máj. 19
1:03
El: Imádjuk az Európa-ligát, nekünk találták ki – Emery (She)
A Sevilla hátrányból felállva 3–1-re legyőzte a Liverpoolt az Európa-liga bázeli döntőjében, ezzel megvédte a címét. Az angol csapat menedzsere, Jürgen Klopp szerint a spanyolok egyenlítő gólja teljesen megváltoztatta a játék képét, míg Unai Emery úgy véli, az Európa-ligát a Sevillának találták ki. A spanyol csapat első gólját szerző Kévin Gameiro pedig elárulta, hogy a szünetben mi hangzott…
máj. 19
7:15
Paks: nem hosszabbítanak a korábbi fradistával (She)
Nem hosszabbítja meg a labdarúgó NB I-ben szereplő Paks Rodenbücher István szerződését. Haraszti Zsolt ügyvezető a keretet érintő változásokról beszélt.
máj. 19
7:17
NB I: „Úgy érzem, nem maradok Újpesten” – véli az alapember (She)
Bár a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest szeretné megtartani a Puskás Akadémiától kölcsönvett Lencse Lászlót, a csatár úgy érzi, nem marad a Megyeri úton.
máj. 19
7:33
NBA: egyenlített a Golden State, odapörkölt a Thundernek (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoportdöntőjének második felvonásán a címvédő Golden State Warriors kijavította múltkori, hazai hibáját, és szintén otthon legyőzte az Oklahoma City Thundert. Ezzel az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–1.
máj. 19
7:35
NHL: kétgólos idegenbeli sikerrel fordított a Pittsburgh (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) főcsoportdöntőjének harmadik felvonásán idegenben nyert a Pittsburgh Penguins a Tampa Bay Lightning ellen, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcában fordított.
máj. 19
9:03
Copa América: nem akármilyen mezben játszhat az FTC védője (She)
Cristian Ramírez, a Ferencváros labdarúgója a 10-es mezszámban léphet pályára a nyári Copa Américán.
máj. 19
9:05
El: „Igazoljatok egy ki…ott…” – a Liverpool ikonja kiakadt (She)
Mint beszámoltunk róla, a Liverpool labdarúgócsapata 3–1-es vereséget szenvedett a Sevillától, így újra a spanyol együttes emelhette a magasba az Európa-liga serlegét. A liverpooliak érthetően nagyon dühösek voltak az elbukott finálé után…
máj. 19
9:21
Válogatott: közös El-nézés Telkiben; már csak két hiányzó (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szerda este hazatért az ausztriai edzőtáborból, immár Telkiben készül.
máj. 19
9:21
Női kézilabda: Visszafoglalná a bajnoki trónt az ETO (Agroinform)
A női kézilabda bajnoki döntő első felvonásán a Győr folytatná a Fradi elleni sorozatát.
máj. 19
9:23
Eb 2016: drónnal lesné meg a magyar válogatottat? Ne tegye! (She)
A tavaly novemberi párizsi terrortámadások miatt a francia hatóságok olyan új technológiát vetnek be a június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyekkel eltüntethetik az illetéktelenül repkedő drónokat a stadionok közeléből.
máj. 19
9:39
Elismerés: Bíró Attila lett az év szövetségi kapitánya (She)
A Mesteredzői Díjakról, az Edzői Életmű Díjról, valamint Az év edzője és Az év szövetségi kapitánya címről döntött a Magyar Edzők Társasága (MET).
máj. 19
9:57
Király-kupa: nemkívánatos a katalán zászló Madridban (She)
Az FC Barcelona hivatalos nyilatkozatot adott ki, miután a Sevilla elleni, vasárnapi Király-kupa-döntőben nem használhatják a katalán függetlenséget jelképező zászlót, az úgynevezett esteladát.
máj. 19
9:59
Gyirmót: számítanak az NB I-ben a győri lokálpatrióta szurkolókra (She)
Bene Ferenc, a labdarúgó NB I-be feljutó Gyirmót vezetőedzője tudja, hogy a környék első számú csapata a Győri ETO marad, de számít a lokálpatrióta szurkolókra az élvonalban.
máj. 19
10:00
Európa Liga: ez a Sevilla kupasorozata (Metropol)
Ez a mi kupasorozatunk - jelentette ki Unai Emery, a Sevilla vezetőedzője azután, hogy csapata szerda este 3-1-re legyőzte a Liverpoolt.
máj. 19
10:15
Bundesliga: súlyos beteg Huszti csapattársa – a doppingteszt mutatta ki (She)
Daganatos megbetegedést diagnosztizáltak Marco Russnál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt 30 esztendős védőjénél.
máj. 19
10:15
Külügyi figyelmeztetés a foci Eb-re utazó magyaroknak (Metropol)
Franciaországban szükségállapot van érvényben, a terrorfenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú. Szigorú átvizsgálások lesznek.
máj. 19
10:33
Rio 2016: a kajakos Dombvári Bence kvótát szerzett (She)
Dombvári Bence megnyerte a K-1 1000 méteres verseny csütörtöki döntőjét a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így egy újabb férfi kajakos kvótát szerzett Magyarországnak.
máj. 19
10:33
Darts: Lesz álomdöntő? (Agroinform)
Csütörtökön Londonban a Premier League Darts 16., vagyis utolsó fordulójára kerül sor.
máj. 19
10:51
Barca: az új Neymar-szerződés sarokpontja 2022 és 220 – sajtóhír (She)
A barcelonai kiadású Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a végső fázisban van Neymar barcelonai szerződésének meghosszabbítása, amelyben az eredeti tervekhez képest nőtt a kivásárlási ár és az időtartam is.
máj. 19
10:53
Franciaország: vésztartalék az Eb-keretben, de 18 klub akarja (She)
Hatem Ben Arfa kiváló szezonon van túl a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1). Bár a Nice támadója 18 gólt szerzett az idényben (tizenhetet a bajnokságban, egyet a Francia Kupában), Didier Deschamps szövetségi kapitány csak a vésztartalékok között számít rá a franciák Eb-keretében. Ennek ellenére Európa topcsapatai sorban állnak érte.
máj. 19
11:45
El: a Pool legendája Rodgerset hibáztatja az elbukott döntőért (She)
Mark Lawrenson, a Liverpool legendás labdarúgója Brendan Rodgerset, a gárda korábbi menedzserét hibáztatja, amiért az angolok 3–1-re elveszítették az Európa-liga döntőjét a Sevilla ellen.
máj. 19
11:47
Románia: több házkutatás a CFR-nél, 8.5 millió eurót keresnek (She)
Alig két nappal azt követően, hogy a CFR labdarúgócsapata története során negyedszer megnyerte a Román Kupát, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság csütörtök reggel házkutatást tartott a kolozsvári klub székhelyén, valamint az igazgatótanács tagjainak lakásán, így Pászkány Árpád főrészvényesnél és Iuliu Muresan klubelnöknél is.
máj. 19
12:03
Válogatott: decibelmérés dönt az „Eb-himnuszról” a búcsúbulin (She)
Vasárnap rendezik meg a Bon Voyage Fesztivált, amelyen népszerű zenészek koncertjeit hallgathatják meg a szurkolók, emellett együtt bocsáthatják útjára a válogatottat a nyári kontinensviadalra.
máj. 19
12:03
Európa Liga: Klopp bírózott, mindenki Morenót okolja - nyilatkozatok (Agroinform)
Az EL-döntőt követően a szurkolók megtalálták Alberto Morenót is, aki egy meccsre "visszaigazolt" Sevillába.
máj. 19
12:05
Gyász: elhunyt a gyorskorcsolya egyetlen magyar világbajnoka (She)
Svédországi otthonában 92 évesen elhunyt Pajor Kornél olimpiai negyedik, világbajnok gyorskorcsolyázó, a sportág egyetlen magyar vb-győztese.
máj. 19
12:18
NB I: július 16-án kezdenek, marad a 33 fordulós rendszer (She)
Július 16-án elkezdődik a labdarúgó NB I 2016–2017-es szezonja, a lebonyolítás azonos lesz a 2015–2016-ossal.
máj. 19
12:54
Képek: élje át még egyszer a magyar hokiálmot (She)
A magyar jégkorong-válogatott hétfőn befejezte szereplését az oroszországi világbajnokságon. Rich Chernomaz együttese a hét mérkőzéséből hatot elveszített, de egyet – az elitben 1939 óta először – megnyert, amivel kivívta a jégkorongsport elismerését. A csapat mellett a magyar szurkolótábor is a szentpétervári csoport egyik főszereplője lett, a vesztes meccsek után elénekelt magyar himnusz az idei…
máj. 19
12:56
Úszó Eb: Bohus és Verrasztó Evelyn is olimpiai kvótás (She)
Bohus Richárd olimpiai A-szintet úszva továbbjutott a férfi 100 m gyors középdöntőjébe a londoni vizes Európa-bajnokság csütörtök délelőtti előfutamaiból. Verrasztó Evelyn szintén megszerezte az ötkarikás kvótát, mégpedig a női 4x200 méteres gyorsváltónk nyitó embereként. Női váltónk mellett a 800 m gyorson úszó Gyurta Gergely is döntőbe jutott.
máj. 19
12:58
Kép: ezekkel a sztárokkal dolgozhat Guardiola Manchesterben? (She)
Mint ismert, Pep Guardiola irányítja az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester Cityt a következő szezontól. A pletykák szerint a spanyol edző 300 millió fontot költhet új játékosokra. A listából néhány név már ismert. A spanyol sportnapilap, a Marca összeszedte, hogy kik alkothatják a manchesteriek kezdő tizenegyét.
máj. 19
13:00
Jégkorong: a DVTK nem indulhat a szlovák élvonalban (She)
Nem indulhat a MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák élvonalban a 2016–2017-es idényben, mert az ottani ligában érdekelt klubok most nem támogatták a bővítést.
máj. 19
13:02
MotoGP: új csapattársat kap Rossi; Iannone is vált (She)
A gyorsaságimotoros-vb MotoGP géposztályában szereplő Suzukinál folytatja pályafutását a 2017–2018-as szezontól az olasz Andrea Iannone – jelentette be a csapat a hivatalos honlapján. Iannone mellett a a spanyol Maverick Vinales is „paripát vált”, ő a Yamahához szerződött, amelyhez ugyancsak a 2017–2018-as kiírásban csatlakozik.
máj. 19
13:12
Átigazolás: Mourinho viheti a Real Madrid sztárját (Agroinform)
James Rodrígueznek úgy tűnik, nincs maradása a Real Madridnál. A Manchester Unitedben folytathatja.
máj. 19
13:30
Teke: világbajnok lett az U23-as női válogatott (She)
Aranyérmet szerzett a magyar női tekeválogatott a Novigradban zajló U23-as világbajnokságon. Az egyéni versenyben Hegedűs Anita a második helyen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.
máj. 19
13:32
BL: Ha van igazság, az Atlético nyeri a döntőt – Buffon (She)
Gianluigi Buffon, a Juventus klasszis kapusa nem lenne meglepődve, ha az Atlético Madrid legyőzné az előzetesen esélyesebbnek vélt Real Madridot a Bajnokok Ligája döntőjében.
máj. 19
13:48
Újabb magyar kvóta kajak-kenuban (Metropol)
Dombvári Bence egyesbeli sikere után a Hufnágel Tibor, Dombvári duó is nyert Duisburgban.
máj. 19
14:06
Légiósok: „Nikolics nem elég jó a BL-hez, lassú, körülményes” (She)
Jerzy Podbrozny, korábbi lengyel labdarúgó éles kritikával illette Nikolics Nemanját, véleménye szerint a magyar csatár nem elég jó támadó ahhoz, hogy a Legia Warszawa bejusson vele a Bajnokok Ligájába.
máj. 19
14:08
Képgaléria: rutinból ünnepelte El-győzelmét a Sevilla (She)
A Sevilla labdarúgócsapata hátrányból nyerte meg 3–1-re a Liverpool elleni Európa-liga-döntőt Bázelben. A spanyolok sorozatban harmadik El-sikerüket aratták és ünnepelhették. Kattintson a képre, és tekintse meg a döntő képeiből összeállított galériánkat!
máj. 19
14:24
Rio 2016: győzött a páros, újabb magyar kajakos az olimpián (She)
Dombvári Bence egyesbeli sikere után a Hufnágel Tibor, Dombvári duó is megnyerte csütörtöki döntőjét K-2 1000 méteren a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így Hufnágel révén Magyarország újabb férfi kajakos kvótát szerzett a riói játékokra.
máj. 19
14:24
Vizes Eb: Kettős magyar győzelem születhet (Agroinform)
A londoni vizes Eb csütörtöki versenynapján hét számban osztanak érmeket, ebből ötben magyar úszóért is szurkolhatunk.
máj. 19
14:42
Eb 2016: Rosicky is bekerült a csehek bő keretébe (She)
Sérülések miatt közel egy évet hagyott ki, de így is tagja lett a június 10-én kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő cseh válogatott 28 fős, bő keretének Tomás Rosicky, az Arsenal légiósa.
máj. 19
15:16
Női ökölvívó-vb: Ancsin Katalin győzelemmel kezdett (She)
Ancsin Katalin az 51 kilogrammos – olimpiai – súlycsoportban pontozással legyőzte a dominikai Almanzare de Leont a kazahsztáni női olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság mérkőzésén csütörtökön, ezzel bejutott a 32 közé.
máj. 19
15:18
Rio 2016: Vadnai Benjámin nyert, indulhat az olimpián (She)
Vadnai Benjámin indulhat Laser hajóosztályban a riói olimpián, miután megnyerte a válogatót öccse, Jonatán és a kvótát megszerző Tomai Balázs előtt.
máj. 19
15:51
Serie A: Baloghék volt edzője irányítja az Udinesét (She)
Giuseppe Iachinit nevezték ki az Udinese labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.
máj. 19
15:53
Válogatott: sajtótájékoztató Telkiben – élőben az NSO-n! (She)
A magyar válogatott pénteken utoljára lép pályára Magyarországon a franciaországi Európa-bajnokság előtt. Az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzést megelőzően Telkiben tart sajtótájékoztatót a Magyar Labdarúgó-szövetség és Bernd Storck szövetségi kapitány. Kövesse velünk az eseményt!
máj. 19
15:54
EURO 2016: Nem várnak magyar gólokat a Tippmixprónál (Agroinform)
A magyar állami fogadóiroda szerint Böde Daniék nem jutnak el négy gólig sem a kontinenstornán.
máj. 19
16:09
Eb 2016: ezekben a mezekben játszanak majd Dzsudzsákék (She)
Péntek este 18 órától Elefántcsontpart ellen lép először pályára labdarúgó-válogatottunk az új Eb-szerelésben. A több mint hatvanezer szurkoló bevonásával megszavazott új mez a mérkőzés napjától megvásárolható a Groupama Arénában, illetve a gyártó kiemelt partnereinél.
máj. 19
16:48
Magyar Válogatott: Bemutatták a magyar labdarúgó válogatott új adidas mezét (Agroinform)
A sportszergyártó cég emellett háromszáz mezt felajánlott jótékonysági célokra is.
máj. 19
17:03
Darts PL: Van Gerwen végre újra megnyerné a finálét is (She)
A világelső Michael van Gerwen, a címvédő Gary Anderson, a rekorder Phil Taylor vagy az első PL-trófeájára hajtó Adrian Lewis? Négyen maradtak versenyben a darts Premier League 2016-os elsőségéért, amely csütörtökön dől el Londonban, az O2 Arénában.
máj. 19
17:05
Jégkorong-vb: olvasóinknál Bartalis volt a legjobb magyar (She)
A magyar jégkorong-válogatott világbajnoki szereplésének végeztével arra kértük olvasóinkat, hogy tízes skálán értékeljék Rich Chernomaz játékosainak szentpétervári teljesítményét. Bartalis István és Sofron István 9-es átlag felett zárt, s a szövetségi kapitány is majdnem kilencest kapott! Íme, az osztályzatok!

Keresés